Şimdi Ara

God Of War Bilinmeyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: erenpullukcu

sanırsam benim gibi oyun oynarken karşısına boss çıktıkça vikipedi den bakıp bu kimmiş bu neymiş diye araştırmış olabilir

yoo viki ye niye bakayımki herşey oyunda yazıyor gow serisinin hepsini oynadım her videosunu izledim.

vikilik bir şey yok.esas vikilik olay şey star wars un expended universe karakterleri ve araçlarıdır kafayı yersiniz adları karıştırmaktan.

not ayrıca gow muhabbeti gibi her türlü dizi ve film hatta anime muhabbetine girebilirim.

bir sorun olursa yine burdayız.

wasserman ile tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabirmusti

peki arkadaşlar ama ilk oyunda aresi yenmek için tanrılar bize yardım ediyor pandoranın kutusunu alacağımızda belli daha sonra neden zeus kutuyu aldığımız için cezalandırıyor ki kronosu...???

çünkü pandoranın kutusu açıldıktan sonra kutunun içindeki kötülükler tanrıların içine giriyor daha kötü oluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrStark

quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

@@Wassermann
    @@@MrStark

teşekkür ederim.
    TİTAN VE TANRI OLAYI nedir tanrıyı biliyoruz ama titan nedir ? zesun babası kronos ise kronos da titan ise zeus da titan olması gerekmiyormu ?

pandoranın kutusunu kratos açınca tanrılar kötüleşti gibi bir şey yazılmış gerçekte böyle mi

athena da tanrı değilmi neden pandoranın güçünü istiyor ? pandoranın gücü nedir tanrısal bir güçmü var tanrısal bir güç varsa athena zaten tanrı neden istiyor? zaten kendisi saklamış yazılanlara göre .

Yani Kronos son oyunda ölüyor demişsin ben oyunun sonunda olduğum için o bülümü geçtim ama nasıl hatırlayamıyorum kaçırdım galiba :D
    birde bize elektrik saçan bir silah veren embesil bir dev vardı onu öldürdük o neyin nesiydi ?

kafama takılanı soruyorum arkadaşlar erinmeyip yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum şimdiden. ikinci oyunun metnine devam bu arada .bitince sorsam daha iyi olacak galiba ama aklımdayken hemen soruveriyim diyorum işte. .

1-ya titanlar devler zaten aslında tam farkı bende bilmiyorum.titanlar biraz daha güçsüz tanrılara göre tanrılar yani son nokta yakışıklı/güzeller insan gibiler hafif devler titanlara göre çok daha özene bözene yaratılmışlardır.titanların sonunu getirenler tanrılardır zaten.çünkü titanların egemenliği insanları baya zorluyordu.gerçi hoş tanrılar da öyle.

2-p kutusunu açınca kötü bir güç zeus u ve diğer tanrıları esir alıyo bu yüzden bu kadar öfke ve şiddet dolu bir kişiye dönüşüyormuş.zeus.athena böyle diyor.

3-athena zaten tanrı ama her tanrı en güçlü değil,zeus tanrılar tanrısı anladın sanırım.yani sonuçta her şey daha fazla güç için yapılıyor.mitolojide.athena o gücü kendisi sakladı çünkü zeus abimiz istiyor bunu.yani kötülükleri ve umutları saklaki insanlara biz hükmedelim biz yapalım herşeyi gibisinden.athena umut un evrendeki en güçlü şey olduğunu biliyor zaten.umut kratos un için de oluyor en son.sonrada dünyaya ve insanlara armağan ediyor.tanrıların dönemi bitiyor.bildiğimiz insanların dönemi başlıyor.

4-kronos dev böyle abi kafasına kılıç sokuyosun filan ? hani onun üzerinde oynuyosun tüm bölümü.unutman imkansız sonuçta.ben zeus u unuturum onu unutmam vallahi.

