Şimdi Ara

GOOGLE CHROMECAST KULLANANLAR (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.271
Cevap
89
Favori
187.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: waterfall_man

Herkese Merhaba,

Ben de Chromecast 3 alarak aranıza katıldım.Netflix,Sptify,Youtube açısından hiçbir sıkıntı yok.

Web video caster ile dizi sitesinden dizi izleme işini de hallettim.
    Şu anda hallemediğim 2 konu var.

1.IPTV için GSE IPTV denedim.Ama hiçbir şekilde cast edemedi.Başka bir program veya yol yok mu?Varsa detaylı anlatırmısınız?

2.Bir de film sitelerinden ve stremio üzerinden film izlemeyi başaramadım.Bununla ilgili program önerileriniz ve detay bilgisi varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Netflix için alacaklar hiç düşünmesin.3 tvde de hiçbir sıkıntı çıkmadı.Bu 2 konuyu da halledersem süper olacak.

Bir de Blutv,TV+ gibi uygulamalar Chromecast 3 ile uyumlu çalışır mı?
    Gse iptv de bende bir sorun yok biraz daha kurcalayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzaktan oynatma listelerine dosyayı yükledim.Sonra da kanalı seçip play/cast/open with ten castı seçiyorum.

Bu aşamadan sonra yaklaşık 1 dakika bekledim ama tvye görüntü gelmedi.Normal open dediğimde cep telefonunda açıyor.
  • quote:

uzaktan oynatma listelerine dosyayı yükledim.Sonra da kanalı seçip play/cast/open with ten castı seçiyorum.

Bu aşamadan sonra yaklaşık 1 dakika bekledim ama tvye görüntü gelmedi.Normal open dediğimde cep telefonunda açıyor.
    İptv Core eklentisini kuracaksınız

• çok teşekkürler.Akşam gider gitmez deniycem.Cep telefonuna kurdum hemen iptv core eklentisini.
  • quote:

çok teşekkürler.Akşam gider gitmez deniycem.Cep telefonuna kurdum hemen iptv core eklentisini.
    Rica ederim

• ali_ayberk A kullanıcısına yanıt
    Merhaba buğün elime geçen choromecast 3 deneyimin şöyle choromecast 3 cihazı modemin 1 metre yakınına getirdim Real racing 3 oynadım takılma yok denecek kadar yani bundan iyisi şu anda yok harikaydı zaten filmi falan cast ediyorsun onlarda sıfır problem YouTube müthiş android için şuan alınabilecek tek cihaz choromecast 3 fakat araya duvar girince modem ile Real racing 3 te küçük takılmalar yaptı denedim bende modemi TV nin tabiri caiz ise dibine koyacağım not benim modem 2019 model yeni aldığım tp link archer vr 1200 birde choromecast ultra var ona kablo ile de internnet bağlayabiliyorsun ama benim deneyimin olmadı hem bence değmez bişey fark edeceğini sanmıyorum fiyatı çok yüksek olmadı işte benim gibi modemi TV nin yanına koyarsın tabi ve benim kullandığım cihaz Sony Xperia xz1 cihazdan cihaza da fark ediyor Xiaomi Mi6 dada denedim ikisi aynı performansı vermiyor aynı işlemciyi kullanmaları na rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onderahmed -- 26 Mart 2019; 1:58:49 >
  • GSE Smart IPTV ve Progtv de IPTV yi denetim.Ama hata veriyor.TS doesnt fail diyor.Görüntüyü cast etmiyor. Araştırdığım kadarıyla IPTV kaynağı ile ilgiliymiş.Transcoding etmediği için de cast edemiyor.BubbleUpnP programını deneyecğim bir de.Onun dışında hiçbir sıkıntı yok.Web video caster harika program .Chromecast alan mutlaka bunu da yüklemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 28 Mart 2019; 12:23:1 >
  • quote:

GSE Smart IPTV ve Progtv de IPTV yi denetim.Ama hata veriyor.TS doesnt fail diyor.Görüntüyü cast etmiyor. Araştırdığım kadarıyla IPTV kaynağı ile ilgiliymiş.Transcoding etmediği için de cast edemiyor.BubbleUpnP programını deneyecğim bir de.Onun dışında hiçbir sıkıntı yok.Web video caster harika program .Chromecast alan mutlaka bunu da yüklemeli.
    Gsiptv içerisinde tsyi m3u ya çevirme ayarı olması lazım. Bubble upnpyide yıllardır kullanıyorum oda harika bir program. Tinycast adlı program var playstorede online seyretmek için webcast tan çok daha iyi bir program

• Herhangi bir konuda acemi olmak çok zor bişey.Şimdi GSE de Xtream Codes Apı kısmından dosya stream formatını HLS yaptım.Bakalım farkedecek mi?

