Şimdi Ara

God Of War Bilinmeyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir şey soracaktım bileniniz var m bilmiyorum?kratos neden dünyada büyüdü neden zeus onu yanında tutmadı veya ares in olayına kadar niye hiç kratosla ilgilenmedi veya hera zeusa kratosu öldürmesini filan neden söylüyor.bunlar oyunda cevaplanmamış sorular mı yoksa cevapları varda ben mi bilmiyorum

• kratos gayrimeşru dışlamışlar onu şaka bi yana kratos un nası zeusun oğlu olduğunu bilmiyorsak zeus unda nası kronos un oğlu olduğunu bilmiyoruz yani bi kronos a bak bi zeusa mantıken mümkün deil ama oyunlarda mantık aramamak lazım zaten :D
  • mantık aramıyorum da en azından bu kratosun geçmişini göstermeleri lazımdı bence.çünkü oyunun baş karakteri o sonuçta hayatını bi anlatmaları lazımdı.bu arada zeusta istediği zaman dev gibi olabiliyor biliyorsun buda kronosun oğlu olduğunu biraz daha mantıklı hale getiriyor
  • Oyunda mantık aramakla alakası yok, Kronos her türlü Zeus'un babası zaten, sırf oyunda değil, Yunan mitolojisinde de böyle.

Açıp okuyun isterseniz, Kronos babasının başına gelenlerin kendisinin de başına gelmesinden korktuğu için her doğan çocuğunu(Hades, Poseidon) yutar, ancak Zeus doğduğunda annesi Rheia Zeus diye Kronos'a taş yutturur, Zeus'u bir mağaraya bırakır, o orada büyür, güçlendiği zaman babasının karşına çıkar, babasını yener, kardeşleri Hades ve Poseidon'u kurtarır vs vs.

Kratos neden dünyada büyüdü, neden onu yanında tutmadı o tam açıklanmadı oyunda sanırım ama büyük ihtimal karısı Hera'nın Kratos'u istememesindendir diye tahmin ediyorum.

@MFA54

Açıkçası ben Kratos'un hikayesinin öncesinin anlatıldığı bir God of War oyunu bekliyorum, umarım gelir. Şöyle Sparta ordusunun başındayken Kratos'u yönetsek, onun hikayesinin öncelerini, ayrıntılarını öğrensek fena mı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 25 Mart 2010; 22:56:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Oyunda mantık aramakla alakası yok, Kronos her türlü Zeus'un babası zaten, sırf oyunda değil, Yunan mitolojisinde de böyle.

Açıp okuyun isterseniz, Kronos babasının başına gelenlerin kendisinin de başına gelmesinden korktuğu için her doğan çocuğunu(Hades, Poseidon) yutar, ancak Zeus doğduğunda annesi Rheia Zeus diye Kronos'a taş yutturur, Zeus'u bir mağaraya bırakır, o orada büyür, güçlendiği zaman babasının karşına çıkar, babasını yener, kardeşleri Hades ve Poseidon'u kurtarır vs vs.

Kratos neden dünyada büyüdü, neden onu yanında tutmadı o tam açıklanmadı oyunda sanırım ama büyük ihtimal karısı Hera'nın Kratos'u istememesindendir diye tahmin ediyorum.

@MFA54

Açıkçası ben Kratos'un hikayesinin öncesinin anlatıldığı bir God of War oyunu bekliyorum, umarım gelir. Şöyle Sparta ordusunun başındayken Kratos'u yönetsek, onun hikayesinin öncelerini, ayrıntılarını öğrensek fena mı olur.