5-o elektirikli silahın adını unuttum onu bize verenin adınıda unuttum şimdi.h ile başlıyordu neyse,işte o abimiz pandora nın babası kız olan,zeus onu lanetliyor zeus u dinlemiyor çünkü hades in mekanına yolluyor.o elemanda zaten tanrı ve zeus un oğlu,zırh tanrısımı neydi blacksmith tanrısı işte kalbur malbur herşeyi yapıyor iki dakikada.zeus un hades in zırhları hep onun eseri.onu öldürüyoruz çünkü bize yamuk yapıyor.silahları verdikten sonra bize saldırıyor.çünkü kızını korumak istiyor.biz bütün olimpos u indirince pandora yı da kesiceğimizden korkup saldırıyor.onuda gebertiyoruz.yazık oluyor tabi ona biraz.tek istediği kızını korumaktı.nihayetinde başarısız oluyor.

yok titanlar daha güçlü ama zeus çok güçlü olduğu için kaybediyorlar.titanlar kaostan sonra ortaya çıkan ilk tanrılar.tanrılar da onların çocukları

• yok titanlar daha güçlü ama zeus çok güçlü olduğu için kaybediyorlar.titanlar kaostan sonra ortaya çıkan ilk tanrılar.tanrılar da onların çocukları

evet aynen bu.yani karıştırıdm zaten çünkü titanlarla ilgili pek bilgim yoktur.tanrıları filan iyi biliyorum.işte titanlardan önce ne vardı onuda merak ediyorum.ama titanlar daha güçlü tabi oda zeus ve tayfası gelene kadar.yoksa başka tanrılar dalsa alamazlardı titanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MFA54

mantık aramıyorum da en azından bu kratosun geçmişini göstermeleri lazımdı bence.çünkü oyunun baş karakteri o sonuçta hayatını bi anlatmaları lazımdı.bu arada zeusta istediği zaman dev gibi olabiliyor biliyorsun buda kronosun oğlu olduğunu biraz daha mantıklı hale getiriyor

bencede eğer oyunun baş karakteriyse hayatını ilk oyununun başında kısa bir vtereyle göstermeleri lazımdı, sonra böyle sorunlar çıkabiliyor
  • Kratosun geçmişi ilk oyun sırasında ve ilk oyun bitimi sonrası açılan videolarda gösteriliyor... Ayrıca eğer oynamadıysanız PSP'deki God of War Chains of Olympus'u oynamanızı öneririm, çünkü o oyun God of War 1'in öncesini anlatıyor...
  • Orijinalden alıntı: MrStark

yok titanlar daha güçlü ama zeus çok güçlü olduğu için kaybediyorlar.titanlar kaostan sonra ortaya çıkan ilk tanrılar.tanrılar da onların çocukları

evet aynen bu.yani karıştırıdm zaten çünkü titanlarla ilgili pek bilgim yoktur.tanrıları filan iyi biliyorum.işte titanlardan önce ne vardı onuda merak ediyorum.ama titanlar daha güçlü tabi oda zeus ve tayfası gelene kadar.yoksa başka tanrılar dalsa alamazlardı titanları.

bildiğim kadarıyla caos diye bişi var mitolojide bizdeki big bang teorisi gibi o ndan sonra gaia we bi titan daha oluşuo sora onların çoçukları 3tane iyi(ışık felan vardı) 3 tane kotu (şimşek fln wardı) titan oluyor sora gaia ve dier titandan kronos oluo o dier titanı yenip başa geçio sora kronosun cocugu olan zeus kronosu yenip başa geçio bu bole gidio

• lan ne karışık bişey bu anlayacaz diye içimiz dışımıza çıktı titan onu yeniyor o titanı yeniyor bilemm ne oluyor nedir bu arkadaş :)
  • arkadaşlar Yunan mitolojisini adım gibi biliyorum.
    inanılmaz bir batıl inançtır ama sistemi fena kurmuşlar. herşeyin bir sebebi var.
    bir ara sizlere yazacagım neyin ne oldugunu.

