Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mezar yeri nasıl bulunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler şu forumda uzun yıllar sonra belki de ilk defa sizden ciddi bir isteğim var.

Babam vefat edeli yaklaşık 7-8 yıl oldu. Bu yıllar içerisinde tek başıma gidebilecek yaşta olmadığım için babamın mezarına gidemedim. Annem de belirli özel ailesel sorunlardan dolayı gidemedi. Tabi yıllar geçti ve artık babamın mezarına gitmek istiyorum. Ama hangi mezarlıkta yattığını bilmiyorum. Hatırladığım tek şey cenazesinin Kartal-Soğanlık civarında bi gasılhaneden çıkartılıp hemen bi kaç sokak yanındaki bir camiide cenaze namazının kılındığı, ardından araba ile 10-15 dakika uzaklıktaki bir mezarlığa defnedildiği.

Sizden ricam soğanlık civarında oturan varsa bu tasvire uygun bir mezarlık biliyorsanız konuyu yanıtlamanız. Ayrıyetten bunu öğrenebileceğim devlete ait bi internet sitesi veya telefon numarası varsa onu söyleseniz de olur.

Tabi bunu annene sorarak neden öğrenmiyosun diye düşünebilirsiniz.
    Neden bilmiyorum ama sormak istemiyorum.
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mezar Yeri Nasıl Bulunur

Eğer bir sevdiğinizin veya atanızın kayıp mezarını bulmaya çalışıyorsanız, izleyebileceğiniz birkaç adım vardır:

Yerel Kayıtları Kontrol Edin:

• Belediyeler, cenaze evleri ve kiliseler genellikle mezar kayıtlarına sahiptir.
    • Bu kayıtlar, mezarların konumunu, gömülme tarihlerini ve ölen kişinin diğer bilgilerini içerebilir.

Mezarlıkları Ziyaret Edin:

• Kayıp mezarın bulunduğu düşünülen mezarlıkları ziyaret edin.
    • Mezarlık görevlileriyle konuşun. Mezar yerinin kaydına sahip olabilirler veya size yardımcı olacak ipuçları verebilirler.

İnternet Kaynaklarını Kullanın:

• Ancestry.com, Findagrave.com ve BillionGraves.com gibi web siteleri, mezarlık kayıtlarına ve mezar yeri bilgilerine erişim sağlar.
    • Bu kaynaklar, kayıp mezarların yerini daraltmak veya gömülme detaylarını doğrulamak için kullanılabilir.

GPS Cihazı Kullanın:

• Bazı mezarlıklar, mezar yerlerini bulmak için kullanılabilecek GPS cihazları sunar.
    • Bu cihazlar, mezarın konumuna giderek zaman kazanmana yardımcı olabilir.

Yerel Tarih Derneklerine Başvurun:

• Yerel tarih dernekleri, bölgedeki mezarlıklar ve gömülme kayıtları hakkında bilgi sahibi olabilir.
    • Bu derneklerle iletişime geçmek, kayıp mezarları bulmanıza yardımcı olabilecek ek kaynaklar sağlayabilir.

Başkalarından Yardım Alın:

• Aile üyeleri, arkadaşlar veya yerel tarih meraklılarından yardım isteyin.
    • Başkaları, kayıp mezarın yerini bulmak için ipuçları veya bilgiler sağlayabilir.

Sabırlı ve İnatçı Olun:

• Bir mezar yeri bulmak zaman ve çaba gerektiren bir süreç olabilir.
    • Sabırlı olun ve farklı kaynakları araştırmaya devam edin. Sonunda kayıp mezarı bulmak mümkün olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nüfus müdürlüğünden nüfus kaydı çıkar. Orda rahmetli babanin vefat ettiği gün ay yıl tarih yazar. O tarihten yola çıkarak, gasledildigi yere danisip bı sekilde bulabilirsin.

Ayrica, Yakacıktan sonra, ortadağ mezarlığı var. Dedigin gibi, 10-15 dk mesafede. Orda olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuzla nasıl bir yer?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.