Aslında Bubble upnpye IPTV yi dosya olarak kaydedip atabilsem olucak.Ama onu deneyemedim.Bendeki link şeklinde.Haftasonu biraz daha kurcalayabilsem hallolur.
  • Sonunda hallettim.Dosyayı uzaktan oynatma listesinden değil Xstram codes Api kısmından yükleyip formatı da Hls yapınca oldu.Artık her problemi çözdugumuze gore tadını çıkarma vakti.😊

• Arkadaşlar Chromecast 2 cihazımı satmayı düşünüyorum. Cihaz Almanya'dan alınma. İlgilenen olursa mesaj atabilir.
  • Chromecast 3 ile ben de katıldım bu kervana. Kullanımı basit harika bir ürün gerçekten kesinlikle öneririm. Ürünü almak isterken yolu bu konuya düşen arkadaşlara faydalı olması açısından biraz tavsiyeler paylaşmak istiyorum buradan. Ben HB'den Chromecast 2 başlığı altında satılan ürünü aldım fakat satıcı Chromecast 3 gönderdi, her ne kadar çok bir fark olmasa da güncel bir ürün almış oldum. Siz yurt dışına falan gidecek olursanız kendinize alırken yanınızda 3-4 tane daha alın eş-dost elbet isteyecektir.

Gelelim ürüne, Chromecast 1,2,3,Ultra olmak üzere 4 farklı modeli bulunan ve çalışma mantıkları hepsi birbiriyle aynı olan ürün. 1,2,3 tasarımları ve ufak performans farkları dışında neredeyse aynı ürünler yani birini bulamıyorsanız diğerini almanız çok bir şey kaybettirmez. Bunların üçü de maksimum 1080p görüntü verebilirken Ultra 4K görüntü verebiliyor. Chromecast 3'de 1 ve 2'den farklı olarak kabloya tutturmak için mıknatıs bulunmuyor fakat kablo sağlam duruyor, sallanması sorun oluşturmaz gibi.

Bu ürünü almak isteyen arkadaşlar ürünün çalışma mantığını iyi anlamalı ve ona göre tercih yapmalılar, beklentilerini ona göre belirlemeleri gerekiyor. Ürün "simple is the best" yani basit olan her zaman en iyisidir mantığıyla tasarlanmış. USB'den elektrik veriyorsunuz ve telefonunuzla Wi-Fi'a bağladıktan sonra bir daha da uğraşmıyorsunuz, sadece telefonunuzdan video aktarma tuşuna basmak kalıyor size, sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Şimdi beklentilerimizi belirlemek için çalışma mantığını basitçe anlamaya gelelim.

Adı üstünde "Chrome"cast, bu ufak cihaz aslında içerisinde bir Chrome tarayıcısı barındırıyor. Bu tarayıcının görevi ise verdiğiniz komutları yerine getirmek. Yani siz telefonunuzdan YouTube'u açıp ekranı buna yönlendirdiğiniz andan itibaren telefonunuzun görevi kumanda olmaya dönüyor. Telefonunuz videoyu indirip bu cihaza göndermiyor, telefonunuz videonun linkini bu cihaza gönderiyor cihaz içerisindeki Chrome bu linki açıp videoyu oynatmaya başlıyor. Sistem bu kadar basit, fakat telefonunuzda bulunan videolar veya telefonunuzun ekranını aktarılması sırasında telefonunuz güç harcar. Bu ürünü alayım oyun oynarım, kumandayla bir sürü şeyler vb. keşfederim mantığı yok. Telefonunuzdan şuan neler yapabiliyorsanız yine onları yapabileceksiniz, sadece video ve müziktir bunları büyük bir cihaza anında aktarma imkanına kavuşmuş olacaksınız. Chromecast "dummy" dediğimiz kendi başına hiç olan bir ürün anlayacağınız. Yani ürünü kullanmak için Wi-Fi'a ve telefon/tablet/bilgisayar gibi bir cihaza sahip olmanız gerekiyor.

Kendi kullanım senaryoma gelecek olursak ben YouTube, Spotify, Netflix, Google Fotoğraflar, Just Dance Now gibi uygulamaları sıklıkla kullanıyorum. Google Fotoğraflar'da bir albüm oluşturdum ve ailemin eski/yeni fotoğraflarını bu albüme koydum, daha sonra Chromecast'e bunları ekran koruyucu olarak kullanmasını istedim ve çok güzel oldu. Saydığım programlar sıkıntısız ve sorunsuz çalıştı, diğerlerini kullanmıyorum ama 100lerce uygulama var elbet iyi çalışıyordur. Chromecast'e TV'nin USB'si ile veya kutudan çıkan adaptör ile güç verebiliyorsunuz. İkisinin de avantajları var:

• TV USB'sine bağladığınızda cihaz TV'niz kapandığında kapanır, açıldığında açılır. Böylece boşta sürekli çook az da olsa elektrik tüketen bir cihazınız daha olmaz.

