Arkeoloji tek yönlü derine inelim şeklinde işlemiyor. Bunun bir yol yordamı var. Açmayı ne kadar geniş açarsanız, o kadar desteklemeniz gerekmekte. Üstüne yaptırdıkları saçmasalak gölgelik olayına hiç girmiyorum bile. Yapılabilecek en kötü şeyi yaptılar onu dikerek. Kazı başkanı Necmi Karul daha yeni sayılabilecek bir süreçten beri kazıyor. Kazılar öğrenciler ile yapılır. Bunlar akademisyen. En geç ekimde geri dönüyorlar, çoğu kazı tam zamanlı kazı değil. Küreselciler falan hikaye. Küreselcilerin işi olsa Necmi Karul gibi üstüne bok atılan (yanındaki kızı taciz ettiği iddiası olan) birini atamazlardı. Ki işini iyi yapan bir arkeolog. Dipnot: Özetle arkeolojinin gelmişini geçmişini seveyim. Keşke okumasaydım şu bölümü. Cahillik daha güzel. Kazı dediğiniz yerler otorite yuvalarından başka bir şey değil. Arkeoloji de yapılacak iş değil. |
Göbekli tepe iddiaları (2. sayfa)
-
-
arkeolojik alanları kazdıkça çölden anadoluya yayılan bazı inançların ne kadar sahte olduğu ortaya çıkıyor..
-
İlkçağ ortaçağ gibi çağlar hiç yaşanmadı, insanoğlu hep modern yaşadı ilkçağ falan hiç olmadı bu dünyada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tanrı yok din yok kitaplarda yazılan tarih tamamen yalan
Bunları bilenler var tüm dünya bilirse yönetilemez.
Bu yüzden biraz daha masal dinlemeye devam
Hiç işte. Bunlar dünyanın Fransız devrimi ile başladığını bile bilmiyor. Cehalet kötü bir şey.
-
Maden tanrı yok o zaman biz niye varız bu sonsuz gezegende karınca tanesi dünyada hayat yaşıyoruz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tanrı yok dediğim bize şimdiye kadar dayatılan tanrı modelleri yok anlamında.
Neden biz varız dersen onu bilen yoktur dünyada
Sonsuz gezegende de sadece biz yokuz bu tanrının varlığından daha kesin.
Karadeliği hep merak ediyorum belki ömrüm bunu görmeye müsade etmiyecek ama asıl sır orada sanki
Haricindeki tanrı modelinden ksstınız nedir? İslam hristiyan yahudi olsun sümerlerden ilham alındığına eminim
İslam Hristiyan yahudi hindu şu bu bunlardaki tanrı yok derim. Kendimce de ispat ederim.
Ama birisi çıkıp ben tanrıya inanıyorum diyip bir tanrı tasvir edebilirse buna yoktur diyip ispat edemem. Bu yüzden tanrının olmadığına inanıyorum diyebilirim sadece.
Varsa tanrı nasıldir. Bildiğimiz kadarı ile evrenin bir başlangıcı var ve muhtemelen sonu da olacak. O zaman tanrı evrenin dışında olmalı. Böyle büyük kudretli bir tanrının (varsa) umurunda olduğumuzu sanmıyorum.soyle düşün affedersin tuvalete gidip ihtiyaç giderdin. Onun üzerinde milyonlarca bakteri var. Umurunda mı.
İnanmak iç güdüsel olarak insanların sığınacağı bir liman araması gibi. 3din aynı tanrıya inanıyor. Ters durumda birşey olduğunda neden müdahale etsin ki? Belkide tanrı bireylerin kendi öz iradeleriyle yaşamasını gerekli kılmıştır. Tanrı var ama bildiğimiz gibi tanrı mı yoksa başka türlü mü bilemeyiz.
Doğru inanmak içgüdüsel. Mesele şu ki yaratan mi bunu istedi üreten mi. Soru bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2262441B1 -- 6 Kasım 2024; 0:13:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X