Şimdi Ara

GOLF HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar..Ben bir golf almayı düşünüyorum.Seçeneklerim GOLF 4 1,9 TDI VE GOLF 5 1,6 COMFORTLİNE.Araçları kullanmış yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

• golf 5 alacaksanız düz 8v 1.6 hitler motoruyla almayın fsi motorlu alın. golf 5 sahibiyim, golf 4 malzeme kalitesi daha iyi deniyor onu bilmiyorum. Kendi aracım için konuşursam izolasyonu, süspansiyon konforu, yola oturuşu iyidir. Ciddi kronik sıkıntısı yoktur, fsi motorun sıkıntısı yoktur fakat 97 oktanla kullanmanız gereklidir. Yakıt tüketimi şi 8,5-9, şa 5,5-6 diyebilirim sakin kullanımla. Comfortline donanımlısını alın, zenon farklı, cruise kontrollü, çift yönlü otomatik klimalı vs. İkinci elde iyi değeri vardır. 5 kasalarda ciddi masraflı kronik sorun yoktur ses tıkırtı yapan sinir eden bir iki kronik sorun vardır, ama ses dışında işlev olarak sorun olmaz. MEsela hemen hemen her golf 5 te klima motorunun flapları açıp kapatmasından dolayı tırtırtırtır hafiften bir ses olur, onunla yaşamaya alışmanız lazım. Klima sorunsuz çalışır ama o ses olacaktır, klima çalışmadığı zamanlarda tabi. Doğru düzgün bir çözümü yoktur vw tarafından. Manuel alacaksanız vitesi orta kemikli, nisbeten net, orta oranlıdır. Ben daha yumuşak vitesleri sevdiğmden pek tutmuyorum ama sevenleri oldukça fazla. Kışın yakıt tüketimi şi 10litre civarı olur, en azından eskişehir soğuğunda böyle. fsi motor için çok yakar gitmez derler. Öyle birşey yok, gaza nasıl basarsanız o şekilde gider, çoğu 16 motordan iyidir, köklerseniz hızlıdır çok yakar, ucundan basarsanız sakindir az yakar. Kalabalıksanız, ağır yüklü oluyorsanız ciddi yokuş veya sollama performansı beklemeyin elinizdekinin 115 beygirlik atmosferik 1600cc motor olduğunu bilin. Düz 1.6 motor gerke yakıt tüketimi gerek performans olarak daha vasattır. Bütçeniz yetiyorsa 1.4tsi motor almanız sollama ve rampa performansında net bir fark olarak size dönecektir.

• Öncelikle emek verip yazdığınız için teşekkürler.Aslında benim istediğim araba sizinde önerdiğiniz gibi golf 5 1,4 TSİ.Ancak yakıt tüketimi çok fazla ve bu motora lpg takılırmı ve takılırsa nasıl olur bu konularda net bir bilgim yok.fiyat konusunda ortalama 35,000 civarı 2007 modeller.
  • sps1991 kullanıcısına yanıt
    Tsi motor zaten az yakar Lpg gerek yok , Fsi motora Lpg takılmaz takılsa bile yakıt tüketimine % 25 tasarruf sağlıyor düz hitler motorlular var onlara bakın ve Lpg taktırıp mis gibi binin.
  • FSI ve TSI motordan uzak durun derim. LPG olayı çok sıkıntılı olan bu direkt püskürtmeli iki motor 1.6 MPI motora göre 2.elde de dezavantajlıdır.

Benzinin litresinin 5 TL olduğunu hatırlatmak isterim..
  • Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sps1991

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar

Yukarıdaki arkadaşın sözünü dinlerseniz üzülürsünüz benden söylemesi.

Fsi motor gayet sağlıklı ve dayanıklı bir motor. Tsi diğer adıyla tfsi' da bunun geliştirilip turbo eklenmiş versiyonu. Hacmine göre çekişi çok güzel. 3litre altı motorlardan hiç hazzetmiyen ben kendi 1.6mı bile sevmezken 1.4tsi hiç gitmez diye düşünüyordum ama sürünce fikrim değişti. 2. elde tsi en iyisidir. Eski teknoloji Hitler motoru kesinlikle almayın.

Yakıt tüketimi de çok değil 8,3-8,5 bunun nesi çok? Daha ne kadar az olmasını bekliyorsunuz? 4 litre mi? 5 litre mi? burada atmosferik ve turbo atmosferik motorlardan bahsediyoruz farkındasınız değil mi? Daha da az istiyorsanız düşük hacim dizel alın. Bu hacim atmosferikte pratik olarak bundan daha azına pek ulaşamazsınız zaten.

buyrun kendiniz kıyaslayın, bu değerler oldukça doğru.

