Şimdi Ara

Google, YouTube TV için yeni bir reklam türünü test etmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, YouTube TV için yeni bir reklam türünü test etmeye başladı

YouTube, televizyonlarda yeni bir reklam formatı kullanmaya başladı. Bu yeni format, kullanıcılar videoyu duraklattığında ekranın bir bölümünde reklam göstermeyi amaçlıyor. Google’ın bu formatı Mayıs 2024’te duyurduğu biliniyor, ancak o dönemde kesin bir zaman çizelgesi verilmemişti. Şimdi ise bazı kullanıcılar televizyonlarında bu yeni reklam formatını görmeye başladılar.

Kullanıcılar, Reddit ve Twitter/X gibi sosyal medya platformlarında, duraklatılan YouTube videolarında ekranın sağ tarafında reklamların görünmeye başladığını paylaşmaya başladılar. Yeni kullanıcı arayüzü, videoyu küçük bir blok halinde ekranda tutarken, reklamlar ekranın sağ kısmında gösteriliyor. Bunun yanı sıra, ekranın alt kısmında bir “kapat” butonu ve bilgi alma seçeneği de bulunuyor.

Ayrıca Bkz.iPhone 16, Galaxy S24 ve Xiaomi 14: Hangi kompakt model daha iyi?

Bu yeni reklam formatının, şu an sınırlı bir test aşamasında olduğu düşünülüyor çünkü yalnızca belirli reklam verenler bu formatta yer almış durumda. Reklamın gösterilme şekli ve yerleşimi, şimdilik belli bir bölge veya kullanıcı grubuyla sınırlı olabilir, ancak ilerleyen dönemde daha fazla kullanıcıya sunulması bekleniyor.

Bu formatın genel kullanıcı deneyimi üzerindeki etkisi merak konusu olmaya devam ederken, duraklatılan videolarda reklam gösterimi özelliği televizyon kullanıcıları arasında farklı tepkilere yol açabilir.

• Bakın çok net söylüyorum, imkân olsa, afedersiniz reklamı ağzımıza sokan türü getirirler.

• Sosyal saçmalıkları bugüne değin hiç kullanmadım.Sadece youtube oda çok az kullanıyordum.Artık youtube kullanmıyorum.

Elde kaldı Donanımhaber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 12 Eylül 2024; 18:11:38 >
  • Reklam lobisine yıllar önce yenildim, uzun zamandır YouTube Premium kullanıyorum.

• YT değil ama bu duraklattığında reklam oynatma olayını ilk kez geçen sene mi ne NOW eski adıyla Fox'ta görmüştüm. Bizimkiler dizi izliyor diye siteden açıyordum. Durduğun anda bir reklam çıkıyor ama dizinin mevcut ses desibelinden 1 kat daha fazla. Reklamda oynatıcı adeta anırıyordu, ben küfür ediyordum haliyle. YT bunun daha masumunj yapacak demek.

Bir nevi oynatıcı durdururken adeta kendi reklam aramızı kendimiz vereceğiz gibi bir şey herhalde tam olarak bu olmasa da. Ama madem böyle bir reklam olacak o zaman başlangıçta ve ortalardaki reklamları kaldırsın. Onları kaldırsalar bu durdurmalarda çıkan reklamlara kimse bir şey demez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Belki ben yeni denk geldim ama geçen Youtube'da 60 saniyelik reklama denk geldim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ebesinin nikah şekeri….

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.