Şimdi Ara

golf 7 dsg tekleme yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar aracım 1.6 tdi 105 ps
    her zaman olmasa da bazen (nadiren) d1-d2 arası 10-25 km hızla giderken ufak ufak tekliyor sanki araç.Sizce dsg sorunu mu var aracımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0YAN -- 31 Mart 2014; 13:50:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Skywalker

merhaba arkadaşlar aracım 1.6 tdi 105 ps
    her zaman olmasa da bazen (nadiren) d1-d2 arası 10-25 km hızla giderken ufak ufak tekliyor sanki araç.Sizce dsg sorunu mu var aracımda

Kavrama sorunu olabilir. İcinizin rahat etmesi icin servise gostermekte fayda var, nasil olsa aracinizin garantisi devam ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • servisten randevu alıcam hocam, çağrı 24 de aynısını söyledi
  • quote:

servisten randevu alıcam hocam, çağrı 24 de aynısını söyledi

Tekleme derken?

Eğer gaza basarken bir anda ayağınızı çektiğiniz zaman yapıyorsa normaldir. Fakat yolda giderken yapıyorsa normal değildir. DSG sorunu denilen şey alt devirlerde titremedir ve 2012 yılından itibaren DSG şanzımanlar değişmiştir. Sürekli yapıyorsa servise götürmenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

quote:

Tekleme derken?

Eğer gaza basarken bir anda ayağınızı çektiğiniz zaman yapıyorsa normaldir. Fakat yolda giderken yapıyorsa normal değildir. DSG sorunu denilen şey alt devirlerde titremedir ve 2012 yılından itibaren DSG şanzımanlar değişmiştir. Sürekli yapıyorsa servise götürmenizi öneririm.

yolda giderken yapmıyor tabi, trafikte atıyorum hafif gazladım 20 km ye çıktı hız sonra ayağımı gazdan çektim o zaman tekliyor ara sıra, bazen yine düşük süratlerde (15-20) seyrederken gaz verince de tekliyor

• quote:

quote:

quote:

Tekleme derken?

yolda giderken yapmıyor tabi, trafikte atıyorum hafif gazladım 20 km ye çıktı hız sonra ayağımı gazdan çektim o zaman tekliyor ara sıra, bazen yine düşük süratlerde (15-20) seyrederken gaz verince de tekliyor

O zaman boşuna servise götürmeyin derim. Çünkü yapacakları şeyi söyleyeyim, teste çıkacaksınız sizde o teklemeyi göstereceksiniz normaldir bunu yapar diyecek. Bir anda fark etmeden fazla devir gönderiyor olabilirsiniz basıp bıraktığınız zaman yapar çok dengeli basmanız gerekiyor. Bende ara sıra o duruma düşüyorum. Arabanın devir ayarlamasından kaynaklanır ama içiniz rahat etmiyorsa götürün bi baksınlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tekleme derken?

O zaman boşuna servise götürmeyin derim. Çünkü yapacakları şeyi söyleyeyim, teste çıkacaksınız sizde o teklemeyi göstereceksiniz normaldir bunu yapar diyecek. Bir anda fark etmeden fazla devir gönderiyor olabilirsiniz basıp bıraktığınız zaman yapar çok dengeli basmanız gerekiyor. Bende ara sıra o duruma düşüyorum. Arabanın devir ayarlamasından kaynaklanır ama içiniz rahat etmiyorsa götürün bi baksınlar.

Hocam yakın zamanda park sensörü için götürücem zaten servise, içim rahat etmezse bir de baktırırım hazır ayaklarına kadar gitmişken

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Egea motor titreme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dandik arabaları alıyorsunuz sonra vay efendim tekledi
    tekler tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamie Hyneman

dandik arabaları alıyorsunuz sonra vay efendim tekledi
    tekler tabi

vurun gafasına
  • quote:

quote:

tekler tabi

vurun gafasına

furun daha ölmedi
  • D1-D2 arasında yani sadece kalkışta olan titreme hali mi bu bahsettiğiniz? Tekleme kelimesi tam yansıtmıyor bence demek istediğinizi. Özelllikle şehiriçi dur kalklı kullanımdan sonra daha hissedilir oluyor mu? Hafif rampada, gaza yavaşça dokunarak kalktığınızda oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X2

D1-D2 arasında yani sadece kalkışta olan titreme hali mi bu bahsettiğiniz? Tekleme kelimesi tam yansıtmıyor bence demek istediğinizi. Özelllikle şehiriçi dur kalklı kullanımdan sonra daha hissedilir oluyor mu? Hafif rampada, gaza yavaşça dokunarak kalktığınızda oluyor mu?

evet kalkıştan hemen sonra oluyor, ufak bir titreme şeklinde, rampadan kalktıktan sonra hiç olmadı bu güne kadar
  • Rampada da oluyordur dikkat etmemişsinizdir. Özellikle aracı bir süre dur kalklı trafikte kullandıktan sonra hafif bir rampada gaza çok hafif yüklenerek bir kalkış yapın. Benim aracımın kavraması yeni değişmesine rağmen üstünden çok geçmeden tekrar kalkışta titreme yapmaya başladı, belli bir kullanımdan sonra belirginleşiyor. Önümüzdeki günlerde lastik ve hava filtresi değişimine gittiğimde tekrardan bakılacak. Muhtemelen bu sefer hem kavrama hem de mekatronik değişecek diye tahmin ediyorum.

Bir de yavaşlarken, atıyorum kırmızı ışıkta duracaksınız, özellikle D3-D2 geçişlerinde kararsızlık-yığılma gibi bir şey hissediyor musunuz? İyice yavaşlamışken yeşil ışık yanıp gaza basınca birden D2 ye alıp araç atağa geçiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 3 Nisan 2014; 14:17:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X2

Rampada da oluyordur dikkat etmemişsinizdir. Özellikle aracı bir süre dur kalklı trafikte kullandıktan sonra hafif bir rampada gaza çok hafif yüklenerek bir kalkış yapın. Benim aracımın kavraması yeni değişmesine rağmen üstünden çok geçmeden tekrar kalkışta titreme yapmaya başladı, belli bir kullanımdan sonra belirginleşiyor. Önümüzdeki günlerde lastik ve hava filtresi değişimine gittiğimde tekrardan bakılacak. Muhtemelen bu sefer hem kavrama hem de mekatronik değişecek diye tahmin ediyorum.

Bir de yavaşlarken, atıyorum kırmızı ışıkta duracaksınız, özellikle D3-D2 geçişlerinde kararsızlık-yığılma gibi bir şey hissediyor musunuz? İyice yavaşlamışken yeşil ışık yanıp gaza basınca birden D2 ye alıp araç atağa geçiyor mu?

Bunlari test edeyim hocam
    Dsg de ariza oldugunu nasil anlarim

• quote:

tekler tabi

hocam sağlam araba hangisiymiş söyleyinde bilelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

quote:

tekler tabi

hocam sağlam araba hangisiymiş söyleyinde bilelim

espri amaçlı yazmıştım ama bu yeni nesil dsglerin sorunlu olduğunu gerçeğini değiştirmez @Mr.Skywalker a da alırken söylemiştim
    hiç birimiz vay efendim dsg çok kötü teknoloji falan demiyoruz ama mesele dsg sıkıntılı ve bu sıkıntıyı doğuşun yan çizerek kabul etmemesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.