Şimdi Ara

GOOGLE CHROMECAST KULLANANLAR (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.271
Cevap
89
Favori
187.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu 3. Nesil farkı sadece 4k olayı mı ? Eğer öyle ise gereksiz bence .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full Hd sürümü fazlasıyla işinizi görür. 2018 yılında bile kim 4K medyayı kablosuz üzerinden aktarmaya çalışır ki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35 dolarlık cihaz 460 tl ye satılıyor,nesi makul?
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Evet bu Amazon'a göre uygun. 1080p olan ise Amazon'da uygun.
  • chundan C kullanıcısına yanıt
    Bu cihaz o değil. 69 dolar o satılan model, vergi eklenince 90 dolar oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chundan

35 dolarlık cihaz 460 tl ye satılıyor,nesi makul?
    Ne yazmışız? "Ultra, 3. Nesil, fiyatı makul" yani 3. nesil. Yani fiyatı Amazon'da 35 $ olan değil, 69 $ olan cihaz. 69 $ bugünkü kurla ne kadar? 370 TL. Satıcı üzerine 90 TL koymuş, garantisini de veriyor. Bu size pahalı geliyorsa Amazon'un satış yaptığı ülkelerden 69 $'a alabilirsiniz tabiki.

Olmaz ise Bunu alın 97 TL;

Diğer arkadaşlar için Chromecast ve 4K desteği olan Mi Box S çıktı, 370 TL'ye geliyor. Bugünkü kur ile fiyatı yine 69 $. Bunu tavsiye ederim, 2. Nesil Chromecast'dan fazlası var;

Burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 13 Aralık 2018; 16:2:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barisg

Ne yazmışız? "Ultra, 3. Nesil, fiyatı makul" yani 3. nesil. Yani fiyatı Amazon'da 35 $ olan değil, 69 $ olan cihaz. 69 $ bugünkü kurla ne kadar? 370 TL. Satıcı üzerine 90 TL koymuş, garantisini de veriyor. Bu size pahalı geliyorsa Amazon'un satış yaptığı ülkelerden 69 $'a alabilirsiniz tabiki.

Olmaz ise Bunu alın 97 TL;

Diğer arkadaşlar için Chromecast ve 4K desteği olan Mi Box S çıktı, 370 TL'ye geliyor. Bugünkü kur ile fiyatı yine 69 $. Bunu tavsiye ederim, 2. Nesil Chromecast'dan fazlası var;

Burada

Alıntıları Göster
    Evimde ev otomasyonu olarak xiaomi nin ürünleri ile xiaomi ir remote var.

Şimdi de google home siparişi verdim.

Televizyonu ve uydu alıcısını ses ile kumanda edebileceğim bildiğin bir ürün var mı ( ses ile tv aç, kapa, giriş değiştirme, uydu alıcısıysan kanal değiştirme v s.)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EFE_ -- 14 Aralık 2018; 23:3:9 >

• _EFE_ _ kullanıcısına yanıt
    Emin değilim. TV'niz Google altyapısına sahip olsa ve dahili uydu alıcısı bulunsa Google Chromecast desteği ile kanallar değişirdi.

Bu yoksa Mi Box S kullanıp, Mi ir remote ile IPTV kanallarını değiştirebileceğinizi düşünüyorum.

• quote:

Emin değilim. TV'niz Google altyapısına sahip olsa ve dahili uydu alıcısı bulunsa Google Chromecast desteği ile kanallar değişirdi.

Bu yoksa Mi Box S kullanıp, Mi ir remote ile IPTV kanallarını değiştirebileceğinizi düşünüyorum.
    Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Mesala show tv 14. kanal olduğunu varsayalım.

Ir remote veye benzeri başka bir cihaz aracılığı ile,

Google Home show tv dediğimde dediğimde IR remottan 14 nolu tuşu aktif etmek mümkün mü?

Mi ürünleri yok bende maalesef, bilemiyorum. Google ürünleri kullanıyorum. Google Home ve Chromecast, Youtube gibi google yazılımları ile uyumlu çalışıyor. Mesela YouTube kanallarını sesli komut ile açabilirsiniz.

Chromecast uyumlu IPTV yazılımlarını da bu şekilde açabilirsiniz diye düşünüyorum. Mesela GSE Smart iptv bu yazılımlardan birisi.

