Şimdi Ara

Google Pixel 10'un tasarımı ortaya çıktı: Üçüncü kamera geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Pixel 10'un tasarımı ortaya çıktı: Üçüncü kamera geliyor
    Yaklaşmakta olan Google Pixel 10'un üç boyutlu render görüntüleri ortaya çıktı. Pixel 9 ile neredeyse aynı tasarıma sahip olduğu görülen Pixel 10, selefinden farklı olarak iki yerine üç arka kameraya sahip olacak.

Google Pixel 10 neler sunacak?

Üçüncü kameranın periskop kamera mı yoksa normal bir telefoto kamera mı olduğu şu an için bilinmiyor. Pixel 10'un, selefiyle aynı 6,3 inç büyüklükte ekranla geleceği belirtiliyor. 152,8 x 72 x 8,6 mm ölçülerindeki cihaz, Pixel 9'dan 0,1 mm daha kalın gövdeye sahip olacak. Ayrıca 3,4 mm'lik kamera çıkıntısını barındıracak.

Google Pixel 10'un tasarımı ortaya çıktı: Üçüncü kamera geliyor

Ayrıca Bkz.Galaxy S25 Edge'in batarya kapasitesi belli oldu: Kullanıcıları üzebilir

Serinin diğer iki üyesi Pixel 10 Pro ve Pro XL'in de önceki modellerle aynı tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Her iki Pro modelin de TSMC tarafından üretilen Google'ın Tensor G5 işlemcisiyle donatılması bekleniyor. Daha gelişmiş bir üretim süreciyle üretilecek olan işlemci, daha yüksek performansın yanında daha uzun pil ömrü sunacak.

Pixel 9 serisi, geçtiğimiz sene Ağustos ayında piyasaya sürüldüğü için, Pixel 10 serisinin de benzer bir zaman diliminde tanıtılması bekleniyor.

Kaynak:https://www.androidheadlines.com/google-pixel-10

• Adamlar bu kadar çirkin bir tasarımı yapmak için telefon üretiyorlar.

• wox kullanıcısına yanıt
    Çirkin derken sadece kamera yeri ve duruşu kaynaklı farklılık var. :)) bütün telefonlar aynı sayılır zaten, biz kendi kendimize boşuna tribe giriyoruz. :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bırakın artık Apple peşini.3 kişiye yanıt olarak şunu yazabilirim. Apple sektöre yön veren bir firmadır nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 12 Mart 2025; 22:19:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cep telefonunda son 5 yıla bakarsak tasarım konusunda sona gelindi bundan sonra en fazla ne olabilirki ? yavaş yavaş yeni nesil bir îcâdın çıkacağını düşünüyorum yoksa böyle büyük şirketler batar. herkesin ulaşabileceği hayatımızı kolaylaştıracak bir icâd tıpkı yapay zeka gibi.

• Bir de Türkiye'ye gelse.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teknokaptan kullanıcısına yanıt

ne anlatıyosun sen ya git önceki pixel modellerine bak asırlardır bu şekilde kamera düzeni. kim kimin peşinde belki görünce algılayabilirsin bi ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tsmc üretimli tensor ile geliyorsa alınır

• omanner kullanıcısına yanıt

Çirkin telefon görmemiş kendisi :)

ahahah Google Pixel 10'un tasarımı ortaya çıktı: Üçüncü kamera geliyor Çirkin dediğiniz tasarımı iphone 17 air ile kopyaladı kendine, piyasa artık Google tarzını benimsiyor, alışırsınız.

Google Pixel'lerin ikonik kamera dizilimi böyle zaten bi de bırakın demiş Google Pixel 10'un tasarımı ortaya çıktı: Üçüncü kamera geliyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Galaxy S24 Ultra geçen yıl lansman döneminden beridir kullanıyorum sonrasında da S25 Ultra aldım ama S25 Ultrayı iade ettim.

Hep şikayetçi olmuşumdur : Parmaklar istemeden de olsa kameralara temas ediyor! O yüzden ne Apple ne de Samsung gibi dikey dizilimler özellikle 3 lü ardışık olunca saçma oluyor.

Pixel 9 Pro XL aldım aksine çok iyi.

Yuvarlatılmış köşeleri de elde batmıyor. S25 Ultra da yuvarlatılmış ama yine de sivriliği var batıyordu.

Çirkin tasarım esas ergonomiden yoksun olunca denir.

Eski bir Pixel Nexus telefon tablet kullanıcısı olarak ta dedikleriniz çok çirkin ...

• optimus95 kullanıcısına yanıt

Ben de bunu yazacaktım birkaç aydır Pixel dizilimi kamerası görselleri ortalıkta . Baya baya Pixel in taklidini yapmışlar. Bence Apple da fark etmiş akıllı olan ergonomik kamera dizimi dikey değil uzunlamasınadır.

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Pixel, S24 ve S25’e göre nasıl? Sonuçta stok arayüz. Stabilite farkı hissedilir seviyede mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Pixel 9 Pro XL de RAM 16GB üstelik saf Arayüz. Gereksiz şeyler yok. Belki bazı uygulamalar devre dışı bırakılabilir.