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=8622

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=8621

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=8618

tsida 1500 devirden itibaren 200nm tork alıyorsunuz dikkatinizi çekerim, yokuşlarda, ara hızlanma elastikiyetinde, sollamalarda büyük rahatlık yaşarsınız. Düz 1.6 ile ölme eşeğim ölme. Artı olarak fsi ve tsilar 6 vitestir, özellikle uzun yolda ekonomi vitesi olarak rahat eder, düşük devirde sessiz şekilde ilerlersiniz.

Ben size ille golf veya tsi aldırmaya çalışmıyorum. Ama olur da başka bir model/motor alırsınız da bi gün şans eseri tsi golf sürme şansınız olursa çok pişman olursunuz ama iş işten geçmiş olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jetta mı İ30 mü yardım lütfen
    13 yıl önce açıldı
    2016 vitara hakkında yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim.Sizinde tavsiyeleriniz sonucu TSİ motordo karar kıldık.
  • Golf 4 1.6 kullanıcısı olarak tsı motor çok iyidir.Ama golf 5 olupta turbolu bir aracı alırken dikkatli olmak gerekir.Hor kullanılmışsa turbo sorunlarına yol açabilir.Onun için çok dikkat etmeni öneririm.1.6 102 bg lik araç ise normal bır atmosferık motor neyse bu araçta öyle.Sorunsuzdur ve lpg sayesinde uygun miktarda yakar.Tsı motor şehir içi 8 litre yaksa km de 40 kuruş yakar.Ben lpg li 1.6 ile şehir içi yaklaşık 30 kuruş yakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok ilginç 1.6 fsi motoru önerenide ilk defa duydum arkadaşım 37 ye golf 5 alacağına gir 2011 2012 1.6 mpi golf 6 al hemde 20 30 k kmde alırsınız 37 golf 5 e verilmez ben geçen ağustosta sıfır 1.6 digital clima fonk direksiyonluyu sıfır 37 ye aldım...

aklıma gelmişken fsi dan uzak dur benzini seçer tüp olmaz ve 1.6 mpi den iyi gittiği felanda yok.... 1.6 mpi sorunsuzdur herkes bilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

çok ilginç 1.6 fsi motoru önerenide ilk defa duydum arkadaşım 37 ye golf 5 alacağına gir 2011 2012 1.6 mpi golf 6 al hemde 20 30 k kmde alırsınız 37 golf 5 e verilmez ben geçen ağustosta sıfır 1.6 digital clima fonk direksiyonluyu sıfır 37 ye aldım...

aklıma gelmişken fsi dan uzak dur benzini seçer tüp olmaz ve 1.6 mpi den iyi gittiği felanda yok.... 1.6 mpi sorunsuzdur herkes bilir...

tabi sizin arabanız ya, sizin hitler motoru 2lt tsi'dan bile daha iyi değil mi? Teknik veriler belli, kullananların yazdıkları belli, fsi ve tsi düz 1,6dan iyidir bütün dünya kabul etmiş, siz neyini kabullenemiyorsunuz anlamadım, dünyanız mı yıkılıyor sizinkinden daha iyi araçlar gördüğünüzde? Hey allahım, insanları yanıltmayın, benzin seçiyormuşta bilmem ne..

• Hitler golf candir can. Lpgsiz golfe de binemezsiniz.

FSİ motorlu passsatlar hitlerden daha ucuzdur keza golflerde öyle, acaba neden???

• Golf 5 1.9 TDİ 130 hp olanını kullandım performans çok iyi ve şehir içi 7 litre gibi bir rakam tüketiyo bu performansa göre çok iyi değerler ancak türkiyede 130 hp olanını bulmak zor ve TDİ motorun temizini bulmak çok zor. Golf 5 te fsi öneren arkadaşlar olmuş. Sakın ha sakın uzak durun. FSİ motor iyi olsa vw üretimden kaldırmazdı. Çok fazla yakıyo ve lpg uyumsuz. Golf 5 düşünürseniz kesinlikle 1.6 motor + lpg alın. Hem sorunsuzdur hemde yakıt konusunda üzmez ancak performansı normalin altındadır beklediğinizi vermeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

Golf 5 1.9 TDİ 130 hp olanını kullandım performans çok iyi ve şehir içi 7 litre gibi bir rakam tüketiyo bu performansa göre çok iyi değerler ancak türkiyede 130 hp olanını bulmak zor ve TDİ motorun temizini bulmak çok zor. Golf 5 te fsi öneren arkadaşlar olmuş. Sakın ha sakın uzak durun. FSİ motor iyi olsa vw üretimden kaldırmazdı. Çok fazla yakıyo ve lpg uyumsuz. Golf 5 düşünürseniz kesinlikle 1.6 motor + lpg alın. Hem sorunsuzdur hemde yakıt konusunda üzmez ancak performansı normalin altındadır beklediğinizi vermeyebilir.

