golf v,iv,vi 1.9 tdi motoru Turkiyede varmi bilmiyorum ama , bu arac orda olsaydi gercekten tutulurdu .
quote:
Orijinalden alıntı: pckopat_6
Tam tahmin ettiim gibi herkes konfor ve ''D'' sınıf farkı demekten öteye gidememiş. Uzun yolda vectranın arka koltuğu nere golfün arka kolltuğu nere biliyorum. Ve ayrıca fottili arkadaşım hangi araç hangi segmente ait bilmiyor olsam bu forumda işim yok. Arkadaşın isteklerine göre cevapladım ben konuyu vectra mı iyi golf mü iyi diye cevaplamadım farkına varamamışsınız. Şehir içinde eşinin park edememesi için vectrayı değiştiriyor arkadaş uzun yolda kilometreler yapmak için değil. Öyle olsaydı benim de tercihim vectra olurdu. Öyle olsaydı zaten değiştirmezdi. Merak etmeyin vectranın da golfünde ne olduğunu en az sizin kadar iyi biliyorum. Şehir içinde konfor olarak ne farkları var diyorum ben vectranın genişliği ferahlığı hariç hiçbir farkları YOK.
Arkadaşım ben yukarıda görüşümü yazmışım'' 29000 km de Vectra'yı satıp Golf almanın pek bir mantığı yok bence.Eşinizin daha iyi araç kullanmasını beklemeniz en iyisi olacaktır.Golf ile Vectra arasındaki farkın sadece bagaj hacmi ve boyuttan olduğunu düşünürseniz yanılırsınız. ''
Vectaranın daha iyi bir otomobil olduğunu kastederek sadece boyutla ilgili farklılıklar dışında başka farklılıklarınında olduğunu kastetmişim sende açıklama istemişsin bende açıkladım.Şimdide şehir içi şehir dışı diye olayı katagorize etmeye çalışıyorsun .Benim görüşüm yukarıdaki gibidir elimde 29000 km de Vectra varken satarak ve sattıktan sonra belkide üstüne para vererek Golf almam.Eğer eşim otomobilin boyutu yüzünden şehir içi kullanımda sıkıntı çekiyorsa daha iyi şöför olmasına yardımcı olurum, çünkü Golf aldıktan sonrada muhtemelen sıkıntı sürecektir.
Golf V tutmadı diyenler bunu neye dayanarak söylüyor acaba,sık sık görüyorum Golf V'i.IV'ten fazla görüyorum,ha IV'ün yeri ayrı tabi.
Şimdi Vectra-Golf mevzusuna gelince.
1.6 motorun durumu ortada,ekonomik olduğu söylenemez;ama LPG ile bu olay çözülebilir tabi ki.Arkadaşların da belirttiği gibi aralarında bir segment farkı var.C segmenti arabayı park etmek daha kolay tabi ki;ama benim tercihim her zaman üst segment olur.Şehiriçinde kullanacağım diye niye C segmentine mahkum olayım ki?Bence arabayı değiştirmek yerine eşiniz,park etme yeteneğini geliştirse daha iyi olur.Araçta park sensörü yoksa taktırın,illa ki alışır bir süre sonra.
quote:
Orijinalden alıntı: funkmaster
quote:
Orijinalden alıntı: fastforyou
golf mü benzın canavarı arkadasımda var 1.6 lpg ile şehir ıcınde 120-140 kuruş yakıyor 90 ile yolda 100 kuruş yaktı ank adana yolunda ses yalıtımı ve konforuda gayet başarılı bence sorunsuz kullanılacak bı araç
o arkadaşlar hiç bitmez :)
quote:
Orijinalden alıntı: AykuT KosvA
quote:
Orijinalden alıntı: funkmaster
quote:
golf mü benzın canavarı arkadasımda var 1.6 lpg ile şehir ıcınde 120-140 kuruş yakıyor 90 ile yolda 100 kuruş yaktı ank adana yolunda ses yalıtımı ve konforuda gayet başarılı bence sorunsuz kullanılacak bı araç
o arkadaşlar hiç bitmez :)
bencedehatta
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Deep Blue
quote:
Arkadasim fsi motor icin demistim ben onu, 1.6 102hplik gayet ekonomik bir motor
ben sana dememıstım kardeş @wenigma arkadaş 1.6 için benzın canavarı demışte
fsi motorun üretim amacı 1.6 102 hp lik motoru geliştirerek yakıt tüketimini düşürmek .. ki sonucunda %15 gibi bir tasarruf sağlanmıştır fsi motora 8v motora göre ..
neye dayanarak fsi motor için diyorsun öğrenebilirmiyiz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme