Selam herkese Kurumsal bir şirkete atmamam gereken bir mail attım. Herhangi bir suç unsuru yok %90 fakat yine de zorlanırsa bir yerden basit bir suç çıkarılabilinir belki. Benim korkum ceza almak vs. değil zaten dediğim gibi kesinlikle bir hakaret vs. Yok. Bundan ziyade kimliğime erişilmesi çok büyük sorun yaratabilir kişisel hayatımda, kötü referans vs. Gibi sorunlar. Merak ettiğim iki konu var 1) İşin içine savcılık, adli makamlar vs. girmeden benimle ilgili hiç bir bilgiyi bulma şansları yok değil mi ? Mail adresini alırken gerçek kişisel verilerimi vermedim, o sebeple gmail adresinde kayitli bir bilgim yok. IP adresine, konumuma vs. erişilmesinin ihtimali yok değil mi savcılık kararı falan olmadan ? 2) Diyelim maili gönderenin adresine, ismine vs. ulaşmak için savcılığa ya da polise başvurdular, her başvuruda bilgiler paylaşılmıyor değil mi ? İçinde gerçekten bir suç unsuru bulunmayan bir mail için ilgili kurumlar kişilerin verilerini açığa çıkarır mı ? Savcılık suç unsuru bulunmadığını düşündüğü mailler için de bilgi paylaşır mı ? 3)Google'ın veri paylaşımi politikası nasıl ? Yetkili merciler sanırım internet sağlayıcısı ve mail servis sağlayıcısı ile goruserek buluyorlar gerçek kişi bilgilerini. Google bu bilgileri ne şartlar altınds veriyor acaba Çok tesekkur ederim. Teşekkürler. |
Gmail Adresinden IP, Kimlik veya Konum Öğrenilebilir mi ?
-
-
Harbi can sıkıntısı olmuş seninki, Her türlü bulunursun ama Şirket senin gibi acemiyi savcılığa vermez.Bir daha deneme ..
-
Suç unsuru yoksa niye korkuyosun anlamadım. Şirkette çalışan bir kadına filan özel bişeyler yazdıysan, ne yazdığına bağlı olarak sonuçları olabilir. Sadece "ilanı aşk" tarzı bi mail suç teşkil etmez. Bu tip açılmaları da zaten mail ya da mesaj ile yapmak çok saçma ve acemice. Ha şirkete küfür ettiysen, para cezası filan alırsın dava açarlarsa. Ama uğraşacaklarını sanmıyorum. Şirketler kim kime dum duma yapılardır. O yüzden çağrı merkezi çalışanlarına hep üzülürüm. İnsanlar telefonda onlara bağırır çağırır, zanneder ki şirketin kulağına filan gidecek şirket de kendine çeki düzen verecek. Ya da işte senin gibi mail atarlar, büyük laflar ederler, ama işte o maili okuyan da şirketin en alt kademe çalışanı yani sonuçta, tıpkı çağrı merkezi çalışanları gibi. Boşa çabalar bunlar. Devlete şikayet etmek en mantıklısı her zaman. O da olmadı direk dava açacaksın. Yoksa bir şirketle başka türlü başa çıkmak imkansız.
-
Böyle evham yapacağın işlerde, vpn kullan ayrıca geçici mailler kullan. Temp mail gibi. işin içine savcılık girerse bilgiler paylaşılır. Şirket profesyonel bir altyapı kullanmıyorsa şirketin ipsi verileri, ama iç dağıtımı bulma imkanları (şikayet edenler bu şirkette senin çalıştığından şüphelenirlerse bir ihtimal) yok gibi.
-
Konu biraz yanlış anlaşılmış arkadaşlar,
Kimseye ne bir küfür ettim ne birini rahatsız ettim. Abd yasalarına göre %100, bizim yasalarımıza göre %90 bir suç unsuru bulunmuyor. Sadece sitem edip yasal yollarla yaptırımda bulunacağımı belirten bir mail attım, bildiğiniz gibi ülkemizde biri şarkısında bir şey söyledi diye, bir yerde fotoğraf çekildi diye cezalar veriliyor. Bir şekilde konu "bizi tehdit etti"ye falan çekilebilir mi diye korktum sadece.
İnternette araştırdığım kadarıyla Google Türkiye'de şubesi bulunmadığından Abd yasalarına göre suç olan şeylerde sadece IP veriyormuş, o da uzun bir süreçten sonra sanırım. Yani pek bir problem kalmafı. -
Bir de süresi varmış sanırım, 1 yılda az, iki yıldan fazla süre bir IP-log verisini saklamak yasakmış. Yani 2 yıl geçtiyse üzerinden mesela sonrasınfa herhangi bir şey olma ihtimali yok sanırım eğer geçen o iki yılda olmadıysa. -
Konu eski ama Google'dan gelecekler için yazayım.
Bana dümdüz gittiler Facebook Messengerdan.
Savcılığa verdim.
Yurtdışı ABD vs. bulunamaz diye takipsizlik verdi.
Bir b0k olmuyor yani.
Sadece ölm tehditi,inthar önleme,ter0r saldırısı gibi çok afaki durumlarda IP veriyorlarmış..
Hakaret vs. fikir özgürlüğü geçiyormuş..
Yalnız şu var..
Eğer çok isterlerse yani mesela çok mübarek ve kutsal bir insana hakaret ettiniz diyelim.
Telefon numaranız hesapta kayıtlı ise,
Şifremi unuttum yapıyorlar.
Son iki numarası sizinki ile aynı olan numaralara şifre hatırlatma SMS i kime gelmiş BTK üzerinden bakıp o şekilde illegal tespit ediyorlar.
O yüzden telefon numaralarınızı hesaplara kaydetmeyin.
Adalet Bakanlığı sitesinde de yazıyor zaten IP istenilecek durumlar.
https://diabgm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/ceza-istinabe14022020012410
-
Gönderdiğiniz şeyin kaynak kodlarına bakarak ip paylaşıp paylasmadiginizi görebilirsiniz. Web sürümü göndermiyor ama doğrudan IMAP veya SMTP ile gonderince ekliyordu.
Hepsinin dışında davalar atılacak taş ve vurulacak kuşa bakar. Şirkete 1 lira zararı olmayan bir şey için min 50 bin liralık dava ile kimse uğraşmaz. Uluslararası bir sorun, ihlal yaratacak durumlar veya tüzel kişilik haklarını zedeleyici halka açık paylaşımlar genelde böyle ele alınır.
Siz yine de yukarıdaki önerileri dikkate alın derim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X