Şimdi Ara

Göçmen (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica
    Bulgarlar'da slav olmamasına rağmen

????

Bulgar= Karışan, harmanlanmış anlamına gelen bir sözcüktür. Batı kesimi hariç Bulgaristan'ın çok büyük çoğunluğunun Slavlıkla hiçbir alakası yoktur, köken olarak. Batı kesmi ise Makedon ve diğer slav ırkları ile kaynaştığı için tipte farklılıklar mevcuttur. Ama çoğu Bulgar kendini slav olarak görür, öyle kabul eder. Slav yüz ve yüz kemiklerini slav kesim tanıdığı için Bulgarların karışmamış olanlarını çok rahat ayırırım. Ayrıca Makedonya başta olmak üzere, Sırp halkları da, slav olarak görmez.

http://www.milletgazetesi.gr/view.php?nid=173

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz

quote:

Bulgarlar'da slav olmamasına rağmen

????

Bulgar= Karışan, harmanlanmış anlamına gelen bir sözcüktür. Batı kesimi hariç Bulgaristan'ın çok büyük çoğunluğunun Slavlıkla hiçbir alakası yoktur, köken olarak. Batı kesmi ise Makedon ve diğer slav ırkları ile kaynaştığı için tipte farklılıklar mevcuttur. Ama çoğu Bulgar kendini slav olarak görür, öyle kabul eder. Slav yüz ve yüz kemiklerini slav kesim tanıdığı için Bulgarların karışmamış olanlarını çok rahat ayırırım. Ayrıca Makedonya başta olmak üzere, Sırp halkları da, slav olarak görmez.

onu bunu geçte kızları güzel oluyor

• quote:

Vay anam vay. İlk defa duydum.

• Bulgarustanin çingenelerini hic sevmiyorum. Nefret ediyorum hepsi pislik. Inanin elimde olsa hepsini öldürürüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

Bulgarustanin çingenelerini hic sevmiyorum. Nefret ediyorum hepsi pislik. Inanin elimde olsa hepsini öldürürüm

dikkat et onlara seni öldürmesin
     Göçmen

kalderaşiler hariç hepsi iyi insandır
  • yugoslav maacırıyız soruları alayım
  • 89 göçmeniyim Razgrad Bulgaristan
  • çok pis göçerim.

Kavala/Yunanistan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wol4onak

quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

Kaksi gençler? Ben de 3-5 kelime biliyorum, Pomak değilim ama.

Kak vi olmasi lazim sanirim

Merhaba, vi (ste) = siz-sızsınız ekidir. Kak vi? Nasılsınız? Ayrıca çoğul ekidir, hem daha nazik olmak için hem de bir topluluğa nasılsınız demek için kullanılır.

si = sın-sınız eki taşır. Kak si? Nasılsın?

Merhaba,

kak si, buradaki si - sen anlaminda degil mi? Oyleyse nasilsin demek oluyor. Vi siz demekse kak vi dogru mudur(nasilsiniz)? Yoksa baska turlu mu yaziliyor tam anlamadim yazdigim dogru mu

Edit:

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Göçmen değil, biz göçmen değiliz.Muhaciriz.Önce bunu öğren.

Konu içinse

http://forum.donanimhaber.com/m_47429367/tm.htm

Aynen, Yunanistan'dan Bulgaristan'dan donen ecdatlari musluman olanlar gocmen degildir. Yani cinden goc etmis olanlar veya yunan olup gelenler gocmendirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wol4onak -- 10 Ağustos 2012; 0:01:33 >

•  Göçmen

bu arada pek bilmiyorum bu göçmenlik olayını mesela makedonya göçmeniyim falan diyorsunuz makedon musunuz yoksa osmanlı zamanında oraya yerleşmiş türklerden misiniz hep merak etmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKedii -- 10 Ağustos 2012; 1:03:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüleymanAyvaz

çok pis göçerim.

Kavala/Yunanistan

güldürdün dostum

tanıştığımıza memnun oldum dil biliyormusunuz yunanca pomakça ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

Kaksi gençler? Ben de 3-5 kelime biliyorum, Pomak değilim ama.

Kak vi olmasi lazim sanirim

Merhaba, vi (ste) = siz-sızsınız ekidir. Kak vi? Nasılsınız? Ayrıca çoğul ekidir, hem daha nazik olmak için hem de bir topluluğa nasılsınız demek için kullanılır.

si = sın-sınız eki taşır. Kak si? Nasılsın?

