Şimdi Ara

Gom player türkçe karakter sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
39.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fsmx

Windows - 'Bölge ve Dil' ayarları kısmından yukarıdan 'Yönetimsel' kısmını gelin 'Sistem yerel ayarlarını değiştir' i tıklayıp Türkiye(Türkçe) yi seçerseniz böyle bi sorununuz olmaz.Ben font tiplerini değiştirmeyi denediğim halde çözememiştim.Umarım benle aynı problemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

o kadar boş ve aynı cevap arasında soruna doğru bir çözüm önermişsin..

teşekkürler fsmx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wander_ -- 25 Temmuz 2011; 22:00:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smilerface

kmplayer'da altyazılarda ş'yi nasıl s yapıcaz ya da ğ'yi nasıl g yapacaz; çünkü çok güzel yazı tipleri var bunları bu yüzden kullanamıyorum da..

Eyvallah dostum bu şimdilik işimi gördü saolasın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsmx

Windows - 'Bölge ve Dil' ayarları kısmından yukarıdan 'Yönetimsel' kısmını gelin 'Sistem yerel ayarlarını değiştir' i tıklayıp Türkiye(Türkçe) yi seçerseniz böyle bi sorununuz olmaz.Ben font tiplerini değiştirmeyi denediğim halde çözememiştim.Umarım benle aynı problemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

evet ben de fsmx arkadaşımın yaptığı gibi yaptım. orada zaten unicode olmayan programlar için geçerli dil yazıyor onu türkçe yaptığınızda sorun ortadan kalkıyor.
  • hala sorunu araştıran benim gibi kişiler için çözüm;http://www.gomplayer.org/altyazilarda-turkce-karakter-sorunlari/
  • quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

hala sorunu araştıran benim gibi kişiler için çözüm;http://www.gomplayer.org/altyazilarda-turkce-karakter-sorunlari/

Acılımı

Altyazılarda Türkçe Karakter
    Sorunları Merhabalar, bu yazıda sizlere Windows’u
    Türkçe olarak kullanmayan arkadaşların
    Gom Player veya diğer video
    programlarında altyazılarının Türkçe
    karakter sorununa çözüm getireceğiz. Öncelikle bu problem genelde
    Windows’unu Türkçe haricinde farklı bir
    dilde kullanan kullanıcıların yaşadığını
    söylemeliyiz. Problem şundan
    kaynaklanır : Gom Player altyazıları size
    gösterirken belli bir karakter set kullanır ve bunu Windows tabanından alır. Eğer
    karakter set Türkçe yapıda değilse
    altyazılarda “ü ğ ı ç ö İ” gibi karakterler
    görüntülenmez onların yerine kutu
    işaretleri soru şaretleri vs çıkabilir… Bu problem şu şekilde çözülür: BURADAN İNDİRECEĞİNİZ ZIP
    DOSYASI‘nda 4 adet font dosyası mevcuttur. Bunları bilgisayarınızda
    masaüstüne çıkarın. Daha sonra “C:/
    Windows/Fonts” klasörü içine taşıyın. Gom Player’ı açın ve üzerindeyken
    “Preferences (ayarlar)” a tıklayın. Burada
    “subtitle (altyazı)” ayar sekmesine
    tıklayın. Font kısmında “Arial Tur for
    Sebit” altyazısını seçin. Ayarları kapatın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Sabata

quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

hala sorunu araştıran benim gibi kişiler için çözüm;http://www.gomplayer.org/altyazilarda-turkce-karakter-sorunlari/

Acılımı

Altyazılarda Türkçe Karakter
    Sorunları Merhabalar, bu yazıda sizlere Windows’u
    Türkçe olarak kullanmayan arkadaşların
    Gom Player veya diğer video
    programlarında altyazılarının Türkçe
    karakter sorununa çözüm getireceğiz. Öncelikle bu problem genelde
    Windows’unu Türkçe haricinde farklı bir
    dilde kullanan kullanıcıların yaşadığını
    söylemeliyiz. Problem şundan
    kaynaklanır : Gom Player altyazıları size
    gösterirken belli bir karakter set kullanır ve bunu Windows tabanından alır. Eğer
    karakter set Türkçe yapıda değilse
    altyazılarda “ü ğ ı ç ö İ” gibi karakterler
    görüntülenmez onların yerine kutu
    işaretleri soru şaretleri vs çıkabilir… Bu problem şu şekilde çözülür: BURADAN İNDİRECEĞİNİZ ZIP
    DOSYASI‘nda 4 adet font dosyası mevcuttur. Bunları bilgisayarınızda
    masaüstüne çıkarın. Daha sonra “C:/
    Windows/Fonts” klasörü içine taşıyın. Gom Player’ı açın ve üzerindeyken
    “Preferences (ayarlar)” a tıklayın. Burada
    “subtitle (altyazı)” ayar sekmesine
    tıklayın. Font kısmında “Arial Tur for
    Sebit” altyazısını seçin. Ayarları kapatın.

saolasın hocam konuyu hortlattım ama bende yeni bilgisayarımda ilk defa boyle bir sorunla karşılaştım attıgın linkten işimi hallettim :)

