Şimdi Ara

Google, Fuchsia işletim sisteminde vites yükseltiyor: Android'in yerini mi alacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, Fuchsia işletim sisteminde vites yükseltiyor: Android'in yerini mi alacak?
    Google yeni yılda Fuchsia işletim sisteminin gelişimini hızlandıracak gibi görünüyor. Arama devi Aralık ayının başlarında sadece bu platform için bir SDK Bootcamp etkinliği düzenledi ve ayrıca resmi Visual Studio Code eklentisini güncelledi.

Ayrıca Bkz.Qualcomm alt ve orta sınıf akıllı telefon işlemcilerine yönelik yatırımlarını azaltabilir

Google'ın Fuchsia işletim sistemi konusuda vites yükseltmesi yeni geliştiricileri platforma çekebilir. Ayrıca yaşanan son gelişmeler bu yıl için büyük bir sürümün gelebileceğine dair güçlü sinyaller veriyor.

Google, Fuchsia işletim sisteminde vites yükseltiyor: Android'in yerini mi alacak?

Google'ın Fuchsia planı hala gizemini koruyor

Şirketin bu işletim sistemiyle ilgili planları hala belirsizliğini korurken, neden böyle bir platforma ihtiyaç duyulduğu ve projenin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Şirketin hali hazırda Fuchsia ile çalışan cihazları var ancak arama devi bunları henüz çok ön plana çıkarmadı.

Google şu anda Starnix projesinin bir parçası olarak Android ve Linux uygulamalarını Fuchsia üzerinde çalıştırmak için uğraşıyor. Böyle bir özellik yeni işletim sistemini daha çok yönlü hale getirecek ve ne şekilde olursa olsun pazara entegre olmasını kolaylaştıracak. Zira Google'ın yeni platforma yönelik planları muhtemelen tahmin edilenden çok daha büyük.

Kaynak:https://www.androidheadlines.com/2022/12/fuchsia-os-development-picks-up-pace-heading-into-2023.html

• Mobilde Androidi kaldırıp Fuchsiaya geçmeli Google

Android çekirdeğinde sikintilar var. Fuchsia çekirdeği düzgün olusturulursa mukemmel olur

Ayrıca Fuchsianin ARM islemcilerle calisan PC versiyonu gelirse de iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen apple gibi pc-mobil-tablet vs uyumlu çalışan bir sistem düşündükleri için böyle bir girişim var. Windows ve android tam uyumlu çalışmıyor çünkü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • FestalPenguin kullanıcısına yanıt

Windows Google'ın değil çünkü. Ama Samsung telefonun var ise Windows ile oldukça iyi çalışıyor. Konumuza dönersek Android zaten Apple gibi telefon PC tablet arasında çalışıyor. Google'ın PC yönelik işletim sistemi Chrome OS dolayısıyla onu baz alarak konuşmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu istiyorum ya. Gelsin artık. İos gibi stabil olsun yeter.

• Carl Johnsons C kullanıcısına yanıt
    Android zaten apple gibi pc mobil arasında çalışmıyor ne dediğimi anlamamışsın. Bir Macbook kullanmadığın çok belli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Günümüzde Android telefonlar gayet stabil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekosistemler çok iyi oluyor, Windows bunu tam anlamı ile başaramıyor, şu an en iyi ekosistem Apple'da. Bu işletim sistemi Adobe programlarına destek verirse düşünmeden geçerim, bilgisayarda oyunda oynamıyorum zaten. Ayrıca Google tasarımlarını çok beğeniyorum, Windows tasarımından güzel olacağı kesin bence.

• Apple tarafının M1 işlemci ile başlattığı ARM devrimine Windows tarafının duyarsız kalması Google’ın iştahını artırmış belli ki.

Google oyununu doğru oynarsa Windows’u piyasadan siler ya da daha önce sayısız defa olduğu gibi (Stadia, Google+ vb.) bu girişimi de mahveder bırakır.

Telefon tarafında Android ekosisteminde milyonlarca uygulama varken, Fuchsia diye ortaya çıkıp tüm bu uygulamaları çöpe atmaları mümkün değil ama yüzlerce farklı donanıma sahip cihazlarda emülatörle sorunsuz çalıştırmak da pek mümkün değil. Apple tarafında ise sınırlı donanım sayısı ve farklı cihaz olduğundan geçişi emülatörle rahatça yaptılar. Dahası kullanıcı kitlesi geniş ve donanım sayısı az olduğundan geliştiriciler de X86 mimarisinden ARM mimarisine kolayca adapte oldu.

Fuchsia ile ARM bilgisayarlar, tabletler göreceksek ve Windows gibi olacaksa ben okeyim. Yoksa bu Windows tarafının ARM’a geçmeye niyeti yok, niyeti olsa imkanı yok.

• FestalPenguin kullanıcısına yanıt

burda daha çok senin Chrome OS kullanmadığın belli. Windows ile Mac karşılaştırmak iOS neden Windows ile çalışmıyor demekten hic bir farkı yok. PC demek Windows demek değil. Google'in PC işletim sistemi Chrome OS ve onla Android birlikte oldukça iyi calisiyor.

• ApexiRubber kullanıcısına yanıt

Katılmıyorum. Ekosistem konusunda şuan Samsung daha önde cihaz sayısı olarak daha geniş imkânları olduğu ve Google ve Microsoft ile ortak olmaları bunu sonuca vardırir

• Çünkü androidi alelacele linux üzerine kurdu, microsoft ya da apple gibi işletim sistemi altyapısı yoktu, yapma imkanı da yoktu. Piyasadaki yerini aldıktan sonra deneyimler ve ihtiyaçlar doğrultusunda bir işletim sistemi geliştiriyor olabilir ama geçiş ve uyumluluk başka bir sorun olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 4 Ocak 2023; 9:52:23 >
  • İşletim sistemi olmayan bir firmanın ekosistemi nasıl iyi olabilecek? Apple tüm bunları sağlıyor, ortaklık başka, o ekosistem olmuyor. Windows, Samsung ve Google ortak çalışmasını ekosistem olarak değerlendiremezsin. Apple firmasının verdiği olanakları tek başına hangi firma veriyor? Mobil cihazlarda yarışabilirler, ama bilgisayar sektöründe maalesef.

İşletim sistemi Windows, telefon Android, arşiv için Google Drive bu nasıl ekosistem :).

Edit

Sonradan aklıma geldi yanlış anlaşılmalara yol açmasın :). Samsung'un ekosistemi yok demiyorum, Huawei'nin de kendi ekosistemi bulunuyor mesela. Windows ve android kullanıcısı olarak bunları yazıyorum, Mac ve iphone'da kullandım tecrübelerim buna dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 4 Ocak 2023; 16:32:42 >
  • Millet Fuchsia gelsin, stabil olsun filan demiş Android'i anında satmış ama Fuchsia'nın stabil olacağını nereden biliyorsunuz ki? Android'in bile adam olması yıllar aldı.

• serafon kullanıcısına yanıt

Andy Rubin android'i tasarlarken zaten linux ve kernel'i üzerine çalıştı. Alel acele olduğunu hiç sanmıyorum biraz araştırırsanız siz de bulabilirsiniz.

Apple'ın iOS'u da linux kernelinin özelleştirilmiş halidir. Keza MacOS'da öyle. Kimse sıfırdan bir OS yazmadı.

Dalvik kısmında halen büyük mimari problemler var her ne kadar ART ile biraz toparladıysa da.

Konu biraz uzun ve derin. Ama geç kalınmış bir hamle bu.

Mevcut uygulamaları uyumlu hale getirmek büyük problem olmaz. Önce uyumlu yaparsınız sonra şu tarihe kadar geçin alın size free SDK

• Zor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence gelmesi çok iyi olur ve kolay da olur. Huawei gibi Android'e rakip olarak gelmeyecek. Bizzat Android'in babası tarafından geliştirilecek. O yüzden çok kolay bir şekilde yayabilirler. Şimdi yaymıyorlarsa, henüz hazır olmadığı içindir. Zamanı gelince Android güncelleme ve desteği kesilir ve yeni telefonlar artık Fuchsia ile gelir.

Bilgisayar için de Fuchsia olursa efsane olur. Nitekim Android gerçekten stabil bir işletim sistemi. Windows'un garip hatalarının sonu gelmiyor. Android bilgisayar için işletim sistemi yaparsa mükemmel olur. Windows'u Linux a tercih etmemize sebep olan desteklenme mevzusunu da hallederse Mac sevdası azalır

• Boşu boşuna heveslenmeyin, Google yıllardır geliştirdiği ve "Google Arama"dan sonra en çok tutan Android'i kolay kolay terk etmesi aptallık olur. Bana kalırsa Fuchsia OS gömülü sistemlere, yani bankamatik, bilgi ekranları, vs. odaklanacak. Daha ortada kullanılabilir bir şey bile yok, sadece topluluk yapımı, Fuchsia OS'u temel alan dahliaOS var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.