Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
4
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çoğu kişi trim seslerinden şikayetçi mesela. İyice araştırmak gerek, ben golfü alirken leon da düşündüm. Dışına da bayilmistim hatta ama bu trim seslerinden şikayetleri okuyunca vazgeçtim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 km/sa hız ile şehir içi? Üstelik ortalama hız?

Şehir içi ortalama hız değeri standarda göre 19 km/sa olduğunu biliyor musunuz?

Bir de üste çıkmaya çalışmaya çalışıyorsunuz :)

Dilimize çeviri yetersiz kalmış bana göre.

Şehir içi yol ve otoyol kullanımı diye ayrılması gerek bence şehir içi ve şehir dışı doğal olarak yanlış algılanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üstyayla -- 19 Aralık 2013; 15:48:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: üstyayla

40 km/sa hız ile şehir içi? Üstelik ortalama hız?

Şehir içi ortalama hız değeri standarda göre 19 km/sa olduğunu biliyor musunuz?

Bir de üste çıkmaya çalışmaya çalışıyorsunuz :)

Dilimize çeviri yetersiz kalmış bana göre.

Şehir içi yol ve otoyol kullanımı diye ayrılması gerek bence şehir içi ve şehir dışı doğal olarak yanlış algılanıyor.

Valla hocam Beylikdüzü/Güngören arası benim bildiğim şehir içi oluyor. Bahsettiğiniz düşük hızı yoğun trafikte deneyebilirim.

Konuya gelirsek 1.2 Tsi toplam kmde dizel gibi ekonimi yaptırmaz ancak tüketim değerleri itibariyle gayet makul ve tutumlu diyebiliriz atmosferiklere göre. Zaten fabrika verileride bunu gösteriyor.

Yıllık yapılan kmye göre ve bütçeye göre tercih değişebilir. Ben dizel almayın 1.2 Tsi alın demiyorum.

• peki Toledo 1,4 dsg referance siyah renk+hız sabitleme+sis+16 jant:41950 tl mi
    Toledo 1.2 tsi refarence siyah renk+hız sabitleme+sis+16 jant:39350 tl mi
    Leon 1,2 tsi refarence siyah renk+hız sabitleme+sis:43950 tl mi
  • üstyayla kullanıcısına yanıt
    Siz ortalamaya gore algilayabilirsiniz bunu. Ayrıca o dediginiz her şehirde değişkenlik gösterir. 19km ortalama hiz da her zaman ayni tüketim verisini vermez ona bakilirsa. Sabit 30km gidilebilecek yolda 3-5 isikta yavaşlamayla da 19km ortalama hiz cikar, bol bol dur kalk trafikte de 19km hiz cikar. Ben 1.2 TSİ nin 5kmden uzun bir mesafede ne kadar dur kalk da olsa, hatta trafiğinen berbat ooldugu gün 9.5 litrden yukarisini ggörmedim. Ortalama hiz 12 filandi tam hatirlayamiyorum. Dizel olsaydi 7.5 olurdu. Gayet acik

• Ben oyumu tdi dan yana kullanıyorum. Benim kullanım güzergahımda dci motor bile 6.5- 7 lt gösteriyor, 1.2 tsi ile rahat 10 lt görürüm gibi geliyor, ayrıca golf 7 140 hp iki arkadaşımda var trim sesi sıfır uçak gibi maaşallah.
  • Bu işin bir standardı var ve bana göre sana göresi yok maalesef.

Siz şehir içini kendinize göre böyle belirleyebilirsiniz ama bakın eleştiriler gecikmez çünkü aslında doğru bildiğiniz yanlıştır.

Beylikdüzü-Güngören arası gecenin bir körü de şehir dışı oluyor ona ne demeli :)

Kısacası bu işin sencesi bencesi yok :) Standardı belli 80/1268/EWG ' ye göre

Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
  • quote:

Bu işin bir standardı var ve bana göre sana göresi yok maalesef.

Siz şehir içini kendinize göre böyle belirleyebilirsiniz ama bakın eleştiriler gecikmez çünkü aslında doğru bildiğiniz yanlıştır.

Beylikdüzü-Güngören arası gecenin bir körü de şehir dışı oluyor ona ne demeli :)

Kısacası bu işin sencesi bencesi yok :) Standardı belli 80/1268/EWG ' ye göre

Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..

Paylaştığım SSlerde saatin kaç olduğunu görebilirsiniz.

• Dizele gelirim yetmedigi yukarida yazdigim fuyatlara gore 1,2 tsi toledo referance mi 1,2 tsi leon referance mi 1,4 tsi toledo dsg referance mi.yilda sehir ici 12000 sehir disi senede 1 defa 3000 km top 15000 km yapiyorum.soyle dusundum sadece senede 1 defa bagaja ihtiyac duyuyorum bunun icin sedan deger mi bilmiyorum.sadece hergun bebek arabasini bagajda birakiyorum.bu saydigim ozellikleri dikkate alirsak hangisi en mantikli yani konfor genislik yakit vergi kullanislilik acisindan hangisi olur.not hiz meraklisi degilim ama su benim 1.4 tdi kadar yokuskarda kesilmeden ciksin yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Golf alacaktım vazgeçtim bu yazıyı okuyunca.

i30 alırken hangi yazıyı okuttular acaba ?
  • Ben standart üzerinden konuşuyorum siz hala saate bakın diyorsunuz.

