Şimdi Ara

GM Discovery 16GB Harita içeren uygulamalar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık bir aydır uygulamaların harita içeren bölümleri açılmıyor. Ya uygulamanın ana sayfasına dönüyor ya da uygulama tamamen kapanıyor. Örnek olarak, mobiett uygulamasının harita kısmı, Tav uygulamasının uçak konumlarını gösteren harita kısmı, Trafi uygulamasının yine aynı şekilde.. Google haritalar uygulamasını, hem son sürüme güncelleyip hem tüm güncellemeler kaldırılmış fabrika çıkışı olarak hem de tamamen devre dışı bırakmış olarak denedim sonuç aynı. Direkt google haritalar uygulaması açılıyor sorun yok ama onu kullanan hiç bir uygulama açılmıyor.

Android 4.2.1 stock rom kullanıyorum. Rootlu ve cwm kullanabiliyorum, gerekirse diye belirteyim.

Şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün akşam telefonu ve SD kartı tamamen sıfırladım. Sistemi 4.2.1. Jellybean v6718'den v6777'ye şu şekilde [http://forum.turkdevs.com/konu-4-2-1-flash-tool-gm-discovery-16gb-jellybean-v6777.html] güncelledim (telpa servise giden telefonlara yüklenen son stabil versiyon).

Ardından hiç bir güncellemeyi yüklemeden Mobiett ve Whatsapp harita kısımlarına girmeye çalıştım sonuç yine aynı, uygulama harita bölümünü kapatıp ana sayfaya dönüyor.

Sorunun başlangıcı, Google Haritalar'ın noel babanın yerini gösteren güncellemeyi yayınlaması ile oldu. Ancak yukarıda belirttiğim gibi, telefonu sıfırladım ve bu güncellemeyi yüklemeden denedim yine olmadı.

Servise göndermek dışında her türlü çözüm önerinize açığım.
  • Hala çözüm bulamadım, yok mu önerisi olan?
  • Aynı sorunu GMD 4gb ile ben de yaşıyorum. Çözüm sunacak arkadaşa şimdiden teşekkürler

• Gm discovery vardi bende geçen aya kadar, tüm haritalari açıyordu ama normal 4.2.2 sürümü kullaniyordum.
    simdi samsung j7 var, esimde hala gm var 2 sene evvel almistik iki tane, ve diyorum ki gm varken telefon kullanmiyormusum resmen, güya her özelliği vardi beni uzmuyordu ama şundaki ekran kalitesi boyutu rahatligi onda asla kiyaslamayayim. Tabi 2 sene onceki teknoloji farkli olur o da cok guzel diyordum ama gercekten iyi ki bozulmus dedim neredeyse.

• Dün akşam tüm wipe'ları yaparak tekrar formatladım telefonu. Kurduğumda yine hayal kırıklığı, aynı durumlar geçerli fakat bu sefer 2 farklı şey dikkatimi çekti;

- Mobile Uncle Tools GPS ayarları bölümünde Location Engineer Mod ekranının map sayfasında Google tarafından sağlanan harita açılıyor! Başka hiç bir uygulamanın harita bölümü açılmıyor.

- Google Haritalar'da harita modundan çıkıp uydu moduna geçtiğimde uzak mesafede görüntü veriyor ancak zemine yaklaşınca görüntüyü yüklemiyor ve kilitleniyor.

Epeydir çözüm bulamadım, Orochi bir de sen baksan müsait olunca
  • Google Haritalar'a güncelleme geldi, yine de çare olmadı! Ne konum atabiliyorum, ne atılan konuma bakabiliyorum, ne otobüs konumlarını görebiliyorum.. Sıktı artık
  • Epeydir güncelleme yapılmamış, dolayısıyla yukarıdaki sorunları yaşamayan biri 4GB diğeri 16GB iki Discovery'e Google Play güncellemeleri yaptım, aynı sorunla karşılaştım. Artık ikisi de güncellemeleri kaldırsam dahi uygulamaların harita bölümüne giremiyor, aynı sıkıtıyı bunlarda da yaşadım. İki aydır bir çözüm bulamadım, yok mu tavsiyesi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cortés -- 28 Ocak 2016; 11:50:53 >
  • Sorunun kaynağını buldum, hatta geçici bir çözümü de keşfettim;