• Bu sorun Gomplayer ile alakalı değil. Windows sorunu. Gerçekten can sıkıcı bir sorun orası ayrı. 1 senedir gom player kullanmayı bıraktım bunun yüzünden. Şimdi altyazısı kaymış bir dizi için mecbur kaldık öğrendik, yaptık.
  • Ben de kendim nacizane bir çözüm önerisi yapayım. Bilgisayarınız Türkçe olabilir, altyazı vs sorunsuz olabilir ama video oynatıcısında metin kodlaması olarak "Unicode(UTF-8)"i seçmeniz gerekebilir.
    Sağ Tık > Preferences > Subtitles > Others > Code Page: Unicode(UTF-8)
  • Ben sorunu şu şeklilde çözdüm.

SRT dosyaları kodlamasında bir sorun olabilir.
    Kodlamayı düzeltmek için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:

1. Not Defteri'ni kullanarak SRT dosyasını açın
    2. SRT dosyası açık olduktan sonra, "Dosya" yı tıklayın ve "Farklı Kaydet" i seçin.
    3. "Kayıt türü" nin yanında. ayarı "Tüm dosyalar" olarak değiştirin
    4. Pencerenin altındaki "Kodlama" yanındaki ayarı "UTF-8" olarak değiştirin.
    5. Dosyayı kaydedin (dosya adını daha önce olduğu gibi bırakın ve sonuna .srt uzantılı bırakın).
    6. SRT dosyasını tekrar yüklemeyi deneyin.
    7. Sorun düzelmediyse, yukarıdaki adımları yineleyin, ancak "Kodlama" yerine "Unicode" olarak değiştirin.

gom lab
    All about video, Multimedia software and services|GOM Lab
    http://player.gomlab.com/faq_view.gom?seq=429

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokrateslaa -- 29 Kasım 2017; 16:24:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sokrateslaa

Ben sorunu şu şeklilde çözdüm.

2. SRT dosyası açık olduktan sonra, "Dosya" yı tıklayın ve "Farklı Kaydet" i seçin.
    5. Dosyayı kaydedin (dosya adını daha önce olduğu gibi bırakın ve sonuna .srt uzantılı bırakın).
    7. Sorun düzelmediyse, yukarıdaki adımları yineleyin, ancak "Kodlama" yerine "Unicode" olarak değiştirin.

gom lab

bütün yöntemleri denedim ve en sonunda bunu uygulayınca sorunu çözebildim teşekkürler gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: violave

quote:

Orijinalden alıntı: sokrateslaa

Ben sorunu şu şeklilde çözdüm.

gom lab

bütün yöntemleri denedim ve en sonunda bunu uygulayınca sorunu çözebildim teşekkürler gerçekten.

bende hepsini denedim en son bir tek bu yöntemde gelişme oldu, Ç ö ü düzeldi ama ğ İ ı düzelmedi :D bunun çözümü var mıdır, kullanmayı çok sevdiğim gom player ı bırakıp Bs player a geçmek üzereyim

• sokrateslaa kullanıcısına yanıt
    Dosyanın kodunu UTF-8 Yaparak sorunu çözdüm teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar kesin çözüm burada, aşağıda ekran görüntüsünü eklediğim kırmızı dikdörtgen içindeki alandan kod sayfasını Türkçe olarak seçince altyazılar düzgün görünüyor:

Gom player türkçe karakter sorunu
  • Arkadaşlar uzun bir aradan sonra konuyu tekrar hortlattım ama Türkçe karakterleri göstermeme sorunu bende de olunca çözümünü sizlerle paylaşayım dedim.
    İlk önce Gom Player'i açıyoruz. Daha sonra sağ tıklayıp veya direk F5'e basıp Tercihlere gidiyoruz. Tercihlerde Altyazılar bölümünde "Diğer" kısmına tıklıyoruz. Aşağıda "Kod Sayfası" yazan yeri otomatikten çıkarıp "Turkish" yapıyoruz ve Gom Player'i kapatıp açıyoruz sorun çözülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cornellius Rupert

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra konuyu tekrar hortlattım ama Türkçe karakterleri göstermeme sorunu bende de olunca çözümünü sizlerle paylaşayım dedim.
    İlk önce Gom Player'i açıyoruz. Daha sonra sağ tıklayıp veya direk F5'e basıp Tercihlere gidiyoruz. Tercihlerde Altyazılar bölümünde "Diğer" kısmına tıklıyoruz. Aşağıda "Kod Sayfası" yazan yeri otomatikten çıkarıp "Turkish" yapıyoruz ve Gom Player'i kapatıp açıyoruz sorun çözülüyor.
    Teşekkürler aynı sorunu yaşıyordum benim gibi arial tur for sub seçtikten sonra "ı" harfi görünmezse bu sorununuzu çözer.

• Yukarda bahsedilen ayarlara ek olarak ayarlar-altyazılar-yazı tipi bölümünden arial tur for sebit seçince olmadı fakat arial unicode MS seçince düzeldi. Diğer kısmı turkish, iletiler kısmı yazı tipi arial tur for sebit seçili.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.