Şimdi Ara

Google mobil arama sonuçlarındaki URL'leri kaldırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google mobil arama sonuçlarındaki URL'leri kaldırabilir

Google'ın mobil aramadaki URL'leri ortadan kaldıracak yeni bir sistem üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Şirket arama sonuçlarında görünen URL'leri kaldıracağını veya bu adresleri görüntülemek için yeni bir yol test edip etmediğini henüz doğrulamadı.

Google'ın mobil arama sonuçlarında yer alan URL'leri göstermediği bugün The Next Web internet sitesi tarafından fark edildi. Bunun yerine sadece sayfa başlığı ve ilgili içerikle ilgili küçük bir önizleme resmi gösteriliyor. Şirketin kullanıcı arayüzünü daha sade bir görünüme kavuşturmaya çalıştığı ortada ancak bunun başka ne gibi işe yarayacağı meçhul.

Ayrıca Bkz.Facebook, sinirsel makine çevirisini kullanacak
    Hatırlayacağınız üzere arama devi sadece birkaç gün önce 2010'da kullanıma sunduğu anlık arama özelliğini sonlandırmıştı. Artık kullanılamayan özellik, siz daha arama terimlerinizi yazmayı bitirmeden, yapmak istediğiniz aramayı tahmin edip sonuçları göstererek arama başına 2-5 saniye kazandırabiliyordu. Mobil aramadan URL'lerin kaldırılmasının, kullanıcılara tam olarak ne gibi bir fayda sağlayacağını ancak Google'ın resmi açıklamasıyla öğrenebileceğiz.

• AMP saçmalığı kalksa keşke...

• Şeffaflık açısından kötü olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bu hiç iyi bir şey değil. Bir ton fake site var, zararlı site var ve ummadık yerden çıkıp aralarda kendilerine yer bulabiliyorlar. Girdikten sonra kapatmaya bastığınızda size javascript ile rahatca çıkış ya da kal yazan butonların ikisine birden virüs eklenebilecek bir popup sunuyorlar. Bu durumda en güvenlisi tarayıcının işlemini sonlandırmak.

Yani gireceğimiz her sitenin güvenilirliğini bir sadece başlığına bakarak nasıl anlayacağız. Valla acımam yandexe falan kayarım.

Virüsleri geçelim, yine direk url den tanıyıp aman burası zaten geç açılıyor geçeyim dediğiniz siteler olabiliyor. Şansa tıklayıp, sonra geri gel deyip sıradakine mi tıklayacağız.

• Fake sitelere gün doğdu :/

• Google'ın arama motoru bölümünün başına kimi getirdilerse yaptığı her değişiklik fiyasko.Google kendi ayağına sıkıyor farkında değil.

1-Örneğin tarayıcıların url kısmındaki önerilerin kaldırılması.
    2-bir site içerisinde arama yapıp alt başlıklara tıklayınca ve geri dönünce o önerilerin tamamının kapanması. diğerlerine giremiyorsunuz bu yüzden.
    3-Url nin artık gösterilmeyecek olması
    4-Site içeriklerini amp içerisine alıp siteyi doğrudan yüklememesi
    5- Yakında gelecek olan videoların otomatik oynatılması saçmalığı
    ....

Bu değişiklikler böyle devam ederse Yandex'in ciddi bir şansı olacaktır.Google'a şuana kadar sabretme nedenim daha fazla siteyi endeksliyor olması. Yandex, google kadar siteleri endekslemiş olsaydı bu zamana kadar zaten durmazdım.

Kullanışlı olan sistemi nasıl kullanışsız yaparız diye özellikle düşünüyorlar sanırım.Mobilde urller kalkarsa google arama motoru olarak benim için biter.Ne idüğü belirsiz, sadece meta taglarındaki yazana göre sitelere girmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 4 Ağustos 2017; 19:53:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xloud

AMP saçmalığı kalksa keşke...

Nesi saçmaymış AMP' in?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Sayfaları hızlı görme adı altında, sayfada saçma sapan butonlar bağlantılar görmek zorunda değiliz, Üstüne amp kullanan sitelerin urlsini sadece verdiği zincir işaretinden alabiliyorsun.Kullanışsız ve Sinir bozucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf712 -- 4 Ağustos 2017; 19:57:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyice sacmalamaya basladi bu google. Hangi akla hizmetse url'yi gizlemek

• quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

quote:

Orijinalden alıntı: Xloud

AMP saçmalığı kalksa keşke...

Nesi saçmaymış AMP' in?

Pratik olsun diye yapılmış ama pratik değil. Her içeriği tam açmıyor. Açılan içerikteki ekstralar çalışmıyor çoğu zaman galeriler anketler vs...

• Ben denk gelmemişim o tarz bir siteye o zaman. Benim gözlemlediğim kadarıyla sitelerin açılma hızında bir iyileştirme oluyor ve minimal bir görünüme kavuşuyor.
  • Bu uygulama fotoğrafta wikipedia üzerinde görüntüleniyor. Eğer bu tarz birinci sınıf web adreslerinde olacak ise gayet mantıklı. Wikipedia sayfasında aradığınız çıktığında url devamına bakmanıza ihtiyaç yok çünkü sağda içerik olarak verilen metin hangi dil olduğunu belirtiyor.

Bu gibi birinci sınıf sitelerde kullanılacağını düşünerek başarılı buluyorum.

• kaldıramaz. kaldırsa bile geri vites yapmak zorunda kalır.

• Bu haber yukarıda ki arkadaşın dediği gibi fake sitelere tarar.

• Ben urlden icerigi tahmin edebiliyordum. Umarim kalici olmaz. Isin garibi bu degisiklikleri ust uste yapmalari daha yeni tepki cektin biraz dur sogusun bari.

• seo'cu ve spamcılara gün doğar !
    böyle olursa daha iyi :) :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.