|
Bildirim
Ömür geçti be moruk daha bana gigabit internet kullanmak nasip olmadı |
Rüyalarda görebileceğimiz bir hız…
|
sorun yetmesi değil, FTTH yaygın değil. hala adsl çöpü dayatılıyor. YATIRIM YOK |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaxHobbit -- 13 Aralık 2023; 19:33:23 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ömür geçti be moruk daha bana gigabit internet kullanmak nasip olmadı |
bende dün başladım 1000 mbps kullanmaya |
Sorun orda işte. Bundan 20 sene önce ABD de bizle hemen hemen aynı şeyi kullanıyordu. Ya bırak ne ABD'si Romanya'da hız bizim 50 katımız filan. Fiyatlar ucuz bile. |
|
|
1000 mbps bile yetiyor. |
sıkın dişinizi, 2052 yılında kullanırsınız. |
sorun yetmesi değil, FTTH yaygın değil. hala adsl çöpü dayatılıyor. YATIRIM YOK |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Dediğiniz dönemden Bende geçtim e-kolay internet maceram başladı ondan önce 145-146 ile bağlanıyorduk . Teknoloji çok hızlı ilerliyor . Şuan kullandığım hız 35mbit oda kopuyor arada Göz açıp kapanana kadar standart hale geldi gerçekten gbit interneti herhalde 70 yaşımda görürüm o yaşta ne kadar işime yararsa ... |
aynı'da herkese eşit hizmet veremez ki ? fiber kablo ucuz olsun hadi santral tarafında olt çok pahalı bir cihaz. |
Artık ev satın alırken ve kiralarken en önemli kriterlerden biri depreme dayanıklılıktan sonra altyapısının 1Gbps fiber destekleyip desteklemediğine göre seçmeniz gerekli yoksa bekle bekle hayatta gelmez. TT fiberi sokaklara çektiğinden 5-6 sene sonra evime çektirip kullanabildim. Çok ama çok yavaş ilerliyor süreçleri. |
Bizde bu kadar hız olsa ne yazar. SuperOnline ve benzerleri throttling, sansür, redirect yaptığı sürece, upload ile simetrik olmadığı sürece, ProtonMail gibi legit servisleri engelledikten sonra isterse 100 Gbps olsun. Sorun altyapı, hız falan değil. Para bol, isteseler yarın ülkeyi fibere döşerler. Sorun zihniyet. Engel, sansür zihniyeti. Acaba kimlerden bahsediyoruz... |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 13 Aralık 2023; 13:36:19 > |