Şimdi Ara

Go-kart pistinde kaza yapan üniversite öğrencisi genç kızın kafası vücudundan ayrıldı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kızın babasının röportajını okudum da, rahmetlinin kafasında KASK bile yokmuş.. İşte ihmal budur ! İnşallah hatası olanlar cezasını çekecek!
  • allah rahmet eylesin.. buradaki gereksiz yorum yapanlara birkaç şey derdim de insan olmadıklarından neyse
  • Kuzenimin sınıf arkadaşıydı. Etrafında çok sevilen bir kızmış. Annesi falan şuan kendinde değilmiş ve işletme sahibine dava açmışlar sanırım.

Ayrıca kuzenim atkıdan değil emniyet kemerinden dolayı öldüğünü söyledi. Emniyet kemeri 2 omuzdan takılıyormuş normalde ama orada tek taraftan normal araçlardaki gibi takılmış.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabırlar ihsan eylesin. Çok zor bir durum gerçekten
  • Allah rahmet eylesin. Çok kötü bi durum
  • Allah rahmet eylesin

Kanım dondu resmen ya.Bu arada görevlilerin ihmaliymiş kemer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutherx

Boynuna doladığı şal ince ise motora kapılarak yüksek kuvette boynu kesmiş olabilir.

Beklenmedik bir ölüm ailesine ve yakınlarına sabır versin.

Bu arada bir iki bilgi:

Kafa kopması sonucu kafanın gösterdiği mimikler tamamen istemsiz kas kasılmalarıdır. Cerebral bölümdeki kan basıncının yüksek hızlı düşüşü sonucu zaten insan 2-3 saniye arasında bilincini tamamen yitirir.

G-kuvveti ile ilgili de formula 1 arabaları normal 4-5 g arası yüksek fren hızında 5-6 g arası kuvvete maruz kalır. Gösteri ve jet pilotları 9g ye çıkabilen kuvvetlere maruz kalırlar. Normal de insan vücudu 9g kuvvetine dayanamaz. Kan basıncındaki değişiklikten ötürü 8g üzeri kuvvette insan bayılır ve bilincini yitirir. Jet ve gösteri pilotları bunu engellemek için g-suit adı verilen özel giysiler giymektedirler. Bu giysiler kan basıncında meydana gelen değişikliğe göre kendisini şişirerek kan akışını tekrar beyin bölgesine doğru yönlendirir.

O değil de bazı roller coaster'lar 9G kuvvet uyguluyor.

Ayrıca kafa kopması nasıl bir şey ya? Yani kafa kopunca direk ölmüş mü oluyorsun (hiç bir şey hissetmiyor musun?)

• quote:

Orijinalden alıntı: S R T

Konu dışına yazdım buraya da yazayım. Bahsi geçen go-kart pistinde defalarca araç kullandım. Ev arkadaşlarımla hep giderdim. Orada ki görevliler çok baştan salma iş yapıyorlardı. Kemerlere fazla dikkat etmiyorlardı. Ya çok sıkarlardı ya da çok gevşek bırakırlardı. Her bindiğimde kemerimi kendim ayarlardım. Kız arkadaşın kafasının nasıl koptuğunu halen aklım fikrim mantığım almıyor. Muhtemelen kemerlerden biri kızın omzunun arkasında kaldı. Görevli arkadaş da buna dikkat etmedi. Bindiğim araçlarda takla barı mevcuttu. Pist zaten çok küçük belli bir hıza ancak çıkabiliyorsun. Arçlardaki güvenlik ekipmanı ne gerekirse vardı. Dileyen kişiler aynı zamanda kask da takabiliyorlardı. Ne bileyim bir garip oldum. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

bende bahsi geçen yerde yarıştım ve orda yaşıyorum zaten ve katılıyorum

• böyle saçma bi ölüm olamaz. kimin aklına gelir ki, go-kart a binecen kafan kopucak. milyonda bir bi ihtimal.
    yalnız 2 gündür fena etkiledi bu olay beni. kıza yazık olmuş allah rahmet eylesin.
  • fox ana haberde gosterıyor kayısa takılmıs bu ılk değılmıs 2010 2011de de ölmusler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 8 Şubat 2013; 18:51:35 >
  • haberlerde babası konuşuyodu da, rahmetli nişanlıymış bi de, yazın düğün yapmayı planlıyolarmış... Allah geride kalanlarına sabır versin, çok zor gerçekten :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Kubilay S.

Kafanmı güzel senin ne yazmışım ben okudun mu ?

İnsan olmayı sendemi öğrenicem

Yazdığım yazı bu

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Tedbirsizlik varmı yokmu bilmiyorum ama

Ecel bu yapacak birsey yok

quote:

De ki, "Ben, Allah'ın dilediğinin dışında kendi kendime ne bir zarar ne bir fayda verebilirim". Her ümmetin bir eceli vardır. Ecelleri gelince artık ne bir an geri, ne bir an ileri gidebilirler.
  • profesyonel go kartlarda kemer takmıyorlarmış bugün habertürk'te adam 10dk konuştu, adamların hastane ile anlaşması bile varmış 5 dk içinde geliyormuş ambulans. ama diğer taraflar öyle mi? o kadar para veriyorsun kartinge mesela bizim sahilde 10 dk sı 30tl, kaskların altındaki kilit bile tutmuyor arabalara baksan darbe emici tamponda yok dümdüz metal çakmış önüne bi kaza yaptım zıplıyodum adamın sırtına. hiçbiri hak etmiyor o parayı, hiçbir şey adam gibi olmuyor bu ülkede.
  • Gencecik bir insan Türkiye klasiği basit bir tedbirsizlik yüzünden ölüyor.
    Biri çıkıyor "Ecel bu yapacak birsey yok " yazıyor.

Yat kalk otomobil konuşmaktan kafanız uyuşmuş, ölüm haberlerini "yapacak bir şey yok" yazıp sonuna da OK işareti koyacak rahatlıkta karşılayabildiğinize göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Gencecik bir insan Türkiye klasiği basit bir tedbirsizlik yüzünden ölüyor.

Yat kalk otomobil konuşmaktan kafanız uyuşmuş, ölüm haberlerini "yapacak bir şey yok" yazıp sonuna da OK işareti koyacak rahatlıkta karşılayabildiğinize göre.

quote:

Her can ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.

Ama yatarken ama gezerken ama başka türlü Ölüm haktır topraktan geldik toprağa geri gidicez

AL BUDA ÖLEN KİŞİNİN BABASININ AÇIKLAMASI İYİ İZLE

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/45122/0/1/go-kart-faciasindan-cikan-dram.aspx

• quote:

quote:

quote:

Ama yatarken ama gezerken ama başka türlü Ölüm haktır topraktan geldik toprağa geri gidicez

Bunu diyerek,tedbir almadan,bile bile 3 kuruş para için madencileri ölüme gönderip,arkalarından pişkince 'ölüm onların kaderinde var' diyenlerden farkınız kalmıyor.
    Ölüm hepimizin sonu ayrı mesele de,ecel geldi diye hatası olanı sorgulamayalım mı? Arabada emniyet kemeri takmayalım,airbag-abs-esp'li arabaya ne gerek var,nasılsa ecel.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

quote:

quote:

Bunu diyerek,tedbir almadan,bile bile 3 kuruş para için madencileri ölüme gönderip,arkalarından pişkince 'ölüm onların kaderinde var' diyenlerden farkınız kalmıyor.
    Ölüm hepimizin sonu ayrı mesele de,ecel geldi diye hatası olanı sorgulamayalım mı? Arabada emniyet kemeri takmayalım,airbag-abs-esp'li arabaya ne gerek var,nasılsa ecel.

