Şimdi Ara

Klasör simgesi tanınmayan dosya simgesine dönüştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

USB bellek içerisinde daha önce oluşturduğum bir klasör, bugün itibariyle tanınmayan dosya simgesi ile gösterilir oldu. Klasörümün içine erişmek istediğimde "dosyayı açmak için kullanmayı istediğiniz programı seçiniz" diye bir uyarı mesajı geliyor. Zannediyorum bilmeden klasörün, klasör yapısını bozmuş olmalıyım. Klasör içerisinde benim için önemli dosyalar vardı ve klasörün yedeği bulunmuyor.

Bu sorunun varsa çözümü nedir. Şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Klasörü Rar layıp bir yere yükleyip PM den mesaj atarsanız ( Link için tabi sakıncası yok ise ) klasörü inceleyip yardımcı olmaya çalışayım.

Aksi halde verilecek çözüm önerileri daha da fazla problem yaşamanıza neden olabilir.
  • Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak, klasör içerisindeki bilgiler 3. kişilerle paylaşılamayacak nitelikte olduğundan, dışarıya çıkartmam mümkün değil. İkazınız için teşekkür ederim ama, (yedekleme almak vb gibi) önlemleri uygulayarak kendi başıma uygulayabileceğim yöntem/ler var mı acaba? Teşekkürler.
  • Klasör içeriğine muhtemelen Virüs bulaşmış olma olasılığı çok yüksek. Ancak özellikle USB Disk lerin korumasızlığı yüzünden ve günümüzde neredeyse internet tarayıcılarından daha fazla ve tehlikeli olarak virüs yaymaya başladığından birçok güvenlik yazılımları bile zamanla etkisiz kalıyor.

Çok bayağı ve aptalca olabilir ama size bu durumda güvenilir bir güvenlik yazılımı ile klasörünüzü taratmanızdan başka fazla bir önerim sanırım olmayacak. Her ihtima karşın yedeklerinizi [ dosya veya klasörleri olduğu gibi ] bir veya birden çok yere yedeğinizi aldıktan sonra ki özellikle CD gibi kalıcı medyalara yazma olanağınız var ise, en azında denemelerinizden olumsuz netice alırsanız sonrasında profosyenel bir yerden yardım alma imkanınız olabilir.
  • Teşekkürler. Dosya ve klasörleri yedekleyeceğim. Virüs taramasını yaptım. Virüs bulunmadı. USB bellek içerisindeği diğer klasörler sağlam kalmış. Yalnız bir kaç klasör tanınmayan dosya simgesi ile görüntüleniyor. Bu sorun, USB belleğe yüklü bir klasör yükledikten sonra oldu. Belleği "Çıkar" komutu ile çıkartmadım. Acaba ondan mı bozuldu.

Çözüm için hâlâ somut önerilere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
  • Aslında genel bilinen bir yanlışı düzelteyim.

USB ler PlugNPlay dir. yani tak ve kullan aynı zamanda çıkart. Genelde bilinen ön yargı USB nin durdurulmadan önce çıkartılmasında bozulacağı bilgisi yanlıştır. Bu durum tamamen elektiriksel bir olaydır. İşlem yapma esnasında çıkarıp/takmalar sorun yaratabilir.

Muhtemelen klasörlerin "özentilikleri" değişmiş olabilir. Dediğim gibi bunu değiştiren bir çeşit virüs olma ihtimali çok yüksek.

Şunu bir deneyin en azından;

CMD yi açın

Başlat>Çalıştır> cmd > enter

Daha sonra sürücü harfine geçin;

E: (enter ) gibi

Daha sonra kod dizimi örneği ile [attrib "kalsöradı" -h -s] gibi

attrib belgeklasor1 -h -s enterlayın.

Bakalım bir değişme olacak mı ?
  • Hayır, olmadı üzgünüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde şunu deneyin lütfen;

başlat>çalıştır>cmd

chkdsk x: /F /R /X

En baştaki küçük x olan sürücü adı ile değiştirin...
  • kurtarma yazılımlarıyla belki orjinal hali bellekten çıkarılabilir.File.Scavenger.3.2 tavsiye edebilirim.
  • Bu da işe yaramadı. Klasörün simgesinde hâlâ bir değişiklik yok. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
  • Son bir şey daha deneyin;

Klasörün üzerine sağ tıklayıp birlikte aç deyin;

Gözat deyip C:\WINDOWS\ altında explorer.exe yi seçin Klasör görünümünde açılacak mı ?

