Şimdi Ara

Google Motorola'nın mobil cihaz departmanı Mobility'yi satın aldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlaşılan Google başkalarına telefon ürettirmek yerine kendi telefonlarını üretmek istiyor artık.
  • motorola hayrola :D walla google bedavadan verdi verdi sistemi sevdirdi şimdi kendine özgü telefon çıkarırsa vay diğerlerinin haline.Güzel bir alım oldu motorola ile baya yol alırlar
  • Yürü be Motorola.Aslanım benim.hayatımsa Motorola'dan başka telefon kullanmadım artık Tanrı telefon yaptı da deseler yine Motorola kullanırım.Çok sevindim bu habere.Moto gerektiği yerde değildi kaç yıldır.Dandik plastik görünümlü sammy telefonlar ortalığı çöplüğe çevirmişti.Malzeme kalitesi sıfır.Tasarım mantıksız.Kullanımı dersen resmen karın ağrısıydı sammynin.
    hadi Moto artık dünya devi google amcayı da arkana aldın sil süpür ortalığı.Hadi hayırlı olsun.
  • Şahsi görüşüm bu gelişme hiçte iyi olmadı. Eskiden google sadece üreticilere işletim sistemi sağlıyordu. Tarafsız bir konumdaydı. Bu sayede android çoğu üretici tarafından kullanıldı.
    Şimdi Google üretici oldu, yani diğer firmalara rakip olacak.
    Hangi üretici rakibinin işletim sistemini kendi cihazına koyar.

Ama olurda şöyle birşey olur, linux dünyasından bir ekip kurulur, bu ekibe mali destek sağlanır. Tüm cihazlarda çalışacak LiMo tarzı mobil linux sürümü çıkarılır... O zaman tadından yenmez :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 15 Ağustos 2011; 21:27:35 >
  • microsoft, apple hatta oracle ip den bastırıp google'ı ve android üreticilerini büyük vergilere bağlayacaktı, yani google iphone'a rakip olmak için falan değil motorolanın sahip olduğu patentler için alıyor mobil kısmını anlaşılan.
    Androidi ve oem'leri korumak için bir hamle.
    Diğer üreticilerin hoşuna gidecek bir durum aslında neden WP7'ye itsin ki onları.
  • eee artık "google ola hayrola" deriz bizde :)
  • benim haberden anladığıma göre google motorolanın sadece sahibi onu yönetmeyecek kazandığı paraları(eğer varsa) yiyecek ve patentlerini kullanacak
    nexus üretiminde de motorola'yı kayıracağını sanmam
    motorola eğer bir nexus üretebilecek kadar güçlüyse işi alır ama değilse en güçlü olan nexus'u üretme hakkını elde eder
  • Bence Google suan androidin dahada yaygınlaşmasi icin çeşitli firmalara yazılımı(android lisansını) veriyor belli bir seviyeden sonra güncel sürüm android yazılımını sadece kendi ürettiği motorola telefonlarda kullanabilir.diğer üreticilere vermeyebilir(applenin iOS da tekel oldugu gibi)12 milyar doları cikarmak icin telefonda satması lazim....Tabi gene ne olur bilinmez zaman gosterecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti198080 -- 16 Ağustos 2011; 1:08:35 >
  • Google'ın amacı ne telefon üretmek ne de kar elde etmek. Tek amacı motorola'nın sahip olduğu patentler sayesinde IOS karşısında elini güçlendirmek.
  • Atrixi çok istedim nasip olmadı daha iyileri resmi olarak gelecek gibi :) Android artık Motoroladan sorulur..
  • Samsung, lg ya da htc android'i bırakır gibi bir durum mümkün değil. Kendi bindikleri dalı keserler. Google elbette bazı konularda motorola'ya öncelik verecektir ki bundan doğal bir şey yok.
  • Google Gphone ya da benzeri bir markalama ile ve en fazla 3-4 ayrı model üreterek piyasayı yeniden şekillendirebilir.

HTC üretimi, "nexus one" gibi saçma "markalama"ları bir kenara bırakmalı!
    Nexus One nedir ya, uzay gemisi ismi gibi!!!

Bence Motorola bile yazmamalı üretilecek telefonda. Motorola markasını tarihe gönderebilirler. Sadece Gphone ya da bir google logosu yeterli..

"Bu telefonun markası Google'dır algısını yaratabilirler ise bence çok başarılı olur."

Çünkü Google'ın ciddi bir marka değeri var.

Google'ı bilip Nexus One'ı bilmeyen milyonları neden kaybedesiniz ki?
  • Android'in güçlenmesi işimize gelecektir Olumsuzluk yaratacağını düşünmüyorum.
  • Motorola gibi ilk mobil telefonu üreten markayı silip, gphone gibi çin malı telefon markalarına benzeyen bir ismi vermek mi başarılı olur ? Böyle bir şey teklif bile edilmez. Motorola'nın büyüklüğü türkiye'den iyi anlaşılmıyor sanırım. Çünkü motorola ismini falan silmek, isim değiştirmek gibi öneriler garip gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snomask

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

ya mis gibi android telefonlar varken hala nexsus uretsin de alalim diyonuz.

olaya baksaniza telefonun muciti satiliyor nokia eriyor. tam bi kirilma ani yasiyoruz piyasa yeniden sekilleniyor. intelin kurucularindan andy groove un dedigi gibi 10 x faktoru isliyor. ibm in yikildigi gibi bunlarda gidiyor. gun apple ve googlen gunu. ben asil microsoftu merak ediyorum ne zaman yikilacak diye. onumuzdeki 10 yil icinde belli olur

ibm mi yıkıldı? dünyanın en değerli 31. şirketi. apple 46. şirketi. yıkılma bu şekilde mi oluyor

Ibm yikildi derken kastettiğim pc yi üreten ilk firmasının ama piyasada pc in yok. Yoksa motorolada yıkılmış degil
    Bu ara apple dunyanin bir numasi idi ne oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: outside

Motorola gibi ilk mobil telefonu üreten markayı silip, gphone gibi çin malı telefon markalarına benzeyen bir ismi vermek mi başarılı olur ? Böyle bir şey teklif bile edilmez. Motorola'nın büyüklüğü türkiye'den iyi anlaşılmıyor sanırım. Çünkü motorola ismini falan silmek, isim değiştirmek gibi öneriler garip gerçekten.

Gphone'u çarpıcı bir örnek olsun diye söyledim... Yoksa öyle olmalı demedim.

Ben "google" marka bir telefonun "motorola" ya da herhangi bir başka marka bir telefondan daha büyük ilgi uyandıracağını düşünüyorum.

Hatırlarsanız Android daha ortaya çıkmadan bilişim dünyasında Google'ın cep telefonu çıkartacağı, iphone'a rakip olacağı aylarca konuşulmuş, hem de medyada uzun süre yer almıştı.

Gphone adı da o dönemde ortaya atılmış hayali isimlerden biriydi ama çarpıcıydı. İlgili ilgisiz herkesin ağzında "iPhone'a karşı Google Phone, Gphone çıkıyormuş" cümleleri duyuyordum. Hatta google görsel aramaya "gphone" yazdığımızda bir sürü konspet tasarım çıkıyordu, hala da az sayıda var...

Sonra Google bunun cep telefonu olmayacağını sadece mobil işletim sistemi üzerine çalıştıklarını açıkladı ve ardından android geldi.

Sonra nexus ile ne google olduğu ne htc olduğu anlaşılamayan garip bi ürün çıktı ortaya. Google bunu bir ara resmi olarak internet sitesinde sattı. Sonra siteden satmayı bıraktı... vs..

Özetle böyle dolambaçlı yollar ile hem tüketicinin aklını karıştırmaya hem de google markasının gücünü kullanmamaya gerek yok bence.
    Bir telefon yapıp "bu telefon google markadır" denilebilir.

Tabii bunlar tamamen kişisel görüşüm olup, sadece sıradan fikirlerdir.

Tam da benim düşündüğüm şey işte bu:

http://www.chip.com.tr/konu/Google-kendi-telefonunu-mu-uretecek_7778.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 16 Ağustos 2011; 2:00:55 >

• google geliyor
  • google ın motorolası varmış :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defy diye model var ve fiyat olarak da uygun cihaz çok hoşuma gitti kağıt üstünde. Motorola pazara girmeye başladı yeniden diyordum ki bu olay çıktı.
    Siemens vakası olmaz umarım
  • En iyi optimize Motorola telefonlarında olacaktır diye düşünüyorum sonuçta kendi donanımı kendi yazılımı Android alacak olsam ilk Motorola yı düşünürüm artık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.