Şimdi Ara

go-kart yapalım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.340.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akın kardeş tavsiyelerin doğrultusunda bir kaç ufak değişiklik yaptım . arka salıncağın mil merkezini olabldiğince kavrama mil merkezi hizasına indirdim ve bir tanede gerdirme taktım ben beğendim oldu gibi ama araç tam bitmediği için test edemedim ama oldu gibi belki biraz daha üzerinde çalışırsam hiç sorun kalmayacak.bu araç benim ilk denemem ikincisinde daha temiz ve sorunsuz bir araç yapmaya çalışacağım motor ve aktarma sistemini sarı araçtaki gibi yapacağım ve bu konuda senden birazdaha fazla yardımcı olmanı isteyeceğim seninle yeni konuşmaya başladım ama forumdan sürekli takip ediyordum yardımlarında oldu mesela lastikler konusunda sen olmasaydın her halde el arabası tekerinden yapmak zorunda kalacaktım ki ben öyle içime sinmeyen şeyi hiç onaylamam ve herhalde bu aracı yapmaktanda vaz geçerdim ama lastikleri bulunca agromaktan. iyice heveslendim ve iş bu noktaya kadar geldi yardımlar için teşekkür ederim .şimdi gelelim bu sefer soracağım sorulara.Araca scooter larda kullanılan disk fren sistemini monte ettim sadece pedal olayı kaldı fakat bu fren bu aracı durdurabilirmi diye bir tedirginlik var içimde biraz hafif kaldı gibi araca göre sen nedersin. bir diyer sorunda bu aracın geri vitesinin olmayışı ben bu konuda biraz kafa yordum ama geçici çözüm gibi geldi bana mesela bir araba marş motoru üzerinde düşündüm sordum soruşturdum olmaz dediler ama ben şöyle düşünüyorum araca bir tane araba aküsü takıcam zaten benim motor marşlı gerçektende takıcam. sonra sistemi kurup bu marş motorunu monte edicem ve eksta bir düğme ile geri gitme ihtiyacı oluca ki bu mesafa en fazla 2 veya 4 metre olur düğmeye basınca araç geri gidecek.Fakat oto elektrikçi derki o motor senin işine yaramaz yanar vs ben şöyle düşünüyorum yolun ortasında kalan bir adam aracını çalıştıramayınca atıyor vitese basıyor marşa hop araba kenarda eebu araba 700 veya 800 kg bizimki 100 .110 nasıl olurda işe yaramaz sen ne dersin ve bu konuyla ilgili başka ne önerirsin.Bu seferki sorular bu kadar umarım kafa şişirmemişimdir .Şimdiden teşekkürler kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: crazydriver

akın abi adam hondayı satmaktan vazgeçmiş saseyi toplayıp binicem diyo..

bitane 2005 ramzey vitesli motor varmış herşeyi içinde akü, şarz dinamosu felan elden marşlı onada 400 felan istiyo ama tam fiyat vermedi salı günü haber vericek bana ben sana yazarım abi.

bide motorun diğer parçalarını alırım demişsin hangi parçaları istiyosun sen söle ben ayarlamaya çalışırım...

Geçenlerde internette ilanı vardı kazalı bir motosikleti 450 ytl ye verecekti.Motoru sağlamdı.Amortisör,
    zincir, frenler sağlamdı.Gösterge paneli kırık diye almadım.Daha acelem yok yaza kadar vakit çok.
    Motoru ve diğer aksamlarından bir kısmı sağlam motosiklet bulursam onu alayım diyorum.Pek çok
    parçayı da bedavaya getirmiş olurum.Bence sen de aynı taktiği uygula.Tek tek toplamak çok masraflı
    oluyo.Sadece motora(katana) vereceğin parayla, aracın lastikler hariç tüm parçalarını topluyorsun.