Anlatmaya çalıştığım şey; bu iş saate, sizin "size göre" şehir içinde dolaşıp dolaşmadığınıza göre değil,

bir standarda göre yapıldığı. Güzergahın eğimine, rakımına, göre bir çok şeyi değiştirdiğini söylüyorum.

Beni sizin saat kaçta o ortalamayı yakaladığınız ilgilendirmez ki.

38 km/h şehir içi hız değildir diyene "Bal gibi de şehir içidir. Ev/iş yeri arası" diyen birine sadece tanımın standardını yazmak istedim.

Yoksa yukarıda "uysall07" de bir çok şeye göre değiştiğini yazmış.

Ancak iş oraya da gelecekse agresif kulanım var sakin kullanım var.

Herneyse, bu işin tekil kullanıcı için kesin bir standardı yok.

Sadece otomotiv üreticilerinin üzerinde anlaştığı bir mutabakat var.
  • quote:

Ben standart üzerinden konuşuyorum siz hala saate bakın diyorsunuz.

Anlatmaya çalıştığım şey; bu iş saate, sizin "size göre" şehir içinde dolaşıp dolaşmadığınıza göre değil,

bir standarda göre yapıldığı. Güzergahın eğimine, rakımına, göre bir çok şeyi değiştirdiğini söylüyorum.

38 km/h şehir içi hız değildir diyene "Bal gibi de şehir içidir. Ev/iş yeri arası" diyen birine sadece tanımın standardını yazmak istedim.

Yoksa yukarıda "uysall07" de bir çok şeye göre değiştiğini yazmış.

Ancak iş oraya da gelecekse agresif kulanım var sakin kullanım var.

Herneyse, bu işin tekil kullanıcı için kesin bir standardı yok.

Sadece otomotiv üreticilerinin üzerinde anlaştığı bir mutabakat var.

Neyse verdiğiniz standart bilgisi için teşekkürler.

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Abicim çok zor soru soruyorsun ondan yanlis yönlendirmek istemiyorum. Bu sorduğun soru beni aşar. Toledoya binmişliğim yok. Leon kafamda hala oturmadi bir yere. Çekincelerim varken o arabayi oneremem sana. Arabanin hacmi önemli değilse polo fiesta filan düşündün mu hiç? B sinifi yani?

• fiyatları birbirine çok yakın.fabiam var ama zaten küçük araba artık çok sıktı bunalttı bizi fiesta polo gibi araçlar düşünmedim düşünmüyorum da.aralarında kaldım ben de.
  • Özür dilerim 38km/h ortalama hıza şehir içi hız diyen biri ile tartıştığımı unuttum.

huawéi başka mesaj yazmamakla en iyisini yapmış :)

"Siz şehir içini kendinize göre böyle belirleyebilirsiniz ama bakın eleştiriler gecikmez çünkü aslında doğru bildiğiniz yanlıştır.

Beylikdüzü-Güngören arası gecenin bir körü de şehir dışı oluyor ona ne demeli :)"

Alıntıyı böyle yapmalı ki gören ona göre yorum yapsın.

Yolun saatine değil daha çok ortalama hıza bakılması gerek vurgusunu yapmak istedim ama anlayamamışsınız.

Herneyse. Size denemelerinizde başarılar.
  • üstyayla kullanıcısına yanıt
    Ne taktiniz ama şu şehiriçi muhabbetine. Zaten paylaşimda ortalama hiz yazmiyor mu? Ha şehiriçi ha değil. Siz o ortalama hizdan nasil bir yol olduğunu kestirevilirsiniz. Bence Sirf tartismak için tartisiyorsunuz. Değilse bu kadar uzatilmaz bir husus. Ayrica bana gore ne şehiriçi ne şehir dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

i30 golften bin kat daha iyi fiyat-kalite endeksine göre. Motoru da güçlü ve golften fazla yakmıyor çok test sürüşü yaptım.
  • quote:

Özür dilerim 38km/h ortalama hıza şehir içi hız diyen biri ile tartıştığımı unuttum.

huawéi başka mesaj yazmamakla en iyisini yapmış :)

"Siz şehir içini kendinize göre böyle belirleyebilirsiniz ama bakın eleştiriler gecikmez çünkü aslında doğru bildiğiniz yanlıştır.

Beylikdüzü-Güngören arası gecenin bir körü de şehir dışı oluyor ona ne demeli :)"

Alıntıyı böyle yapmalı ki gören ona göre yorum yapsın.

Yolun saatine değil daha çok ortalama hıza bakılması gerek vurgusunu yapmak istedim ama anlayamamışsınız.

Herneyse. Size denemelerinizde başarılar.

Çok unutkansınız çelişince dank ettiniz demekki.

Bahsettiğiniz kişinin ilk mesajındaki tarzına ve yaklaşımına bakın, birde konuyu açan kişinin ne anlatmak istediğine.

Cevap yazsa ne olur yazmasa ne olur, burada atış serbest.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

i30 golften bin kat daha iyi fiyat-kalite endeksine göre. Motoru da güçlü ve golften fazla yakmıyor çok test sürüşü yaptım.

Tamam.
  • 1.6 TDI Golf için istenen fiyat çok fazla, 1.2 TSI ve üzerine de opsiyon almak daha kârlı.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.