Samsung hem kendi arayüzü hem de gömülü birçok uygulama ( face book meta vs .. ) ile performans pil depolama alanı düşmanlarıdır ) Hepsini kullananlara dert yok gerçi.

Açılıs sürei Pixel çok hızlı açık ara önde. Malum UFS 4.0 olmasına rağmen Samsung kendi arayüzü ve düşük RAM ile yavaş açılıyor. Kağıt üstünde yüksek hızlarda ram ve depolama ama neticede arayüz ve kullanılan faal aktif program ve arkaplan hizmetleri vs ile net performans akıcılıkta Samsung geride kalıyor.

Samsung boştaki RAM miktarı S24 Ultra 5.7 GB iken S25 Ultra da 5.1 seviyesinde kalıyor. Geçici de olsa rami boşaltmaya yarayan ayarlardakini defalarca ardışık denense de kullanılabilir RAM hiçbir zaman 6GB olamaz.

Ekstra yüklenmemiş hallerden bahsediyorum. Ekstra şeyler yüklense durum vahim...

Samsung bence Dex for PC yi ONE UI 7 de iptal ettirmesi esas nedeni bence RAM yetersizliği olacak. Çünkü Dex for PC de bilgisayar ve telefon etkileşimi iç içe oluşu daha derindir ama diğer kablosuz kablolu Dex lerde kısıtlamalar yok.

Samsung bir ay düzgün denir arayüzü ama bir sonraki ayda aynısı kalacak garantisi yoktur. Bir sorun olursa da anca en erken bir ay sonrasına güncelleme çıkartılır. Kamerada Pixel bariz üstün. Video çekimlerinde Qualcomm dan kaynaklı Samsung üstün ama fotolarda geride düzgün ve sürdürülebilir bir kamera kalitesi yok. Bazen normal düzgün kendisince bazen hayal kırıklığı ama Pixel lerde böyle birşey yok. Düşül ışıkta Samsung iddialı olduğu şeyler resmen hayal kırıklığı bu durum S25 Ultra da gördüm. İlk gelen S25 Ultra güncellemesinde kamerasına esaslı bir iyileştirme beklerdim ama gelmedi ...

Samsung birkaç yıl yazılım ekibi kamera ve arayüz dahil arayüz köprüsünde çok ağır ilerlemekteler. Birçok sorun bilinse de Samsung 1 yıl geçmiş çözemedikleri de vardır özellikle S24 Ultra daki sorunlar S25 Ultra da devam ediyor. Ama bazı iyileştirmeler de var ki bunlar daha çok Qualcomm ın yeni CPU PU NPU gelişmişliği ile olan getirilerdir.... ZSL nedense Samsung larda yıllardır Qualcomm larda tam hakkıyla uygulanmıyor! ... Kısacası çocuk hayvan gibi veya hareket eden nesneler canlı cansız iyi aydınlatılmış bile olsa düşük iso da bile bulanık çekebiliyor. Detaylar 12 MP de yok. Anca 200 MP de çekilecek ... Aslında 12 ve 24MP PRo veya Expert RAW de daha başarılı olması gerekirken kayda değer başarıları yok :/ ...

S-Pen kaleminde batarya jiroskop ve bluetooth çıkartılmıştır ! Bu özensizliktir! Aksine gelişme beklenirdi Wacom u yıllar önce satın alan da Samsung S-Pen e esaslı yenilikler beklenirdi .... Ama yok! ...

Kalemi ve kalem ucu çok dayanıksız! .... S25 Ultra da çıkartılan kalem özellikleriyle sadeleşti hatta kendimiz bile S-Pen yapabiliriz basit malzemelerle ( DIY ) .

Ekran parlaklığı kalitesi Pixel bariz üstün. Samsung larda yansıtma azaltma cam kullanılmış ama bu sefer S24 Ultra ki gibi polarize gözlüklerle uyumlu da değil! Pixel 9 serisinde ve S24 Ultra Polarize güneş gözlükleriyle uyumu iyidir belli açılarda kararma halleri yokken Samsung S25 Ultra var. Samsung özensiz çıkartılmış olmak için çıkarmış gibi ... Köşeleri yuvarlatmış. Bu bir AR-GE değildir önceki yıllarda peşin tasarlanmış şimdi uygulanmış bir olgudur.

Ar-Ge ye yatırım sıfır olduğuna göre fiyatı da ciddi düşmesi gerekirdi ( döviz kurlarına göre ) ama yok !

Fanboylar her yerde. Sizde fanboyluğu bırakın acilen

• Google, paraya kıyıp çöp Exynos'un daha çöp versiyonu olan Tensor'u Samsung üretiminden TSMC'ye taşımış ama ben biraz Google'ı tanıyorsam, bir şekilde o telefondan hayır gelmez; illaki bir kaç yerinden yine ucuzculuk kafasıyla kısılmıştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.