Şimdi Ara

Google Earth'te Yunan Istilasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzunca bir aradan sonra Google Earth'a yeniden girdigimde bir sey dikkatimi çekti;

Ülkemizin Ege ve Akdeniz sahillerinde ne kadar körfez ve koy varsa hepsinin adi yunancaya çevrilmis, mesela Antalya Körfezi "Gulf of Adalia", Iskenderun Körfezi "Alexandrette", Fethiye "Claucus Sinus", Bodrum bölgesi "Kerameikos" ve "Gulf of Doris", Efes'in bulundugu bölge "Kolpos Efesou" vs..

Daha önce böyle degildi. Kompleksli ve ezik yunanlilarin isi olsa gerek, meydani bos bulmuslar sanirim. Aranizda bu islere nasil müdahale edildigini bilen var mi?

Kalabalik olarak girisirsek daha basarili olacagina inaniyorum.

Tesekkürler.

• Evet bişeyler yapmak lazım ülkemizdeki bölgelerin isimlerini yanlış yazıyorlar resmen.Kasıtlı bir yanlış olmasaydı bile sonuçta yanlış yazılıyor.
  • bu yeni birşey değil ki google earth'in ilk zamanlarında da gulf of adalia yazardı...
  • Simdiye kadar bu program üzerinden çok gezinti yaptim ve Türkiye'nin hiçbir yerinde ("Bay" laflarini saymazsam) yabanci dilde bir isimlendirmeye rastlamamistim. elki Antalya tesadüfen olabilir, ama oralara da bakmistim ve öyle bir durum dikkatimi çekmemisti.

Zaten önemli olan yeni olup olmamasi da degil aslinda, Yanlis olmasi önemli.

Selanik'e bakarsak orada selanik degil, "Thessaloniki" yazdigini görürüz. Gümülcine de "Komotini" olarak geçiyor. o zaman Antalya niye "Antalya" degil?

Müdahale etmenin ciddi yolunu bilen birileri varsa lütfen yardim etsin de birlik olalim.

Tesekkürler.
  • Google Earth'ı hazırlayan ve programlayanlar sizin burada konuştuklarınızdan bi haberler !
    Bence boşuna endişe ediyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

Google Earth'ı hazırlayan ve programlayanlar sizin burada konuştuklarınızdan bi haberler !
    Bence boşuna endişe ediyorsunuz.

O zman Kimse Yorum Yazmasın Kime Anlatıyoruz Ki Dimi
  • google ekranına size ulaşmak istiyorum yazın ve kendimi sanslı hissediyorum butonuna basın.. ?!

yaw harbi ne olacak bu google daki durum.. her geçen gün bizim ülke aleyhine yanlışlar..vs çıkıyor.. buna bi çözüm ama nasıl.. ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ermenistan sınırı:

Google Earth'te Yunan Istilasi

Unutmuş olmalılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Mart 2006; 2:37:22 >
  • Al Sana Cevap

Yahu koyların isimleri Yunanca da, “Ege” nereden geliyor? Osmanlı Türkiyesi'nde uzun yıllar şimdi ki “Ege”, “Akdeniz” olarak isimlendirilmişti. Yoksa Mustafa Kemal; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir.” emrini verdiğinde ordular şaşırıp İzmir’e falan çıkmış değil. Yine şimdi ki “Ege” için Türkler “Adalar Denizi” ismini kullandılar uzun yıllar. Bunlardan bihaber “Uyan Türk Milleti Ege Denizi’ndeki koylara Yunanca isim veriyorlar” demenin sanırım pek anlamı yok. Aynı şekilde uzun yıllarda “Oniki Ada”nın birebir Yunanca karşılığından çevrildiğini söylemişlerdi. Oysa “Oniki Ada” ismini Osmanlı’nın gayr-i müslim bölgelerde uyguladığı yönetim şeklinden almıştır. 12’li denen bu sisteme göre her “on hane” birer temsilci çıkarır, bu temsilcilerde aralarından bölgeyi yönetecek “12 kişilik bir ihtiyar heyeti” seçerdi. Yoksa “Oniki Ada” gurubunda, Yunanlıların iddia ettiği gibi 12 ada değil 20 den fazla ada vardır.

