Şimdi Ara

Golf 7 1.2 tsi dsg beklentilerimi karşılamadı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: icemy

Şu forumdaki golf u öven yorumları gören bir kişi tabiki çok yüksek bir beklentiye girer.a serisinden kaliteli,julyet odun kalitesiz, 1 serisi çirkin diye golf u bu premium arabaların yanına iliştirilmeye çalışılırsa böyle sonuçlar çıkar.ne ekersen onu biçersin.
    Şimdi benimde bu araçtan beklentim var.şirvanla test yapalımda bende buraya görüşlerimi yazayım

Abi gidelim. Hatta desibel ölçer kullanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Hyundai 1.6 Gdi motorlar 135 bg gücündeler. Bildiğim kadarıyla 1.2 Tsi'nin 105 ve 122 beygirlik çeşitleri var.

122 beygir olan 1.4 motor. 1.4 ün 122 ve 140 lık versiyonları var. 105 beygir 1.2tsi turbo motorunun özelliği gereği 1.6 atmosferik motorlara benzer kullanım özellikkleri sunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

1.2 tsı yetersiz ise 1.6 ya kadar (1.6 dahil) tüm turbo ve atmosferikler size yetmez; 2.0 ve üzerine bakın

Bu kafadan istiyorum

Ben 1.6 turbo kısmını gözümden kaçırmışım.

O zaman
    1.4 170 lik giu
    1.6 180 lik astra
    1.6 170 lik 118
    1.6 156 lik a serisi
    1.4 140 lik fr
    1.6 180 lik focus v40

Pek tatmin etmez mı diyeceğiz

1,6 thp 156-200 ve yakında gelecek 270 i unutmuşun :)

Astranin yeni 200 hp lik motoru ve ceed de ki 200 bg lik motorları da unutmusum.

• Yahu cocuk zaten giu yüzünden bu hale geldi. Iki aracı kullanınca bu durum çıktı ortaya.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

1.2 tsı yetersiz ise 1.6 ya kadar (1.6 dahil) tüm turbo ve atmosferikler size yetmez; 2.0 ve üzerine bakın

Bu kafadan istiyorum

Ben 1.6 turbo kısmını gözümden kaçırmışım.

O zaman
    1.4 170 lik giu
    1.6 180 lik astra
    1.6 170 lik 118
    1.6 156 lik a serisi
    1.4 140 lik fr
    1.6 180 lik focus v40

Pek tatmin etmez mı diyeceğiz

• 1.2 motor için çok yüklenmeden standart kullanımlarda iyi performans ve yakıt tüketimi veriyor diye biliyorum. Ama iç donanım kalitesine ve sorunlarına gelince ben de şaşırdım.
  • Forumun en sevilen en iyi aracına laf atmayın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Hyundai 1.6 Gdi motorlar 135 bg gücündeler. Bildiğim kadarıyla 1.2 Tsi'nin 105 ve 122 beygirlik çeşitleri var.

Beygir gücü kadar aktarma organları ve motor-şanzıman uyumu belirleyici oluyor. Evet motor gücü 135 beygir üretir ancak yere nasıl aktarılıyor ? Bu gün ne kadar kayıpla harekete dönüştürülüyor ? Üretim aşamasında kasa ağırlığı yada hacmi ile 135 beygirlik motor ne kadar uymuş ?

Lafı dolandırmayayım; 1.6 gdı ix35 i alın gelin, güvenli bir ortamda 105 hp araçla bunu size somutlaştırayım. Yanılıyorsam doğrusunu öğrenmiş olurum, bir daha bu konuda sesimi çıkartmam ( apaçi yada drag meraklısı değilim, trafiğe kapalı alanda, sadece kontrollü ve güvenli bir deney olması adına)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 27 Ekim 2013; 23:23:18 >

• 2. Mesaj
    1. Konu

Ve popüler konuda ilk 5 te. Kardes gelde biraz mesaj yaz. Biraz açıklama yap. Kuyuya tası attın gittin.

• quote:

Yahu cocuk zaten giu yüzünden bu hale geldi. Iki aracı kullanınca bu durum çıktı ortaya.

Normal o zaman 1.4 170 hp, sağlam sürüş dinamikleri olan hisli bir araç giu. Sonrasında kalkıp 1.2 aracı sürünce yumuşak plastik bile kurtarmamış.

Hakkını yemeyelim golfun Giu'ya daha yakın olan motorları da var tabi. Ama sportif sürüş bekleyeni tatmin etmez.
  • Sanirim biraz beklenti yuksekti :) ben de test ettim diger c sinif araclardan belirgin bir fark yok . Golf abartiliyor mu , bence fazlasiyla. 1.2 tsi golf 7 , 100 beygir lik kaliteli bir c segment arac . O kadar bir gram fazlasi yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

quote:

Yahu cocuk zaten giu yüzünden bu hale geldi. Iki aracı kullanınca bu durum çıktı ortaya.

