Şimdi Ara

Go-kart pistinde kaza yapan üniversite öğrencisi genç kızın kafası vücudundan ayrıldı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
5
Favori
14.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

Bu nasıl mantıksız bir açıklama ? Vücudda acı sistemi nasıl çalışır ? Atıyorum ayağımıza bir çivi batar.Çivi sinirlere değer ve sinirler bunu beyne iletir beyine ulaştıktan sonra o tepkime verilir.Yani öyle bir şey diyorsunuz ki bedenden ayrılmış kafa bedenin acısını nasıl hissedecek ? Kafanın kendinden bir acı hissedeceğini düşünüyorsanızda kafa kısmımızda bulunan sinirlerin olayları çok farklı.Ayrıca eğer kopan bir kafa 2,3 dakika acı hissediyorsa bu yaşadığını gösterir.Çünkü acı hissedebilmek için motor özelliklerin yerinde olması gerekir ve kopan kafanın tepki vermesi gerekir.Benim motorla kaza yapan bir sürü arkadaşım var ve hepsi kaza anına dair hiç birşey hatırlamaz.Ne zaman hastaneye gelir uyanır her şeyi o zaman algılamaya ve acı hissetmeye başlar.Böyle fazla büyük olmayan hafif motor kazalarında bile vücud anında şoka girip kaza anına dair hiçbir şey hatırlamazken sizin kopan bir kafanın 2,3 dakika acı hissedeceğini söylemeniz cidden saçma.

Bu arada bende aynı üniversitede okuyorum ve hafızam beni yanıltmıyorsa arkadaşı gördüm bir kaç kere.Allah rahmet eylesin.İnsan nefsi için kötü bir durum ama eminim kanser olup yatağa düşen ya da siroz gibi hastalıklarla ölümü bekleyen insanlardan çok daha az hatta milisaniyelik olmuştur acısı.

bunu ben kafamdan söylemedim. siz kurban keserken ineğim kafası kopmasına rağmen vücudun hala tepkiler verdiğini hiç görmedinizmi. bence bir şekilde acıyı mili saniyeden daha fazla hissetmiştir. bukadar kısa sürede bir insanın ölebileceğine ihtimal vermiyorum.. konumuz bu değil.

tekrardan Allah rahmet eylesin. Allah günahlarını affetsin. Amin

Sen o tepkileri acıdan dolayı verdiğini mi sanıyorsun ? Ayrıca bizim insanımız kurban keserken kafayı bildiğim kadarıyla tam olarak bedenden ayırmıyor ve sinirsel bir bağlantı oluyor beyin ile.Çünkü uzakdoğuda gelenek haline getirilen bir şenlikte inekler tek kılıç darbesi ile öldürülüyor ve vücutları hiç bir tepki vermiyor yok vücut tepki verse bile şöylede bir şey var vücudda en dayanıklı şey sinirdir.Siz alın bir hayvan adelesini yaşam sürecinin devam edebileceği sıcaklık vs. gibi uygun ortamda bir yere koyun ve belli bir süre sonra o adelenin sinirlerine elektrik verin,o adele kasılır.Bunu kafamdan sallamıyorum bir yerde okudum hatta bir yerde değil sinirlerle ilgili binlerce kaynak var internette ve hepsinde sinirlerin dayanıklılığı vs yazar.Neyse konuyu dağıtmayalım her açıdan üzücü bir durum dediğim gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

Bu nasıl mantıksız bir açıklama ? Vücudda acı sistemi nasıl çalışır ? Atıyorum ayağımıza bir çivi batar.Çivi sinirlere değer ve sinirler bunu beyne iletir beyine ulaştıktan sonra o tepkime verilir.Yani öyle bir şey diyorsunuz ki bedenden ayrılmış kafa bedenin acısını nasıl hissedecek ? Kafanın kendinden bir acı hissedeceğini düşünüyorsanızda kafa kısmımızda bulunan sinirlerin olayları çok farklı.Ayrıca eğer kopan bir kafa 2,3 dakika acı hissediyorsa bu yaşadığını gösterir.Çünkü acı hissedebilmek için motor özelliklerin yerinde olması gerekir ve kopan kafanın tepki vermesi gerekir.Benim motorla kaza yapan bir sürü arkadaşım var ve hepsi kaza anına dair hiç birşey hatırlamaz.Ne zaman hastaneye gelir uyanır her şeyi o zaman algılamaya ve acı hissetmeye başlar.Böyle fazla büyük olmayan hafif motor kazalarında bile vücud anında şoka girip kaza anına dair hiçbir şey hatırlamazken sizin kopan bir kafanın 2,3 dakika acı hissedeceğini söylemeniz cidden saçma.