Yunan mitolojisi hakkında pek ilgili olduğumu iddia edemem fakat Zeus'un ne kadar kadınlara düşkün olduğunu dünya alem bilir. Gayrimeşru birçok çocugu vardır. Yine mesela Kratos'dan girmişsiniz, Herkül de Zeus'un oğlu ve bildiğiniz gibi annesi Hera değil. Herkül de Kratos gibi bir tanrı değil ve olağanüstü güçleri yok, Herkül'ün annesinin ölümlü olduğunu düşünürsek, Kratos'un annesinin de aynı şekilde ölümlü olduğunu iddia edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wassermann -- 25 Mart 2010; 23:01:21 >

• bencede şu pek açıklanmamış üstü kapalı kalmış olayları konu alan bir oyun olsa çok iyi olurdu.gow a yeni kahraman filan istemiyorum ben kratos forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Oyunda mantık aramakla alakası yok, Kronos her türlü Zeus'un babası zaten, sırf oyunda değil, Yunan mitolojisinde de böyle.

@MFA54

Yunan mitolojisi hakkında pek ilgili olduğumu iddia edemem fakat Zeus'un ne kadar kadınlara düşkün olduğunu dünya alem bilir. Anası meşru birçok çocugu vardır. Yine mesela Kratos'dan girmişsiniz, Herkül de Zeus'un oğlu ve bildiğiniz gibi annesi Hera değil. Herkül de Kratos gibi bir tanrı değil ve olağanüstü güçleri yok, Herkül'ün annesinin ölümlü olduğunu düşünürsek, Kratos'un annesinin de aynı şekilde ölümlü olduğunu iddia edebiliriz.

Haklısınız, Zeus kadınlara aşırı düşkün. Hatta mitolojide Hera çapkınlıklarından dolayı Zeus'u boğaya çeviriyordu, yakın takibe alıyordu. Zeus'un bu çapkınlıkları birinin -kim tam hatırlamıyorum- ona yaptığı bir büyü ile açıklanıyor mitolojide, gördüğü her kadına ilgi duyuyor falan. Zaten Yunan mitolojisini incelerseniz çoğu kişi Zeus ile akraba.

Herkül de Zeus'un yarı tanrı yarı insan oğlu mitolojide benim bildiğim, onun annesi Hera değil evet.

O dediğinizi düşünmemiştim, Zeus Kratos'un babası o kesin ama annesi kim o muamma, eğer Kratos'un da annesi Herkül gibi Hera değil ise yukarıdaki teorim çürüdü demektir.

ekleme: Şimdi baktım, Herkül'ün annesi Miken kralının kızı Alkmene imiş mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 25 Mart 2010; 23:10:12 >

• yok hera değil o kesin de kim olduğunu bilmiyoruz o videodaki kadın :D
  • peki kratos un anası kim asıl soru bu olmalı
  • kronos zeusun babası ve zeus onu öldürdü diyorsunuz

ama birinci oyunda ;

Athena:Ölümcül kumların içinde güvenli bir geçit var.Ama bu geçiti sadece sirenlerin seslerini duyup onlara ulaşabilen bulabilir.Sirenleri bulmak zorundasın Kratos.Sadece onlar seni bir Titan olan Kronos'a ***ürebilir.

(Kratos şaşırır)

Kratos:Titan yeryüzünde mi?

Athena:Kronos sonuncu.Zeus, ona çölü daima dolaşması için komuta ediyor.Pandoranın Tapınağı onun sırtına zincirlendi.Ve bu, kum fırtınaları gelip, etlerini kemiklerinden ayırana dek devam edecek.

diyor kronos ölmemiş mi oluyor gow 1 de sonra mı ölüyor?
    pandoranın kutusunu alınca nasıl bir güçe sahip oluyoruz .ben 1-2 ikisini de oynadım kutuyu da aldı kama bilmeden oynuorduk ingilize olmadığı için tabi .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

kronos zeusun babası ve zeus onu öldürdü diyorsunuz

ama birinci oyunda ;

Athena:Ölümcül kumların içinde güvenli bir geçit var.Ama bu geçiti sadece sirenlerin seslerini duyup onlara ulaşabilen bulabilir.Sirenleri bulmak zorundasın Kratos.Sadece onlar seni bir Titan olan Kronos'a ***ürebilir.

(Kratos şaşırır)

Kratos:Titan yeryüzünde mi?