Smart TV'ye gelince, bence Android tabanlı Tv'ye ihtiyaç var ki Google Home ile eşleşsin. 2012 yılında ABD'de LG tarafından Google TV uyumlu Smart TV'ler piyasaya sürüldü, sonra kayboldu galiba. Olsa onlar olurdu. Şimdilerde dahili Chromecast destekli TV'ler piyasaya çıkıyor.

Bunların hiçbiri yoksa, henüz Türkiye'ye gelmemiş Google Home ve Alexa uyumlu Xoro marka uydu alıcıları var Avrupa'da. Onlardan alın derim. Almanya Media Markt fiyatı 48€, üretici Conrad devrim niteliğinde bir tasarım yapmış ve Google Home & Alexa uyumlu bir sürü uydu alıcı çıkartmış bir örnek Burada

Mi Box S'da mutlaka sesli komut var, ama onu kullanarak TV'ye erişemez sadece Android içinde kullanırsınız ki yine Kanal değiştirmek için IPTV uygulaması kullanmak zorunda olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 15 Aralık 2018; 12:11:1 >

Siz bahsettikten sonra bir süredir araştırıyorum ve uygun fiyatlı cihazlar/yöntemler buldum bu konuda.

Broadlink RM3 veya Broadlink RM Pro isimli cihazlar kızılötesi veya kablosuz kumandaların işlevlerini öğreniyor ve Google Home ya Amazon Alexa yardımı ile TV'yi sesli kontrol etmenize imkan sağlıyor.

Bunun için asgari aşağıdaki ekipmanlar gerekli;

1. Google Home veya Amazon Alexa akıllı hoparlörler
    2. En verimlisi, en ucuzu ve yurtdışında en çok satılan olduğu için bu örneği veriyorum Broadlink RM serisi kumanda istasyonu.

Burada

veya

Burada

Broadcom'un Türkiye'de de garantili satışı var ancak fiyatı yüksek. En ucuz fiyat AliExpress'de, en iyi yorumlar Amazon satış linklerinde.

TV'yi sesle komut vererek açıp kapatabiliyor, kanal değiştirebiliyor, sesi açıp kapatabiliyorsunuz. Google Asistan Türkçe desteği mevcut ama Amazon Alexa kullanacaksanız komutları İngilizce vermeniz gerek. Google Asistan ile bu komutları vermek için de Google Chromecast cihazı ile Google Home hoparlör almanız gerek.

Sesle kontrol için Broadcom Smart Hub ile akıllı hoparlörü birbirine tanıtmanız gerekiyor.

Akıllı hoparlör satın alma maliyetinize ve bugünkü kurlara göre TV başına 500 TL'den fazla maliyeti olur.

Örnek video burada

Sony Bravia'nın Google Android destekli Televizyonundan alırsanız herşeyi sesle kontrol edebilirsiniz. Dahili Chromecast ve Asistan desteği de var. Video Burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 3 Ocak 2019; 9:39:7 >

• quote:

Siz bahsettikten sonra bir süredir araştırıyorum ve uygun fiyatlı cihazlar/yöntemler buldum bu konuda.

Broadlink RM3 veya Broadlink RM Pro isimli cihazlar kızılötesi veya kablosuz kumandaların işlevlerini öğreniyor ve Google Home ya Amazon Alexa yardımı ile TV'yi sesli kontrol etmenize imkan sağlıyor.

Bunun için asgari aşağıdaki ekipmanlar gerekli;

1. Google Home veya Amazon Alexa akıllı hoparlörler
    2. En verimlisi, en ucuzu ve yurtdışında en çok satılan olduğu için bu örneği veriyorum Broadlink RM serisi kumanda istasyonu.

Burada

veya

Burada

Broadcom'un Türkiye'de de garantili satışı var ancak fiyatı yüksek. En ucuz fiyat AliExpress'de, en iyi yorumlar Amazon satış linklerinde.

TV'yi sesle komut vererek açıp kapatabiliyor, kanal değiştirebiliyor, sesi açıp kapatabiliyorsunuz. Google Asistan Türkçe desteği mevcut ama Amazon Alexa kullanacaksanız komutları İngilizce vermeniz gerek. Google Asistan ile bu komutları vermek için de Google Chromecast cihazı ile Google Home hoparlör almanız gerek.