Bu arada bende aynı üniversitede okuyorum ve hafızam beni yanıltmıyorsa arkadaşı gördüm bir kaç kere.Allah rahmet eylesin.İnsan nefsi için kötü bir durum ama eminim kanser olup yatağa düşen ya da siroz gibi hastalıklarla ölümü bekleyen insanlardan çok daha az hatta milisaniyelik olmuştur acısı.

bunu ben kafamdan söylemedim. siz kurban keserken ineğim kafası kopmasına rağmen vücudun hala tepkiler verdiğini hiç görmedinizmi. bence bir şekilde acıyı mili saniyeden daha fazla hissetmiştir. bukadar kısa sürede bir insanın ölebileceğine ihtimal vermiyorum.. konumuz bu değil.

tekrardan Allah rahmet eylesin. Allah günahlarını affetsin. Amin

Sen o tepkileri acıdan dolayı verdiğini mi sanıyorsun ? Ayrıca bizim insanımız kurban keserken kafayı bildiğim kadarıyla tam olarak bedenden ayırmıyor ve sinirsel bir bağlantı oluyor beyin ile.Çünkü uzakdoğuda gelenek haline getirilen bir şenlikte inekler tek kılıç darbesi ile öldürülüyor ve vücutları hiç bir tepki vermiyor yok vücut tepki verse bile şöylede bir şey var vücudda en dayanıklı şey sinirdir.Siz alın bir hayvan adelesini yaşam sürecinin devam edebileceği sıcaklık vs. gibi uygun ortamda bir yere koyun ve belli bir süre sonra o adelenin sinirlerine elektrik verin,o adele kasılır.Bunu kafamdan sallamıyorum bir yerde okudum hatta bir yerde değil sinirlerle ilgili binlerce kaynak var internette ve hepsinde sinirlerin dayanıklılığı vs yazar.Neyse konuyu dağıtmayalım her açıdan üzücü bir durum dediğim gibi.

belkide siz haklısınız.. ben sadece halk tarafındanda bilinen bir konudan bahsettim. belkide şehir efsanesidir. ( ben bu efsaneye inananlardanım )

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

video burada var herşey açıkça belli.

http://haber.mynet.com/go-kart-pistinde-akil-almaz-olum-677284-yasam/

Vay be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzücü.Allah rahmet eylesin

Umarım bu acı olay herkese ders olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet Kemeri takılı olmasaydı kurtulacakmış.

Her ölümlü kaza emniyet kemeri takılmamasına bağlanıyor, buradaki gerçek kızın emniyet kemerini takmasaydı ölmeyeceği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 8 Şubat 2013; 23:29:34 >
  • Beyler ben sakaryada o olayın olduğu go-kart pistinin yakınında oturuyorum.Bu kızın kafasının kopmasının nedeni ne emniyet kemeri ne de atkı.Zaten mantıklı düşünürseniz bunun olması imkansız gibi birşey ancak insanı boğabilir bunlar.Ordaki görgü tanıklarına göre kızın bindiği go kart aracında kafanın yaslandığı yerde sünger yokmuş orada demir bi plaka varmış bu demir plaka da bir çarpışta kızın kafasının savrulmasıyla kızın kafasını jilet gibi kesmiş.Görgü tanıklarının iddiaları böyle ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncap

yok hocam formula1 araçları 9.8g fln ancak görüyorlar, redbul air race de yanlış olmasın 13-14g tırmanırken yiyorlardı..bu araçlarda g kuvvetiyle boyun kopması imkansız, hatalı kemer bağlanmasıdır sebep...atkı da boyun kopartmaz kesinlikle....