ama siz siz olun asıl mitoloji ile gow oyununu bir tutmayın. cunku kurgu gereği bazı yerlerde değişiklik
    yapmışlar. zaten kratos başlı başına bir kurgudur. bu hayal ürünü kahramanın üzerinde var olan mitolojiyi
    kullanarak hem özüne sadık kalınmış hemde hayal kurgu etmişler işte. sizlere gece yazacagım güzel bir yazı daha iyi anlayın diye. saygılar.
  • Acaba Kratos'un anneside "Nuri Alço gazozu" kurbanlarından biri mi ?
  • Arkadaşlar baktığımda Kronos ve Kronus farklı. Gow 3'de konuya baktığımızda Kronus

Kronos;

Yunan mitolojisinde, Kronos, zamanın kişileştirilmiş hali olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk tanrılardan Kaos'tan oluşan Kronos, bir Titan olan Kronus'la sıkça karıstırılır. Kronos, Greko-Roman mozaiklerde genellikle burç çarkını döndüren bir adam olarak gösterilmiştir. Genellikle bu kişiliğe Aeon adı verilir ve bu isim aynı zamanda Kronos'un alternatif adıdır. Astronomide, Roma etkisiyle günümüzde Satürn olarak adlandırdığımız gezegeni Yunanlılar Kronos olarak adlandırırlardı. Güneşten en uzak gezegen tanrı olduğu için genellikle gözle görülebilen tanrının yedi mucizesinden yedincisi olarak kabul edilirdi. Ayrica, 30 günle gökyüzünde en uzun kalma zamanına sahip olduğu için zamanın tutucusu ya da 'Zaman Baba' olarak bilinirdi. Bu nedenle de genellikle sakallı yaşlı bir adam olarak görülür.

Kronus;

Yunan mitolojisinde Kaos'un oğlu zamanın tanrisi Kronos'ken, Ouranos ve Gaia'nın oğlu Kronus da Titanlar'ın lideri ve Zeus'un babasıdır. İkisi en basta aynılardı. Ancak Orfik geleneğe ve eski Yunan filozofların yazılarına gore aralarinda ayrım vardır. Günümüzde çoğu akademik çalışma, ikisini ya birbiriyle karıştırmakta ya da Kronos'un varlığını tamamiyle görmezden gelmektedir. .

• quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER
    arkadaşlar Yunan mitolojisini adım gibi biliyorum.
    inanılmaz bir batıl inançtır ama sistemi fena kurmuşlar. herşeyin bir sebebi var.
    bir ara sizlere yazacagım neyin ne oldugunu.

ama siz siz olun asıl mitoloji ile gow oyununu bir tutmayın. cunku kurgu gereği bazı yerlerde değişiklik
    yapmışlar. zaten kratos başlı başına bir kurgudur. bu hayal ürünü kahramanın üzerinde var olan mitolojiyi
    kullanarak hem özüne sadık kalınmış hemde hayal kurgu etmişler işte. sizlere gece yazacagım güzel bir yazı daha iyi anlayın diye. saygılar.

Katılmamak elde değil.
    Yunan mitolojisiyle ben de çok ilgiliyim, God of War sayesinde daha çok merak ettim, ilgili çoğu şeyi okudum ve gerçekten çok ilginç şeyler var. Başta hepsi koca bir saçmalıktan ibaret görünebilir ama okudukça şaşırıyorsunuz, uydurma bile olsa inanılmaz bir hayal gücü, her şey birbiriyle bağlantılı ve her olayın bir sebebi var.
    Ve neredeyse herkes Zeus'un kadınlara düşkünlüğünden dolayı Zeus'un bir şekilde akrabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 28 Mart 2010; 18:53:18 >

• peki bu mitolojiyi kim uydurmuş veya bu kadar şeyi nasıl uydurmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MFA54

peki bu mitolojiyi kim uydurmuş veya bu kadar şeyi nasıl uydurmuş

efsaneler gibi düşün herkes birşey ekleyip uyduruyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.