Şimdi Ara

Göğüs ağrım 2 aydır geçmiyor, hayat kalitem düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, biliyorum bu ve benzeri başlıklar ile açılmış olan bir çok konu mevcut forumda. Ancak artık beni esir almış ve kurtulamadığım sorunlarım mevcut.

Hikayeme en başından başlayarak sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

‌Yaklaşık iki ay önce her zaman olduğu gibi evimden çıkıp işime gittim. Gün içinde her şey normaldi. Akşam evime dönerken birden göğsümde bir sıkışma ve nefes alamama hali yaşadım toplu taşımada. Sanki ölsem ölemicem, bayılsam bayılamıycakmışım gibi bir durum. Ancak ayaktayken kendimi daha rahat hissediyordum. Ambulans geldi ve ekg çektiler, bir sorun olmadığını söylediler. İstersem hastaneye gotürebileceklerini ancak pandemi nedeniyle kararı bana bıraktıklarını söylediler. Kendimi daha iyi hissettiğim için ailemi çağırıp evime gitmeye karar verdim.

‌İlerleyen günlerde göğüs ağrılarım devam etti. Hatta bazı akşamlar yine benzer ataklar geçirdim ve acile gittim defalarca ve yine sonuçsuz kaldı her şey, bulgu yok. Nisan ayının ortalarında ağrım hala devam ediyordu ve gece inanılmaz bir göğüs ve omuz ağrısı ile uyandım. O gecenin akşamında acile gittiğim ve sakinleştirici yaptıkları için tekrar uykuya daldım o ağrıyla. Sabahında hemen özel bir hastaneye, kardiyolağa gittim. Ekg, eco, kan testi ve akciğer grafisi çekildi ancak bir sorun olmadığı söylendi doktor tarafından.

‌Aradan zaman geçerken benim ağrılarım hiç geçmedi. Ancak bir daha ne atak geçirdim ne de şiddetli bir ağrım oldu. Ancak uyandığım andan akşam uyuyana kadar göğsümdeki, kaburgamdaki ağrılar devam ediyor. Dahiliyeye gittim mideden kaynaklanabileceğini söyledi doktor ancak bir bulguya rastlayamadı, endoskopi de istemedi açıkçası. Karaciğere baktı bir sey bulamadı. Ancak kalpten olabileceği düşüncesi hala aklımda olduğundan daha sonra başka bir hastanede kardiyolojiye gittim. Ekg, kan testi ve efor testi gerçekleştirdi. Tüm değerler yine normaldi.

‌Aradan 2 ay geçmesine rağmen benim göğüs (hem sağ, hemorta bölge, hem sol), omuz(genellikle sol), kol (sol) ve sırtımda (bazen sağda, bazen solda) ağrılarım mevcut. Hatta derin nefes aldığımda sırt bölgemde şiddetli ağrı oluşuyor bazen. Öksürük gibi bir şikayetim de yok. Sigara kullanmıyorum. Bazen öyle zamanlar oluyor ki sanki üzerimdeki tshirt bile göğsümü sıkıyormuş, beni bunaltıyormuş gibi hissediyorum.

‌Artık öyle bir seviyeye geldim ki ne doktora gidebiliyorum ne ağrılarımı aileme, yakınlarıma söyleyebiliyorum. Ağrıdan bahsettiğim zaman çevrem artık "Bırak Allah aşkına" diye tepki veriyor. Böyle bir durum içindeyim arkadaşlar. Buna benzer şikayetleri olanlar ya da bu durumu bana izah edebilecek birileri var mı merak ediyorum açıkçası. Tıptan umut bulamayınca ne yapmam gerektiği hakkında bir fikir bulabilmek amacıyla buraya yazma gereği duydum. Hayat kalitem tamamen yerlerde. Yardımlarınız olabilirse çok memnun olurum. Çevrem bana psikiyatriye gitmemi söylüyor. Bu durum psikolojik olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geceleri yatmadan 3-4 saat içinde hiçbir şey yeme. Sadece su iç.
    Reflü başlangıcı da göğüs ve sırt ağrısı yapabiliyor. Ben de yaptı oradan biliyorum.
    Sağlıkçı değilim başka bir şey diyemem.

• Bu ihtimali düşündüm, hatta 2 hafta boyunca internetten baktığım, reflüye zararlı denilen ne varsa yemedim, çay bile içmedim. Ancak bir fayda göremedim. Çok teşekkür ederim cevabınız için

• Akciger tomografisi cektirmediysen cektir yada astim olabilirki rontgen akcigerdeki herseyi gostermez.sorun cikmazsa ya mide spazmi dusuk ihtimal yada psikolojik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panik atakta olabilir. kalp damarı tıkanıklığı olabilir. mide hastalıklarıyla ilgilide olabilir. bu arada anjiyo dışında damar tıkanıklığını asla anlayamıyorlar haberiniz olsun(eğer o an ciddi bir kalp krizi geçirmiyorsanız). daha bugun yardımcı doçent ile konuştum. aşırı derece tıkanık olan damarı bile anca yüzde 80 ihitmalle tespit edebiliyor efor testi. yani + %20 tespit edilemiyor. bende 4 yıldır var BT anjiyoya girmeyi düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.