< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 5 Eylül 2024; 7:34:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Golf 8.5 1.5 Impression vs Egea Sedan 1.4 Limited (2. sayfa)
-
-
1.3 egea kullanıcısı olarak bu fiyatlarda kesinlikle golf u tavsiye ederim.
Egea nın en büyük özelliği f/p olması. Diğerlerinden ucuza aldığın zaman anlamlı oluyor. Senin kıyaslamada egea bu özelliğini kaybetmiş. Alınma yeteneğini zaten yitirmiş oluyor.
Golf mevcut fiyatlarla 250 TL yaktığı yerde.
Egea 220 TL LPG + 10 tl benzin yaksa 230 TL yakmış olur. 100 km'de 20 lira için Egea tercih edilmez bence. Golf ü satarkende bu 20 lira farkını rahat bir şekilde çıkartır bence. 2. Elde egea ya göre degerini daha iyi koruyor çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Egea otomatik, golf manuel olsa, egea derdim. Atmosferik araç almayın bence
-
1 milyon civarına alırsın. Ben yıllardır kore grubu kullanıyorum memnunum
127 N/m tork çok düşük, rampalı yollarda araç hem bağırıp hem gitmeyince üzülürsünıüz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aradaki kalite ve teknoloji farkı 250 binden çok çok daha fazla.Tartışma bile olmamalı.Golf kullanınca egeaya binmek istemeyeceksiniz.250 bin verebiliyorsanız hiç düşünmeyin bile.
-
Şimdiye kadar bulduğum araçlar ve aldığım fiyatları şu şekilde söyleyeyim:
Golf 8 2021 Impression hatasız gümüş 930 bin
(80 bin km de)
Golf 8.5 2024 Impression 0 km aytasi gri 1 milyon 270 bin
Egea 1.4 Limited güvenlik paket koyu gri 900 bin 2. El 0 km
Egea 1.4 Limited düz paket 850 bin beyaz 2.el 25 binde
Egea 1.4 GSR2 Urban paket beyaz 940 bin 0 km bayiiden
Taigo'nun Style paketini de 1.5 milyona veriyorlar.
Baz Octavia 1.5 otomatik 1.4 milyon.
1-1.5 milyon bandı çok sıkıntılı, arabalar yığılıp kalmış.
Golf ucuz değil, Egea çok pahalı.
Egea'nin 1.5 Hybrid motorlu 1 milyo 570 bin olmuş.
Aynı paraya Golf, Taigo, Hybrid otomatik Octavia alabiliyorsun.
En azından 1.6 E-Torq olsaydı 152 N/m olacaktı iyi olurdu.
1.4 ile vergisi de aynı.
Hocam ben stepneyi eve götürüp 35 litre simit tank düşünüyorum, hem tank hafif hem de LPG 30 kg civarı alacağı için araç ağırlaşmaz.
Sedan in ağırlık avantajı var, Cross'tan 70 kg daha hafif.
Bir gidip test sürüşü yapayım olmazsa 1.4 kiralamam lazım. Alt devirleri merak ettim.
Budget ve Avis e sordum da kiralık sadece 1.6 dizel ve 1.5 turbo varmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC8695C07 -- 9 Eylül 2024; 13:23:53 >
Hocam madem manuel olacak, şöyle bir şey düşünmez misiniz ?
Attıklarınız arasından örnek veriyorum;
“Egea 1.4 Limited güvenlik paket koyu gri 900 bin 2. El 0 km
Egea 1.4 Limited düz paket 850 bin beyaz 2.el 25 binde”
bu iki aracın fiyatı aynı. Çünkü 25 bindeki aracın lastik, fren, hidrolikler, soğutma suyu, klima vs gibi bakımları hesaba katınca sıfır olan ile aynı para.
yani bunların bir kısmının değişimine var olsa bile kısa sürede bu bakımlara ihtiyaç duyacaktır.
ornek veriyorum lastiklerin 40 bin km gideceğini düşünürsek zaten 3 te 2 si gitmiş demek.
bu sebeple ikinci el araca bakış açınızı yanlış buluyorum. Böyle bir aracı değerlendirmeniz bile hata.
misal golf 80 binde 930 ise onu 1 milyon gibi düşünün. Sıfırı ile arasında 270 bin gibi rakam kalıyor ki bu fiyat bareminde az bir rakam değil.
ikinci eli bunları göze alarak değerlendirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 9 Eylül 2024; 18:2:56 >
Hocam bir kere öyle tutulmayan motor benzinli C4 almıştım dizellerin hepsi satılıyordu benim araba yapışmıştı bana.
Hem SW, hem Cross, hem turbo benzin, hem manuel bu araba elimden kolay kolay çıkmaz.
Evet hocam 2.el daha pahalı, sıfır Golf 1,250 ama 1,400'de otomatik ve elektrik destekli Life veya Octavia e-TEC otomatik var, 1,250 vermişken 1,400'e otomatik almakta mantıklı.
VW Bayiisi 150 PS Style paket 8.5'i de 1960'a bırakıyor. Param yetseydi onu alırdım, yeni gelenler 2200'den girecek.
2.elde de 2 milyona DS9 fln var. Bilmiyorum o fiyatlara alsam elden çıkarabilir miyim... Piyasa durgun ama patlar er geç.
forumda 15 yaşında eski 2 litre araba alıp “siz arabaya biniyor musunuz ya” diyen tipler de var.
benim gibi heves edip ikinci el araç bakıp eski kullanıcıdan izler görünce “ben onun bunun eskisini almam.” deyip, çıkıp giden de var.
bu bahsettiğim izler bakacağınız ikinci el araçların hemen hepsinde olur. 10-15 binde olması pek önemli değil.
o yüzden bahsettiğiniz durum kişisel bir tercih.
leonda geçtiğimiz aylarda sıfırda 1.4 lu fiyatlar vardı. Sıfır isterseniz onada bakabilirsiniz.
Galerici arkadaşım var, otonomide şu arabanın beyaz ve düz motor olanını 580 bine sattı geçen hafta.
Hata boya yoktu, bana 500'e verse alacaktım, o paraya da nah satarsin dedim satmış.
Millet 2006 model 20 senelik Golf için sıraya giriyor, bunlara 600 vereceğime 1 milyona sıfır araba almaya karar verdim bende.
Durgun piyasa fln diyorlar köpek gibi arabalara saldırıyor millet. Hemde 20 senelik arabaya 600 veren adam 600 daha bulsun sıfır Golf alsın bende bunu anlamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende anlayamıyorum bu durumu. hatta 600u bulmuşken bir 600 daha bulsun 1800. sonra bir 600 daha şaak 2400. demek ki parası varmış desinler. hemen bir G20 Bmw 320i ikinci el. 20 yaşında araç alacağına yepyeni 2 yıllık 320i alıyorsun. şu basit çözümü bile akıl edemiyorlar.
-
Egeada 1.4 motor uzak durmanız gereken bir motor onun haricinde golf de o paraları etmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok be hocam C serisine, 3 serisine para verilmez.
Her ne kadar %100 taraflı, ahlaksız ve yalan haber yapsa da VAG'çı Autobild'e bu konuda katılıyorum.
Almanlar bile C serisine araba diye bakmıyor. O kadar para gömeceksem de vergiden dolayı Q4 E-Tron Q8 E-Tron alırdım.
Mesela Q8 16 milyon TL, Q8 E-Tron 4 milyon.
Polo kadar 3 serisine 2 milyon vereceğime 3.5 milyonu basarım Q8 binerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X