Şimdi Ara

Gittim geldim yardım eden herkese teşekkürler :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuda Edirne geçtiği için burdan sorayım dedim. Biz de bir arkadaşımla hafta sonu Edirne yapmayı planlıyoruz. İstanbuldayız bu arada. Otobüsle gidip gelicez. Arabasız gittiğimiz için Edirne'de gezip görülecek yerlere ulaşımımız zor olur mu? Gidip görmeye değer, yeme içme vs. yer için önerileriniz de olursa süper olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bandaleros -- 21 Ekim 2011; 2:33:23 >
  • İstanbul-Edirne arasi kesinlikle sorunsuz bir yol. Silivriyi de gectikten sonra, Kinali sapagindan sonra yol 3 seritli olur. Corlu sapagina kadar trafik var ama Corludan sonra in cin top oynar yollarda. Kisacasi tahmin ettigin sureden cok daha kisa surede gelirsiniz. Sadece yurtdisina giden tirlar olur otobanda. Yol konusunda hicbir derdin olmasin Anil, otoban seni dogruca Edirneye getirir.

Yalniz sunu belirteyim, eger Sulogluna gideceksen, Babaeski sapagindan sonra Havsa sapagi gelecek, oradan sapin. Otobandan cikarken yol saga ve sola ayriliyor. Sola saparsan Suloglu, saga saparsan Havsaya gidersin ki zaten tabelalar var. Direk Edirneye giderseniz, Sulogluna gitmek icin yolu uzatmis olursunuz.

Direk Edirne Merkeze gelecekseniz otobani birakmayin. Yol sizi Edirneye getirecek. Yalniz Edirne giselerini gectikten sonra dikkat edin, Kapikule yoluna saparsaniz kapida bulursunuz kendinizi.

Baska sorunuz olursa yardimci olurum, bu yolu ezbere biliyorum da..

Sana daha da yardimi olmasi icin otoban boyunca gorecegin sapaklari da yazayim: Silivri - Kinali - Cerkezkoy - Corlu - Luleburgaz - Babaeski - Havsa - Edirne.

• Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim, Mahmutbey gişelerden Edirne gişeler kgs 6,5 lira.. Gidiş geliş 13 lira
    Evlat acısı gibi koyuyor...
  • lüleburgazda ve babaeski radarlara ve edirne girişindeki dik rampa inişlere ve edirne girişinde gidiş geliş yollar var dikkat. otobandan lalapaşa istikametinden çık.edirne kuzey den girilecek yani..
  • Saat 15'de Ankara'dan çıkarsanız İstanbul'a tam trafik saatinde girersiniz.

O yol da birkaç saatte bitmez. Bilginiz olsun.

Cuma trafiği fekalettir. Bir de İstanbul'un bir başından diğer başına. Düşünmesi bile kötü.
  • aynen bencede ankaradan ya 3 saat önce yada 3 saat sonra çıkın yoksa gebzeden başlayan trafik tem avcılar sapagına kadar size eşlik eder. kınalıdan sonra trafik adına bişey kalmaz edirneye kadar...
  • Eğer istanbula o saatte girmek gibi gaflete düşerseniz sadece istanbulu ancak 2,5 saatte geçersiniz hatta daha da fazla sürer. Bu durumda ankara-istanbul 3,5 saat, istanbul 2,5 saat, istanbul edirne 2,5 saat toplam yol 8,5 saat sürer.
  • Arkadaşlar teşekkür ederimde ben bugün sadece İstanbula gidiyorum Edirneye ertesi gün geçicem. Bugün bizde saati birasdaha erkene aldık 14:30 gibi çıkmayı düşünüyoruz ama trafiğe hertürlü kalıcaz çaresi yok bakalım İstanbul trafiğini bi görelim Ankaraya göre nasıl.

@Raytheon hocam navigasyona direk adresi yazıp gidicem heralde beni yanlış yollara sokmaz . Şimdi benim kafamı karıştırdın ben bütün levhalara baka baka giderim navigasyona güvenemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Arkadaşlar teşekkür ederimde ben bugün sadece İstanbula gidiyorum Edirneye ertesi gün geçicem. Bugün bizde saati birasdaha erkene aldık 14:30 gibi çıkmayı düşünüyoruz ama trafiğe hertürlü kalıcaz çaresi yok bakalım İstanbul trafiğini bi görelim Ankaraya göre nasıl.

@Raytheon hocam navigasyona direk adresi yazıp gidicem heralde beni yanlış yollara sokmaz . Şimdi benim kafamı karıştırdın ben bütün levhalara baka baka giderim navigasyona güvenemem

Kafanin karisacagi bir durum yok. Yol karmasik bir yol degil, gorunce anlayacaksin zaten. Ama dedigim gibi Edirne yerine Sulogluna gideceksen Havsa sapagindan gir, otobandan cik, sola don bu kadar basit. Zaten tabelalar da seni goturur.

