Şimdi Ara

Gladiator 2 fragmanı tepkilerle gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gladiator 2 fragmanı tepkilerle gündemde
    300 milyonu aşkın bir bütçe ayırdığı Gladiator 2 için tanıtım çalışmalarına başlayan Paramount Pictures, bu hafta filmden ilk fragmanı yayınladı. Tahmin edildiği gibi fragman sinemaseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak bu ilgi kısa süre içinde yerini tepkilere bıraktı. Bunun sebebi ise fragmanda tercih edilen şarkıydı. Gladiator 2 gibi bir dönem filminde bir rap şarkısının kullanılmış olması izleyiciler tarafından pek hoş karşılanmadı.

Öyle ki fragmanın YouTube'daki dislike sayısı, yani bunu beğenmedim butonuna tıklayanların sayısı videoyu beğenenlerin sayısını geçti. Sosyal medyada da fragman daha çok tepkiler ve kinayelerle gündeme geldi.

Öte yandan tüm bu eleştiriler yüzünden Gladiator 2'nin sosyal medyada gündeme taşınması fragmanın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladı. Öyle ki Gladiator 2 fragmanı Top Gun: Maverick'i geride bırakarak Paramount Pictures'ın bugüne kadar en çok izlenen fragmanı oldu.

Ayrıca Bkz.Captain America 4'ten beklenen fragman geldi

Gladiator 2, 15 Kasım'da Vizyona Girecek

Gladiator 2, ilk filmde Joaquin Phoenix'in canlandırdığı İmparator Commodus'un yeğeni olan Lucius'a odaklanıyor. Connie Nielsen, Lucius'un annesini canlandırmak için ilk filmdeki rolüyle geri dönüyor. Bunun ötesinde ise tamamen yeni bir oyuncu kadrosu ve karakter grubuyla karşı karşıyayız.

Filmde Lucius'a son dönemin yükselen yıldızı Paul Mescal (Normal People, Aftersun) hayat verirken, ona Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Connie Nielsen ve Peter Mensah gibi ismler eşlik ediyor.

• Hemen çürüteyim, tarihi bir filmde bizi o havaya taşıyacak hissiyat rap müzik değil. Dilediğini yazabilirsin fakat bu konuda doğru tektir. Zevkler ve renkler meselesi her konuda geçerli olamaz. Ben bu filmi yaptım, tanıtımına da rap i dayadım derseniz millet ilk hafta o filme gitmez, yorumlara bakıp gidip gitmeyeceğine karar verir. Caracalla yerine tipinden mimiklerinden nefret ettirecek karakter dayamaları normal. Ortaya da denzeli koymuşlar hohahahaha :) ortalığı yıka yıka geliyorum diyor film, bakalım go woke be broke miydi neydi, muhtemelen o mu olacak.
  • Fragman berbat film de b*k gibi olacak bence. Eski tadı vermesi imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede m.k gibi olur. Ters algiyla hype yapıyorlar sonu büyük ihtimal hüsran. Ama bı ara bizdede peydah olmuştu bu ters algi işi. Şuraya gittik yemek yedik şu kadar kazıklandık diye videolar dolanıyordu çöplükte( yutubede yani) belki hâlâ vardır öyleleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 13 Temmuz 2024; 23:25:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten neredeyse filmin tamamını anlatmış,...

Fragmandan yola çıkarak, şimdilik rolüne uyan en iyi seçinin sadece Denzel Washington olduğu kanaatine vardım. Diğer roller, film içinde gösterecek kendilerini.

• Paul Mescal role çok yakışmış.

• Rap müziğe bu kadar takılmak anlamsız çünkü modern müzik çok çok farklı olduğu için filmin işlediği dönem ve mekan ile müzik arasında anakronizm - yani dönemsel uyuşmazlık - oluşması adeta kaçınılmaz. Antik müziğin rekonstrüksiyonuyla ancak o dönemin müziğine yakınlaştıklarını iddia edebilirler. Onun haricinde ne rap müziğin, ne operanın, ne de çağdaş kilise ilahilerinin vs hiçbirisinin klasik Roma'daki müzikle uzaktan yakından alakası bulunmuyor. Bambaşka bir çağ, farklı çalgı aletleri, bambaşka bir müzikal yapılandırma, farklı bir icra tarzı, farklı metodolojiler ve kısmen de bilgimiz eksik. Roma'daki müzik en azından enstrüman bazında aşağıdaki müziklere daha çok benziyordu; ki bunlar da çağdaş müzik elementlerinden veya dokunuşlarından azade değil:

Pazarlama bazında daha riskli olurdu belki ama böyle müzikler klasik Roma dünyasının işlendiği bir bağlama daha çok uyardı. Bu arada trailer'ı ben de beğenmedim. Caracalla'yı, Geta'yı mesela tanıyamadım. Kel alaka kişiler canlandırıyor. Renksiz heykellere ve renksiz mimariye de mesela çok takıldım. Anakronizm arıyorsanız rap müziğin ötesinde neler neler bulursunuz. Bu sadece bir inceleme meselesidir. Arkeoloji, nümizmatik, ikonografi vb destekli ince eleyip sık dokuyan detaylı bir analiz bu filmdeki birçok anakronistik unsuru açığa çıkaracaktır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Hemen çürüteyim, tarihi bir filmde bizi o havaya taşıyacak hissiyat rap müzik değil. Dilediğini yazabilirsin fakat bu konuda doğru tektir. Zevkler ve renkler meselesi her konuda geçerli olamaz. Ben bu filmi yaptım, tanıtımına da rap i dayadım derseniz millet ilk hafta o filme gitmez, yorumlara bakıp gidip gitmeyeceğine karar verir. Caracalla yerine tipinden mimiklerinden nefret ettirecek karakter dayamaları normal. Ortaya da denzeli koymuşlar hohahahaha :) ortalığı yıka yıka geliyorum diyor film, bakalım go woke be broke miydi neydi, muhtemelen o mu olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu filmi de woke yapacaklar. Hans Zimmer yerini rap müziye bırakmış. Zencilerin sadece köle olduğu çağda zenciyi ağa, tarihi karakterleri ib*ne yapmak... Daha trailerden ne olacağı belli filmin.

Gladiator 2 fragmanı tepkilerle gündemde
  • her roma imparatoru gay olmak zorunda mı acaba saçmalık.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt

Öncelikler ve zevkler söz konusuysa hakikat bulunmaz. Sübjektif konular zaten çürütülebilir değildir. Sadece eğitimsiz insanlar bunların aksini iddia eder. Bana sorarsanız tarihi karakterlerin temsili fragmana koyulan müzikten önemlidir ve film Caracalla yerine alakasız bir tip göstererek çuvallıyor. Elde veri varsa sadık kalması ve canlandırması en basit iş olan tarihsel bir karakterin görsel imgesine ihanet ediyor. Ridley Scott'ın emekli olup evinde torun sevme zamanı geldi de geçiyor. İhtiyar yapımcının beyni sulanmış. İnsanları zihninde doğru canlandıramıyor. Başka açıklaması bulunmuyor. En basitinden saçı bile doğru değil. Tarihsel Caracalla oldukça kıvırcık, filmdeki düz hem de dümdüz saçlı.

• tahir40 kullanıcısına yanıt

Roma devri Akdenizi'nden söz ediyorsak siyahiler o çağda ve bağlamda sadece köle değillerdi. Eski Amerikan bağlamı ile Akdeniz Roma bağlamını karıştırmayalım (gerçi Washington'ın canlandırdığı Macrinus siyahi değildi ve tarih siyahi bir Roma imparatoru da kaydetmedi - burada gene tuhaf ve yersiz bir SJW müdahalesinin, rap müziği de düşününce ticari anlamda Amerika'daki siyahi izleyici kitlesine oynamayı teşvik eden bir siyahi lobinin devreye girdiği kesin).