Google Play Hizmetleri şu an 8.4.89 versiyonunda. Sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Smart Freeze uygulaması ile Google Play Hizmetleri'ni dondurduğumda Whatsapp içindeki konum paylaş bölümündeki harita artık açılıyor ve sıkıntı çözülüyor. Ancak bu sefer de Mobiett, Trafi, Banka uygulamarı vs hiç açılmıyor. "Bu uygulamayı çalıştırabilmeniz için Google Play Hizmleri'nin etkinleştirilmesi gerekiyor" uyarısı alıyorum. Eğer açılsa tahmin ediyorum onlardaki sıkıntılar da çözülmüş olacak. Ayrıca Google Play Hizmetleri'nin eski versiyonu olan 7.x sürümünü kurmayı da denedim ancak buna izin vermiyor.

Tüm bunların yanında yeni bir sorun daha ortaya çıktı; Google Haritalar açıldığı gibi kilitleniyor. Önceden açılır ancak uydu görünümünü vermezdi, şimdi hiç çalışmıyor. Harita görünümünde açıyorum ve anında kilitleniyor.

Umarım sorunların çözümünde yol gösterici olur.

• Keşke bir çözüm olsa da uygulasak.
    Sıkmaya başladı GMD'de yaşadığımız sorunlar.
  • Aynı sorunu 16 gblik jellybeen telefonumda bende yaşıyorum.bir turlu çözüm bulamıyorum.format atacaktim fakat yapan arkadaslarda da sorun devam ettiğini okuyunca Vazgeçtim.nasildir anlamadim ama diğer bir KitKat yüklü discoveryim de sorun yaşanmiyor acaba kitkata yukseltsemmi diye düşünüyorum.oneriniz nedir acaba çözüm yokmu başka?

• merhaba.
    bende ayni sorundan muzdaribim.
    sorunsuz bir sekilde calisan konum gonderme artik calismamakta.mesaj ekranina geri donuyor.
    haritayi guncellestirdim fayda etmedi.aksine harita ve navigasyon uygulamasi kitleniyor.
    harita uygulamasini eski surumune dondurdum.suan kutlenmiyor.fakat whatssap uzerinden konum gonderemiyorum

• merhaba arkadaşlar sorunu çözdüm.Google play hizmetlerinin son versiyonunu kullanmayın ve güncellemeyin

http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-8-2-99-release/google-play-services-8-2-99-2339544-036-android-apk-download/

linkteki sürümü kullanın ve asla güncellemeyin.Link2sd ile sistem uygulaması yapın.Mobiett uygulamasında haritalar aktif hale geldi kapanma sorunu düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sa2000 -- 23 Şubat 2016; 0:31:41 >

• sa2000 S kullanıcısına yanıt
    Aralık ayından beri sıkıntı yaşadığım bir durumdu, hallettim sonunda.
    Çok teşekkürler.
  • Güncellememesini nasıl sağlayabiliriz tam olarak?
  • Evet bende yapt m su anda sorun yok gibi.umarım yeni güncellemelerden sonra bu sorun tamamen düzelir.

• Çok teşekkürler çözüm için

-Güncellenmemesini nasıl sağlayacağız? Link2sd kurdum ama öyle bir seçenek göremedim.
    -Whataspp konum çalıştı, mobiett çalıştı ancak TRAFI uygulaması "Google Play Hizmetlerini güncellemezseniz bu uygulama çalışmayacaktır" şeklinde uyarı veriyor.
  • Arkadaşlar bi süre nete giremedim ne yazıkki trafi çalışmadı geçici olarak bu şekilde çözdüm. Google inşallah sorunları düzelten bir güncelleme çıkarır bizde bu dertten kurtuluruz.Link2sd de root olması gerekiyor sistem uygulaması yap diye seçenek var.Kingoroot ile hızlı bir şekilde root yapıp kaldırabilirsiniz.
  • Arkadaşlar sorun hala devam ediyor gibi. Hatta artık play hizmetlerinin güncel olmasını isteyen uygulama sayısı da oldukça artmış. Bu nedenle mecburen güncellemek gerekiyor ama güncelleyince de konum atılamıyor.. Sizler çözebildiniz mi?
  • Sorunu çözebilen yok sanırım.Google play yeni güncellemesi ne zaman gelir acaba.discovery harici telefonlarda böyle bir sorun yok. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.