Athena:Kronos sonuncu.Zeus, ona çölü daima dolaşması için komuta ediyor.Pandoranın Tapınağı onun sırtına zincirlendi.Ve bu, kum fırtınaları gelip, etlerini kemiklerinden ayırana dek devam edecek.

diyor kronos ölmemiş mi oluyor gow 1 de sonra mı ölüyor?
    pandoranın kutusunu alınca nasıl bir güçe sahip oluyoruz .ben 1-2 ikisini de oynadım kutuyu da aldı kama bilmeden oynuorduk ingilize olmadığı için tabi .)

Zaten tanrılarla titanların savaşından sonra birçok Titan bazı cezalandırmalar veriliyor. Atlas'a Dünyanın omzunda taşınması verildiği gibi, Kronos'u da çöle hapsedip tapınağı zincirlerle vucuduna bağlıyorlar, bunları yapan Zeus. Oyunda da Zeus, Kronos'u öldürdü gibi bir söylem yok. İlk oyunda Kratos, Kronos'un omzundaki tapınaktan Pandora'nın Kutusu aldıktan sonra içindeki güç ile bir tanrı haline gelip Ares'i yeniyordu. İlk oyunda Kronos'a hiçbirşey olmuyor.

Son oyunda, Kronos'u farklı bir yerde görüyoruz, tapınak hala omuzlarına zincirler ile mühürlenmiş fakat Kratos ilk oyunda kutuyu çaldığı için Zeus tarafından cezalandırılarak farklı bir yere sürgün edilmiş. Kendisi bunu son oyunda söylüyor. Zaten orada Kratosun Gaia'yı öldürdüğüne inandığı için Kratos'a saldırıyor ve gerisini biliyoruz zaten. Yani Kronos son oyunda ölüyor.

• peki arkadaşlar ama ilk oyunda aresi yenmek için tanrılar bize yardım ediyor pandoranın kutusunu alacağımızda belli daha sonra neden zeus kutuyu aldığımız için cezalandırıyor ki kronosu...???
  • ben zeuslla savaşıyorum şimdi.. oyunun sonu zannederim gaia geldi o bize saldırdı sanki .. ama niye anlamadım. ilk önvce bana yardım ediyordu olimpus a çıkarken ,, neden yardım ediyordu.. sonra işler birden değişti ya da ben yanlış algıladım dha oyun bitmedi.

birinci oyunun türkçe metnini bitirdim baya bir anladım hikayeyi üstünkörü bilyirodum ama okuyunca baya hoşuma gitti. sağlam bir filim çıkar bu hikayeden.. yalnız kafama bir şey takıldı gow 1 de kratos neden ailesini öldürüyor yani öldürüken farkında olmuyormu , gözü mü dönmüş çıldırmışmıydı ? neden öldürdü.. ve sonra pişman oldu.

athena devamlı yardım ediyor ne çıkarı var ?
  • @sabirmusti

zeus kranos u başka bir sebeple cezalandırıyor küçükken zeus u öldürmeye geliyor kronos annesi zeus u zar zor kaçırtıyor.zeus da büyüyüp kronos dan intikam alıp cezalandırıyor.pandora nın kutusunu saklıyo sırtındaki tapınağa.

ayrıca not:god of war da tanrıların kötü olmasının sebebi kratos biliyorsunuz heralde.kutuyu açınca tanrıları kötüleştiriyor.bir bakıma haksız yere zeus u ve diğer herkesi mık mıklıyoruz.

bence bu başlığada spoiler ibresi konulmalı sonuçta gow u oynamayanlar gelip bakar bu ne ya spoiler ın kralı var burda filan der diye.
  • quote:

ben zeuslla savaşıyorum şimdi.. oyunun sonu zannederim gaia geldi o bize saldırdı sanki .. ama niye anlamadım. ilk önvce bana yardım ediyordu olimpus a çıkarken ,, neden yardım ediyordu.. sonra işler birden değişti ya da ben yanlış algıladım dha oyun bitmedi.

birinci oyunun türkçe metnini bitirdim baya bir anladım hikayeyi üstünkörü bilyirodum ama okuyunca baya hoşuma gitti. sağlam bir filim çıkar bu hikayeden.. yalnız kafama bir şey takıldı gow 1 de kratos neden ailesini öldürüyor yani öldürüken farkında olmuyormu , gözü mü dönmüş çıldırmışmıydı ? neden öldürdü.. ve sonra pişman oldu.

athena devamlı yardım ediyor ne çıkarı var ?

sırayla cevaplayayım.

1-son boss battle dasın evet.

2-gaia tam bir angut bu oyunda onu kanıtladı.onun sana saldırmasının sebebi o aşşağı düşüyodu oyunun başında zeus buna şimşeği çakıyo eli kopmak üzere oluyo sende gaia yardım et diyosun.buda diyoki hayır kratos sen bir piyonsun biz seni kullandık bu savaş biz titanlar ve tanrılar arasında sadece.diyip kratos un hades in yanına düşmesini sağlıyo.bizde tekrar yukarı çıktığımızda bunu tırmanırken yakalıyoruz.elini kesiyoruz aşşağı düşüyo buda.şimdide baba oğul beraber gebereceksiniz dedi yardı geçti.bari saldırıcaksan zeus ile kratos a aynı anda saldırma.sonuçta saldırılırmı o iki psikopata aynı anda.yavrum yazık zaten salaklığının bedelini çok pis ödüyo gaia.

3-ares onu bir tapınağa yolluyor kratos yakın ulen buraları hacılar diyor askerlerine.askerlerde emrin olur agam filan diyolar yakıyolar her yeri kratos da gidiyo bir tapınağı basıyo bişey de gözükmüyo zaten duman dan.sonra bir bakıyo karısı ile kızı da ordaymış onlarıda kesmiş.ares yüzünden.çünkü ares bunun kızıyla çocuğunu öldürünce artık tamamen kendisini öfkeye bağliycağını zannediyodu.yanlış düşündü işte.onun sonunu getirdi kratos u öfkelendirmek.

4-athena normal mitolojide çok iyi bir tanrı yada demi god mıydı hatırlayamadım bir karakterdir.gow da kötü ve bencil biri olarak karşımıza çıkıyor.pandora nın kutusundaki gücü kendisi oraya koyduğundan karşısında onu durdurabilecek kimse olmadıktan sonra,kratos zeus,poseidon gibi baba tanrıları yok ettikten sonra önünde kimse duramayacağından pandoranın kutusunun gücünü istiyor.o yüzden bize yardım ediyormuş ayağında.

• quote:

Orijinalden alıntı: sabirmusti

peki arkadaşlar ama ilk oyunda aresi yenmek için tanrılar bize yardım ediyor pandoranın kutusunu alacağımızda belli daha sonra neden zeus kutuyu aldığımız için cezalandırıyor ki kronosu...???

Güzel soru. Evet, burada da bir açık var. Çünkü son oyunda Kronos, Pandora'nın Kutusu çalındığı için buraya sürgün edildiğinden bahsediyor. (Yanlış hatırlamıyor olmam gerekiyor)

Belki kutu açıldıktan sonra Zeus değiştiği zaman Kronos'u cezalandırmış olabilir.
  • @@Wassermann
    @@@MrStark

teşekkür ederim.
    TİTAN VE TANRI OLAYI nedir tanrıyı biliyoruz ama titan nedir ? zesun babası kronos ise kronos da titan ise zeus da titan olması gerekmiyormu ?

pandoranın kutusunu kratos açınca tanrılar kötüleşti gibi bir şey yazılmış gerçekte böyle mi

athena da tanrı değilmi neden pandoranın güçünü istiyor ? pandoranın gücü nedir tanrısal bir güçmü var tanrısal bir güç varsa athena zaten tanrı neden istiyor? zaten kendisi saklamış yazılanlara göre .

Yani Kronos son oyunda ölüyor demişsin ben oyunun sonunda olduğum için o bülümü geçtim ama nasıl hatırlayamıyorum kaçırdım galiba :D
    birde bize elektrik saçan bir silah veren embesil bir dev vardı onu öldürdük o neyin nesiydi ?

kafama takılanı soruyorum arkadaşlar erinmeyip yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum şimdiden. ikinci oyunun metnine devam bu arada .bitince sorsam daha iyi olacak galiba ama aklımdayken hemen soruveriyim diyorum işte. .