Sesle kontrol için Broadcom Smart Hub ile akıllı hoparlörü birbirine tanıtmanız gerekiyor.

Akıllı hoparlör satın alma maliyetinize ve bugünkü kurlara göre TV başına 500 TL'den fazla maliyeti olur.

Örnek video burada

Sony Bravia'nın Google Android destekli Televizyonundan alırsanız herşeyi sesle kontrol edebilirsiniz. Dahili Chromecast ve Asistan desteği de var. Video Burada
    Öncelikle Cevabın için teşekkür ederim.

Şu an kurduğum sistemde Xiaomi'nin 22 adet ekipmanı var. 5 adet Ampul, 3 adet sensör ve 4 adet buton / anahtar 1 adet GATEWAY de yolda. Benim amacım TV ile beraber tüm evi sesle kumanda etmek. Bunun için GOOGLE Home ve Logitech hub siparişide verdim.

Google home ile evdeki xiaomi ürünlerini kumanda ederken,
    Logitech hub ile de; TV, Uydu alıcısı klima v.b. ürünleri Google home entegrasyou ile sesle kumanda etme niyetindeyim.

Esasında RM Pro ve Logitech Hub arasında kalmıştım. İnşALLAH Logitech hub ile de ses ile kontrolü sorunsuz kurabilirim. Zira Logitech hub da Türkçe kaynak hemen hemen yok gibi.

Birde Broadlink RM serisi kumanda istasyonunun bir çok versiyonu var. Sanırım RM Pro da bile 2 yada üç versiyonu var. Lazım olursa Sence hangi RM serisi ses ile kumanda da işimi görecektir.

Emin değilim. Ben de Rm3 ve Rm pro arasında kaldım açıkçası ama gördüğüm kadarı ile Broadlink ürünleri Amazon Alexa ile sorunsuz çalışıyor. Google uyumluluğu tam anlamıyla yok gibi.

Benim Google Home haftaya geliyor, tv'yi Chromecast üzerinden sesli komuta edeceğim.

Bence kuracağınız sistem biraz pahalı derim. Tv için dahili Chromecast, dahili Google Asistan ve sesli kumanda desteği olan Mi Box S alsanız TV'yi sesli kontrolü 350 TL'ye hallederdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 6 Ocak 2019; 17:1:31 >
  • Google Home un hayırlı olsun.

Ebay dan uygun fiyata GOOGLE HOME ve LOGITECH HARMONY HUB ürünlerini aldım ama elime ulaşması biraz vakit alacak.

Sanırım Chorome Cast te tam anlamı ile tv kontrolü yapmak mümkün değil. Chorome cast ile tanımlı uygulamaları ses ile kontrol edebiliyor diye biliyorum?

O yüzden Chorome cast ten önce Logitech hub aldım. Hem İr cihazları kontrol, hemde sesli kontrol için.

Ama Mi Box S de merak ettiğim cihazlardan. Sesli ev kontrolü yapabilirsem Mi Box S ile de cast işine girebilirim.

Google Home ile yaptığın ev kontrolü ve chorome cast cihazı uygulamalarını paylaşırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EFE_ -- 6 Ocak 2019; 21:36:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_

Google Home un hayırlı olsun.

Ebay dan uygun fiyata GOOGLE HOME ve LOGITECH HARMONY HUB ürünlerini aldım ama elime ulaşması biraz vakit alacak.

Sanırım Chorome Cast te tam anlamı ile tv kontrolü yapmak mümkün değil. Chorome cast ile tanımlı uygulamaları ses ile kontrol edebiliyor diye biliyorum?

O yüzden Chorome cast ten önce Logitech hub aldım. Hem İr cihazları kontrol, hemde sesli kontrol için.

Ama Mi Box S de merak ettiğim cihazlardan. Sesli ev kontrolü yapabilirsem Mi Box S ile de cast işine girebilirim.

Google Home ile yaptığın ev kontrolü ve chorome cast cihazı uygulamalarını paylaşırsan sevinirim.
    Bilinçli olarak 2 ayrı network yaratıyorsunuz sanırım. Xiaomi ve Google.

