Şimdi Ara

gnome ntfs simgelerini masaustunden kaldırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Suse 9.2 Pro ve gnome 2.6 masaüstü kullanıyorum.Bununla beraber sabit diskimde 4 tane de windows (ntfs) bölümü var.Sisteme her girdiğimde bu bölümler otomatik olarak mount ediliyor ve gnome masaustune simgeleri yerleştiriliyor.

Yapmak istediğim , gnome masaüstünden bu bölümleri umount etmeden kaldırmak.Kısacası sadece simgeleri masaüstünden silmek.(çöpe taşıyarak olmadığını tahmin etmişsinizdir heralde )Epey forum dolaşmama rağmen tam çözümü içeren bir cevap bulamadım.Yalnız bunun /etc/fstab dosyasında değişiklikler yaparak yapılabileceği ile ilgili yazılar okudum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar için benim /etc/fstab dosyam :

/dev/sda3 / reiserfs acl,user_xattr 1 1
    /dev/sda5 /data1 auto noauto,user 0 0
    /dev/sda1 /windows/C ntfs ro,users,gid=users,umask=0001,nls=utf8 0 0
    /dev/sda6 /windows/D ntfs ro,users,gid=users,umask=0001,nls=utf8 0 0
    /dev/sda7 /windows/E ntfs ro,users,gid=users,umask=0001,nls=utf8 0 0
    /dev/sda8 /windows/F ntfs ro,users,gid=users,umask=0001,nls=utf8 0 0
    /dev/sda9 swap swap pri=42 0 0
    devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0
    proc /proc proc defaults 0 0
    usbfs /proc/bus/usb usbfs noauto 0 0
    sysfs /sys sysfs noauto 0 0
    /dev/cdrecorder /media/cdrecorder subfs fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
    /dev/cdrom /media/cdrom subfs fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
    /dev/fd0 /media/floppy subfs fs=floppyfss,procuid,nodev,nosuid,sync 0 0

Şimdiden teşekkürler.

• bunun fstab ile alakalı olduğunu tahmin etmiyorum.masaüstü ayarlarında bağlanmış hdd,bağlanmış cdrom/bağlanmamış hdd yi göster gibi seçenekler var orada bağlanmış hdd yi pasif yap.gnome kullanmadığım ve şu an işyerinde win ile olduğum için tam yolunu akşam yazabilirim.
  • Masa üstündeki simgelere sağ tıkladığımda açılan menüde en altta "sistemi ayır" seçeneği var.Bunu seçtiğimde simge masaüstünden kalkıyor ama dolayısıyla o partition da sistemden ayrılıyor.Benim mp3 lerimin hepsi ntfs dizininde(D:\) ve dinleyebilmek için en azından D nin bağlı kalması gerekiyor(tabi sadece onun kalmasının çok da sakıncası yok ama bir yolu varsa neden kalsın ? )

Simgeye sağ tıklayıp sistemden ayır dedikten sonra tekrar o bölümü sisteme (mount komutuyla) bağladığımda simgesi masa üstünde tekrar çıkıyor.Yani başladığım yere geri dönüyorum.

Cevabını bekliyorum , kolay gelsin
  • farketmez sanırım cevabı vermiş.
  • :))yok o cevabım çözüm değilmiş.
    işin doğrusu bulamadım!dediği gibi ancak sadece hdd için değil bağlanan tüm media için aynısını yapıyor,desktop'a kısayol oluşturuyor ama çöpe taşımaya bile izin vermiyor(sistem dosyasını silemezsiniz,ayırmak için sağ tıklayın ayır diyin gibi komik bir uyarı geliyor).gnome'a ait ayar dosyalarını vb. birçok dosyayı kurcaladım birşey bulamadım.google da yanıtsız bıraktı.ama takıldım birşekilde bulmak lazım:)
  • merhaba;
    aşağıdaki cevaplar bana ait değildir,sağolsun her sıkıştığımda hızır gibi yetişen Türk Debian kullanıcıları listesine attığım maile cevaben Alphan Beyazıt'ın cevabıdır.denedim sorunun(!) çözümü:))
    komut olarak gconftool-2 -s /apps/nautilus/desktop/volumes_visible false -t bool
    veya grafik arayüzde Uygulamalar/sistem araçları/yapılandırma düzenleyici ye girdikten sonra apps/natilius/desktop kısmında volumes visible anahtarının tıkını kaldırın.
  • farketmez , yardımların için teşekkür ederim ancak dediğini aynen yapmama ve yaptıktan sonra gnome dan çıkıp tekrar girmeme , hatta x i tekrar başlatmama rağmen , simgeler yerlerinde duruyorlar.Verdiğin komutu da denedim birkaç kez , o da işe yaramadı.

Hem kullanıcı hem de root olarak denedim , hala değişen bir şey yok...Neyi yanlış yaptığımı da bilmiyorum..sanırım onlarla yaşamaya devam edeceğim.Yine de sağol yardımların için , uğraştırdım seni...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows boot manager silindi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanırım yanlış birşey yapıyorsun?çünkü ben deneyerek sonucu görerek yolladım.hatta oturumu veya X'i sonlandırmana bile gerek kalmıyor.anahtarın aktifliğini kaldırdığın anda masaüstündeki aktif kısayollar kalkıyor.
    bir de eğer masa üstünde simge istemiyorsan yine Türk Debian kullanıcı listesinden gelen bir ince ayar var Fatih yolladı (sanırım bu forumda Yozi) nautilus --no-desktop
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.