Şaka mısınız? Teknik verileri belli, sürenlerin yazdığı tüketim değerleri belli+ lpg uygulanabiliyor. Kendi tüketimini bildiğim aracımı bana çok yakıyor diyorsunuz. Kulaktan duyma sayıklamayın. Yazdıklarınıznı hiçbiri doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Golf 5 1.9 TDİ 130 hp olanını kullandım performans çok iyi ve şehir içi 7 litre gibi bir rakam tüketiyo bu performansa göre çok iyi değerler ancak türkiyede 130 hp olanını bulmak zor ve TDİ motorun temizini bulmak çok zor. Golf 5 te fsi öneren arkadaşlar olmuş. Sakın ha sakın uzak durun. FSİ motor iyi olsa vw üretimden kaldırmazdı. Çok fazla yakıyo ve lpg uyumsuz. Golf 5 düşünürseniz kesinlikle 1.6 motor + lpg alın. Hem sorunsuzdur hemde yakıt konusunda üzmez ancak performansı normalin altındadır beklediğinizi vermeyebilir.

Şaka mısınız? Teknik verileri belli, sürenlerin yazdığı tüketim değerleri belli+ lpg uygulanabiliyor. Kendi tüketimini bildiğim aracımı bana çok yakıyor diyorsunuz. Kulaktan duyma sayıklamayın. Yazdıklarınıznı hiçbiri doğru değil.

Kulaktan duyma verilerle konuşacak adam değilim. Kaç litre yakıyo aracınız çok mu memnunsunuz. Lpg uygulanıyo ancak ne kadar sağlıklı bi araştırın kaç kişi memnun kalmış görelim. Fsi motor lpg ile uyumlu çalışmıyor. Arkadaşımın aracı şehiriçi 8 9 litre yakıyodu bu mu az yakmak.

Lpg uyumsuz 1.6 fsi almaktansa . 1.6 hitler motor alınıp lpg uygulanıp binilir. Madem dediğiniz gibi iyi bir motordu neden vw üretimden kaldırdı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 28 Ağustos 2013; 17:25:33 >

• quote:

quote:

quote:

Kulaktan duyma verilerle konuşacak adam değilim. Kaç litre yakıyo aracınız çok mu memnunsunuz. Lpg uygulanıyo ancak ne kadar sağlıklı bi araştırın kaç kişi memnun kalmış görelim. Fsi motor lpg ile uyumlu çalışmıyor. Arkadaşımın aracı şehiriçi 8 9 litre yakıyodu bu mu az yakmak.

Lpg uyumsuz 1.6 fsi almaktansa . 1.6 hitler motor alınıp lpg uygulanıp binilir. Madem dediğiniz gibi iyi bir motordu neden vw üretimden kaldırdı ?

Arabadan anlamadığın belli. 1.6 atmosferiklerden bahsediyoruz 8,5-9 litreye çok diyorsun. Kaç litre bekliyorsun 5 mi? Dizel motor mu bu? lpg yokken atmosferikler 5 litre mi yakıyordu o zaman da bu kadar ya da daha fazla yakıyorlardı. Her motorun bir fizik kuralı var. Milletin benzin almaya parası yok, her arabaya standart aksesuar lpg takmaya alışmış normal tüketim değerlerini görünce ah aman ne çok.. Arkadaşım sen kaç senedir arabalarla ilgilisin? 1,6-2-3 lt gibi atmosferik motorların ortalama standart yakışlarından pek haberin yok belli senin. Hayatında hiç büyük hacim motor sürüp tüketim değerlerini gördün mü? Önerdiğin mpi motor silindir başına 2 valf eski teknolojili düşük verimli, yüksek yakıt tüketimli çok eskimiş bir motordur. Şehir içi tüketimi lpgsiz 11 litredir. Farzetki adam lpg takmayacak prensip olarak. Veya sonradan çekişinden, güvenliğinden huylanıp iptal edecek. O zaman savunman ne olacak? 11 litre mi yaksın? Herkesi lpg taktırıyor zannediyorsun heralde? Aç bak bakalım yakışından pişman olduğunuz araçlar konusuna 5 mesajdan biri hitler motoru şikayeti. Sahipleri yalan mı söylüyor?