Caracalla'ya gelirsek - en azından tip olarak - düpedüz yanlış tasvir. Klasik Roma heykelleri de tamamen gerçeği yansıtan temsiller değil, özellikle sert, ciddi, otorite sahibi görünsün diye bir miktar idealize edilmiş propaganda imgeler. Ancak en azından temel özellikleri doğru verdiklerini düşünmemek için herhangi bir sebep bulunmuyor. Bu tarz filmleri fazla ciddiye almamak gerekir ama insan biraz kalite, biraz özen, gerçekliğe bir miktar daha fazla sadakat bekliyor. Hani bari tarihsel karakterlere benzeyen oyuncular seçilsin. Benzemiyorsa da perukla, plastik ekleme dahil makyajla vs benzetilsin. Bunlar o kadar zor işler değil. Daha önce hep başarıyla yapılmış, halledilmiş işler. Birisini deli ve itici göstermek istiyorsan illa tipini dejenere etmek zorunda değilsin. Nispeten düzgün suratlı insanlar da canavar olabilirler. Bilakis yakışıklı veya güzel birisinin ruhen canavar olabilmesi daha gerçekçi ve ayakları yere basan bir yaklaşımdır. Tipini bozuyorsan senin o karaktere karşı bir husumetin olduğundan şüphelenilir. Scott bence tarihsel filmlerindeki tarihi karakterleriyle gereksiz kişiselleştiği için tipleriyle alakalı böyle mantıksız ve yersiz kararlar alıyor. Caracalla'dan bu kadar nefret ettiysen filmde başka şekilde negatif gösterebilirsin. Tipine saldırmana ve bozmana gerek bulunmuyor. Belki de dediğim gibi yaştan dolayı bunadı. Kafasında doğru biçimde canlandıramıyor. Muhtemen hepsi geçerli.

Zimmer'ı kesinlikle rap müziğe tercih ederim ama Zimmer'ın yaptığı müzik de klasik Roma dünyasında varolanla alakasızdır. "Tarihsel müzik" için otantik aletler, otantik müzik bilgisi vs ile rekonstrüksiyonunu yapmak gerekir, modern insanlar ama modern müzik zevkleriyle - en az tarihsel bir filmde rap müziği kadar - bunu yadırgayabilirler. Yukarıda paylaştığım Synaulia Musica Romana Antiqua rekonstrüksiyonunu dinleyin mesela. Genel modern damak zevki için oldukça arkaik ve sert bir müzik.

• Fragmanı izledikten sonra buz gibi oldum.

• İnsanciklara yaranmak zor, sert tip olsa sıkıntı özgün bi tip olsa sıkıntı, en iyisini yapıyorlar kafalarına göre bicimlendirerek bu bağlamda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Youtube dislike sayıları görünmüyor diye biliyorum. Nereden biliyorlar dislike ı?

Aynen esasinda ozu itibariyle bu bir Politik Dogruculuk sacmaligidir ...

Gercekler aslinda baska. Gecmisiyle barisik olmayanlara mental aldanislar eglence sinema sektorunde sunuyorlar ...

• Film muzigini. Ennio Morricone yapabilirdi.
    Hans zimmer ise bu iste bir proflarin profu ama neden calisilmamis anlayamadim..

Ridleye. Bizim Pınar Özlem Aytaçlar hocayi biri anlatsin. Onun danismanliginda baya guzel is cikabilirdi.ama degerlerimiz bilinmiyorki

Filmin yonetmeni Roberto Benigni olmaliydi. Ridleye alien ver ceksin keske girmeseydin ikinci kez bro
    Prometheus gibi bir saheserin var senin..
    Russell Crowe'u ozledik bilinmez ama 1999/2002 filmleri asiri kaliteli cok iyi filmler olmustur hepsi top list

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 16 Temmuz 2024; 8:43:5 >

Klasik sjw saçmalıkları işte. Beyaz erkekleri feminen, hispanik, latin ve siyahi erkekleri maskülen gösterme çabaları. Rap şarkı seçimiyle de siyahilerin yanında olduklarını belli ettiler. Halbuki ilk filmde Hans Zimmer gibi bir efsanenin besteleri vardı.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Disney'in star wars acolyte fiyaskosundan sonra ortaya saçılan bilgilere göre yeni jenerasyon amerikalı gençleri yakalamak için böyle bir değişime gidiyorlarmış maalesef. onlardan daha iyi bilecek değiliz belki ama kaliteli iş yapılmayınca maalesef ajanda/politik mesaj göze battığı için beğenilmiyor. Avrupa ve asya sinemasında yer yer böyle karakterleri gördüğümüz yapımlar var fakat çok iyi yedirilmiş veya politik bir mesajı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.