Bilginiz dahilinde mi yorum yapıyorsunuz, yoksa çıkarım falan mı yapıyorsunuz? Bakın şurada bilgisi dahilinde yorum yapan biri var. Atkı da boyun kopartmaz kesinlikle derken, yeterli anatomi ya da fizik bilginiz olmadığı görülüyor. Olay net olarak belli değil ama sizin yazdıklarınız çok desteksiz.

quote:

atkinin dönen mekanik aksama dolanmasiyla teknik olarak mümkündür. boyuna iki kere dolanmis atki ile degil kafa korparmak, otobüsü bile cekersin, hele ki, naylon iplikten üretildi ise. atkinin bicak gibi kemigi kesmesini düsünmek yanlis. atkinin ceki gücüyle boyun eklemi kikirdaktan cikar. boyundan daha güclü olan bacak eklemleri bile bazi zorlamalarda yerinden cikabiliyor.

boyun ekleminin cikmasinin ardindan, atkinin uyguladigi ceki gücünün tamami sadece deriye, damarlar, nefes ve yemek borusuna biniyor. bunlar da yumusak doku olduklari icin kolayca yirtilirlar.

özetle, ani uygulanan ceki gücüyle esnek bir atki insan kafasini boyundan koparabilir. atkinin esnekligi ilk 30 cm'lik sünme esnasinda büyük oranda kaybolur. o yumusak atki saliseler icinde celik halat gibi sertlesir. inanmayan eline yumusak bir atki alip tüm gücüyle sündürebilir. uzayan atkinin ne esnekligi kalir, ne de yumusakligi.

ekleme: kisa sürede iki mesaj aldim, boyun kaslarini unuttugumu söylüyorlar. hayir, unutmadim. boyun kaslarinin ani uygulanan bir gücte reaksiyon göstermeleri bile söz konusu degil. reaksiyon süreleri yetse bile motorun gücünü/aracin kinetik enerjisini frenleyebilecek kas yok. yani o lifler ve kaslar boyun ekleminin tek basina karsilamak zorunda kaldigi ani ceki gücünü kayda deger bir sekilde hafifletmiyor. ayni zamanda insan boynunun dikey hareket ettirilebilme özelligi yok. yani kafayi dikey olarak eklemden cikarmaya calisan bir güce dogrudan karsi koyacak kas zaten mevcut degil. özetle, tüm güc 3cm'lik kikirdaga biniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 9 Şubat 2013; 0:14:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Emniyet Kemeri takılı olmasaydı kurtulacakmış.

Her ölümlü kaza emniyet kemeri takılmamasına bağlanıyor, buradaki gerçek kızın emniyet kemerini takmasaydı ölmeyeceği.

kemeri yanlış takmış... kafa desteğinin sünger desteği yok... ve sonuç kopan kafa... Allah rahmet eylesin. Allah günahlarını affetsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

peki orda ki görevliler kontrol etmiyor mu güvenlık ekıpmanlarının nasıl takıldıgını ?
    bence burada ihmal var sonucta herkes go-kart uzmanı değil kız belki o heyecanla şaşırdı yanlış taktı kemeri .
    şahsen hiç go-kart deneyimim yok sürmek istesem gereklı guvenlıgı alıp almadıgımın kontrol edılmesını ısterım görevlıden .
    bu ilk değil daha önce de bir kızın saçları dolanmıstı onun da kafası kopmustu yanlıs hatırlamıyorsam ...

Saçları koptuğu için kurtuldu....
  • Olayda
    x:kızın kafası
    motorun dişlilerinin(kuvvetten kazancın olduğu taraf) uyguladığı kuvvet<--x--->F=m.a(eylemsizlik kuvveti) müthiş ikili
  • Olay kotu de su kartingi sirf bu haberle tanitan medyaya . Bu yuzden insanlar korkup bu tarz sporlardan uzaklaziyor ki aslinda ciddi bir hasar almak bile cok cok zor yani bir futboldan daha dusuk ama ihmal iste

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Gencecik bir insan Türkiye klasiği basit bir tedbirsizlik yüzünden ölüyor.
    Biri çıkıyor "Ecel bu yapacak birsey yok " yazıyor.

Yat kalk otomobil konuşmaktan kafanız uyuşmuş, ölüm haberlerini "yapacak bir şey yok" yazıp sonuna da OK işareti koyacak rahatlıkta karşılayabildiğinize göre.

quote:

Her can ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.

Ama yatarken ama gezerken ama başka türlü Ölüm haktır topraktan geldik toprağa geri gidicez

AL BUDA ÖLEN KİŞİNİN BABASININ AÇIKLAMASI İYİ İZLE

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/45122/0/1/go-kart-faciasindan-cikan-dram.aspx

Bunu diyerek,tedbir almadan,bile bile 3 kuruş para için madencileri ölüme gönderip,arkalarından pişkince 'ölüm onların kaderinde var' diyenlerden farkınız kalmıyor.
    Ölüm hepimizin sonu ayrı mesele de,ecel geldi diye hatası olanı sorgulamayalım mı? Arabada emniyet kemeri takmayalım,airbag-abs-esp'li arabaya ne gerek var,nasılsa ecel.

