Şimdi Ara

go-kart yapalım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.341.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jet100

Usta bende bu foruma takıldım.Ve gokart yapmaya karar verdim. Şu anda kasa hazır motor 6.5 hp katana motor .Yekeler konusunda bana yardım lazım.12ye 65 dişli uygun mudur? Şu an ne aşamada olduğumu göstermek için foruma resim koymak istiyorum nasıl yapacağım?

12 ye 65 dişli oranı uygundur.Motorun Katana ise şu tavsiyelerimi uygula:
    1-Motor yağını kontrol tapasından taşana kadar doldur.
    2-Şanzımana(kavramaya) pembe renkli otomatik şanzıman yağı koy(mutlaka)
    3-Hız artsın diye gaz ayarlarıyla oynama
    4-Gaz telinin haraketini Motorun üstündeki el gazına ver.Başka hiçbir parçaya teli bağlama.
    Resimleri bekliyoruz.Başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazydriver

akın abi senin arabanın şasesi komple çelik mi yoksa demir mi. 30x30x2 kare profil kasislerden geçişlerde felan eğilme yaparmı yada kaynak koparmı ?

Çelik-demir ikisi de aynı şeyi ifade ediyor.Çelik boru(demir),alüminyum boru,pirinç boru,paslanmaz boru vs
    çeşitleri olduğu için piyasada çelik boru diye geçer.30x30x2 kare de işini görür ama kaynatırken delersen
    zayıf kalır.Sen 30x30x3 kullan garanti olsun.Taş gibi olur, esnemez.
    Direksiyonu sabitlemek için milin içinden geçeceği boruyu hazır bulamazsın, onu uygun bir borudan yaptır.
    Altta mili sabitleyen ve rot kollarınna bağlanan parçalar rulmancılarda var.Mafsal rulmanı veya rulmanlı
    mafsal civatası diye sor yine anlamazlarsa tarif et
    Muzaffer sen Ümraniye'deki sanayi sitelerini biliyorsundur.Orada çok rulmancı var zaten.Niye karşıda
    falan arıyosun.İstersen bi cumartesi yanıma gel, burdan alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 11 Aralık 2006; 13:31:00 >

• quote:

vitesli motosiklet motoru arayanlara; honda titan 5 vitesli motosiklet motoru var 280ytl istiyo çok temiz marşa bir vuruşta çalışıyor.

eğer isteyen olursa irtabata geçebiliriz.

Motoru alırım.Motosikletin diğer parçaları duruyorsa onlarıda alırım.Pm den numaramı vericem beni ara.
  • BABA KARTALDA AÇIK ADRES VAR MI?

• arkdaslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    benım acılen bı kartıng arabası yapmam gerekıyo benım bu senekı bıtırme projem ne olur bana yardım edın...öncelıkle nereden baslamam gerekıyoooo...bır kartıng arabası hangı parcalardan olusur....bu parcaların adları nelerdır...olculerını nereden bulurum bununla ılgılı sıteler varmıdırrrrrrrrrrrrrrrrrr lutfen yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • akın abi ben motorun özelliklerini iyice bi öğreniyim parçaları felan varmı sorıyım seni arıyım abi eğer olursa adresi veririrm gelir alırsın

aslında ben alıp takıcaktım gücü çok olur diye ailem izin vermedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazydriver -- 11 Aralık 2006; 20:18:47 >
  • quote:

akın abi ben motorun özelliklerini iyice bi öğreniyim parçaları felan varmı sorıyım seni arıyım abi eğer olursa adresi veririrm gelir alırsın

aslında ben alıp takıcaktım gücü çok olur diye ailem izin vermedi..

Tamam canım kardeşim.Senden haber bekliyorum.