Adalar Denizi ya da Akdeniz'in koylarına Yunanca isimler verseydi google, o zaman bu arkadaşa naçizane destek verirdik. Ama “Ege” nin koylarına Yunanca isimler verilmesi beni pek de ilgilendirmiyor. Dedim ya; değirmen gitmiş çakmak taşını aramam. Yoksa bu da “kelime ırkçılığı”na mı girer?

• quote:

Orjinalden alıntı: Serdengeçti

Al Sana Cevap

Yahu koyların isimleri Yunanca da, “Ege” nereden geliyor? Osmanlı Türkiyesi'nde uzun yıllar şimdi ki “Ege”, “Akdeniz” olarak isimlendirilmişti. Yoksa Mustafa Kemal; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir.” emrini verdiğinde ordular şaşırıp İzmir’e falan çıkmış değil. Yine şimdi ki “Ege” için Türkler “Adalar Denizi” ismini kullandılar uzun yıllar. Bunlardan bihaber “Uyan Türk Milleti Ege Denizi’ndeki koylara Yunanca isim veriyorlar” demenin sanırım pek anlamı yok. Aynı şekilde uzun yıllarda “Oniki Ada”nın birebir Yunanca karşılığından çevrildiğini söylemişlerdi. Oysa “Oniki Ada” ismini Osmanlı’nın gayr-i müslim bölgelerde uyguladığı yönetim şeklinden almıştır. 12’li denen bu sisteme göre her “on hane” birer temsilci çıkarır, bu temsilcilerde aralarından bölgeyi yönetecek “12 kişilik bir ihtiyar heyeti” seçerdi. Yoksa “Oniki Ada” gurubunda, Yunanlıların iddia ettiği gibi 12 ada değil 20 den fazla ada vardır.

Adalar Denizi ya da Akdeniz'in koylarına Yunanca isimler verseydi google, o zaman bu arkadaşa naçizane destek verirdik. Ama “Ege” nin koylarına Yunanca isimler verilmesi beni pek de ilgilendirmiyor. Dedim ya; değirmen gitmiş çakmak taşını aramam. Yoksa bu da “kelime ırkçılığı”na mı girer?

------------------------------------------------------------------------
    Değerli "Bu Arkadaş",

Yunanlıların anlayışına göre ege lafı onlara bir hakarettir, çünkü ege lafı yunanlıların kullandığı bir isim değildir. Onlar İyon denizi veya Yunan denizi demeyi tercih ederler. İzmir'de bir "Ege Güzellik Yarışması" bile yapılsa ve davet edilseler çatır çatır protestoyu çekerler Türkiye'ye ve yarışmaya da katılım göstermezler. Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın (Halikarnas Balıkçısı) "Merhaba Akdeniz" diye de bir eseri vardır ki Ege''yi kasteder. Ege lafı mitolojik kökenli, ama nice Türk çocukları var ki, direkt isimleri Ege koyulmuş. Şimdi Adalar denizi desem anlamayan çıkar, hatta "hehe, adalar denizi diyor, amma kelime milliyetçisiymiş" bile derler, konu sulanır, o yüzden demiyorum.

Oniki ada meselesine gelince, onların yunanca ismi Dodekanese 'dir, tam tercümedir. 12 ada bölgesi tam güney Ege'deki irileri 12 adet olan adalardır bu arada (toplam sayısı 163, 26'sında insanlar yaşıyor), bak google earth'ten, orada da öyle.

Benim tüm meselem, adamlar böyle bir girişimde bulunmuş, bunu google personeli yapmıyordur, yunanlıların işidir, ben de buna karşılık düzeltme yapayım dedim. Düzeltme yapmanın yolunu bilen varsa da bana eşlik etsin istedim.

Bu konuyla ilgili heyecan duyan varsa ne ala, yoksa ben de bu başlıktan çıkarım, boşa vakit kaybetmek istemem.

İyi geceler.

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol

buyrun burada anlatım derdimizi:http://bbs.keyhole.com/ubb/postlist.php/Cat/0/Board/offtopic

Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.