Şimdi Ara

Golfteki Boğaz Kelebeği Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabam Golf 3 1997 model aracımda boğaz kelebeği sorunu oldugunu düşünüyorum yolda giderken ayağı debriyajdan kaldırdıgımda ateş eder gibi ses gelıyor devir saati 1000 ile 1100 arasında deişip duruyor ve yolda giderken stop ediyor motora baktıgımda boğaz kelebeğini hava filtresine bağlayan hortum kelepceden kurtulup cıkıo ne kadar kuvvetli sıksamda kelepceyi yerinden cıkıyor ustaya gitsek boğaz kelebeğinimi değiştirir yoksa hortumumu değiştirir varmı bi bilginiz beyler

• O hortum çıksa bile aracınız çalışmaya dwvam eder. Patlama hadisesi genelde ateşleme sorunlarından kaynaklanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

O hortum çıksa bile aracınız çalışmaya dwvam eder. Patlama hadisesi genelde ateşleme sorunlarından kaynaklanır.

hortum cıktıgı zaman arac yoluna devam ediyor fakat devirsiz halde ayagı gazdan cekınce 1100 devirde gaza cok hafif dokundugumda ise 5000 bin devire kadar fırlıyor ve pat pat diye ateş etme sesleri geliyor
  • Kuzenin B5 passatta benzer sorun vardı, ayağı gazdan çekince silkiyordu bayağı. Gaz kelebeği değişince çözülmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

• 2000 model Bora'da da rolanti dengesizliği ve gaza basınca tekleme sorunu yaşamıştım bir ara. Herkes boğaz kelebeği temizleyip gönderiyordu. Ama iki gün sonra yine aynı sorun çıkıyordu. Aracın hararet mişürü arızalı çıktı. Motor soğuk olarak algılayıp zengin karışımla çalıştırıyormuş aracı. Sizin sorununuzla alakalı mıdır bilmem ama aklınızda bulusun. Lanet bir sorun, insanı arabadan soğutuyor resmen.

• bende gaz keleğini temizlemeyi düşünüyorum geçen sene değişti gaz kelebeği orjiali pahalı oldugu için taktırmadık umarım hallolur arabalardan fazla anlamam sorunun ne oldugunu tam anlayıp dolandırılmakta istemiyorum
  • Patlatmanin sebebi ateslemenin duzensiz olmasindan dolayi yapar. En basiti bujiler atlatiyor olabilir. Bu patlama esnasinda hava def edilemedigi icin en kolay yolu kullanir yani hava hortumunu cikartir. Bu sizin ilk arizaniz. Diger arizaniz ise bogaz kelebegidir. Ilk etapta kelebegi temizletip adaptasyon yaptirip denemelisin. Eger sikinti devam ediyorsa bogaz kelebegini tamir ettirmelisin. Bilmen gereken bir durum var piyasada bunun tamirini yapan sadece bir yer var. Orasida karburatorcu mehmet ustanin yeri. Sakin gidipde sifirina bir ton para verme onlara git yada kargoyla bogaz kelebegini yolla yapip versinler. Istersen size bu konuda yol gosterebilirim 05357191078. tuncercbn@gmail.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.