İlk mesajda belirttim abi bir kusur varmi bilmiyorum diye

Tedbirini alacaksin takdiri allah'a birakacaksin

• Türkiyede işi bilmeyen adamların iş yapmasının sonuçlarından biri malesef. Feci bir ölüm gerçekten.
  • Allah yardım etsin çok feci ya kanım dondu Allah'ım Ya Rabbim

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

Bu nasıl mantıksız bir açıklama ? Vücudda acı sistemi nasıl çalışır ? Atıyorum ayağımıza bir çivi batar.Çivi sinirlere değer ve sinirler bunu beyne iletir beyine ulaştıktan sonra o tepkime verilir.Yani öyle bir şey diyorsunuz ki bedenden ayrılmış kafa bedenin acısını nasıl hissedecek ? Kafanın kendinden bir acı hissedeceğini düşünüyorsanızda kafa kısmımızda bulunan sinirlerin olayları çok farklı.Ayrıca eğer kopan bir kafa 2,3 dakika acı hissediyorsa bu yaşadığını gösterir.Çünkü acı hissedebilmek için motor özelliklerin yerinde olması gerekir ve kopan kafanın tepki vermesi gerekir.Benim motorla kaza yapan bir sürü arkadaşım var ve hepsi kaza anına dair hiç birşey hatırlamaz.Ne zaman hastaneye gelir uyanır her şeyi o zaman algılamaya ve acı hissetmeye başlar.Böyle fazla büyük olmayan hafif motor kazalarında bile vücud anında şoka girip kaza anına dair hiçbir şey hatırlamazken sizin kopan bir kafanın 2,3 dakika acı hissedeceğini söylemeniz cidden saçma.

Bu arada bende aynı üniversitede okuyorum ve hafızam beni yanıltmıyorsa arkadaşı gördüm bir kaç kere.Allah rahmet eylesin.İnsan nefsi için kötü bir durum ama eminim kanser olup yatağa düşen ya da siroz gibi hastalıklarla ölümü bekleyen insanlardan çok daha az hatta milisaniyelik olmuştur acısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kafanın koparak ölmesi o kadar korkunç değil. Ölen kişi az acı çeker.
    Kafam koparak ölmeyi umuyorum

gövdeden kopan kafa 2 3 dakika acıyı hissediyor. bu bilinen birşey. çok kötü çokk

Bu nasıl mantıksız bir açıklama ? Vücudda acı sistemi nasıl çalışır ? Atıyorum ayağımıza bir çivi batar.Çivi sinirlere değer ve sinirler bunu beyne iletir beyine ulaştıktan sonra o tepkime verilir.Yani öyle bir şey diyorsunuz ki bedenden ayrılmış kafa bedenin acısını nasıl hissedecek ? Kafanın kendinden bir acı hissedeceğini düşünüyorsanızda kafa kısmımızda bulunan sinirlerin olayları çok farklı.Ayrıca eğer kopan bir kafa 2,3 dakika acı hissediyorsa bu yaşadığını gösterir.Çünkü acı hissedebilmek için motor özelliklerin yerinde olması gerekir ve kopan kafanın tepki vermesi gerekir.Benim motorla kaza yapan bir sürü arkadaşım var ve hepsi kaza anına dair hiç birşey hatırlamaz.Ne zaman hastaneye gelir uyanır her şeyi o zaman algılamaya ve acı hissetmeye başlar.Böyle fazla büyük olmayan hafif motor kazalarında bile vücud anında şoka girip kaza anına dair hiçbir şey hatırlamazken sizin kopan bir kafanın 2,3 dakika acı hissedeceğini söylemeniz cidden saçma.

Bu arada bende aynı üniversitede okuyorum ve hafızam beni yanıltmıyorsa arkadaşı gördüm bir kaç kere.Allah rahmet eylesin.İnsan nefsi için kötü bir durum ama eminim kanser olup yatağa düşen ya da siroz gibi hastalıklarla ölümü bekleyen insanlardan çok daha az hatta milisaniyelik olmuştur acısı.

bunu ben kafamdan söylemedim. siz kurban keserken ineğim kafası kopmasına rağmen vücudun hala tepkiler verdiğini hiç görmedinizmi. bence bir şekilde acıyı mili saniyeden daha fazla hissetmiştir. bukadar kısa sürede bir insanın ölebileceğine ihtimal vermiyorum.. konumuz bu değil.

tekrardan Allah rahmet eylesin. Allah günahlarını affetsin. Amin

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.