• Prize taktığınızda ise gerçekten güzel bir özellik kazanıyorsunuz, HDMI-CEC destekli TV'niz kapalı bile olsa siz telefonunuzda Chromecasti seçtiğiniz anda TV'niz açılıyor ve HDMI'dan Chromecast'e otomatik geçiyor.

Yine HDMI-CEC destekli TV'niz varsa, TV kumandasıyla videoları duraklatıp devam ettirebiliyorsunuz. Telefonunuzun sesini kıstığınızda aslında Chromecast'e oynayan videonun sesini kontrol ediyorsunuz.

Ben Mi TV Box S ile arasında kaldım, Mi'i hiç kullanmamış olsam bile Chromecast varken gelecek açısından kötü bir ürün gibi geldi. Chromecast'de bir işletim sistemi yok, güncellense de çalışacak güncellenmese de, yapması gereken şeyler sesi ve videoyu gösterebilmek, formatlar kökten değişmediği sürece olduğu gibi çalışmaya devam edebilecek kasma yapmayacak, bunu hala Chromecast 1'i sorunsuz kullananlardan görebilirsiniz. Kullanımı çok basit, 2. bir kumandaya ihtiyaç yok o kumandayı ve arayüzü öğrenmeye, arayüzün sorunlarıyla uğraşmaya gerek yok, zaten her zaman kullandığınız telefonunuzdaki uygulamalardaki her uygulama ve sistemde aynı olan bir simgeye basıyorsunuz ve iş bitiyor. Bunu herkese anlatmak, insanların alışması falan maks 15 dk olacaktır. Üstelik fiyatı orijinal Android TV kutularından ucuz ve daha az elektrik tüketen ufak bir cihaz. Android TV'lerden bir diğer avantajı da aile kullanımlarında ortaya çıkıyor. Merkezi bir cihazda birisinin hesabının oturumu açık bir şekilde bırakmıyorsunuz, yani siz Android TV'e kendi hesabınızı kurduğunuzda aileniz bir video izlediğinizde sizin hesabınızı etkilemiş oluyor. Chromecast'de ise herkes kendi hesabıyla video paylaşıyor, üstelik evde oturan kişilerin ortak bir şekilde kendi cihazlarından bir çalma listesi oluşturabiliyor olması da güzel. Mi TV Box S gibi Android TV'lerin çoğunda Chromecast dahili geliyor zannediliyor fakat o Google Cast. Ondaki sistem de bazı durumlarda benzer bir şekilde çalışabiliyor ama asla bir Chromecast değil! Siz telefonunuzdan Netflix açıp cast tuşuna bastığınızda Android TV'ler içerisindeki Google Cast programı bu komutu alıp, Netflix uygulamasını açıp uygulamaya komut gönderiyor, yani bir link alıp onu açmıyor; uygulama temelli bir sistem. Bu sebeple ikisine de sahip olan kullanıcılar genelde, "Chromecast isityorsanız, Chromecast alın" diyorlar.

HDMI-CEC nedir? HDMI-CEC, HDMI portu üzerinden TV'nin bağlı cihazları, bağlı cihazların da TV'i yönetebilmesini sağlayan, "tek kumanda" mantığını gerçeklemek isteyen bir standarttır. 2010 model düz LED TV'lerde bile olan bir özellik ve çoğu TV'de vardır. Markalar buna farklı isimler veriyor, örneğin Samsung Anynet+, Philips EasyLink diyor, menüleri ve kullanma kılavuzuna bakarsanız markanıza uygun ismi görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3F2A55898 -- 18 Nisan 2019; 7:40:47 >

• Yaklaşık 6 aydır 2. Jenerasyonunu kullandığım ve çok memnun olduğum cihaz. Acaba 3. Jenerasyonunu almaya gerek var mı diye düşünüyorum. Farkları:

-2. Jenerasyon 1080p 30fps veya 720p 60fps
    -3. Jenerasyon 1080p 60fps

Yani örneğin chromecast 2 cihazımla netflix falan izlerken 720p mi 1080p mi yayın kalitesi alıyorum. 60fps görüntü gelince 720p mi alıyorum yoksa 1080p 30fps’ye mi düşüyor? Bunu nasıl öğrenebilirim. Bu bilgileri gösteren uygulama vs var mı?

