Şimdi Ara

Goldmaster Spark HD 1200 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
5
Favori
27.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LTE

digiteng ram 73 MB olarak görünüyor. Bence böyle bir cihaz için oldukça düşük. Flash kaç acaba, eğer flash'da 16'nın altındaysa bu alıcıyı listemden çıkartacağım. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

ram kısmı büyük olasılıkla doğru...ancak yazılımdan yazılıma değiştiği görülüyor,birbirine yakın değerler görülüyor...

flash konusunu tam bilemeyeceğim...ama cihazın hafızası büyük olasılıkla 512MB...anladığım kadarıyla bunun 119MB si enigma tarafına ayrılmış...bu değer hiç değişmiyor...

arasıra gördüğüm başka bir değer olan 376MB ise büyük olasılıkla spark tarafına ait olabilir...ki tersi olsaydı daha iyi olurdu elbet....
  • Maks 200 lira civarina hala bu cihazı tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiteng
    ram kısmı büyük olasılıkla doğru...ancak yazılımdan yazılıma değiştiği görülüyor,birbirine yakın değerler görülüyor...

flash konusunu tam bilemeyeceğim...ama cihazın hafızası büyük olasılıkla 512MB...anladığım kadarıyla bunun 119MB si enigma tarafına ayrılmış...bu değer hiç değişmiyor...

arasıra gördüğüm başka bir değer olan 376MB ise büyük olasılıkla spark tarafına ait olabilir...ki tersi olsaydı daha iyi olurdu elbet....

Ayrıntılar için teşekkürler.

Bende alacağım bu alıcıdan ama ne firması ne Türkiye tedarikçisi goldmaster donanımla ilgili kesin bilgi vermiyor. İnsan ürettirdiği veya sattığı cihazın donanım bilgisini nasıl bilmez merak ediyorum doğrusu.

Bu uydu alıcı akıllı uydu alıcı sınıfına giriyor ve ram ile flash için ayrılan bellek kısmı çok önemli. 200 lira büyük bir rakam değil ancak bunlar bilinse de alacak olan ona göre alsa çok daha iyi olurdu.

• Arkadaşlar ben de satın almak istiyorum. Spark 1020 de biss desteği var mıdır? Ve biss key nasıl girilir? Azersattaki idman TV sorunsuz izleniyor mu? Bilgi veren olursa çok sevinirim.
  • Beyler Enigma tarafında

Menü
    Kurulum
    Sistem
    A/V Ayarları
    Video çıkışı HDMI
    Tipi 1080i
    Tazeleme Hızı 60 Hz

Olduğunda OSD ekranda iken bozuk görünüyor. Fakat tazeleme hızı 50 Hz problem yok.

Kullandığım TV Samsung 40C650

Sizde böyle bir problem var mı? TV'den mi, uydu alıcıdan mı yoksa HDMI kablodan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

Arkadaşlar ben de satın almak istiyorum. Spark 1020 de biss desteği var mıdır? Ve biss key nasıl girilir? Azersattaki idman TV sorunsuz izleniyor mu? Bilgi veren olursa çok sevinirim.

Biraz araştırınca buldum. biss desteği varmış.
  • enigma olan bir cihazda biss desteği olmaması imkansızdır.
  • quote:

quote:

Bende alacağım bu alıcıdan ama ne firması ne Türkiye tedarikçisi goldmaster donanımla ilgili kesin bilgi vermiyor. İnsan ürettirdiği veya sattığı cihazın donanım bilgisini nasıl bilmez merak ediyorum doğrusu.

Bu uydu alıcı akıllı uydu alıcı sınıfına giriyor ve ram ile flash için ayrılan bellek kısmı çok önemli. 200 lira büyük bir rakam değil ancak bunlar bilinse de alacak olan ona göre alsa çok daha iyi olurdu.

gm1200, yumatu spark ile aynı donanıma sahip...oradan da araştırabilirsiniz...

spark yazılımı hariç diğer tüm yazılım,eklenti vb kısımları kullanabilirsiniz...backup ları,ortak kullanabilirsiniz...
    özellikle enigma tarafında yazılım çeşitliliği çok fazla...

amiko alien 8900 cihazı da aynı cihaz...bu cihazın bilgileri,
    SYSTEM RESOURCES
    Main Processor: 450M Hz based CPU
    Flash Memory: Nor flash: 8MB X 1 ; Nand flash:512MB X 1
    DDR SDRAM: DDR2 128MB x 2

NOT:taapat5 ve pkteam yazılımlarında kanal geçişleri daha hızlı...pkteam bir tık daha iyi...bilginize...

