Şimdi Ara

Windows 10 Dosya Gezgini Simgeler Yüklenmiyor, Klasörler Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı kullanırken 30 dakika ya da 3 gün sonra, kısacası hiçbir şey yokken gelişigüzel bir zamanda birden simgeleri yüklemeyi bırakıyor ve klasörlere giremiyorum. Yaklaşık 1 aydır böyle yapıyor ve bundan önce hiç böyle yapmıyordu. Bilgisayarı yeniden başlatmadan düzelmiyor, fakat ben her bu hatayla karşılaştığımda yeniden başlatmak istemiyorum. Bilgisayarda çalışıyorum, çalışmalarımı açmak ve düzenlemek zaman alıyor, sürekli bilgisayarı yeniden başlatamam.

Görev çubuğundaki UWP tabanlı (Windows mağazası tabanlı) uygulamaların simgeleri yok oluyor

Bilgisayarım klasörü ve başka klasörler de açılmıyor, "Üzerinde çalışıyor..." yazısı geliyor fakat hiçbir simge gelmiyor

Klasör eğer açılabilirse de yine hiçbir simge gözükmüyor, küçük resimlerin yüklenmesini bırakın, hiçbir simge yüklenmiyor

veya simgeler ya dosya ya da klasörler de küçük resimleri olmadan gözüküyor.

Kısacası Dosya Gezgini hiçbir simge yüklemiyor ya da hiç klasör açılmıyor.

Denediğim yöntemler:

• Windows Gezgini'ni görev yöneticisinden yeniden başlatmak
    • Küçük resimleri disk temizleme programından temizlemek
    • Simgelerin önbellek dosyalarını elle silmek
    • AppData\Local klasöründe bulunan simge önbellek dosyasını silmek
    • Başka bir dosya gezgini kullanmak, fakat hepsi de sisteme bağlı olduğundan aynı sıkıntı diğer dosya gezgini yazılımlarında da görülmekte
    • CHKDSK komutuyla diskleri denetlemek

• windows kurulumu orijinal mi sonradan siz veya başkası tarafından kurcalanmış olmasın tema vb. gibi şurda çözümler var bazısını yapmış olabilirsin

Windows 10 Dosya Gezgini Simgeler Yüklenmiyor, Klasörler Açılmıyortechbout
    Taskbar icons Missing or Disappeared in Windows 10
    https://www.techbout.com/taskbar-icons-missing-windows-10-56387/
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt

Tamamen orijinal, Microsoft sitesinden ISO dosyası olarak indirip kurmuştum. İşletim sistemini kurduktan sonra kendim bilgisayarı tamamen koyu moduna çevirecek bir 3. parti tema yüklemiştim, fakat üzerinden 2 3 yıl geçmiştir, şu zamana kadar hiçbir sorun çıkarmamıştı.

Evet, verdiğiniz linkteki birçok yöntemi başta da belirttiğim gibi denedim. Listede denemediklerimden geçici dosyaları temizlemek aklıma gelmemişti. Geçici dosyaları da temizlemeyi yaptıktan sonra olup olmadığını belirtirim.

• geçici dosyalar ı temizlemek fayda getirmez dism ve sfc komutları belki işine yarayabilir bence tema yüklemen soruna neden oldu gibime geliyor

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi, neredeyse 2 3 yıl oldu temayı yükleyeli, o kadar yıl sorun yokken neden birden sorun oluşturmaya başlasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 27 Aralık 2021; 18:48:14 >
  • belki yaptığın güncellemelerden biri bozdu microsofta akıl sır ermez ha kesin ondandır demiyorum ama olma ihtimali vardır birde yeni kullanıcı aç orda biraz kullan bakalım ne oluyor

• İnternetten az araştırdığımda Defender'ın bu tür sorunlara neden olduğuna dair bilgilere rastladım ve verdikleri kayıt defterinden Defender kapatma komutunu girdim, üzerine geçici dosyaları temizledim. En son konuyu açtığımdan beri bu sorunla tekrar karşılaşmamıştım, ta ki bugüne dek.

Dediğiniz gibi geçici dosyaları temizlemek fayda getirmedi. Fakat, halen 3. parti temanın bunu yaptığını sanmıyorum. Bu sefer hatanın birden nasıl gerçekleştiğine dair ek detaylara rastladım; Hatanın gerçekleştiği sırada Process Explorer açıktı ve başka bir programı normal bir şekilde kapattıktan sonra taşınabilir harddiskten motorun tekleme sesi geldi ve Process Explorer'dan arkaplanda Windows Sorun Bildirme'nin çalıştığını gördüm. Bir kaç saniye sonra Sorun Bildirme kapandı ben de diskte bir sorun mu oldu diye merak ederek Dosya Gezgini'ni açtım ve simgeler yine yüklenmiyordu. Olay Görüntüleyicisinden baktığımda program tam o anda harddiskten bir dosyaya erişmeye çalışmış ama harddiskin motoru tekledi diye ulaşamayınca kafayı sıyırtmış.

Programın ulaşmak istediği dosya, Dosya Gezgini için kullandığım bir eklentiydi. Eklentiyi kaldırdım ama sorun devam ediyordu. Bu sefer bilgisayarı yeniden başlatmak yerine oturumu kapayıp açtım ve sorun yok. Eklentiyi geri yüklemedim, bakalım eklentiden mi kaynaklı yoksa taşınabilir harddiskte mi bir sıkıntı var göreceğiz.

Dipnot: Şimdi diyebilirsiniz ki bu tür yazılım ve eklentileri taşınabilir harddisk yerine yerel disklere kurun diye, doğru söylemiş olursunuz Windows 10 Dosya Gezgini Simgeler Yüklenmiyor, Klasörler Açılmıyor 

Ek: Bu arada taşınabilir harddiski HDTune ile denetlediğimde hiçbir sorun olmadığını söylüyor

22.02 Güncellemesi: Devam ediyor, hiçbir şey değişmedi. Birlikte aç menüsü açılmaz, tüm Windows Gezgini donar, yanıt vermez, görevi sonlandırmanız gerekir. Başka sitelerde simge önbelleği temizleyin diyorlar, denedim ve işe yaramadı. Zaten Windows simge oluşturmayı direkt bırakıyor ki orayı temizlesen ne yazar. Kısacası Windows'tan nefret edecek başka bir neden, Windows'ta başka bir bug, başka bir aptallık. Yeni bir oturum oluşturmadan düzelmez, açtın diyelim 2 3 yıl sonra tekrar karşılaşmayacağının kesin bir belgesi de yok. Temayı da Windows temasına çekmeme rağmen sonuç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 22 Şubat 2022; 15:45:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11 Dosya sürüklenmiyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.