Normal o zaman 1.4 170 hp, sağlam sürüş dinamikleri olan hisli bir araç giu. Sonrasında kalkıp 1.2 aracı sürünce yumuşak plastik bile kurtarmamış.

Hakkını yemeyelim golfun Giu'ya daha yakın olan motorları da var tabi. Ama sportif sürüş bekleyeni tatmin etmez.

Beklenti cok önemli. Giu dan beklemediği performansı aldı şaşırdı. Golften de aynı sekilde. Ha 1.4 140 dsg yi kullansa idi performans olarak tatmin olurdu. Forum inanmaz belki ama kendisi sağlam alamanci ve vosvoscudur aslında.

• Sevgili Forumdaşlar;

Cevap olarak hepinize tek tek cevap yazmayı çok isterim ama forum dışında işler de var neyse...

Konu başka yerlere taşınmasın Golf 1.2 DSG den bahsettim ben insanların kişisel görüş ve yorumlarına saygı duyuyoruz tabiki. Dikkat çekmek istediğim nokta şudur bu araç parasının karşılığımıdır? Arkadaşın biri yazmış 180km/s le bile giderken yol sesi yok diye..:-)) Varmı böyle bi makina üretildimi ??

Biri yazmış amatörce test diye... O zaman prof. yorumlarla gelsin biz onu okuyup bilgilenelim...

Yani bu araç yol sesi alıyor dedik itiraz eden arkadaşlar sanki bu aracın piyasa pazarlamasını yapıyorcasına eleştiri kaldıramaması da ayrı bi tartışma konusu gerçekten...

Komik yorumlar yerine gerçekçi yapalım dedik. Edebiyat falan da yaptığımz yok ben @umutsirvan ile Golf tartışması yapan savunan bir forum üyesiyim. Ama kullanınca yorumlarım bu yönde değişti.

Ayrıca yorumlara cevap yazan arkadaşların bu aracı bırakın kullanmayı showroomda direksiyona bile oturmadığından eminim...

• Diz mesafesi yanıltıcı yorum olabilir sonuçta 2013 Corolla dan inip Golfe binince dar geldi. O konuda esneklik olabilir.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    ayağını yerden kesecek dediğin arabanın fiyatı ne birde ona bak vw bu fiyatlarla bu arabayı satıyorsa küfür yemeye mahkumdur
  • quote:

VW logolu arkadaslar pek kızdı.

Hocam bir zamanlar sana da bu tarz etiketler yapıştırılıyordu..Senin hızla "anti-VW" ekibinin jargonuna yaklaştığını görmekteyim..Sanırım bu forumda Golf-severlerden beklenilen davranış, Golf yerin dibine bile batırılsa ses çıkarmamaları..

Arkadaşınızın ( veya biladerinizin ? ) test yorumuna saygı duyulabilir..Ama oldukça amatör bir yaklaşım ve komple değerlendirmeden uzak bir yorum olduğu açık..Golf1.2'lerin performansı standart bir sürücü için oldukça yeterlidir..1.6 atmosferiklere göre daha canlı bir motoru vardır ( bunu siz benden daha iyi bilirsiniz)..Klima açıkken veya yüklüyken bir miktar performans kaybı olduğu doğrudur ama bu hiç bir zaman "berbat" kategorisinde değildir..Araçtan gelen gıcırtılara bir şey diyemeyeceğim..benim aracımda da çok az da olsa var..Aracımın kapı fitillerinden herhangi bir ses falan gelmiyor ( camın farkedilmeyecek kadar açık olmadığından emin misiniz?..: ) )..Arka koltuklarda uzun yolda uzun süre seyehat ettim ve son derece rahat ve konforluydu..Arka süspansiyonun gürültülü olduğunu ise ilk kez sizden duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 28 Ekim 2013; 0:14:56 >

• Tamamen beklentilerle alakalı bir durum ancak konu Golf olunca biraz abartılmış gibime geliyor. Özellikle arka diz mesafesi hususunda, diğer C sınıfı akranlarından daha geniş bir ortamı var. Arkadaş ya ilk kez C sınıfı bir araca biniyor, ya da iş olsun diye forumum ortasına bombanın pimini çekip bırakmış
  • marlboro insanı kullanıcısına yanıt
    sen dsg li fiyata bakar mısın
  • Aracın ötesi berisi golf zaten basit bir araba bunu biliyoruz ama konu karalama veya polemik amaçlı...
  • 1.2 tsi performansını abartmamak lazım değerler ortada sakin adama yeter de artar ancak kanı daha çok kaynayanı kesmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.