Merhaba,

kak si, buradaki si - sen anlaminda degil mi? Oyleyse nasilsin demek oluyor. Vi siz demekse kak vi dogru mudur(nasilsiniz)? Yoksa baska turlu mu yaziliyor tam anlamadim yazdigim dogru mu

Edit:

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Göçmen değil, biz göçmen değiliz.Muhaciriz.Önce bunu öğren.

Konu içinse

http://forum.donanimhaber.com/m_47429367/tm.htm

Aynen, Yunanistan'dan Bulgaristan'dan donen ecdatlari musluman olanlar gocmen degildir. Yani cinden goc etmis olanlar veya yunan olup gelenler gocmendirler.

Aslinda orijinali kako ste ? Vi ön ektir, gizli özne konumundadir. Kako vi? Diye bir sey yok orada kopyala yapistir nedeniyle yanlis gecmis. Kako si? Nasilsin? , kako ste? Nasilsiniz? Ayrica coguldur, bir kesime bir kac kisiye sorarken kullanilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: papummmm

quote:

çok pis göçerim.

Kavala/Yunanistan

güldürdün dostum

Yunananistanda öğrenecek kadar kalamadım,birkaç kelime var tabiki ama.Pomakça bulgarca gibi,kırklarereliye iğneadaya sürekli giderim,orda pomak komşumuz vardı.Şuan bilmiyorum ama 3-4 sene daha taşınmazlarsa öğrenirim heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: KötüKedii

Göçmen

bu arada pek bilmiyorum bu göçmenlik olayını mesela makedonya göçmeniyim falan diyorsunuz makedon musunuz yoksa osmanlı zamanında oraya yerleşmiş türklerden misiniz hep merak etmişimdir

şimdi kısa bi şekilde açıklamak gerekirse bildiğim kadarıyla 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç edenler Anadolu'dan Balkanlara iskan edilen Türkler fakat mübadele zamanında göç etmiş insanlar pomak kimliği taşıyanlar şimdi diyeceksinki fark nerede pomaklar'da Türk'tür fakat kavimler göçü sırasında doğrudan Anadolu yerine Karadeniz'in yukarısından geçerek Balkanlara yerleşmiş insan topluluğudur fark burada ikiside Türk topluluğudur fakat kavimler göçü sırasında birbirinden ayrılmışlardır buda haliyle bu sonuçları doğurmuştur anlatım basit olmuştur umarım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKedii

Göçmen

şimdi kısa bi şekilde açıklamak gerekirse bildiğim kadarıyla 1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç edenler Anadolu'dan Balkanlara iskan edilen Türkler fakat mübadele zamanında göç etmiş insanlar pomak kimliği taşıyanlar şimdi diyeceksinki fark nerede pomaklar'da Türk'tür fakat kavimler göçü sırasında doğrudan Anadolu yerine Karadeniz'in yukarısından geçerek Balkanlara yerleşmiş insan topluluğudur fark burada ikiside Türk topluluğudur fakat kavimler göçü sırasında birbirinden ayrılmışlardır buda haliyle bu sonuçları doğurmuştur anlatım basit olmuştur umarım

anladım dostum saol

• quote:

quote:

quote:

çok pis göçerim.

Kavala/Yunanistan

güldürdün dostum

Yunananistanda öğrenecek kadar kalamadım,birkaç kelime var tabiki ama.Pomakça bulgarca gibi,kırklarereliye iğneadaya sürekli giderim,orda pomak komşumuz vardı.Şuan bilmiyorum ama 3-4 sene daha taşınmazlarsa öğrenirim heralde

pomakçayı öğrenmek istiyosanız başlangıç için 124 adet kelime pomakça içeren bi çalışmamız var buyrun

http://www.boxca.com/werueh46lqty/Yeni_WinRAR_ar__ivi.rar.html

eğitim gönüllüsü olduk yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

yugoslav maacırıyız soruları alayım

Merhaba ne zaman göçtünüz ve dil biliyormusunuz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Light Yagami

89 göçmeniyim Razgrad Bulgaristan

Merhabalar dil biliyormusunuz acaba ?
  • quote:

quote:

ben burda doğumluyumda babam ana dili gibi biliyor 22 yaşında geldi türkiyeye
  • quote:

quote:

quote:

ben burda doğumluyumda babam ana dili gibi biliyor 22 yaşında geldi türkiyeye

bizimkilerde dil biliyo bende anlıyabiliyorum fakat konuşamıyorum tam olarak sorun orda

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.