Not: tv’im 1080p.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir77 -- 24 Nisan 2019; 12:5:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demir77

Yaklaşık 6 aydır 2. Jenerasyonunu kullandığım ve çok memnun olduğum cihaz. Acaba 3. Jenerasyonunu almaya gerek var mı diye düşünüyorum. Farkları:

-2. Jenerasyon 1080p 30fps veya 720p 60fps
    -3. Jenerasyon 1080p 60fps

Yani örneğin chromecast 2 cihazımla netflix falan izlerken 720p mi 1080p mi yayın kalitesi alıyorum. 60fps görüntü gelince 720p mi alıyorum yoksa 1080p 30fps’ye mi düşüyor? Bunu nasıl öğrenebilirim. Bu bilgileri gösteren uygulama vs var mı?

Not: tv’im 1080p.
    30 fps den yukarısını gözünüz algılayamayacaktır. Ayrıca bildiğim kadarıyla gerçek 120 hertz tv niz(yazılımsal değil) yoksa zaten 60 fps izleyemezsiniz. 60 hertz tv yada monitörler de sadece 30 fps izlenebilmektedir. Üstünü cihaz size veremez.

• Ben chromecast 1 kullanıyorum. İlk çıktığında amerikadan arkadaşa sipariş etmiştim. 30 usd falandı yanlış hatırlamıyorsam. O tarihte 65 TL falanmı neydi. 2 tane almıştım. Ne güzel yıllardı. Şimdi dolar 6 TL! Neyse kıllatmayalım. Şimdi benim bu cihaz 2 haftadır falan bağlanmıyor modemime. Yeni güncelleme yüzünden mi neymiş. Başına böyle bir şey gelen var mı? Aşağıdaki gibi bir uyarı veriyor. Aynı kablosuz ağa bağlı, AP kapalı.. Nedir bu çözemedim. Üstelik her şey yolunda giderken kendiliğinden oldu. Çözebilen var mı acaba?

Şunu da şuraya bırakayım ki google dan aratanlar bu sayfayı bulabilsin: chromecast başarıyla kuruldu, ancak bulunamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baturalpalp -- 1 Mayıs 2019; 17:57:11 >

• baturalpalp B kullanıcısına yanıt
    Daha çok modemle ilgili bir hataya benziyor. Modeminizi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurup deneyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbetfurzey

Daha çok modemle ilgili bir hataya benziyor. Modeminizi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar kurup deneyin
    Onuda denedim daha önce, düzelmedi maalesef. Hatta chromecasti de resetledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baturalpalp -- 1 Mayıs 2019; 20:22:37 >
  • Çözdüm olayı;
    Ben bu cihazı ilk kurduğumda wifi ile bağlantısı olan televizyonumun üzerine takarak kurulumunu yapmıştım. 1-2 yıl kullandıktan sonra çıkartıp odadaki tv ye takmıştım ve hiç bir ayara gerek kalmadan çalışmıştı. Çünkü daha önce zaten kablosuz ağıma tanıtmıştım. Odadaki televizyonum eski lcd ve wifi falan yok. Acaba ilk kurduğum tv ye taksam mı acaba dedim. Sonuçta onda wifi vardı ve belki bu cihaz tv nin wifi bağlantısı üzerinden modemle alışveriş yapıyordur diye düşündüm. Ama ne alaka diye düşünmeden edemiyordum :) Sonuçta haklı çıktım. Modeme kablosuz bağlı olan televizyonuma taktım ve sıfırdan chromecasti kurdum. Hemen bağlandı. Sorunla karşılaşanlar için çözüm bu arkadaşlar. Chromecasti taktığınız cihaz kablosuz modeminize bağlı olan bir tv olmalı. Chromecast 1 cihazınızı bu tv ye takıp kurulum yapacaksınız. Bu arada kurulumu android veya ios taki google home uygulamasıyla yapmadım. Doğrudan laptop ile yaptım. Bu yazdıklarım birinci nesil chromecast cihazı ile ilgilidir. Netflix, youtube, web sayfası yayını hala çatır çatır çalışmaktadır. Saygılar :)

• chromecast audio arıyorum. satan varsa pm
  • arkadaşlar ccast3 var bende 1 hafta önceye kadar bağlantıda sknt yoktu şuan bağlanamıyorum cihazlarım görmüyor ama tv de choremcastin manzara resimler vs gözüküyor yani normalde bağlı ama ne telimden ne ipadimdem görüntü aktaramıyorum cihaz bulunamadı diyor telefonum android ipad apple
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.