2 gün önce XP paket 3 ten Windows 7 ye geçtim, fakat ekran kartım normalde 2 gb paylaşımlı 256 mgb olmasına rağmen win7 de 1.6 gb paylaşımlı ve 32 mgb olarak gösteriyordu. Aklıma yatmadı, driver arayışına geçtim. En sonunda buldugum bir driverla 1.8gb paylasım ve 96 mgb a kadar yükseltebildim kartı. fakat hala performansı tam ( olması gereken kadar ) değil.
Bir çok konu araştırdım, biostan arttırılabileceğini söylediler. Fakat benim bios menumde ( Dell Studio 1537 / A09 Bios ) Advanced'de ekran kartına ait bir bölüm yok, yani biosum cok basit bi bios ve neredeyse tıklanıcak yer sayısı 3 - 5 i geçmiyor.
Simdi yapmam gerekenin ne oldugunu gercekten merak ediyorum, bu sorunu nasıl çözebilirm arkadaşlar ?
ram paylaşımı ile ekran kartı performansı artmaz. çünkü çekirdek hızları sabittir sadece hafızasında daha fazla grafik depolar
anlatmaya calıstıgımı kimse anlamıycak bugün =)
Bendede Gma3100 Onboard ekran kartı var. Xp de iken direk 386Mb belleği gözükmesine rağmen Win7 ye gecince 8mb bellek göstermeye başladı. Ancak bir oyun , uygulama açtığım zaman ekran kartı belleği otomatik olarak artmaya başlıyor.
Sizinkide böyle bir durum. Yani o anda ihtiyaç duyulan kadar bellek bpaylaşımı yapılıyor ram dan. Bu kesinlikle bir sorun değildir.