Aslında Xiaomi ürünlerini Google Home hoparlör üzerinden kontrol edebilirsiniz. Google Home resmi olarak Xiaomi, Mi Home ve Yeelight ürünlerini destekliyor. Burada

Ben Google Chromecast ve Google Home'u sesli TV kontrol (ses aç/kapa, TV aç/kapa, Youtube'dan şu video'yu oynat) ve oğlumun etkileşimli yabancı dil öğrenmesi için kullanacağım. Buna en fazla Xiaomi action cam/IP cam/Yeelight ampul kullanımı eklerim. Sonuç olarak fiyat/performans hedefini aşmayacak bir tasarım olacak.

Mi Box S önerim Chromecast cihazınız ve Google Home hoparlörünüz olmadığı için en optimum çözüme ulaşmanız içindi. Mi Box S içinde Google Asistan için sesli kumanda, harici hoparlör çıkışından Google ile konuşma ve dahili Chromecast desteği ile akıllı olmayan veya eski nesil Smart TV'ye akıl katabilir ve bir nebze sesli kontrol altyapısını en uygun fiyata oluşturabilirsiniz. Burada

Logitec Hub (Harmony?) veya Broadlink ürünleri sanırım benzer işleri yapıyorlar, amacınız RF/IR/Wifi kumanda işlevlerini sesli olarak Google Home üzerinden işletmek mi? Harmony hub için kod yazacak mısınız yoksa tak/çalıştır bir ürün mü?

• quote:

Bilinçli olarak 2 ayrı network yaratıyorsunuz sanırım. Xiaomi ve Google.

Aslında Xiaomi ürünlerini Google Home hoparlör üzerinden kontrol edebilirsiniz. Google Home resmi olarak Xiaomi, Mi Home ve Yeelight ürünlerini destekliyor. Burada

Ben Google Chromecast ve Google Home'u sesli TV kontrol (ses aç/kapa, TV aç/kapa, Youtube'dan şu video'yu oynat) ve oğlumun etkileşimli yabancı dil öğrenmesi için kullanacağım. Buna en fazla Xiaomi action cam/IP cam/Yeelight ampul kullanımı eklerim. Sonuç olarak fiyat/performans hedefini aşmayacak bir tasarım olacak.

Mi Box S önerim Chromecast cihazınız ve Google Home hoparlörünüz olmadığı için en optimum çözüme ulaşmanız içindi. Mi Box S içinde Google Asistan için sesli kumanda, harici hoparlör çıkışından Google ile konuşma ve dahili Chromecast desteği ile akıllı olmayan veya eski nesil Smart TV'ye akıl katabilir ve bir nebze sesli kontrol altyapısını en uygun fiyata oluşturabilirsiniz. Burada

Logitec Hub (Harmony?) veya Broadlink ürünleri sanırım benzer işleri yapıyorlar, amacınız RF/IR/Wifi kumanda işlevlerini sesli olarak Google Home üzerinden işletmek mi? Harmony hub için kod yazacak mısınız yoksa tak/çalıştır bir ürün mü?

Alıntıları Göster
    Logitech Harmony Hub tercih etmemde ki sebep, TV kontrollerini (Kanal numarası yada mümkünse kanal adı ses ile söyleyerek) tam olarak yapabilme maksadı ile. Bunuda Google home hoparlörü aracılığı ile yapma niyetindeyim.

Gateway cihazı sanırım 30 adetten fazla cihazı tanıma sınırı var ve Maalesef Google Asistan uygulaması da, xiaomi priz ve anahtarları (zigbee tabanlı olanları) görmedi. Belki Aqara gateway ile bu sorunlarımı aşabilirim.

Ama Mi Box S herçekten yetenekli bir cihazmış. Ama tam anlamı ile yapmak istediğimi karşılamıyordu. Şayet Miracast olarak benda Asus Miracast vardı. Taşındıktan sonra çalıştıramamıştım . USB beslemesini TV den alınca Dün onuda çalıştırdım. Ama Mi Box S veya Google chorome Cast ile yapabildiklerini Asus Miracast ile mümkün değil, belki Logitech Harmony Hub (Youtube video oynatma ve Netflix de film/dizi oynatma) ile de onu aşabilirim.

Ama google Home Hoparlörü geldiğinde tecrübelerini paylaşman mümkün olursa hem bilgi sahibi oluruz hemde merakımız bir nebze azalır

• quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_

Logitech Harmony Hub tercih etmemde ki sebep, TV kontrollerini (Kanal numarası yada mümkünse kanal adı ses ile söyleyerek) tam olarak yapabilme maksadı ile. Bunuda Google home hoparlörü aracılığı ile yapma niyetindeyim.

Gateway cihazı sanırım 30 adetten fazla cihazı tanıma sınırı var ve Maalesef Google Asistan uygulaması da, xiaomi priz ve anahtarları (zigbee tabanlı olanları) görmedi. Belki Aqara gateway ile bu sorunlarımı aşabilirim.

Ama Mi Box S herçekten yetenekli bir cihazmış. Ama tam anlamı ile yapmak istediğimi karşılamıyordu. Şayet Miracast olarak benda Asus Miracast vardı. Taşındıktan sonra çalıştıramamıştım . USB beslemesini TV den alınca Dün onuda çalıştırdım. Ama Mi Box S veya Google chorome Cast ile yapabildiklerini Asus Miracast ile mümkün değil, belki Logitech Harmony Hub (Youtube video oynatma ve Netflix de film/dizi oynatma) ile de onu aşabilirim.

Ama google Home Hoparlörü geldiğinde tecrübelerini paylaşman mümkün olursa hem bilgi sahibi oluruz hemde merakımız bir nebze azalır

Alıntıları Göster
    Kanada'dan Google Home Mini satın almıştım, kurdum, görüşlerim aşağıda;

1. Henüz Türkçe dil desteği yok. Türkçesi nedir diye İngilizce sorduğunuzda kelimenin Türkçe karşılığını akıcı bir Türkçe ile alabiliyorsunuz ama temel konuşma İngilizce ve diğer diller.

2. TV ile uyumlu kullanmak için Chromecast şart. Ancak TV'yi açma kapatma işlevlerini yerine getirmiyor. Bunu, Google Home ile kontrol edilen akıllı priz kullanarak yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

3. 2012 model LG LM6602 TV kullanıyorum ve Flash desteği kesilen Youtube'u kullanmak için 2 sene kadar önce Chromecast almıştım. Bu sayede Google Home'a sesle "şöyle bir video bul" dediğimde seçenekleri TV ekranına diziyor ve oradan istediğiniz video'yu seçerek oynatabiliyorsunuz. Ancak, bu mobil cihazdan video bulup TV'ye "cast" etmek kadar pratik değil. Kısa zamanda tüm anahtar kelimeleri İngilizce söylemek lazım.

4. TV yazılımına giremediğiniz için kanal değiştirme işlevi yok. Bunun için şimdilik Sony Android TV lazım, IPTV kullanıyorsanız Mi Box S içinde dahili Asistan zaten mevcut.

5. Youtube üzerinden video izlerken Chromeacast ses seviyesini arttırıp azaltabiliyorsunuz.

6. Sabah kalktığınızda veya akşam yatarken rahatlatıcı müzikleri ekran'da oynatma seçeneği var ama sürekli aynı videolar oynuyor.

7. Youtube'da birşeyler oynat dediğinizde İstanbul'da bir orman'da içinde para dolu bir kutuyu kırmaya çalışan, kıranın parayı alacağı saçma sapan bir video oynatıyor, tavsiye edilen video imiş. Bunları değiştirmenin imkanı çok yok.

Bunun dışında TV kullanımına doğrudan bir etkisi yok. TV'de kanal değiştirmek ve sese müdahale etmek için kumanda komutlarını öğrenen Broadlink/Logitech tipi bir hub'a ihtiyaç var gibi.

Telefon arama işlevi Türkiye'de henüz yok denmiş, ben de beceremedim. Çocuklar için yabancı dil öğrenmek adına alınabilir.

• Son chrome güncellemesi ile "yayınla" özelliği artık calısmıyor
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Yayınla derken neyi kastediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

Yayınla derken neyi kastediyorsunuz?
    Chrome daki yayinla ozelligi hocam.

Neyseki cihazlara restart atinca calisti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.