GÖKBEY helikopterinde kullanılacak yerli motor rekor güce ulaştı (2. sayfa)
-
-
2.1 lt'lik turbo dizel pd170'e sertifika alınmadı. "gerek yok" diyorlardı. Belki buna da almazlar, hızlanır.
Öten yandan PD 170'i yerel üretici bile kullanmadı.
Uçaksan TROY 400’de neden yerli motor PD170’i kullanamadı – Tolga Özbek (tolgaozbek.com)
Simdi durum buyken ömründe heli motoru üretmemiş birinin motorunu AB niye kullansın? (keşke kullansa)
Gökbey için de Honeywell'den LHTEC CTS800 100 adet sipariş verildiği ve bunla uçtuğu da tüm kaynaklarda yer alıyor. İnşallah piston motor PD 170 gibi sündürmezler de en kısa zamanda görürüz.
Gökbey de kaç tane üretildi çok yere baktım ama 2023'te 3 tane Jandarma alacak haberi dışında haber bulamadım. Motor sip verildiğine göre üretiliyordur ama kaynak yok?
-
Bu söylediklerin anti yer çekimi motoru kullandıkları gerçeğine tezat oluşturmuyor.
-
İstihdam yarattığı içinse le ala yok propaganda amaçlı ise vatandaş buna tok çünkü aç : İŞ AŞ bakıyor veya daha iyisine bakıyor ...
Ayaküstü bu sanayi gelişmesiyle kaç kişiye istihdam yarattı ?
Gökbey Helikopter bünyesinde kaç kişi çalışıyor ? Çaycısı temizlikçisi güvenlikçisi filan dahil ...
-
Hayyyiiinn senniii ........ Hayin....
Şu zamlara bak ... Domino taşları etkisi felaketi yapacak ...
Her sektör her birey zam dalgasına vaziyet alsın ...
-
Haberin yok galiba CHP İmamoğlu Özgür Özel filan bunlar AKP ile anlaştılar da ... CHP Deniz Baykal dan beri göstermelik muhalefet ama kritik kararlarda AKP destekçisi olmuştur. Tribüne gaz alma odkalı ara ar ayar çekiyor çıkışlarıyla ama sözde elbette. İcraatleri neticeleri ne yaparlarsa yapsın AKP in kritik kararlarında destekçisi olarak tezahür etmektedir ..
Türkiye Saatiyle : GÜNAYDIN ! ...
-
Onun bunu himayesinde demeseler olmuyor yani. Sonra millet niye herşeye siyasi yaklaşıyor diyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben savunma sanayine akıtılan paralara karşıt değilim ama sanki çinli telefon üretcileri gibi her hafta 1 yeni bişey çıkarıyoruz siha kirpi mızrak vb mesela bunların en eskileri altay tankı ve atak helikopteri peki gerçekten çıktığı günden beri kaç altay kaç atak üretebildik bir bilgi varmı bu konuda?
başlığın altı badem yağı kokuyor
-
Malum partililerin tutunacak tek dalı savunma sanayi kaldı. Memleket her anlamda batık durumdayken her motor vs. haberine balıklama atlayıp akılları sıra partilerini ve reisleri aklayacaklar. O küçük beyinleri ancak bu kadar çalışıyor.
Tabi her gün şeriat naraları atılan bir ülkede, o projelerde çalışan kalifiye mühendisleri nasıl ülkende tutacaksın orası da muamma. Savunma sanayindeki gelişimin de durması yakındır.
Ben daha çocukken hayalim ülke için bir şeyler üretmekti. Ölmeden bu ülkeyi gelişmiş ülkeler liginde görmek istiyordum. Ancak göreceğimiz şey Pakistan'dan hallice bir ülke olacak gibi. Siz böyle bir ülkede motor yapıldı diye sevinirsiniz artık ne diyim.
Emeği geçen herkesin eline koluna sağlık. Şunu da söylemek lazım bu gelişmelerle gururlanan malum grubun fanatikleri ellerinde olsa ilk olarak bu başarıları gerçekleştiren mühendislerin mezun olduğu Bilkent’i odtüyü Boğaziçi’ni itü’yü kapatırlar fuhuş yapılıyor diye. Öyle ahmak öyle bilinçsizler. Ülkede beyin göçü son sürat devam, artık üniversite mezuniyeti bile beklenmiyor. Maddi gücü olanlar parayla, olmayanlar burs kaparak üniversite eğitimini yurtdışında yapma derdindeler. Allah sonumuzu hayır etsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Seahawk'lar 1800 hp ama yine de iyi. Bu arada ağlayacaksanız gidin ötede ağlayın.
-
Bu motor neden jet motoruna değil de Pancar Motor a benziyor?
-
Var canım. Kuyruk ile kuyruk gövde birleşim noktası helikopterlerin yakıt tanklarının olduğu yerdir.
-
İnşallah daha ileri düzeyde olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ağırlık merkezinden 1-2m uzakta olduğu için o noktada 1 tonluk yakıt tankı biraz güç.
Konuya ilişkin daha ileri bilgi için:
https://forum.donanimhaber.com/concorde-ucaga-122-6-m3-kerosen-nasil-sigar--157442056
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Uçaklarda kullanılan jet motoru itki sağladığı için uzun silindirik olur.
Helikopterde itki oluşmamalıdır sadece rotasyon hareketi sağlanmalıdır o yüzden helikopterde kullanılan jet motorları o yapıda olur.
Daha detaylı bilgi için internette konuyu araştırınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye düşmanları kuduruyor
-
Ben onu kendi halinde bir muhalif bir kullanıcı olarak bilirim. Hani sen kimseyi şikayet etmezdin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X