Bildirim
Gom player türkçe karakter sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
o zaman note padi açıyorsunuz daha sonra bütün ı ları i bütün ş leri s bütün ğ leri g bütün ü leri u bütün ö leri o yapyıorsunuz. (ctrl +h yapın menuyu görürsünüz) -
Bulamadim bu sorunun caresini bende.Full codec yüklü format atilmis pc hala türkce karakterleri göstermiyor. -
km pileyıra geçiniz, kasmayınız
http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=kmplayer&lid=3195 -
Cözümü buldum. Farkli dilde isletim sistemi kullanmak yada font klasoru icinde arial Tur olmamasindan kaynaklaniyor.
Forza Gom -
kmplayer'da altyazılarda ş'yi nasıl s yapıcaz ya da ğ'yi nasıl g yapacaz; çünkü çok güzel yazı tipleri var bunları bu yüzden kullanamıyorum da.. -
quote:
Orijinalden alıntı: paduwan
Cözümü buldum. Farkli dilde isletim sistemi kullanmak yada font klasoru icinde arial Tur olmamasindan kaynaklaniyor.
Forza Gom
Gom playerda yazı tipini falan nerden ayarlıyoruz? -
sag tus>options> subtitles bölümünden ayarlayabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 1 Eylül 2009; 15:26:20 > -
kardes sana zahmet sorunu nasil hallettigini falanda yazarmisin, kafayi yemek üzereyim,
önceden hic sorunsuz gösteriyordu türkce karakterleri ama bu son sürümden sonra göstermiyor, isletim sistemi dilinin farkliligindan diyenlere katilmiyorum cünkü vlc playerde türkce karakterleri sorunsuz gösteriyor, o zaman onu kullanin diyeceksiniz ama vlc playerde alt yazi kaydirmasi yapamiyorum, alt yazi ileri veya geri almak istedigimde komutu aldi göseriyor, mesela 2 sn ileri atiyor diye yazi cikiyor ama altyazi da hic bir degisiklik olmuyor, o yüzden gom player kullaniyordum ama onda da bu sorun cikti simdi....
isletim sistemi xp home almanca,
yardimlariniz icin tesekkürler...
quote:
Forza Gom
-
denetim masasından dil ayarlarına girin, tüm seçenekleri türkçe yapın (advanced bolümü özellikle, dvd isteyebilir)
sonrasında sorununuz çözülecektir... -
quote:
Orijinalden alıntı: Fenus42
gom player türkçe karakterleri göstermiyor. Nedendir kafayı yicem artık ?
Windows 7 ingilizce kullanıyorum.
Ya da birisi bana divx player önersin ?
Burda zaten direkt olarak cevabı da vermişsin.
Yapma gereken tek şey Win7'nin yeni çıkan Türkçe dil desteği paketini yüklemen. Bu sayede sisteme Türkçe karakter destekli fontlar da yüklenmiş olacaktır. -
bende yüklü türkçe desteği fakat aynı sorun bendede var -
cevabı yukarıda ;http://forum.donanimhaber.com/m_34104178/tm.htm#34216328 -
quote:
Forza Gom
arkadasim sen sorunu gercekten cözebildin mi, cünkü ben hala ugrasiyorum, sen gom player in klasörünün icine "arial Tur " mu ekledin, eklediysen bunu nasil yaptin bizimle paylasirmisin,
bu arada sayfada yazan tüm önerileri denedim ama yine olmadi, sanirim bu son sürümde türkce karakter sorunu var, ya yeni bir sürüm bekliyecegiz yada baska bir player kullanicaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemad -- 5 Eylül 2009; 17:31:33 > -
Arkadasim ben yaptim anlatiyim senin icin %100 cözümü;
1-http://www.fontyukle.com/tr/ara.php?ara=arial%20tur bu adresten fontu indiriyoruz.
