|
Google yanlışlıkla Pixel 6 Pro yerine Pixel 7 Pro prototipi gönderdi
-
-
kesin yanlışlıkla olmuştur kesin bak yani
-
Yanlışlıkla olacak bir şey değil ya bence. Prototip lan insan bakar yani şunu bi paketlemeden önce falan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hala cirkin lol
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oha uzaktan yazılımı nasıl siliyor google ? o ney la öyle
-
Şu ekrandaki kamerayı bi yok etseler ilk alacağım telefon o olacak
-
Haberin en önemli kısmı google cihazın yazılımını uzaktan sildi. Belki prototip olduğu için olabilir ama her türlü mümkün olan bir olay. Bize uzaktan verileri silmenin imkansız olmadığını gösteriyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle yazılım uzaktan muzaktan silinmez, başka oyunlar dönmüş burada.
Remote wipe command, lafa bak aslkdjaşsgwe
-
Ne çirkin telefon öyle
Uzaktan yazılımı mi sildi yoksa geliştirici sürümünde olan bir kontrol ile kullanımı mi kısıtlandı?
Eğer o telefonun içinde özel root erişimine sahip bir uzaktan yönetim uygulaması yoksa(ki neden test yazılımı içine böyle bir yazılım koymak,programlamak için kaynak harcasınlar, kaç defa bir arge telefon paketlenip normal kullanıcıya gönderilir ki? yani bence düşük ihtimal)
Google'ın uzaktan yazılımı silebilmesi beni gerçekten ürküttü.
Yazılıma bloke konması ayrı, silinmesi apayrı bir durum. Böyle birşey için sistemin r/w(read/write) mount olması lazım veya root düzeyi erişim lazım, ki android cihazlar varsayılan olarak sadece r(read) olarak çalışır.
Eğer bu cihaza uzaktan bir komut ile root düzeyi değişiklik yaptılarsa çok vahim bir durum.
Android telefonların göbekten bağı var google ile. Anlaşılan android ile arayı açmanın vakti geliyor.
Bu güç, kriz zamanında çok büyük sorun, düşünsenize olanüstü bir durumda tüm akıllı telefonların yazılımlarının silindiğini?
O telefonda google'ı bile bu kadar tedirgin eden nasıl bir yazılım vardıda, uzaktan yazılımı silmek durumunda kaldılar? Android 13 stabil versiyonu olsa ne yazar? O yazılımın uzaktan cihazdan silinmesinin oluşturacağı itibar kaybını hesap etmemiş olamazlar. Telefonlarda gerizekalıymış gibi gösterilen yapay zeka ile ilgili açık anlaşılabilecek yazılımlar mı vardı diye aklıma gelmiyor değil.
Trojanı kendi elimizle içeri mi alıyoruz?
Diğer yandan nasıl olurda, bir arge telefon gidipte üretim bandına karışıp üstüne farkedilmeden paketlenipte, normal bir satıcı üzerinden normal bir kullanıcıya satılır, bana imkansız gibi geldi.
Bence bu olayın içinde başka bir iş var.
Ek: Cihazın, recovery, boot, system, vendor ne var ne yok herşey wipelanmış. Geriye sadece bootloader kalmış. Ve bunu uzaktan bir komutla yapıyor google amca. Tehlikeye bakarmısınız? Belki felaket tellallığı yapıyorum bilmiyorum, ama biz izin verdiğimiz için kullanıyorsunuz denmesi hoş değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 15 Temmuz 2022; 2:16:22 >
-
Yahu uzaktan cihazı silmek yazılımını kendi yazan bir şirket için o kadar da zor değil ki.
Prototiplerin içine gerekli uygulamayı kök yetkisiyle atmışlardır. Kaldı ki şu zamana kadar zaten cihazları bizde uzaktan sıfırlayabiliyorduk, bunun nasıl olduğunu düşünüyordunuz lol? Burada bir adım ileriye gitmişler şirket için sır değerinde olan bilgileri uzaktan silmişler. Ha doğru kullanıcının elinde yaptıkları bir halta yarar mı, hayır. Cihazın depolama kısmına belli bir aparatla USB bellek misali okutulup kurtarma yazılımıyla geri getirilebilir. Ben zannetmiyorum ki uzaktan silerken bunlar bilgileri 0-1 şeklinde sildiler. Yüksek ihtimal sadece dosya bağlarını silmişlerdir.
-
microsoft istese dünyada ki bütün windows işletim sistemini tek tuşla kapatır crack hacker vpn vs.... ıvır zıvır hepsi fasa fiso
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
kesin yanlışlıkla olmuştur kesin bak yani
|
Oha uzaktan yazılımı nasıl siliyor google ? o ney la öyle
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X