• Muhammet kardeşim, öncelikle hiç çekinmeden herşeyi sorabilirsin(bunu derken ben bu işin uzmanıyım
    demiyorum).Tecrübelerimiz doğrultusunda fikirlerimizi paylaşalım.
    Bu arada ne işle uğraşıyorsun, nerede oturuyorsun.Tanışalım, yakınsak gelir aracı görürüm.
    Kullandığın fren sistemi gayet uygundur.Aracı yeterli mesafede durdurur merak etme.Ben henüz yapmadım ama birde el freni uygulayabilirsen çok iyi olur.Hem ek güvenlik olur, hem de rampada falan durup inmek
    zorunda kalırsan faydasını daha iyi anlarsın.
    Fren pedalı için; fren merkezini hortumun uzanabilğiği bir yere sabitle.Oradan pedala kadar 12mm gibi
    bir çubukla bağlantını yap.Tel bağlarsan esneyebilir, kopabilir riske girme.

Geri vites için benin de araştırmalarım var.Bir sistem de çizdim ama henüz uygulamadım.Sen elektrikli
    motor kullanmayı iyi düşünmüşsün.Marş motoru güçsüz kalabilir çünkü sadece motoru boştayken çevirmek
    için tasarlanmış.Ancak denemeden göremeyiz.Dediğin gibi bizim araçlar sürücüyle beraber en fazla 200kg gelir.Onun yerine daha yüksek torklu bir elektrik motoru kullanmanı önerecem ama nasıl bulursun bilemiyorum.Şu elektrikli scooterlar yokmu, onların motoru bu iş için çok uygun ama bulabilirsen.

• akın abi sen arabanın arkadan çekilmiş bi kaç resmini eklesene varyatör ve amastisör bölümünü iyice bi inceleyim zahmet olmazsa???
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazydriver

akın abi sen arabanın arkadan çekilmiş bi kaç resmini eklesene varyatör ve amastisör bölümünü iyice bi inceleyim zahmet olmazsa???

Sistem sarı araç resmiyle aynı.Amortisör motrun önünde tek.Kendi resimlerimi sonra eklerim.
  • Akın kardeş zaman sıkıntısından dolayı foruma pek takılamadım . Gokartlada fazla uğraşamıyorum bu ara biraz yavaşladım haliyle cevap yazmak biraz zor oldu benim için. Ben istanbulda bağcılardayım sana biraz uzak ama bu tarafa yolun düşerse beklerim. mesleğimi sormuşsun valla esas mesleğim anahtarcılık fakat 8 senedir yapmıyorum biraderler devam ediyor ben elektronik dükkanımız var orada takılıyorum depoda da boş vakitlerimde gokart yapmaya uğraşıyorum sana gokartın son halini gonderiyorum umöarım beğenirsin ilave edeceğin şeyleride bekliyorum kolay gelsin
  • Muhammet kardeş, bu iş bitmiş görünüyor.Şekil de gayet güzel görünüyor.Aktarma işini de dediğim gibi
    yaptıysan problemsiz binersin.Sana ufacık bir tavsiyem daha olacak (malum işi çok biliyorum).
    Aracın önüne, tekerlekleri darbelerden koruyacak bir bar yap mutlaka.Yoksa her tekerleği çarpmanda
    rot ayarın değişecek (yamulmadan dolayı) yada kaynakların zayıflayıp kopacak.Başıma geldiği için
    söylüyorum.Benim bilader yolda kullanırken dönemedi ve tekerleği kaldırıma çarptı.Kaynaklar kopmadı
    ama ön salıncaklar çarpıldı.Düzeltmek için kesip yeniden yapmak gerekiyordu.Rot kollarını değiştirerek
    olayı çözdüm.

go-kart yapalım

• akın kardeş aracı begenmiş olman beni sevindirdi doğrusu.Buşekile gelmesinde ben dahil bu işe meraklı etrafımdaki arkadaşlarım biraderler ve hatta babamın bile payı var desem inan aracın bir yerine bişey yapacağım onlara hemen soruyor fikirlerini alıyorum ve bu şekil herkesin beğeneceği sağlam kullanışlı ve görüntüsüde güzel olan bir araç yapmaya çalışıyorum seninde teknik bilgilerinden ve tecrübenden yararlanmaya çalışıyorum. Bu formda buluna diğer arkadaşlar sizlerinde fikirlerini bekliyorum.aracın önüne koruyucu bar dan bahsetmişsin işin doğrusu öyle bir şey kafamda vardı ama ben görüntü açısından olaya bakıp pek yakışmaz fikriyle yapma taraftarı değildim bazı araçlarda görüyordum ama pek gözüm tutmuyordu ama bir daha ki yazışmamızın sonunda göndereceğim resimde onuda göreceksin inşallah .Tavsiyen için teşekkür ederim kolay gelsin iğer tavsiyelerini bekliyorum
    Bu yazıyı okuyan diğer arkadaşlar sizlerinde fikirlerinide bekliyorum

