Şimdi Ara

Google, Android 14 beta 1'i yayınladı: İşte yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, Android 14 beta 1'i yayınladı: İşte yenilikler
    Yeni yayınlanan Android 14 beta 1, önceki iki geliştirici önizleme sürümünden farklı olarak uyumlu tüm Google Pixel telefonlara yüklenebiliyor. Peki, Android 14 herkese açık beta 1 ile gelen yenilikler, yeni özellikler neler?

Ayrıca Bkz.Google'ın patronu duyurdu: İşte Android 14'ün tanıtılacağı tarih

Akıllı geri butonu, yeni sistem paylaşım sayfası

Android 14’te hareketle gezinmeyi kullandığınızda uygulamalarla etkileşim halindeyken geri hareketinizi anlayan bir geri oku çıkıyor. Google’a göre tahmine dayalı yeni geri oku kullanışlılığını artıracak. Bu ok, duvar kağıdınız veya cihaz temasına uyum sağlayacak.

Bir diğer yenilik, Google’ın “superior” olarak tanımladığı yeni sistem paylaşım sayfası. Basitçe söylemek gerekirse, geliştiriciler uygulamaların çağırdığı paylaşım sayfalarına özel eylemler ekleyebilecek. Buna ek olarak Android 14’te doğrudan paylaşım menüsünde daha isabetli seçeneklerin sıralanmasına yardımcı olan iyileştirmeler söz konusu.

Uygulama dil tercihinde geliştirmeler, erişilebilirlik kısıtlamaları

Android 14, Android 13 ile tanıtılan her uygulama için farklı dil tercini geliştirerek, uygulamalar için dil listesinde görüntülenen dil grubunun dinamik olarak özelleştirilmesine olanak tanıyor. Klavyeler de kullanılan uygulamanın kullanıcı arayüz dilini de algılayabiliyor.

Gizlilik noktasında, Google, hassas kullanıcı verilerinin görünürlüğünü engelli kullanıcılara gerçekten yardımcı olacak erişilebilirlik hizmetleriyle sınırlandırdıklarını belirtti. Erişilebilirlik uygulamaları artık Play Protect doğrulamasından geçecek.

Android 14 beta 1 yenilikler

• Hareketle gezinmede çıkan yeni akıllı geri butonu

• Sistem paylaşım menüsüne ek eylemler

• Uygulama başı dil tercihinde geliştirme

• Erişilebilirlik hizmetinde sıkı denetim

Android 14 beta 1 henüz Google Pixel telefonlar haricinde cihazlara indirilemiyor. Pixel telefonlarda da resmî beta programına katılmak veya manuel kurulum adımlarını izlemek gerekiyor. Google’ın yayın zaman çizelgesine göre, Mayıs ayı içinde bir beta daha yayınlanacak. Ardından Haziran ayından itibaren kararlı sürümler gelmeye başlayacak.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/android_14_beta_1_is_now_available-news-58231.php

• Zaten milletin öldüm bittim diyeceği gibi abartılacak yeni özellikler çıkmıyor ki her versiyonda. Android için de Ios için de. Yok menünün yeri değişti, yok ikonlar değişti, yok kısayol tuşu yukarı geldi, diğeri sağa kaydı. Bunda ne varmış, akıllı geri butonu. Zaten alttan geri butonu ulaşımı da gayet kolay. İleride 14 desteği kesildi denilen telefonlar çıkınca, herkes başlayacak bu nasıl olur diye. Ama doğru düzgün kimse 13 ile 14 arasındaki ufak farkları bilmeden söylenecek.

Bir kaç senede bir hemen hemen aynı telefonlara 2-3 asgari ücreti gömünce, herhalde basit geri tuşu, ses ikonunun değişmesi falan bile ayrı bir değerli oluyor.

Bende de S8 ile S20 var. Hangisi android kaçta hiç takip etmiyorum bile.
  • Valla ben hala Android 10 dayım. Bakalım ben yeni bir telefon alana kadar herhalde 15 filan çıkar :) Neyse ...

• fendur kullanıcısına yanıt
    Sen gene iyisin ben hala 7 deyim bakalim daha neler degisecek 😁

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de 11'de kalakaldım. Xiaomi istediğim özellikleri veriyor. Xiaomi'deki özellikler Android 13-14'de bile yok

• Ben de Android 7'deyim kaç senedir. Wp ile Spotify desteği bitene kadar da devam ederim muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fendur kullanıcısına yanıt
    Zaten milletin öldüm bittim diyeceği gibi abartılacak yeni özellikler çıkmıyor ki her versiyonda. Android için de Ios için de. Yok menünün yeri değişti, yok ikonlar değişti, yok kısayol tuşu yukarı geldi, diğeri sağa kaydı. Bunda ne varmış, akıllı geri butonu. Zaten alttan geri butonu ulaşımı da gayet kolay. İleride 14 desteği kesildi denilen telefonlar çıkınca, herkes başlayacak bu nasıl olur diye. Ama doğru düzgün kimse 13 ile 14 arasındaki ufak farkları bilmeden söylenecek.

Bir kaç senede bir hemen hemen aynı telefonlara 2-3 asgari ücreti gömünce, herhalde basit geri tuşu, ses ikonunun değişmesi falan bile ayrı bir değerli oluyor.

Bende de S8 ile S20 var. Hangisi android kaçta hiç takip etmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 13 Nisan 2023; 13:53:11 >
  • Paylaş’ı iostan copy paste yapmışlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onu bunu bırakın da verimlilikten bahsedin. batarya, depolama ve performans verimliliği...

• Android 8'deyim ama birden 13'e atlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 14 Nisan 2023; 11:35:25 >
  • Android 5ten sonra 3 yılda 1 sürüm yükseltseler olurmuş.

android 8 => android 6

android 11 => android 7

android 14 => android 8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel görünüyor ama benim emektar S20 FE Anrdroid 13'te kaldı galiba Google, Android 14 beta 1'i yayınladı: İşte yenilikler 

• Thorak kullanıcısına yanıt

Çokta önemli değil bence artık hocam. Güvenlik güncellemesi alsın, arayüzdeki neredeyse herşey değiştirilebiliyor zaten. O cihazın ömrü bitene kadar bu sürümde uygulama desteği alırsınız her türlü.

Bi ara androidi, üretici paketlerinden ve sürücülerden ayıracaklardı onu bile yapamadılar.(Windows gibi üreticilerden bağımsız androidi güncellemek için) Üstünden kaç versiyon geçti, halen aynı düzen.

Android güncellemeleri bir windows güncellemesi gibi değil, buton boyayıp yeni sürüm diye sürüyorlar işte. Windowsa bakıyorsun her sürümde ayrı bir yeni teknoloji fışkırıyor, androide bakıyorsun bu butonu stilini değiştirelim falan. Google, Android 14 beta 1'i yayınladı: İşte yenilikler (iostada pek farklı değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Nisan 2023; 3:5:30 >
  • pixel dışında hangi cihazlara gelecek beta

• Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Bırak artık şu c9 pro'yu 😃😃

• Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

Valla bırakacağım az kaldı. Samsung galaxy M24 ve M34'ün çıkmasını bekliyorum veya A23,A24 ten birini alacağım artık

Google, Android 14 beta 1'i yayınladı: İşte yenilikler maşallah C9 Pro'da hiçbir sıkıntı yok. Ama değişim sürecine girmek lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.