Sana sapaklari sirasiyla yazdim zaten, bir kere okusan ezberlersin, navisgasyona gerek kalmaz.

Yalniz sunu diyeyim, Suloglu nizamiye gibi bir ilcedir. Cok ufak bir yer ve bircok yerde askeri birlikler mevcuttur. Sanirim nufusu 5000 kadar. Diyecegim oraya gidince '' ee bu mu simdi, ben bu kadar yolu bunun icin mi geldim " deme, bastan soyleyeyim. O kadar yolu geliyorsan, Edirne'ye ugramadan gitme. Cigerci Aydinda ciger yemeden ayrilma derim.

• zaten bende ablamlara gidiyorum askeri lojmanda kalıyorlar :). Pazar öğlen çıkıp tekrar istanbula gelicem ve arkadaşı alıp ankaraya döneceğim tekrar. Yani edirneyi gezme şansım yok ne yazıkki. Artık sürekli gidip gelicez gibi ablamlar orda oldugundan şimdi olmasada başka zaman detaylı şekilde gezmek istiyorum.

Yardımların için çok sagol dostum.
  • quote:

zaten bende ablamlara gidiyorum askeri lojmanda kalıyorlar :). Pazar öğlen çıkıp tekrar istanbula gelicem ve arkadaşı alıp ankaraya döneceğim tekrar. Yani edirneyi gezme şansım yok ne yazıkki. Artık sürekli gidip gelicez gibi ablamlar orda oldugundan şimdi olmasada başka zaman detaylı şekilde gezmek istiyorum.

Ne demek, sorun olursa cekinmeden sor. Ama o ufacik yerde Cumartesi aksami patlayacagina Edirneye gel derim. Edirne-Suloglu birbirlerine yakin zaten.

Edirnede olursam yardimci olmaya calisirim. Bugun Kesana gidebilirim cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

quote:

zaten bende ablamlara gidiyorum askeri lojmanda kalıyorlar :). Pazar öğlen çıkıp tekrar istanbula gelicem ve arkadaşı alıp ankaraya döneceğim tekrar. Yani edirneyi gezme şansım yok ne yazıkki. Artık sürekli gidip gelicez gibi ablamlar orda oldugundan şimdi olmasada başka zaman detaylı şekilde gezmek istiyorum.

Ne demek, sorun olursa cekinmeden sor. Ama o ufacik yerde Cumartesi aksami patlayacagina Edirneye gel derim. Edirne-Suloglu birbirlerine yakin zaten.

Bebişi görmeye gidiyorum 5 aylık bi bebişimiz var onu görmek amaç 1-2 saat onu görüp sonra vurup kafayı yatıcam ertesi gün aynen yola devam. Vakitli bi zamanda geldiğimde gezdirirsin artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Raytheon

quote:

Bebişi görmeye gidiyorum 5 aylık bi bebişimiz var onu görmek amaç 1-2 saat onu görüp sonra vurup kafayı yatıcam ertesi gün aynen yola devam. Vakitli bi zamanda geldiğimde gezdirirsin artık

Allah anali babali buyutsun, masallah..

Bir dahaki gelisinde PM at, akariz aleme.

• Anil yemek olayini ne dert ediyosun. Bolu tunelinden sonra gir bercesteye 1 kg eti ye. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Anil yemek olayini ne dert ediyosun. Bolu tunelinden sonra gir bercesteye 1 kg eti ye. :)

Haha tamam bakalım gezicez görücez :)

Birasdan çıkıyorum yola yalnız orjinal filtreyi taksamıydım diye düşünmüyor değilim garip bi koku geliyor arabadan yıkattım bugün. Biras tedirginim inş sorun çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Anil yemek olayini ne dert ediyosun. Bolu tunelinden sonra gir bercesteye 1 kg eti ye. :)

ya dedik ya berceste beş para etmez diye. cafer usta veya ismail'İn yerinden şaşma dedim ben.
  • Yüksek ihtimalle yola çıkmışsınızdır ama ben yine de o istikameti iyi bildiğim için yazayım, belki başkalarına yardımcı olur.
    Ortalama 2 ayda 1 kez Kırıkkale-Lüleburgaz arası yolculuk yapıyorum.
    Aracınız'da sanırım ki hız sabitleyici vardır; Ankara gişelerden 130'a sabitleyin, Bolu Tüneli'nde 70'i geçmeyin.
    İzmit'e kadar 130'la geldikten sonra üst geçitte McDonald's olan tesiste durup Simge Cafe'de gözleme yiyin, çay için. Dinlenin.
    İzmit'te otoban 2 şeride düşer, kamyon ve tırlara dikkat edin.
    İstanbul'a sakın ola ki akşam trafiği saatinde girmeyin, Ankara-İstanbul'u geldiğiniz süre kadar zamanı dahi İstanbul'un içinde geçirebilirsiniz.
    İstanbul içinde fazla hızlı gitmeyin, yolun verdiği yorgunluk ister istemez refleksleri yavaşlatıyor.
    İstanbul'dan çıktıktan sonra tekrar hızınızı 130'a sabitleyip Kınalı'ya kadar mümkün olduğunca sabit hızla gidin.
    Taa ki Kınalı'yı geçtiğinizde yol 3 şerit olur, burdan sonra dilerseniz hava şartlarını dikkate almak şartıyla aracınızın limitlerini deneyebilirsiniz.
    Lüleburgaz, Babaeski, Havsa ve Edirne girişlerine yaklaştığınızda hızınızı 130'a düşürün yeter, nadir de olsa bu noktalara radar koyabiliyorlar.
    Mutlaka trafik kurallarına uyun, kemer takın ve kesinlikle yolun başlarında hızlı gideyim de çabuk bitsin mantığına kapılmayın.
    Hız insanı tahmin ettiğinizden daha çok yoruyor...
    İyi yolculuklar...
    Ekleme olarak yemek konusunda Bolu Dağı'nda Hacı'nın yeri var tam zirvede, fiyatları uygun, etinin tadı leziz, manzarası müthiştir.
    Maximum Kart'ların yenilerinde KGS özelliği var diye biliyorum son olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 21 Ekim 2011; 15:07:18 >

