Şimdi Ara

Apple, yeniden X’te reklam yayınlama başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy şu anda #25
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, yeniden X’te reklam yayınlama başladı
    Apple, Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’i satın almasının ardından 2023 yılında durdurduğu reklamlarını yeniden yayınlamaya başladı. Şirket, Musk’ın tartışmalı paylaşımlarının ardından marka güvenliği endişesiyle X’ten çekilen birçok büyük reklamverenden biriydi. Ancak geçen sürede, Musk ile büyük teknoloji şirketleri arasındaki dinamikler, özellikle Donald Trump’ın başkan olmasıyla birlikte değişti.

Apple, X'te reklamlara başladı

Apple ve Apple TV hesapları, X platformunda sırasıyla Safari’nin gizlilik özelliklerini ve Apple TV Plus dizisi Severance’ı tanıtan reklam kampanyaları yürütmeye başladı. Bu yılın başlarında Apple’ın platformda yeniden reklam yayınlamayı test etmeyi düşündüğü bildirilmişti.

Hatırlamayanlar için Apple, Amazon, Disney, Comcast, Warner Bros. Discovery ve IBM gibi büyük markalarla birlikte 2023 Kasım ayında X’ten çekilmişti. Bu kararın nedeni, Musk’ın antisemitik komplo teorileri ve "beyaz ırkın üstünlüğü" gibi tartışmalı açıklamalarıydı. Ancak Apple dahil tüm bu markalar, zamanla platforma geri döndü. Amazon’un ise X’teki reklam harcamalarını "önemli ölçüde" artırmayı planladığı belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Apple Hesapları arası satın alma işlemleri taşınabilecek

Bu gelişme, X’in 2024 Ağustos ayında bazı büyük reklamverenlere karşı açtığı antitröst davasının ardından geldi. Musk’ın şirketi, büyük reklamcıların yasa dışı bir şekilde toplu boykot düzenlediğini ve platformdan milyarlarca dolarlık reklam gelirini bilinçli olarak çektiklerini iddia ediyordu. X, Musk’ın 2022’deki satın alımından bu yana içerik denetimi (dezenformasyon, antisemitizm, İslamofobi ve diğer nefret söylemleri) konusundaki eksiklikleri nedeniyle yoğun eleştiriler alıyor. Avrupa Birliği şu anda platformun içerik denetleme çabalarını soruşturuyor ve bloğun reklam şeffaflığıyla ilgili kurallarını ihlal ettiğini tespit etmiş durumda.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/611967/apple-resumes-x-twitter-ad-spending-boycott

• Adam acayip doğru ata oynadı -her seferinde olduğu gibi-, hem de Trump reis gibi biraz deli/çılgın birine yatırım yaparak, bir de bunun üzerine oldukça geniş yetkisi olan bir bakan(D.O.G.E) da olunca -bu hıyar da Trump kadar olmasa da, çılgın biri- hepsi tıpış tıpış biat etmek zorunda kalacaklar ama Elon reis kinli biri midir ilerleyen süreçte göreceğiz.

• Demokratlar nedeniyle gay, lezbiyen veya bahsi geçen her şeyi çok sevmemiz gerekiryormuş.

Elon musk haz etmiyorum diyince adam göçmen düşmanı filan ilan ettiler.

Aynen İsrail çocuk öldürürlen ne yapıyorsun diyenleri yahudi düşmanlığından işten çıkarttıkları gibi.

Bunu düzeltti delirdiler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

Aslında Elon'a en büyük yardımı Obama Reyiz yaptı. DOGE bakanlığı zaten daha önce kurulmuş, sadece ismi DOGE oldu ve Obama Reyiz epey sağlam yetkiler vermiş. Elon sağlam bir manevra yaparak burayı devr aldı.

• apple yusuf yusuf. X'e korkudan reklam verip tükürdüğünü yalamış.

• X mi kaldı hala şuraya giren varmı hala..
    Bana göre face ne kadar amca teyze hala enişte yeri olduysa ki orayada yıllardır girmiyorum.. x de bana göre siyasi atışmaların yeri oldu.. ikisinde de yıllardır hesabım yok..

Zaten Trump kazandıktan sonra bayağı bir demokrat kesim bluesky geçmiş diye okumuştum.. gerçi ordada hesabım yok ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.