• quote:

quote:

quote:

spark yazılımı hariç diğer tüm yazılım,eklenti vb kısımları kullanabilirsiniz...backup ları,ortak kullanabilirsiniz...

SYSTEM RESOURCES

NOT:taapat5 ve pkteam yazılımlarında kanal geçişleri daha hızlı...pkteam bir tık daha iyi...bilginize...

Ayrıca işlemci de STI 7111 olsa gerek.

• quote:

SYSTEM RESOURCES

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Cihazlar aynıysa donanım olarak da aynıdır herhalde.

Bir tane çok çok uygun fiyata amiko alien 8900 buldum. Uyducu yazılım atmayı becerememiş panelinde load yazıyormuş ve öyle kalmış. 3 senedir öyle duruyormuş, akşama gidip bakacağım. Fiyatı o kadar uygun ki arızalı da olsa alıp birkaç deneme yapacağım.

Bu benzer cihazların yurt dışı fiyatlarına baktım Türkiye fiyatı yurt dışına göre oldukça uygun görünüyor. Hepsi dijital Goldmaster olanı iyi fiyattan satıyor.

• hayırlı olsun lte...şu cihaz da oldukça iyiymiş fiyatına göre,hatta süper demek lazım....

X SOLO MINI3

• quote:

hayırlı olsun lte...şu cihaz da oldukça iyiymiş fiyatına göre,hatta süper demek lazım....

X SOLO MINI3

Teşekkürler ancak amiko alien 8900'ü almadım cihaz toz toprak içinde kalmış açılmıyordu.

X solo mini 3'de seçenekler arasında ama yurt dışından almayı düşünmüyorum. Sorun çıktığında çok uğraşıyorsunuz. Ebay'de olsaydı belki alırdım Ebay global sitesinde aradım ama bulamadım. Ali express'de en son siparişim kayıtlı posta olmasına rağmen 4 ayda geldi. Arızalı veya sorunlu çıkarsa geri göndermek için çok uğraşıyorsunuz ve 60 günü geçtiği içinde iade ederken kesinti oluyor. Ali express'den çok alışveriş yaptım fakat sanırım bundan sonra alışveriş yapmayacağım.

• Üstad bende kafayı yiyecem alacak adam gibi bi cihaz bulamadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: emurat

Üstad bende kafayı yiyecem alacak adam gibi bi cihaz bulamadık.

Bende Türkiye'de satışı ve servisi olan sorunsuz bir uydu alıcı peşindeyim. Goldmaster Spark HD 1200 almaya karar vermiştim ama bu alanda forumun ağır topları ile görüşünce bu kararı şimdilik erteledim.
  • quote:

quote:

Üstad bende kafayı yiyecem alacak adam gibi bi cihaz bulamadık.

Bende Türkiye'de satışı ve servisi olan sorunsuz bir uydu alıcı peşindeyim. Goldmaster Spark HD 1200 almaya karar vermiştim ama bu alanda forumun ağır topları ile görüşünce bu kararı şimdilik erteledim.

Sen kimle gorustun ve neden alma dediler Alternatif olarak ne önerdiler? Serkan hocaylami gorustun? bende onla gorusunce bir sürü alternatif olduğunu öğrenmiş oldum?Aslında Everest Tv kartı bile düşünmeye başladım. 50 lira gibi fiyatı var ama pc ye ihtiyaç duyması kötü. Yada 2. El Dreambox 800 önerdi 200 tl gibi fiyatı. Onunda temizini bulmak mesele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 23 Nisan 2016; 0:58:21 >

• quote:

Sen kimle gorustun ve neden alma dediler Alternatif olarak ne önerdiler? Serkan hocaylami gorustun? bende onla gorusunce bir sürü alternatif olduğunu öğrenmiş oldum?Aslında Everest Tv kartı bile düşünmeye başladım. 50 lira gibi fiyatı var ama pc ye ihtiyaç duyması kötü. Yada 2. El Dreambox 800 önerdi 200 tl gibi fiyatı. Onunda temizini bulmak mesele.

İsim vermeyeyim ama birden fazla bu işin uzmanı eski forum üyesiyle görüştüm ve başka alternatifler önerildi. Genelde yurt dışı cihaz öneriliyor. Uyduyla ilgili forumlara da üye oldum birden fazla kanal üzerinden tavsiye istiyorum ve genelde x solo mini 3 öneriliyor.

• Bende abartısız 6~7 tane uydu sitesine uye oldum. Bana da genel de sunray klin dm 800 onerdiler. Kardes bu x solo mini 3 Powervu çözüyor mu? İşlemcisi falan ne?

• quote:

Bende abartısız 6~7 tane uydu sitesine uye oldum. Bana da genel de sunray klin dm 800 onerdiler. Kardes bu x solo mini 3 Powervu çözüyor mu? İşlemcisi falan ne?

X solo mini 3 çözüyormuş. Alıntı yaparak detayları paylaşıyorum. (Forumdaki bilgi paylaşan üstadımız paylaşım izni vermiyorsa özellik bilgisini kaldırabilirim)

quote:

--- Broadcom BCM7362 no'lu işlemci bulunmaktadır.
    --- ARM tabanlıdır. Tek çekirdekli olup, çift çekirdekli işlemci gibi davranabilmektedir.
    --- Enerji kullanımı düşüktür.
    --- İşlemci 40 nano micron teknolojisine aittir. ( uydu cihazı için avantajdır. )
    --- 32 bit band genişliğine sahiptir. ( uydu cihazı için dezavantaj sayılır. )
    --- İşlemcinin hızı, MIPS 1300 Mhz.dir. MIPS hızını gerçek hıza dönüştürmek gerekmektedir.
    --- Spark ; MIPS katsayısı 2.7 'dir.
    --- MIPS 1300 / 2.7 = 481 Mhz gerçek hız.
    --- Enigma2'ler çift çekirdek mimarisi ile çalıştığından,
    --- 481/2 = 240 Mhz. gibi bir gerçek hız ile çalışacaktır.

• quote:

quote:

Bende abartısız 6~7 tane uydu sitesine uye oldum. Bana da genel de sunray klin dm 800 onerdiler. Kardes bu x solo mini 3 Powervu çözüyor mu? İşlemcisi falan ne?

X solo mini 3 çözüyormuş. Alıntı yaparak detayları paylaşıyorum. (Forumdaki bilgi paylaşan üstadımız paylaşım izni vermiyorsa özellik bilgisini kaldırabilirim)

quote:

--- Broadcom BCM7362 no'lu işlemci bulunmaktadır.
    --- ARM tabanlıdır. Tek çekirdekli olup, çift çekirdekli işlemci gibi davranabilmektedir.
    --- Enerji kullanımı düşüktür.
    --- İşlemci 40 nano micron teknolojisine aittir. ( uydu cihazı için avantajdır. )
    --- 32 bit band genişliğine sahiptir. ( uydu cihazı için dezavantaj sayılır. )
    --- İşlemcinin hızı, MIPS 1300 Mhz.dir. MIPS hızını gerçek hıza dönüştürmek gerekmektedir.
    --- Spark ; MIPS katsayısı 2.7 'dir.
    --- MIPS 1300 / 2.7 = 481 Mhz gerçek hız.
    --- Enigma2'ler çift çekirdek mimarisi ile çalıştığından,
    --- 481/2 = 240 Mhz. gibi bir gerçek hız ile çalışacaktır.

Kardeş kusura bakma ama bu cihaz bu özellikle enigmada Powervu çözmez gibime geliyor.

• quote:

Kardeş kusura bakma ama bu cihaz bu özellikle enigmada Powervu çözmez gibime geliyor.

Estağfurullah kusur yok. Denediğim bilgi sahibi olduğum bir cihaz değil bu sebeple bir üstadın alıntısına göre yazdım ve alıntı olduğunu belirttim. Sanal stream ile açıldığı söylenmiş fakat denemediğim için açılır mı açılmaz mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.