• Bugün itibariyle gelmiş bulunuyorum arkadaşlar hepiniz sağolun verdiğiniz bilgiler için. Yollar güzel ama biras sıkıcı giderken 3 saatte pendikteydik ama ondan sonra karşıya geçmemiz 1.5 saat falan sürdü. Tam trafigin göbeğine düşmemize rağmen İstanbulda o kadar abartı bi trafik göremedim şanslıydım heralde

Ertesi gün Edirneye akşam geçtim karanlıkta hiçbiyer göremeden bastım gittim yollarda kimseler yoktu sadece jettalı biriyle 150 km aynı yolda kapışarak gittik sınırları zorlaman zevkli bi yolculuk oldu hatta selamlaşarak ayrıldı

Bugün sabah Edirneden dönerken gaz bitmişti benzinde çeyrek deponun altında olunca ilk benzinligede 60 km vardı 110 a sabitleyerek gittim. Benzin ve gazı fulleyince keyfim yerine geldi İstanbula kadar 153 km hıza sabitledim 8.3 lt lpg yaktım.

İstanbuldan arkadaşı aldım aynı şekilde ordan ankaraya kadar 1 yerde durduk 160 km'ye sabitledim yollar bomboştu ortalama eve geldiğimde 8.5 lt lpg yaktım.

Edirneyi özellikle çok beğendim orda yaşayan arkadaşlar şanslılar ama İstanbul için aynı şeyi söleyemicem. Orda araba trafiği yok insan trafiği var her daim üst üste insanlar

• Anil ortalama hizin ne peki? Ort. Tuketim 8.5 soyledigin hizlar icin cok az gibime geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugün itibariyle gelmiş bulunuyorum arkadaşlar hepiniz sağolun verdiğiniz bilgiler için. Yollar güzel ama biras sıkıcı giderken 3 saatte pendikteydik ama ondan sonra karşıya geçmemiz 1.5 saat falan sürdü. Tam trafigin göbeğine düşmemize rağmen İstanbulda o kadar abartı bi trafik göremedim şanslıydım heralde

Ertesi gün Edirneye akşam geçtim karanlıkta hiçbiyer göremeden bastım gittim yollarda kimseler yoktu sadece jettalı biriyle 150 km aynı yolda kapışarak gittik sınırları zorlaman zevkli bi yolculuk oldu hatta selamlaşarak ayrıldı

Bugün sabah Edirneden dönerken gaz bitmişti benzinde çeyrek deponun altında olunca ilk benzinligede 60 km vardı 110 a sabitleyerek gittim. Benzin ve gazı fulleyince keyfim yerine geldi İstanbula kadar 153 km hıza sabitledim 8.3 lt lpg yaktım.

İstanbuldan arkadaşı aldım aynı şekilde ordan ankaraya kadar 1 yerde durduk 160 km'ye sabitledim yollar bomboştu ortalama eve geldiğimde 8.5 lt lpg yaktım.

Edirneyi özellikle çok beğendim orda yaşayan arkadaşlar şanslılar ama İstanbul için aynı şeyi söleyemicem. Orda araba trafiği yok insan trafiği var her daim üst üste insanlar

geçmiş olsun ama istanbul için hemen karar verme. ilk başka kaos ortamı gibi gözükse de hemen herşey bu şehirde var. tarih, modernizm, deniz, doğa, sağlık, eğitim...hafta sonu hiçbir zaman ne yapayım derdin olmaz, yeter ki cebinde paran olsun. maalesef böyle başka bir şehir yok. evet trafiği sıkıntı ama bizim gibi işi ve evi anadolu yakasında olanlar için o da çok dert değil. istanbul'da her zaman kalabalığın yaptığının tersini yapacaksın, o zaman çok rahat edersin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.