Şimdi Ara

Gold Sertifa Power ve Bronze Hangisi Mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar kaliteli (evga corsair nzxt fsp vb) bir 650 watt gold sertifikalı psu 700 liraya yakınken bronze sertifikalar ortalama 350 den başlayıp 450 ye kadar bulunuyor yani aradaki fark 300 lira civarı.

Sizce aralarındaki verimle prizden çektiği elektriği kıyaslarsak gold sertifikalı (%92) verimli bir psu bronze sertifikalı (85) verimli bir psu ya göre günde ortalama 6-8 saat çalışırak aradaki farkı kapatabilir mi ?

Şuan 1 kw elektrik sanırım 54 kuruş hesaplamayı bilmediğim için soruyorum sizce bu fiyatlarda psu almak uzun vadede karlı mıdır + daha az ısınmasını ve boşa giden enerjinin ısı olarak geri dönmeyeceğini varsayıp daha uzun ömürlü olduğunu düşünürsek

• Hocam gunde 6-8 saat normal kullanimla amorti etmen cok zor ama ben sana yine de kaliteli bir psu almani oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HYpercondriac çok doğru bir cevap vermiş. Kullandığım bilgisayar benim için yoğun olan kullanımda bile aylık 10TL-12TL elektrik çekiyor. Burada verimin %92 ya da %85 olması aşırı bir fark yaratmayacaktır.

Lakin üst kaliteli ve uzun garantili bir PSU hem 10-12 yıllık süreçte PSU'ya vereceğin toplam parayı azaltacaktır hem de onca para verip üzerine eklediğin ve çok daha sık değişme ihtimali olan binlerce liralık parçayı daha sağlıklı ve düşük risk ile çalıştıracaktır.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Yani size göre sistemin sağlığı açısından gold ve bronze arasında bir fark olur mu? Ben sadece sertifika olduktan sonra sistem zaten sorunsuz olur akım korumalı olur ancak tek fark biri daha fazla elektrik tüketir diye biliyordum

• STRIX S kullanıcısına yanıt
    Gold veya Bronz olmasının sistemin sağlığı açısından bir önemi yok. O sadece enerji verimlilik seviyesinin bir göstergesi. Farklı bir şekilde anlatmak gerekirse az yakıt tüketen araca güvenli mi diye sormak gibi bir durum bu. O nedenle dandik bir markanın Gold sertifikalı ürünü kaliteli bir markanın Bronz sertifikalı ürününden daha kötü olabilir.

Her üründe kendince korumalar var fakat kalite farklı. Dacia Duster da disk fren ve ABS kullanıyor Porsche 911 de. İkisinde de belki ömür boyu kaza yapmazsın ama kendini mutlaka Porsche'nin içinde daha güvende hissedersin.

10 sene garanti verilen bir ürün ile 2 sene garanti verilen bir ürünün kalitesinin yakın olmasını beklememek lazım. Garanti masrafları bir firmada en büyük gider kalemlerinden birisidir. Kalitesiz ürünlerde birilerinde sorun çıkmıyor olması sende de çıkmayacağı anlamına gelmez (tam tersi de geçerli).

• hesaplama yapabilmek için bazı değerleri uydurmak lazım, bilgisayarın güç ihtiyacı değişkendir biz yoğun bir kullanım olduğunu varsayalım 300 watt diyelim. 85 verimli PSU 353 watt çeker, 92 verimli PSU 326 watt çeker. arada bir saatte 27 watt fark var. günlük 8 saat diyelim yıllık hesap yapalım kwh 54 kuruş. 0,027x8x365x0.54 ne yetti yıllık 42.5 lira fark etti on yıllık desen 425 lira. ama 300wattlik ortalama yüksek bu değer normalde bu erişilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karmaşık -- 31 Ocak 2019; 11:28:46 >
  • karmaşık K kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 yıl garantili Nzxt e650 gold ile 3 yıl garantili sharkoon vps 650 bronze ürünü arasında 300 lira fark var.
    Sizce bu ürünlerin arasında elektrik tüketimi harici sistemin diğer parçalarına zarar vermesi gibi muhtemel bir sorun olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • verimlilik sertifikası ile ürün kalitesinin ilgisi yok. bronze sertifikalı ürün Gold sertifikalı üründen kaliteli olabilir(tabi Gold sertifikası alacak ürünü tasarlamak daha zor). PSU ile ilgili sorunlarda psu'nun donanıma zarar verme olayı azdır, psu'nun genelde kendine zararı olur diğer bileşenler kurtulur.

• karmaşık K kullanıcısına yanıt
    O halde kaliteli bir markanın bronze sertifikaya sahip ürününü almak da mantıklı sizin direk bana fp ürünü 600 650 watt güç verebilen psu öneriniz var mı?

Ayrıca anakartimda 8+4 pin cpu güç girişi var ancak bronze olanların neredeyse tamamı sadece 8 pin güç girişine sahip bu sizce sorun olur mu

• Onceden anakartlarin cpu guc girisleri 4 pindi sonra 8 pine cikti ama hala 4 pin takip kullandik saniyorum 8+4 pinde de 8 pin takman bi sorun yaratmayacaktir zaten piyasada 8+4 cpu besleyen power sayilari az ve hepsi pahali modeller. Fiyata takilmiyorum diyorsan sana kendi kullandigim corsair rm850i yi oneririm hem 8+8 cpu girisi var hem gold hemde 10 yil garantili %40 kullanima kadar fan acmiyor.
    750w modeli de var ama onun cpu girisi 8+8 mi bilemiyorum.

