Şimdi Ara

Google ve Facebook'a girilmiyor(Google'ın ip sini farklı görüyor)Format attım çözülmedi Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum gerçekten çok ilginç ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.Öncelikle belirtiyim sorun yaşadığım bilgisayar kendimin değil ve TeamViever üstünden ulaşıyorum.Sadece Google ve Facebook'a bağlanmıyor bilgisayar.İnternetten benzer sorun yaşayanların nasıl çözdüklerini araştırdım denedim hiçbirisi olmadı host dosyası ipconfig/flushdns vb.Nitekim sorun ne yaptıysam çözülmedi bilgisayarında formata ihtiyacı vardı ve format attım.İşin enteresanı da bu format attıktan sonra baktım hala girmiyor.Kesinlikle sorunun modemde veya ttnet te olduğunu düşündüm lakin telefonla google ve facebook'a giriş yapılabiliyor dolayısıyla sorun modem kaynaklı değil.ttneti aradım onlarda çözemedi sorunumu denemediğim dns kalmadı(DNS i otomatik yapmayınca elle girince hiçbir site açılmıyor yani normalde çalışan başka bir dns girseniz bile ki buna ttnetin kendi dns i veya 8888,8844--4222,4221 gibi çok kullanılan dnslerde dahil bir dns yapınca hiç bir siteyi açmıyor) proxy ayarlarıda düzgün hiçbirşey işaretli değil.Bir okey sitesindede sunucuya bağlanılamadı hatası veriyor.İnternette sapıtık bir durum var ama kaynağı belli değil.Bu bahsettiğim sitelerin dışındaki sitelere giriş yapılıyor.Sonra aklıma geldi cmd den google.com'a kendi bilgisayarımdan ve sorunlu bilgisayardan ping yolladım gördüm ki sorunlu bilgisayarda google.com diye bir ip ye ping yolluyor ve cevap alamıyor.Kendi bilgisayarımdaki google ip sini yani 173.194.39.67 yi sorunlu bilgisayarın web tarayıcısına yapıştırdım ve google.com açıldı.Yani sorun google ip sini bilgisayar yanlış görüyor diye düşündüm.Aynı işlemi facebook içinde denemek istedim fakat olmadı.Oynatmama azkaldı.Ne yaptıysam ne denediysem çözülmedi.Bu arada sorunlu bilgisayar google.com yazınca ulaşmaya çalıştığı ip adresi bu 173.194.112.231 bu ip adresini kendi bilgisayarıma yapıştırdığımda yine google'a ulaşabiliyorum.Araştırmalarım sonucunda gördüm ki 173.194.xxx.xxx google ın ip numaraları ve bu ip numaralarından herhangi birini sorunlu bilgisayara elle yazınca google'a giriyor ancak google.com olarak yazınca girilmiyor yada ping google.com yazınca göndermiyor.Facebook'a hiçbir türlü girilmiyor. Yardım bekliyorum arkadaşlar.

Modem'e reset atarak sorunu çözdük arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanakdogan -- 22 Ocak 2014; 11:37:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.