2- Indirdigimiz fontu sag tus ile tiklayip yükle diyoruz(yada install)
3- Yukarida ki dosyayi windows/font klasorune yükledikten sonra.Gom playerda tercihler/altyazı sekmesinde yazı tipini arial tur olarak seciyoruz. Cünkü "diğer (others)" kısmında turkish seçili olması sorunu gidermiyor.
Bu sekilde sorun cözüldü 1 yildir kullanamadigim playera geri döndüm.
Bu anlattigim cözümü burda"http://www.gomplayer.org/forum/topic.php?id=22 " daha ayrintili bulabilirsiniz.Ayrica yardimlarini hic esirgemeyen admin ve esneyen arkadaslarimiza burdan bir kere daha tessekür ediyorum.
-
tesekkürler paduwan arkadasim,
dediklerini yaptim, bende tekrardan gom player ima kavustum, simdi sorunsuzca izleyebiliyorum,
ama bu sorun vlc playerde olmuyorken niye sadece gom da oldu onu anlayabilmis deyilim...
tekrar tesekkürler.... -
Lafi bile olmaz dostum iylik yap iylik bul demisler
Vlc kendi sisteminden kullaniyor fontu Gom ise windows'dan o yüzden olmuyormus diye duydum. -
win7 Turkçe kullanıyorum Arial TUR for sebit yükledim ve ayarlardan altyazı dili olarak bu fontu seçtim ama hala türkçe karakterlerde problem yaşıyorum.
XP ve Önceki gom versiyonlarında pblem olmuyordu, win7 de KM portable düzgün çalışıyor ama GOM portable 2.1.21 Türkçe karakter ayarlayamadım. -
quote:
Arkadasim ben yaptim anlatiyim senin icin %100 cözümü;
1-http://www.fontyukle.com/tr/ara.php?ara=arial%20tur bu adresten fontu indiriyoruz.
2- Indirdigimiz fontu sag tus ile tiklayip yükle diyoruz(yada install)
3- Yukarida ki dosyayi windows/font klasorune yükledikten sonra.Gom playerda tercihler/altyazı sekmesinde yazı tipini arial tur olarak seciyoruz. Cünkü "diğer (others)" kısmında turkish seçili olması sorunu gidermiyor.
eywallah..
-
Windows - 'Bölge ve Dil' ayarları kısmından yukarıdan 'Yönetimsel' kısmını gelin 'Sistem yerel ayarlarını değiştir' i tıklayıp Türkiye(Türkçe) yi seçerseniz böyle bi sorununuz olmaz.Ben font tiplerini değiştirmeyi denediğim halde çözememiştim.Umarım benle aynı problemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsmx -- 21 Mayıs 2011; 20:36:47 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ben sorunu şu şeklilde çözdüm.
SRT dosyaları kodlamasında bir sorun olabilir. Kodlamayı düzeltmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin: 1. Not Defteri'ni kullanarak SRT dosyasını açın 2. SRT dosyası açık olduktan sonra, "Dosya" yı tıklayın ve "Farklı Kaydet" i seçin. 3. "Kayıt türü" nin yanında. ayarı "Tüm dosyalar" olarak değiştirin 4. Pencerenin altındaki "Kodlama" yanındaki ayarı "UTF-8" olarak değiştirin. 5. Dosyayı kaydedin (dosya adını daha önce olduğu gibi bırakın ve sonuna .srt uzantılı bırakın). 6. SRT dosyasını tekrar yüklemeyi deneyin. 7. Sorun düzelmediyse, yukarıdaki adımları yineleyin, ancak "Kodlama" yerine "Unicode" olarak değiştirin. http://player.gomlab.com/faq_view.gom?seq=429 |
Benzer içerikler
- teamspeak arkadaşla konuşma
- video sansür kaldırma programı
- ingilizce altyazıyı türkçeye çevirme
- realtek audio console açılmıyor
- filmmodu film indirme
- ses değiştirici program
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X