Simdi baktim rm serilerinde 8+8 cpu guc girisi sadece 850w modellerinde var rmi ve rmx arasindaki fark da rmi de dijital olarak anlik olarak psu kac watt cekiyor verimlilik orani ne onlari gorebiliyorsun rmx de goremiyorsun.
    8 pini takarim dijital izleme onemli degil diyorsan da bi alt modeli olan corsair tx serisine bakabilirsin.

• Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    STRIX S kullanıcısına yanıt
    RM ve TX serisi arasında kalite farkı var hocam. Bir de garanti süreleri farklı hatırladığım.

RM750x kullanıyorum ben de. RMi ve RMx arasında kalite farkı yok. Elektriksel devreler açısından 99% aynı PSU. RMi biraz daha kullanıcıya özellik sunan bir PSU. RM650x bile alınabilir.

Sertifikasından önce mutlakahttp://www.jonnyguru.com/ üzerinden incelemesine bak derim hocam alacağın ürünün.
  • Hocam bu power için ne düşünüyorsunuz?

www.ebrarbilgisayar.com
    NZXT E850 850W 80+ Gold Full Mod�ler ATX Power Supply
    https://www.ebrarbilgisayar.com/nzxt-e850-850w-80-gold-full-moduler-atx-power-supply-pmu360927

Rm den nispeten daha uygun 8+8 cpu çıkışı toplam 24 pin pci çıkışı full modüler desteği usb üzerinden nzxt cam ile kaç watt çektiği vb. bilgiler de özellikleri arasında 10 yıl garantisi de var 12v den 840 watt güç verdiği söyleniyor görüşleriniz neler?

Hatırladığım kadarıyla Seasonic Focus ile aynı bu PSU. Şirketten jonnyguru incelemesini göremedim hocam. Sen bir bak istersen.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Yani kalite olarak corsair rm den daha mı iyi daha mı kötü rm kullanmadığım için hiç bir fikrim yok açıkçası

İncelemeyi görmeden ahkam kesmem doğru olmaz. İkisinin de incelemesini okuyup karar verin isterseniz. Maalesef şu an siteye giremiyorum.
  • gold bronze damgalarıyla psu lar kıyaslanmaz.

aklındaki modelleri yazacaksın.anlayanlar sana model tavsiye edecekler.

brozne olup rakibi goldu yerle bir eden psu da var.

2 side gold olup bedavaya verse kullanılmayacak modellerde..

mercedesmi audimi meselesi gibi sorular sormayın..
  • Haklısınız konunun ucu da çok açık
    Aklımdaki modeller şu şekilde

EVGA
    EVGA SuperNOVA 750 G3, 80 Plus Gold 750W, Fully Modular, Eco Mode with New HDB Fan, 10 Year Warranty, Includes Power ON Self Tester, Compact 150mm Size, Power Supply 220-G3-0750-X1
    https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=220-G3-0750-X1
    850 tl amazon

www.ebrarbilgisayar.com
    https://www.ebrarbilgisayar.com/nzxt-e850-850w-80-gold-full-moduler-atx-power-supply-pmu360927
    850TL ebrar

www.sinerji.gen.tr
    Seasonic 750W Focus Plus Serisi 80+ Gold Tam Mod�ler G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-plus-serisi-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-pmu408218
    895tl sinerji

Corsair rm serisi pahalı geldiği için listeye eklemedim 8+4 veya 8+8 cpu güç çıkışlı ürünleri 1200 liraya yakın o yüzden listeye dahil değil

• Haklısınız konunun ucu da çok açık
    Aklımdaki modeller şu şekilde

EVGA
    EVGA SuperNOVA 750 G3, 80 Plus Gold 750W, Fully Modular, Eco Mode with New HDB Fan, 10 Year Warranty, Includes Power ON Self Tester, Compact 150mm Size, Power Supply 220-G3-0750-X1
    https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=220-G3-0750-X1
    850 tl amazon

www.ebrarbilgisayar.com
    850TL ebrar

www.sinerji.gen.tr
    Seasonic 750W Focus Plus Serisi 80+ Gold Tam Mod�ler G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-focus-plus-serisi-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-pmu408218
    895tl sinerji

Corsair rm serisi pahalı geldiği için listeye eklemedim 8+4 veya 8+8 cpu güç çıkışlı ürünleri 1200 liraya yakın o yüzden listeye dahil değil

• psu alırken genelde kimse araştırmaz ama söylemek de yarar var sertifika kadar iç bileşen kalitesi de çok önemli kullanılan kapasitörler, board yapısı, üreten firma, fan kalitesi vs. uzar gider, özellikle jonnyguru.com üzerinde yer alan review'ları dikkatlice inceleyin derim. Psu kalite anlamında açıkcası Evga'nın ve Corsair'in üst serilerini tek geçerim ama ne yazıkki Evga'nın psu serileri tr piyasasında satılmıyor yurtdışından almak gerek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.