• quote:

@@Wassermann
    @@@MrStark

teşekkür ederim.
    TİTAN VE TANRI OLAYI nedir tanrıyı biliyoruz ama titan nedir ? zesun babası kronos ise kronos da titan ise zeus da titan olması gerekmiyormu ?

pandoranın kutusunu kratos açınca tanrılar kötüleşti gibi bir şey yazılmış gerçekte böyle mi

athena da tanrı değilmi neden pandoranın güçünü istiyor ? pandoranın gücü nedir tanrısal bir güçmü var tanrısal bir güç varsa athena zaten tanrı neden istiyor? zaten kendisi saklamış yazılanlara göre .

Yani Kronos son oyunda ölüyor demişsin ben oyunun sonunda olduğum için o bülümü geçtim ama nasıl hatırlayamıyorum kaçırdım galiba :D
    birde bize elektrik saçan bir silah veren embesil bir dev vardı onu öldürdük o neyin nesiydi ?

kafama takılanı soruyorum arkadaşlar erinmeyip yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum şimdiden. ikinci oyunun metnine devam bu arada .bitince sorsam daha iyi olacak galiba ama aklımdayken hemen soruveriyim diyorum işte. .

1-ya titanlar devler zaten aslında tam farkı bende bilmiyorum.titanlar biraz daha güçsüz tanrılara göre tanrılar yani son nokta yakışıklı/güzeller insan gibiler hafif devler titanlara göre çok daha özene bözene yaratılmışlardır.titanların sonunu getirenler tanrılardır zaten.çünkü titanların egemenliği insanları baya zorluyordu.gerçi hoş tanrılar da öyle.

2-p kutusunu açınca kötü bir güç zeus u ve diğer tanrıları esir alıyo bu yüzden bu kadar öfke ve şiddet dolu bir kişiye dönüşüyormuş.zeus.athena böyle diyor.

3-athena zaten tanrı ama her tanrı en güçlü değil,zeus tanrılar tanrısı anladın sanırım.yani sonuçta her şey daha fazla güç için yapılıyor.mitolojide.athena o gücü kendisi sakladı çünkü zeus abimiz istiyor bunu.yani kötülükleri ve umutları saklaki insanlara biz hükmedelim biz yapalım herşeyi gibisinden.athena umut un evrendeki en güçlü şey olduğunu biliyor zaten.umut kratos un için de oluyor en son.sonrada dünyaya ve insanlara armağan ediyor.tanrıların dönemi bitiyor.bildiğimiz insanların dönemi başlıyor.

4-kronos dev böyle abi kafasına kılıç sokuyosun filan ? hani onun üzerinde oynuyosun tüm bölümü.unutman imkansız sonuçta.ben zeus u unuturum onu unutmam vallahi.

5-o elektirikli silahın adını unuttum onu bize verenin adınıda unuttum şimdi.h ile başlıyordu neyse,işte o abimiz pandora nın babası kız olan,zeus onu lanetliyor zeus u dinlemiyor çünkü hades in mekanına yolluyor.o elemanda zaten tanrı ve zeus un oğlu,zırh tanrısımı neydi blacksmith tanrısı işte kalbur malbur herşeyi yapıyor iki dakikada.zeus un hades in zırhları hep onun eseri.onu öldürüyoruz çünkü bize yamuk yapıyor.silahları verdikten sonra bize saldırıyor.çünkü kızını korumak istiyor.biz bütün olimpos u indirince pandora yı da kesiceğimizden korkup saldırıyor.onuda gebertiyoruz.yazık oluyor tabi ona biraz.tek istediği kızını korumaktı.nihayetinde başarısız oluyor.

• kronos u hatırladım şimdi tamam :) saolasın. bu kadar çok şeyi nerden öğrendin merak ettim :D
  • sanırsam benim gibi oyun oynarken karşısına boss çıktıkça vikipedi den bakıp bu kimmiş bu neymiş diye araştırmış olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.