Şu güçle hızı karıştırıyosunuz hep.Çok güçlü demek çok hızlı demek değildir.Hızı ayarlamak bizim elimizde
    ama gücü ayarlayamayız.Güç neyse odur artırılamaz düşürülemez.
    O motorun özelliklerine baktım internetten 11Hp.Çok da güçlü değil aslında.
  • Muzafferciğim bir de motor 4 zamanlı mı 2 zamanlımı yada yağ deposu ayrı mı öğrenirsen iyi olur.
  • akınco kardeş,motor yağını neden tamamen doldur dedin merak ettim .Kavrama için söylediğin yağın numarasını söylersen memnun olurum birde gaz telini el gaz koluna bağla demişşinya sanki benim bu konuda sıkıntılı olduğumu anlamışsın gibi teşekkür ederim ben direk el gaz koluna değilde dip tarafa bağlamayı düşünüyordum şimdi dediğin gibi yapacağım ama neden benim dediğim gibi olursa ne olur onuda söylersen sevinirim .Gokartın resmini gönderiyor ve tavsiyelerini bekliyorum.birde bu motorla ilgili bir şey daha soracağım,motor üzerindeki kavramada kayış kasnak sistemindeki gibi devir arttıkça güçten hıza geçiş yapıyormu yoksa ne ise omu.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jet100 -- 12 Aralık 2006; 12:44:22 >

• akın kardeş bir şey daha sorayım unutmadan,ön tekerlerle ilgili,senin siteye koydugun gokarttada aynı mevzu var gibi.lastikleri tam sağ veya tam sol yaptığım zaman iç tarafta kalan lastik dış taraftakinden daha fazla dönüyormuş gibi diğer tarafa çeviriyorsun yine aynı içtaraftaki daha fazla dönüyor işi çözemedim.Arabalara baktım onlardada sistem aynı gibi gerçekten öylemi yoksa ben kendimimi kandırıyorum.

go-kart yapalım
  • Jet100 kardeşim öncelikle tebrik ederim, güzel çalışma olmuş.Şimdi madde madde cevaplayayım.
    -Motor yağını tamamen doldur çünkü göstergeye de dikkat edersen cubuğun dibine kadar işaret var.
    zaten 1.1 litre yağ koyduğunda taşacaktır.
    -Gaz telini bağlıyacağın tek yer el tutacağı.Hatta oraya bağladıktan sonra da el gazını geri çekecek bir
    yay bağlaman(karşı istikamete) faydalı olur.Diğer yerlere bağlayıp motoru kullanılamaz hale getirebilirsin.
    Dikkat ettiysen o bölgelerde fazla hareket yoktur zaten.
    Teli bağlayacağın yerde birkaç delik var zaten.Teli motorun arkasından gelecek şekilde o deliklerden birine
    tutturman yeterli.Gaz pedelına yakın bir yere de ayar vidası koy tamamdır.
    -Motor üzerindeki kavramada değişken devir yoktur.Sadece yağlı tip bir kavrama.Yağın numarasını
    hatırlamıyorum ama pembe renkli şanzıman yağı dersen anlarlar herhalde.
    Gelelim tavsiyelerime:
    -Motorun yeri orası olacaksa arka salıncağın bağlantı noktası yanlış.Motor mili ile salıncağın bağlantı noktası
    aynı merkezde olmalıydı.Yaptığın şekilde, araç her yaylandığında zincirin atacak.Bu noktadan dönemem
    dersen aracın en son yaylandığı noktaya göre zincir ölçünü al ve bir zincir gerdirmesi tak.
    Aslında yol yakınken arkayı resimdeki gidi yaparsan hiç problem yaşamazsın.

go-kart yapalım

• jet100 rot ayarını iyi yparsan problem kalmıyacak.Tekerlek arasını iç ön ve iç dıştan ölç.Aynı ölçüye
    getirirsen işlem tamamdır.Araç yaylandıkça gözünü yanıltabilir.
    Bu arada direksiyon kutusunu nereden buldun.Ben de taktım ama sonra söktüm.Manevra çok zor oluyordu.
    Bi tarafa dönmek için tam tur çevir sonra topla .... çok zor oluyordu.Dişli oranı 1/1 falan olan kutu bulmak
    lazım ama nerden.
  • akın kardeş adım muhammet. tavsiyelerin doğrultusunda arka salıncak merkezini motor mil merkezine indirmeye karar verdim aslında ben zinciriuzun tutup gerdirme takacaktım ama bu iş daha mantıklı geldi dediğin gibi yapacağım sonucu sana bildiririm .Direksiyon kutusunu sormuşsun valla ben skoda marka araba ların direksiyon kıtısunu kullandım ama ne sonuç verecek bilmiyorum sen benden bu konularda daha tecrübeli olduğun için bana bu konuda fazla söyleyecek bir şey kalmıyor eğer iyi bir sonuç alırsam sana bildiririm.birde bu motor bu kasa için küçükmü nedersin yardımların için teşekkürler.
  • akın abi motorcudan haber bekliyorum haber alınca sana bildircem...

abi bide motosikletler için kulanılan hidrolik disk fren buldum sıfır 75 milyon istiyo herşeyi içinde acaba nasıl fiyatı.

mobiletlerdeki tork converteri arabaya nasıl bağlıcaz abi detaylı bi şekilde anlatırsan iyi olur bi tane varmış ucuz fiyata veririm dedi onu kullancam herlade?????????
  • Akınco abi dişli olsa ne olur hem gç kaybı olmaz ?