Tüketimimi en başta yazmıştım okusaydın. Benim tüketimim de arkadaşınla aynı. Evet, gayet uygun yakıyor. Aç bak teknik sitelere bilinen markaların 1.6 atmosferik muadillerinin yakıt tüketimlerini kıyasla. Bak bakalım honda, opel motorları kaç litre yakıyormuş. Daha tsi motorun fsi'ın revizesi ve turbo eklenmiş versiyonu olduğunu, teknik olarak fsidan çok farklı olmadığını, audinin 4.2 litrelere kadar tfsi kullandığını bilmiyorsun kulaktan duyma motor kötülüyor, lpg ile sorunlu bilmemne yazıyorsun. Tam kahve kültürü.

Arkadaş zaten en iyisini yapıp tsi motora karar kılmış, halan mpi derdindesiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 28 Ağustos 2013; 20:16:48 >

• Beyler 2008 primeline yarıotomatik golf almayı düşünüyorum

yarıotomatik olmasından endişeliyim varmı o şansızmanla ilgili sıkıntı yaşayan bilen?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arabadan anlamadığın belli. 1.6 atmosferiklerden bahsediyoruz 8,5-9 litreye çok diyorsun. Kaç litre bekliyorsun 5 mi? Dizel motor mu bu? lpg yokken atmosferikler 5 litre mi yakıyordu o zaman da bu kadar ya da daha fazla yakıyorlardı. Her motorun bir fizik kuralı var. Milletin benzin almaya parası yok, her arabaya standart aksesuar lpg takmaya alışmış normal tüketim değerlerini görünce ah aman ne çok.. Arkadaşım sen kaç senedir arabalarla ilgilisin? 1,6-2-3 lt gibi atmosferik motorların ortalama standart yakışlarından pek haberin yok belli senin. Hayatında hiç büyük hacim motor sürüp tüketim değerlerini gördün mü? Önerdiğin mpi motor silindir başına 2 valf eski teknolojili düşük verimli, yüksek yakıt tüketimli çok eskimiş bir motordur. Şehir içi tüketimi lpgsiz 11 litredir. Farzetki adam lpg takmayacak prensip olarak. Veya sonradan çekişinden, güvenliğinden huylanıp iptal edecek. O zaman savunman ne olacak? 11 litre mi yaksın? Herkesi lpg taktırıyor zannediyorsun heralde? Aç bak bakalım yakışından pişman olduğunuz araçlar konusuna 5 mesajdan biri hitler motoru şikayeti. Sahipleri yalan mı söylüyor?

Tüketimimi en başta yazmıştım okusaydın. Benim tüketimim de arkadaşınla aynı. Evet, gayet uygun yakıyor. Aç bak teknik sitelere bilinen markaların 1.6 atmosferik muadillerinin yakıt tüketimlerini kıyasla. Bak bakalım honda, opel motorları kaç litre yakıyormuş. Daha tsi motorun fsi'ın revizesi ve turbo eklenmiş versiyonu olduğunu, teknik olarak fsidan çok farklı olmadığını, audinin 4.2 litrelere kadar tfsi kullandığını bilmiyorsun kulaktan duyma motor kötülüyor, lpg ile sorunlu bilmemne yazıyorsun. Tam kahve kültürü.

Arkadaş zaten en iyisini yapıp tsi motora karar kılmış, halan mpi derdindesiniz..

Aynen senin kadar anlamıyorum doğru sen çok profesyonelsin. 1 aydır falan arabalarla ilgiliyim ben

7 litre nasıl tüketiyo ayağını çok korkak alıştırdığın zaman ve bursada. istanbulda 1.6 mpi motoru 1 sene bindim b6 passatta şehiriçi 8.5 altına düşüremedim. Fsi da bunun altına düşmez istanbulda. Herkes lpg takacak demedim. Onu baz alarak söylüyorum adam şikayetçi fsi alıp lpg ile sorun mu yaşaşın bu mu senin önerin. Mpi alıp sorunsuz bir şekilde binmesi gayet cazip olacaktır benim anlatmak istediğim bu. Hadi desene fsi lpg de sorunsuz diye. Kendi ağzınla söylüyosun fsi motor revize edilmiş neden edilmiş acaba revize ne demek ilk anlamlarını öğren çünkü sorunlu bir motordu hataydı. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmiyorum dostum 5 mesajdan biride mpi motor şikayeti öyle mi o yüzden millet sorunsuz yıllarca biniyo. Hayvan gibi köpek muamelesi yapılarak biniliyosa her motordan şikayet gelir. Anlaşıldı dostum sen çok profesyonelmişsin kusura bakma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.