Şimdi Ara

Google, İstanbul’daki depremi 30 saniye önceden bildirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
12.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google, İstanbul’daki depremi 30 saniye önceden bildirdi
    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını aktardı.

İstanbul’da deprem meydana geldi

Saat 12.49'da meydana gelen depremin yerin 6,92 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtilirken Marmara Bölgesi'nin büyük bölümünde hissedildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'de meydana gelen depremin ardından tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını duyurdu: "İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Android deprem uyarı sistemi devrede

Google, İstanbul’daki depremi 30 saniye önceden bildirdi
    Sosyal medyada yapılan kullanıcı paylaşımlarına göre Android’in deprem uyarı sistemi özellikle 6.2 büyüklüğündeki depremi kullanıcılarına 30 saniye önceye kadar erkenden bildirdi. Kullanıcıların aktardığına göre uyarı, deprem üssüne yakınlığa bağlı olarak 10 saniye ile 30 saniyeye arasında değişti.

Ayrıca Bkz.Google'ın Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Depremler devam ediyor

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 12.13'te 3,9, 12.49'da 6,2 ve son olarak 12. 51'de 4,4 ve son olarak 13:02’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uyarılar da yaptı: "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin."

Kaynak:https://eksisozluk.com/entry/174760393

• Hem büyük bir deprem bekliyorsunuz hem halk olarak bir aksiyon almıyorsunuz hem de Belediye'den harekete geçmesini bekliyorsunuz!? Üstüne üstlük öyle zemini sağlam olmayan bir bölgede "Kanal İstanbul" adlı "İstanbul'u 'arap'lara peşkeş çekme projeniz" var! Valla nasıl bir halksınız, bilmiyorum ama Allah bilinçli olan ve İstanbul'da ikamet edenlere yardım etsin...
  • bana gelen bişi olmadı , bir önceki depremde çalışmıştı ama bu depremde tık yok bende :)

• Geçmiş olsun. Küçük bir deprem değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google Android’in en sevdiğim özelliği bu işte

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul ve çevre illerde yaşayanlara çok geçmiş olsun. Eğer yaşadığınız şebeke sorunları varsa lütfen bu mesajı alıntılayarak cevap yazınız, ilgilenelim hemen.

• İki telefon açık, hiç bişey gelmedi. Konum açmadığım için deprem bildirimi yollamayan Google işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam sallanırken uyarı geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben telefona bakmamla sallanmamız bir oldu

• Deprem oldu yine hat çekmiyor 5 GB internete 500 lira istemeyi biliyorlar ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: BursaliEfsane

Deprem oldu yine hat çekmiyor 5 GB internete 500 lira istemeyi biliyorlar ama...

Yazıp yazıp siliyorum dava yememek için Allah bildigi gibi yapsın bunlari

• Depremden sonra geldi daha 6 şiddetine dayanamayan operatörleri bı kere daha gördük sorsan hep yatırım yapıyorlar

• Bildirim gelmesiyle q sn sonra kocaelide hissettik

• Bu operatörler tahmınen ne zaman yargılanır acaba

• Bana erkenden gelmiş ama görmedim. Deprem olurken gördüm. Bildirimin süresinde 1 dk yazıyordu

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    İşin en kötü tarafıda dünya kadar para ödeyip böyle biz hizmet almak

• Bu geceyi dışarda geçirecek kaç milyon kişi çıkar kim bilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese geçmiş olsun...

• 9 dk sonra deprem oldu dedi saolsun :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.