Boyle hem daha iyi birde low bide hıgh die vites yapsak aynı arabadakiler gibi ne olur acaba???
  • quote:

Orjinalden alıntı: jet100

akın kardeş adım muhammet. tavsiyelerin doğrultusunda arka salıncak merkezini motor mil merkezine indirmeye karar verdim aslında ben zinciriuzun tutup gerdirme takacaktım ama bu iş daha mantıklı geldi dediğin gibi yapacağım sonucu sana bildiririm .Direksiyon kutusunu sormuşsun valla ben skoda marka araba ların direksiyon kıtısunu kullandım ama ne sonuç verecek bilmiyorum sen benden bu konularda daha tecrübeli olduğun için bana bu konuda fazla söyleyecek bir şey kalmıyor eğer iyi bir sonuç alırsam sana bildiririm.birde bu motor bu kasa için küçükmü nedersin yardımların için teşekkürler.

Muhammet kardeş salıncak merkezini motor miline eşitle dedim ama sende kavrama vardı galiba; kavrama
    mili olarak düzelteyim.Sen olayı anladın sanırım.Salıncak hareket veren mille beraber salınacak ki zincir
    boyu hep sabit kalsın.Haa bu arada sabit zincir olacağı için motora ayarlı bir kaide koy ki zincir boşluğunu
    alabilesin.Sen yine de gerdirme koy çünkü çalıştıkça zincirin bollaşacak.
    Sen bu kardeşini dinle, gel arka salıncağı resmini verdiğim gibi yap.Bi köşebent yapıcan birkaç delik o kadar.
    Mili tutacak yataklar rulmancılarda var 5-6 ytl.
    Dediğim gibi ben direksiyon kutusundan verim alamadım.Araç küçük olduğu için az turda çok hareket
    gerekiyo.Direksiyon sistemini ben resimdeki gibi yaptım tavsiye ederim.

go-kart yapalım

• quote:

Orjinalden alıntı: electronicsgame

Akınco abi dişli olsa ne olur hem gç kaybı olmaz ?

Boyle hem daha iyi birde low bide hıgh die vites yapsak aynı arabadakiler gibi ne olur acaba???

Motorunda şanzıman olmadığı için çalıştırdığın andan itibaren motor mili dönüyor.Kayış kasnak sitemi
    buyüzden kullanılıyor.Çalışınca değil hızlandıkça kavrama yapması için
    Dişli de koyabilirsinHaa sen araçta oturursun, birisi motoru çalıştırır hemen vınlarsın, ama nasıl durursun bilemem

• quote:

akın abi motorcudan haber bekliyorum haber alınca sana bildircem...

abi bide motosikletler için kulanılan hidrolik disk fren buldum sıfır 75 milyon istiyo herşeyi içinde acaba nasıl fiyatı.

mobiletlerdeki tork converteri arabaya nasıl bağlıcaz abi detaylı bi şekilde anlatırsan iyi olur bi tane varmış ucuz fiyata veririm dedi onu kullancam herlade?????????

Fren diski,fren kaliperi,fren hidrolik merkezi,boruları ve balataları dahilse hemen al.
    Tork konverterin bağlanış şekli yukarıda var (sarı araç) bi incele.Fiyatı makulsa al bi şekilde takılır.
  • akın abi adam hondayı satmaktan vazgeçmiş saseyi toplayıp binicem diyo..

bitane 2005 ramzey vitesli motor varmış herşeyi içinde akü, şarz dinamosu felan elden marşlı onada 400 felan istiyo ama tam fiyat vermedi salı günü haber vericek bana ben sana yazarım abi.

bide motorun diğer parçalarını alırım demişsin hangi parçaları istiyosun sen söle ben ayarlamaya çalışırım...
  • saol
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.