< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 10 Mart 2018; 15:33:57 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 10 Mart 2018; 15:33:57 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Oyunu oynayamayıp bir haftadır videolarını izleyen biri olarak konuşacağım. Kesinlikle mükemmel bir yapıttı. Oyun olarak ayrı, hikaye olarak ayrı bir güzeldi. Oyun mekanikleri, komboları, efektleri mükemmel. Hikayesi, tekne yolculukları, karakter işleyişleri mükemmel. Cidden gerçekten bir God of War olmuş ayrıca. Kamera açısı değişmeseydi birçok duyguyu bu şekilde veremezdi büyük ihtimal. Ve karakterlerin bize bağlanma şekli çok güzeldi. Birkaç yerde gözüm dolmak üzereydi hatta. Fazla spoiler vermeden konuşayım. Çocuk rahatsızlandığında ve beraberinde Kratos'un tekne yolculuğunda olan o atmosfer.. Ve Freya'nın final savaşında bize yalvarması. O ses tonu. Gerçekten mükemmeldi. Ayrıca hikayeleri, yazıtları Atreus'a okutup, onun defterine not alması. Notları Atreus'un ağzıyla okumamız. Böyle bir oyun bir daha ancak devam oyununda gelir.
Her şey bir yana Jörmungandr'ın sesi beni apayrı etkiledi desem yalan olmaz.Mükemmeldi her şey be.. |
Öyle bir Spoiler yedim ki bir yandan pişmanlık bir yandan "yok artık dedirten bir sahne. :)
Sadece bir gif yüzünden. İlk Boss olması gerek 5 saniyelik bir şey.:/ Kratos öyle böyle öfkeli değil aman aman.. :) Gif : https://c1.staticflickr.com/1/875/27505356868_3c3ca911f0_o.gif |
Kardeşini öldürdüğümüz için takıldı doğal olarak, Hatta babası Odin emir vermiş olabilir. Thor, Kratos'dan güçlü olabilir hatta Kratos'u öldürebilir bir dahaki oyunun başında ve biz Loki olarak oynarız, Loki de bir dahaki oyunda küçük değil büyümüş bir yetişkin olur artık bundan sonraki God of War oyunlarını Loki ile oynayabiliriz.
AMA! Böyle olacağına pek ihtimal vermiyorum bu noktaya iyi dikkat edin kilit nokta ve herkes bilmiyor: Oyunda Dünya yılanı ile ilk karşılaştığımız da Baltayı fırlatıyoruz ve Daha sonra Yılan, ağzından Baltayı geri bize gönderiyor. İŞTE TAM O SIRADA BİR YAZI BELİRİYOR ÜSTTE, EITR IMBUED yani Thor u ve tüm tanrıları öldürebilecek güçte olan dünyayı yaratan titan ın zehri ve bu zehir sadece Jormungandr(Dünya yılanı) da var. Bu yüzden Jormungandr uzun savaş sonrası Thor'u zehirleyerek öldürüyor. Şimdi Kratos'un Baltasıda bu zehire sahip olduğu için tüm Nors Tanrılarını öldürebilir, Hatta oğlumuzda büyür bize yardım eder hem de çocukları Jormungandr ve Fenrir de yardım eder tüm Kuzey Tanrılarını öldürürüz. Sonra Mısıra geçer orayı da dağıtırız |
Resimlerden sonra birkaç kelam daha edeyim.
Öncelikle Magni ve Modi savaşında Kratos baltasını Magni'nin suratının tam ortasına geçirip o şekilde öldürüyor. Eğer Thor Mimir'in anlattığı kadar psikopat, eli kanlı bir katilse Kratos'un Magni'ye yaptığı şeyin aynısını ona yapacağını düşünüyorum. Başka bir şey ise Kronos bu zamana kadar Kratos'un karşılaşıp alt ettiği en devasa düşman durumunda. Kratos Kronos'u sırtında zincirli durumda koca bir tapınakla birlikte alt ediyor. Thor ise Kronos'tan cüsse olarak daha büyük birini kendisine ait keskisini kafasına saplayarak öldürüyor. Kratos artık Prime durumunda değil, Thor ise görünüşe bakılırsa hala Prime durumunu koruyor gibi. Teke tek bir savaşta Thor muhtemelen Kratos'u öldürür. Kratos Jotunheim'daki kabartmalarda Farbauti olarak adlandırılıyor. Farbauti asıl İskandinav mitolojisinde Loki'nin babası. Oyun burada Farbauti ismini bir lakap olarak almış gibi görünüyor. İngilizce karşılığı: "cruel striker" olarak geçiyor, bunu Türkçe'ye yorumlarsak "amansız darbeler indiren kişi" olarak düşünebiliriz. Bu tam da Rage modundaki Kratos'u betimliyor. Anlayacağınız üzere Kratos baya baya mitolojiye yedirilmiş durumda. |
Bknz nick-mesaj uyumsuzluğu
|
Great War'dan sonra ortaya çıkan kötülüklerin kaynağından pek bahsedilmedi bu gidişle bahsedilecegini de pek düşünmüyorum. Kötülüklerin tanrılara ne derece etki ettigi de muamma. Su anda kesin olan bir sey var o da döngünün hala devam edebilecegi Kratos bile icten ice kendi sonunun oglunun ellerinden olabilecegini dusunuyor bana göre.
Kötülüklerin iyi olan tanrıları kötüye çevirdiğini pek düşünmüyorum. Bunun yerine tanrilarin mevcuttaki kötü düşüncelerini daha da perçinleyerek dışa vurmalarını sagladiklarini saniyorum. Uranostan beri gelen bir döngü var bu döngünün devam edecegini düşünüp Zeus'un endise etmesi cok dogal bir sey. Bunun dışında Marked One kehaneti var ki evlere senlik. Zeus'un endise edip korkuya kapilmasi cok olagan bu durumda. |
Oyunla ilgili keşfettiğim ilginç bir şey ise şu şekilde;
God of War serisinde Kratos Olympos'u alaşağı etmek için Titanlardan yardım alıyor. İskandinav mitolojisi savaş tanrısı Tyr ise her ne kadar Aesir'li olsa da Devler'in Midgard'da Thor tarafından katlinde Devlerden taraf oluyor ve Jotnar muhafızı Faye'ye Jotunheim'a gidiş kapısını saklamak için yardımda bulunuyor. Bunun sonucunda Odin bu durumundan ötürü Tyr'i kendisine ve gücüne tehdit olarak görüyor ve ya Tyr'i bir yere hapsediyor veya öldürüyor. Oyunda geçen bilgide Tyr halihazırda ölmüş durumda İki savaş tanrısının da kaderlerindeki bu benzerlik oldukça garip. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 10 Mart 2018; 16:37:31 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 10 Mart 2018; 21:22:19 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |