Şimdi Ara

Google Haritalar sahte mekân kaynıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Google Haritalar aradığınız adrese gidebilmenizi sağlamak yanında yerel işletmeler için de önemli bir bulunabilirlik görevi görüyor. Yakınlarda ihtiyaç duyduğunuz bir işletme türünü kolayca harita üzerinden bulabiliyorsunuz. Bununla birlikte Google Haritalar giderek büyüyen bir tehlikeye ev sahipliği yapıyor.

Harf değişikliği yapıyorlar

Normalde Google Haritalar üzerinde işletmenizi kaydedebilmeniz için yerel Google ortaklarına veya Google’a başvurmanız gerekiyor. Başvuru uygun bulunursa kod gönderiliyor ve daha sonra Google işletmeyi arayarak veya mail göndererek kodu girmesini istiyor.

Ayrıca Bkz.Mario Kart Hot Wheels yarış setleri duyuruldu

Bununla birlikte bu süreci manipüle ederek orijinal bir işletme rolünü üstlenen sayısız dolandırıcı mevcut. Dolandırıcılar bir harfi değiştirerek orijinal işletme gibi görünüyor ve müşterileri kandırmaya çalışıyor. Bugüne kadar pek çok kullanıcı sahte işletmelerin kendilerini dolandırdığını veya çok kötü hizmet sunarak iki kat fiyat aldığını rapor ediyor. New York şehrinde yapılan araştırmalar yüzde 65 civarında sahte adres olduğunu gösteriyor.

Google bu konudan haberdar ve gerekli adımları atmaya çalışıyor ancak büyük rakamları kabul etmiyor. Geçen yıl 3 milyon sahte işletme haritalar üzerinden kaldırılmış ve yanlış bilgi giren 150 bin işletme de askıya alınmış. Bununla birlikte orijinal işletmelerde de sıkıntı var.

Bir işletme kendi ismini kullanmak isteyenlere tanesi 100$’dan satış yapıyor. Ayrıca birçok telefon numarası da kiralayarak bunları Google aktivasyonu için kullanıyor. Google numarayı aradığında gerekli kod giriliyor ve sonra numara isim hakkını satın alan müşteriye yönlendiriliyor. Böylece Google Haritalar üzerinde aynı isimde pek çok işletme ortaya çıkıyor. İşletme Google’ın bu durumdan haberdar olduğunu ancak bugüne kadar bir yaptırım uygulamadığını da vurgulamış.

• Türkiye de çok yok bu. Belli bir kesim biliyor nasıl kullanabileceğini ama bir çok adı değişmiş, kapanmış mekan var. Özellikle akaryakıt istasyonları 5 yılda 1 bayrak değiştiriyor. Bir çok bildirim yapmama rapmen umursamıyorlar ya da çok geç kalıyorlar. Milyarlarca dolar kazanan bir şirketin yerinde olsam cadde sokakları kameraya çekerken mekanlarında isimlerine bakarım. Ayrıca bununla alakalı ekipler kurup yerler gerçekten var mı yok mu güncel mi değil mi diye bakarım. Bunu google ye de yazdım ama pek sallamadılar. Anca bilmem nerde rehberler toplantısı düzenlesinler falan filan hikaye.

Bir defa az yakıtım kaldı bunlara güvenip shell e tarif aldım bir gittim ki opet olmuş. Allah tan yolun karşısındaki opet de shell olmuş. Ucuz yırttım.
  • Dolandırıcılar her yere el atıyor ama Burda en büyük suçlu Google oluyor böyle büyük bir şirketin buna göz yummasi ve tedbirsiz davranması hiç hoş değil
  • E haritayı hâlka kurdurursan olacağı bu.
  • Her zamanki google dandikligi
  • WB kullanıcısına yanıt
    :D
  • Mevzuatta değişiklikler oldu. Akaryakıt bayi lisansları 5 yılla sınırlandırıldı. Benzin istasyonları 5 yıl sonra yeniden sözleşme yapmak zorunda. Genellikle süre sonunda maddiyat ya da müşteri kitlesinin azalması sebebiyle başka firmalarla anlaşmak zorunda kalıyorlar. 5 yılda bir değişmelerinin sebebi bu.

Konuyla alakasız ama bilgi olsun diye verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Market diye bir gidiyorsun böbrek avı merkezi çıkıyor. İnsanın başına herşey gelir, askerden çarşı izninde arkadaşlar teras manzaralı internet kafeye diye genel eve götürmüşlerdi. Allah’tan başımıza birşey gelmeden çıktık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 22 Haziran 2019; 12:52:21 >
  • Hocam bahsettiğiniz yer Bilecikte mi?
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Neyden bahsediyorsun hocam? Genel ev Ankara daydı hayatım da ilk kez girdim böyle bir leş ortam olamaz 60 yaşında amca bile sıra bekliyordu hahhahha
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzzeyin

Türkiye de çok yok bu. Belli bir kesim biliyor nasıl kullanabileceğini ama bir çok adı değişmiş, kapanmış mekan var. Özellikle akaryakıt istasyonları 5 yılda 1 bayrak değiştiriyor. Bir çok bildirim yapmama rapmen umursamıyorlar ya da çok geç kalıyorlar. Milyarlarca dolar kazanan bir şirketin yerinde olsam cadde sokakları kameraya çekerken mekanlarında isimlerine bakarım. Ayrıca bununla alakalı ekipler kurup yerler gerçekten var mı yok mu güncel mi değil mi diye bakarım. Bunu google ye de yazdım ama pek sallamadılar. Anca bilmem nerde rehberler toplantısı düzenlesinler falan filan hikaye.

Bir defa az yakıtım kaldı bunlara güvenip shell e tarif aldım bir gittim ki opet olmuş. Allah tan yolun karşısındaki opet de shell olmuş. Ucuz yırttım.

Sokak görünümü var. Haritalarda. Önce ona bakmak gerekiyor

• Aynen Ekrem, Google ve Android tamamen dandik Ekrem, harita için de Apple tercih edilmeli Ekrem.
  • Orda genelde firma isimlerini kapatıyorlar diye biliyorum. Ayrıca her yer yok ve eski. Bizim sokak bile en az 5 yıllık ne o arabalar ne de köpekler kaldı yoldaki caddenin taşları kaldırımlsr değişti. Eski yani eski ben bile değiştim.
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Tşkrler biliyorum. Sende biliyorsun ama google bilmiyor işte.dün yol tarifi aldım tunustayım. Denizin ortasını gösteriyor yer diye. Bir de bunj onaylamışlar.
  • Sokak görünümünde firma isimleri kapatilmiyor. Yalnız 3sene önceki görüntüler duruyor.
    Google Türkiye faaliyetleri ile ilgilenmiyor. Uydu görünümü bulanık. Ve 3b gerçek yapılar yok. Sokak görünümü 3sene öncekine ait. Ve street view uygulaması turkiyede çalışmıyor
  • EO-Browser öneririm. 3 4 günde bir güncelleniyor. Otoban inşaatlarını takip etmek için kullanıyorum.
    https://apps.sentinel-hub.com/eo-browser
  • Hı hı evet 3 sene önceki görüntüler var.

Google Haritalar sahte mekân kaynıyor

Bak sağ altta ne yazıyor? Temmuz 2018.

Köy yollarına bakıp değerlendirmeyin sakın.

8. seviye local guide'ım. Bildirimlerimin online olması bile zaman alıyor.

Bunun sebebi google değil. Bunun sebebi teyit mekanizmasının maalesef çok yavaş çalışması. siz bildirimde bulunsanız bile doğrulanması şart. Yoksa maps iyice çöpe döner. Maliyetler de var maalesef. Bir de çözüm ortağı ve POI management kısmını yıllar önce Başarsoft yapıyordu şimdi bu iş kimde tam ben de bilmiyorum.

Tile'ların düşük çözünürlükte olma sebebi ise devletin isteği. (Terör saldırıları sebebiyle yıllar önce kısıtlanmıştı)

Halen düşük çözünürlükte. Ama earth.google.com adresine girin ya da Google Earth istemcisini kullanın cam gibi. Yandex de bing de cam gibi. Tuhaf maps hala çamur. BTK felan unuttu herhalde "maps" sitesinde HiRes tile kullanımını açmalarını gerek.

3B gerçek yapılar ile ilgili olarak da ilgilenilmesi gerekiyor. Az da olsa var. Ama ilgi alaka yok.

• Bizim burası istanbul büyükçekmece köy değil ama 3 seneden eski. Neyse bunu tartışmayacağım. Bende 8. Seviye rehberim ama bir işe yaradığı yok. Google nin bu yeri biliyor musunuz adı altında sorduğu sorular bile saçma, bazıları gereksiz. Maliyetler söz konusu ise bu işi iyi yapan uygulamalar firmalar var. Onlardan al bilgileri en azından. Bu da yok. Tamamiyle kendi haline bırakılmış durumda. 8 değil 15nci seviye rehber olsak ne yazar. Yer eklemişim adres foto telefon açılış kapanış herşey var. Adamlar eklemiyorlar. Bir tane epostana dönüş yapmıyorlar. İyi niyetli rehberler olmasa Türkiye de de çok art niyetli kullanım olur. Bir mekan hakkında yorumları okuyorum. Geçen seneye kadar yorumlar iyi bakıyorsun bu sene çok düşük anlıyorsun ki işletme ya el değiştirmiş ya da artık kötü işletiliyor eskimiş. Güzel yanları var gitmeden yerleri görüyor, yorum okuyorsun ama bizim gibi rehberler sayesinde yoksa google nin bir şey yaptığı yok. Neyse ben maps i sadece yol tarif almada ve yorumlarda beğeniyorum gerisi çöp. Başka birşey de lazıöm değil zaten.

• astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı yerlerde binalar 3sene öncekine ait hala düzeltilmemis.
  • Mesela Almanya street view de gezerseniz hersey birebir ve 3b yapılar gerçek gibi.
    Google bunlara para harcadiysa bize de harcaması lazımdı ama bizi pek önemsemiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.