İlk mesajda belirttim abi bir kusur varmi bilmiyorum diye

Tedbirini alacaksin takdiri allah'a birakacaksin

Bu kizin ölümüne allahin takdirimi dediniz gercekten ???

• Görünmez kaza iste millet niye cihanin üstune gitmis anlamiyorum.

• Ölüm anında acı çektiğini sanmıyorum bir anlık olup bitmiştir. Çoğu kanser hastasının ızdıraplar içerisinde öldüğünü düşünürsek bu bakımdan acısız bir son bile diyebiliriz fakat şeklen korkunç.

Atkısıyla binmesi tamamiyle kendi hatası gazetelerde haberleri bile çıktı başka genç bir kızın saçları dolanarak kafatası derisinden koparak ayrılmasına sebep olmuştu. Yani insan bulunduğu çevreye duyarlı yaşar etrafıyla etkileşim halinde bulunur gazete okur internete bakar. Atkı ile kendisi binmek istiyorsa bile işletme görevlisinin asla müsade etmemesi gerekirdi hadi müşteri bilinçsiz ama bu işten ekmek yiyen insanların bunları iyi biliyor olması gerekirdi.
    Benim tahminimce atkısının serbest ucu teker miline dolandı hareket esnasındaki momentum ile iyice dolanan atkı yüksek bir güçle aşağı ve arkaya doğru çekerek ufak bir eyvah panik ani yaşattıktan sonra basınca dayanamayan boyunun kopması ile son buldu. Çok kısa bir süreliğine yerdeyken birşeyler görmüş olabilir ama acı çektiğini sanmıyorum beyin o anda tamamiyle şoka girmiş olur çünkü. Kendi elinizle boğazınızı sıkarsanız durmaya yaklaşan kan akışında bile beyin fonksiyonlarının gitmeye başladığını görürsünüz.

• allah rahmet eylesin.

bu ölüm 3. dünya ülkesi ve hala muz cumhuriyeti olduğumuzun kanıtı.bu go kart pistleriyle ilgili ne yönetmelik ne kanun var .bunlara kim nasıl ruhsat veriyor anlamak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Olay kotu de su kartingi sirf bu haberle tanitan medyaya . Bu yuzden insanlar korkup bu tarz sporlardan uzaklaziyor ki aslinda ciddi bir hasar almak bile cok cok zor yani bir futboldan daha dusuk ama ihmal iste

Ortada feci bir durum var sonuçta kız kafasını bir yere çarpıpta yaralanmamış.Bence insanların biraz daha tedbirli olması ve bu işten para kazananların sıkı tedbirler alması açısından önemli.

• şu fotoğrafta kemerin bağlantı şekli ve aracın sırt kısmında kaplama olmadığı açıkça gözüküyor.