• Muhammetciğim hele bi aracı test et, karşılaştığın problem olursa yazışırız.İyi eğlenceler
  • vaybe hocam helal olsun süper makinalr yapmıssın..

bende soğanlıkdayım senin bu makinlar nerde yani ev iş yeri cavusoğlu sanayı demiştin..
  • usta sallarken biraz yavaş salla bee resmin hangi siteden alındığı bike vae hala biz yaptık diyosun pes diyorum başka bişey demiyorum.lütfen yani
  • usta bak bunuda ben yaptım hatta içinde kullanan da benim zuhahh

go-kart yapalım
  • tamam kardeş sen yaptın he tamam hadi sen devam et yapmaya ok hadi görüşürüzzzz..
  • akınnkardeş gokartın son halini gönderiyorum ön demirini de taktım ilave etmek istediklerinide bekliyorum hayırlı işler
  • quote:

Orjinalden alıntı: jet100

akınnkardeş gokartın son halini gönderiyorum ön demirini de taktım ilave etmek istediklerinide bekliyorum hayırlı işler

Abicim sen olayı bitirmişsin Daha ne söyleyim.Telefonla filan videosunu da çek de bi görelim, nasıl
    gidiyor.Mekanik olarak problemin varmı? Aracın çekişi nasıl?Hızlanması, tırmanması nasıl?
  • akınco abi bende bir araba tasarladım ama go-kart gibi büyük değil ama aynı mantık
    benimki minik go-kart diyelim ama satte 2km yapıyor
    elektrik motoruyla 12v 4A bir motor ama üzerine çıkınca beni taşıyor
    fakat ben saatte 20km hız yapabilecek vede aküyle çalışacak bir araç yapmak istiyorum
    sizce bu araca uygun elektrik motoru nasıl olmalı nerden bulabilirim?
    herşey için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ixir111

akınco abi bende bir araba tasarladım ama go-kart gibi büyük değil ama aynı mantık
    fakat ben saatte 20km hız yapabilecek vede aküyle çalışacak bir araç yapmak istiyorum
    herşey için teşekkürler

Kullandığın motorun amperi çok düşük.Amperi yüksek 12volt bir motor işini görür ama
    nerden bulabileceğin konusunda inan fikrim yok.Şu elektrikli scooterların motoru tam
    istediğin gibi birşey.

• akın kardeş bana çekilen video yu nasıl gondereceğim konusunda yardımcı olursan çektiğim görüntülerini gönderebilirim şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: jet100

akın kardeş bana çekilen video yu nasıl gondereceğim konusunda yardımcı olursan çektiğim görüntülerini gönderebilirim şimdiden teşekkürler

Videonu önce bir siteye upload et (www.video.google.com )Sonra, adres satırındaki linki kopyalayıp
    mesajına yapıştır.Üyelik falan isteyebilir, uğraşamam dersen videoyu bana mail at ben eklerim.
    akinotomat@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINCO

quote:

Orjinalden alıntı: ixir111

akınco abi bende bir araba tasarladım ama go-kart gibi büyük değil ama aynı mantık
    herşey için teşekkürler

Kullandığın motorun amperi çok düşük.Amperi yüksek 12volt bir motor işini görür ama
    nerden bulabileceğin konusunda inan fikrim yok.Şu elektrikli scooterların motoru tam
    istediğin gibi birşey.

AKINCO abi
    şimdi şöyle bir kıyaslama yaparsak nasıl olur?
    sizin araçlarda kullandığınız benzinli motorlar diyelim 6hp bu =6*746watt=4476watt ediyor
    elektrikli motor kullansak 4476wattlık motor sizin aracın performansını gösterir diyebilirmiyiz?
    atıyorum sizin araç üzerindeki kişi ile 200kg ve 30km hız yapıyor bizde bunun yarısı yükle 100kg ile 15 km hız yapsak 4476/2=2238watt lık motor yeterli denebilirmi?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.