Veya başlar çalıştır a;

X:\klasöradı şeklinde yazıp enterlayın bakalım.

Birde yine cmd ekranına geçin ve x: diyerek sürücü adına geçin, daha sonra dir komutunu kullanın ve klasör adınızın ardında bir dosya uzantısı gözüküyormu diye bakın. Var ise uzantıyı yazın. yok ise;

xcopy "x1:\klasör adı\*.*" "x2:\hedef kalsör" /E /H /Y /C /G yazıp enterlayın

Notlar : X1 = sürücü adı X2 = sabit diskinizde bulunan bir sürücü Hedef Klasör = bu klasörü kendiniz oluşturun.

Şimdi hedef klasöre göz atın ve içerisinde dosyalar olup olmadığına bakın.

Eğer bunlarlada çözülmüyor ise bire/bir profosyenel bir yerden yardım alın lütfen.

• Yeti;
    Sanırsam vista kullanıyorsunuz ve flash belleğinizi açarken vistaya özgü TARA ve DÜZELT seçeneği ile açtınız.
    Dosyalarınızın bu hale gelmesinin sebebi bu olmalı.
    Daha önce aynı konu burada paylaşıldı.
    Sizi hemen oraya ışınlıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29846493/mpage_1/key_//tm.htm#29848428
    Ama buradan yazayım.
    Ontrack easy recovery ve recover my files programları ile dosyaları kurtarabilirsin gibime geliyor.
  • Vista değil XP kullanıyorum .... bu arada daha beter ettim. Bütün klasörler şimdi ACSee adlı bir resim görüntüleme programı ile birlikte açılıyor. Hiçbir klasörün içine giremez oldum. Yardım ederseniz sevinirim.
  • Hmmmm sen bahsettiğim programlar ile dosyaları kurtarmayı unutma ama.
    Acdsee ye gelince
    BleepingComputer.com
    doubleclicking folders opens acdsee - Windows XP Home and Professional
    http://www.bleepingcomputer.com/forums/lofiversion/index.php/t208846.html

Ya da

ACDSee Community
    ACD Systems - Photo Editing Management Software
    http://community.acdsee.com/forums/topic/double-clicking-a-folder-now-open-acdsee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 9 Mart 2009; 12:23:09 >

• Regedit ten

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell

HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell

HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell

Varsayılan ( Defult değerleri ) "Explore" olarak değiştirin. [ Tırnaklar hariç ve Explorer değil ]

@mesuthaksoy la aynı yere bakmışız sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 9 Mart 2009; 12:27:45 >
  • X Files "shell" komutu ile meseleyi çözümledim dediğiniz gibi. Teşekkürler emek ve zamanınız için. Mesuz size de teşekkür ederim.

Ancak, başka şeyleri de bozmak istemediğimdem profesyonel yardım almayı deneyeyim. Tekrar teşekkürler.
  • yeti

Yapacağın işlem birşeyi bozmayacaktır.Sadece flash bellek üzerindeki dosyalara kurtarma programları ile erişmeyi deneyeceksin o kadar.Resimli anlatımları heryerde mevcut, yanlış birşey yapmadığın sürece hiçbir zarar gelmez dosyalara.Bu arada flash bellekteki dosyaları masaüstüne kopyala oradan kurtarmayı dene program ile.
  • Şirket dışına çıktım bir ara bu yüzden yazamadım ancak özelden yardım teklifim hala geçerli.
  • bence o dosyaya virüs girmiştir. genellikle flash bellek de bu tür virüsler oluyor. sen flash belleği usb disk security ile tarat. birde aklıma bir şey geldi. bilgisayarıma tıkla araçlardan klasör seçeklerine oradan da görünüm bilinen dosya türleri için uzantıları gizle şeçeneğini kaldırıp uzantısına bir baksana o dosyanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemsnbc -- 10 Mart 2009; 13:10:22 >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Klasörü "kaybedildi gözüyle" bakıyorum. Önerdiğiniz hiçbir yol çare olamadı. X Files, teklifiniz için teşekkkür ederim ancak, klasör içerisindeki bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşmam imkansız. Ne yapalım, "bir musibet, bin nasihatten evladır" deyip, bundan sonra bir kaç yedek alacağız anlaşılan. İyi günler, iyi çalışmalar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.