• İnsanlar bazen üzüntüden o kadar saçmalamaya başlıyor ki muz cumhuriyetiymiş felan hep aynı teraneler yönetmeliği koyan koyuyor, denetletmek istersen denetleyen de var ne derece profesyonel yapmak istersen o derece yol, yönetmelik gösteren de peki vatandaş olarak birilerinin birşeyler yapmasını beklemekten başka siz ne yapıyorsunuz. Denetleyen yok ama denetlemeden kaçana da prim veren insanlar. Gitmeyin arkadaşım doğru düzgün bir hali olmayan yerlere. Böyle yamuklar da para kazanamasın bilinç olsun bir müşteri de bunlar da işin raconu neyse ona uyarlar elbet yada yediremezler bir taraflarına yapmazlar. ALLAH aşkına karting'e giden kaç kişi açıp da araştırdı gideceği yerin lisansı var mı onaylı yerler arasında görünüyor mu. Muz cumhuriyeti tabi federasyon ne yapsın insanlar belediyeden birilerine yedirip izni alıyor. Teknik şartlar dışında federasyonun hiç bir faaliyet yeri, alanı ile ilgili yetkisi yok ki. Masasında oturmayı seven insanlar tabi aynı bilgisayar başından sallama gibi ama kaldırmak için de vatandaş hani bir çaba göstersin şikayet et ki, belge görmek iste ki federasyon dakiler de bir baskı, talep görsün hani onlar da gerekli yerlere iletsin. He birşey değişmediğini mi görüyorsun gitme oraya git daha pahalı olanını seç şuan emin ol daha düzgün bakım yapılan araçlara denk geleceksin. Gitmiyorsan da internet de vs denk mi geldin dahil ol gitmeyin arkadaşım oraya de. Açık söyliyim ben daha kimseyi şikayet etmedim. Ama birkaç yerin dışında da diğerlerine gitmiyorum hani gidilmesine de mani oluyorum gerekirse. Benim de yapmak istediğim bir işti niye işini dandik yapanları destekleyeyim ki. Biz artması taraftarıyız olanların da kapanması değil. Zaten düzgün birkaç yer var sadece. Artsın daha çok bilinsin diye de dandik adamlara prim verilecek değil inşaat zemin betonu atan yarım yamalak yer de yapamasın hani. Bu işi yapanlardan da yarış pilotu zihniyeti beklemiyoruz hani sadece biraz daha ilgi o kadar. Federasyonun fiyatları da bazen çok yüksek gelebilir ama kişi araştırsın hani avrupa da nasıl yapılıyor bu iş olmadı gitsin görsün, karlı bir iş bu.

http://video.haber7.com/video-galeri/26233-vahsetin-yasandigi-go-kart-pisti-kapatildi

http://www.haber7.com/guncel/haber/987553-sakaryadaki-o-go-kart-kacak-cikti

http://sporaktif.dha.com.tr/tosfedden-gokart-pisti-aciklamasi_424711.html

Al izni de yokmuş zaten. Dün gördüğümüz görüntülerde çevre doğru düzgün görünmüyordu şimdi gördüm şok oldum konteynerden yer ALLAH aşkına böyle yere karting yapmaya gidilir mi çevrede doğru düzgün hiç bir şey yok. Atkı ile araca binilir mi hiç. Lünapark sanıyor bazıları bunu. Gençler biraz Hp'nin zincirin lastiğin ne olduğunu bilsin burada ki yorumlardan da bu anlaşılıyor zaten. Kafan da kast da olsa arkaya kaptırdın mı birşeyi kaskla beraber kırarsın boynunu arkadaşım insanı ikiye bölmeye yetecek kadar güç var onlarda.

Bu zamana kadar bakmayanlar buyursunlar baksınlar. Nerede kim izinli yapıyor.
    http://www.tosfed.org.tr/lisansli_hobi_karting_pistleri.asp

Federasyonun sitesini biraz bilsin insanlar, bu işin denetimi raconu var uydurmasyon birşey değil.
    http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/hobikarting-pdf.pdf

Karting de böyle yapılır hani. Bu çocuklar niye ölmüyor.
    http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/SEM_Karting_PDF.pdf

Kaldı ki yine ağır yaralanabilirsin buna uygun şartlar var. Hiçbirşey olmasa bile uzun sürüşten sonra anası ağlıyor insanın her tarafı ağrıyor. Kaskına birşey gelir yine kaybedebilirsin organlarını. Adı üstün de motorsporlarına giriş dalı bu hobi adı altında olsa bile. İstediğin kadar tedbir al yine başına birşey gelebilir riskini alamayacaksan gitmeyeceksin, tedbirsiz davranacağını düşündüğün insanı götürmeyeceksin. 2 yıl önce büyük seri de çocukcağız hiçbirşey yapmadı stabil dönüyordu önde ki kaza yaptı seken lastik kaskına vurdu öldü çocuk Henry Surtes'in oğlu 17-18 yaşında mı neydi. Bu işler böyle etrafında kaldıramayacağın fizik kuvvetleri dönüyor.

Şu fotoğrafı üstteki şekilde açık yayınlayana yazıklar olsun. Bunlarda insan!, basın diye saygı bekliyorlar sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 9 Şubat 2013; 4:44:45 >

• allah rahmet eylesin çok kötü bir durum allah kismenin başına vermesin böyle bir olay kanım dondu vallahi nasıl olabilir böyle bir şey aklım almıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

şu fotoğrafta kemerin bağlantı şekli ve aracın sırt kısmında kaplama olmadığı açıkça gözüküyor.

bu resim böyle koyulurmu abi ya
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.