|
Bildirim
Bu saatten sonra aklı olan ne Samsung alır ne Apple alır. Yıl 2025, hala 45 watt şarj Apple'da 30'du galiba :) iPhone kullanıcıları zaten akıllarını pil sağlığıyla bozmuşlar, bozmalarına rağmen pilleri dayanmıyor :) 15 Pro'mla 1 günü bile geçiremiyordum, iki de bir otele gelip şarj ediyordum. Gidin Honor, Xiaomi falan alın, şunlara yedirmeyin paranızı. Şimdi Redmi kullanıp "Xiaomi berbat, iPhone aldım süper" diye ağlayanlar gelir.
|
Xiaomi kullanıyorum Redmi berbat, iPhone 16 pro max 1 tb aldım süper
|
Watt olayına çok takılmayın. Yüksek Watt ile cihazı şarj etmek iyi değildir. 45W cihazı 25W ile şarj ediyorum çünkü pili korumak için. Yüksek watt olan şarj aletinde uzun süre şarjda kalması bataryanızın erken ölmesine sebep olur. Bir de özellikle orijinal şarj aletini kullanmak çok önemlidir, yan sanayi kullanmak pilin erken ölmesinden tutun, pilin şişmesine kadar pek çok sorunu beraberinde getirir. Watt’dan çok bu önemlidir.
|
Siz yüksek watt I hiç kullanmadığın iz için ne kadar iyi olduğunu anlayamazsiniz. 2 yıl hatta 3 yıldır 67 kullanıyorum. millet 200 wattlara geçmiş. ağabeyimde s20 fe var, şarja katarken benim 67 wat adaptörümu kullanıyor. firmalar pilelrine ar-ge yapmıyor, bunu da tuketicilerine, sağlıklı pil uzun omurlu pil diye yutturor. Apple kaç yıl boyunca, insan gozu 60hz üstünü görmez diye yüksek hz değerleri vermedi. savunanlari da zaten ayrı kafa |
45 watt şarj esasında fena değil ama özellikle 4500 mAh altı batarya kapasitesi gerçekten başa bela. Çekilecek dert değil. Günümüzde bir telefon kesinlikle minimum 5000 mAh batarya kapasitesine sahip olmalı. Aksi takdirde - paylaştığınız kendi deneyimizdeki gibi - priz peşinde koşturur durursunuz. Ben de bir ara koşturup duruyordum. Gerçekten gerek yok. |
Bu haberle pil, şarj, watt ne alaka. Her yıl aynı terane. Çözün artık şu meseleyi. Ömür boyu tam performans çalışsın istiyorsunuz o yüzden böyle detaylara takılıyorsunuz. Kullanın geçin abi.
Haberle ilgili de şunu söyleyebilirim. Ekosistem olmasa apple çok daha fazla ve hızlı kan kaybederdi. Geçenlerde zuckerberg apple ile ilgili; kaç yıldır yenilik yapmıyor gibilerinden bir açıklama yapmıştı ve kesinlikle katılıyorum. Minör güncellemeler. Var olan özelliklere ufak rötuşlar sonra al sana yeni iphone. Son bir kaç modeldir de tanıttığı özellikleri kullanıma sunamama çıktı. AI siri sonra önceki modellerde sos vardı onu da tanıttılar ama hemen kullanıma sunulmadı. Uydudan bağlantı fln bir şeyler vardı. Noldu? O da yalan oldu herhalde?! Yada sınırlı mı hala abd kanada only? He bir de type-c olayı var ki tam bir rezalet. Çok geç kaldılar. İphone 12 de geçmeleri lazımdı. Kendi bilgisayarlarına bile koymuyorsun lightning bağlantı. Maclerde yok. Telefonda bu ısrar niye anlamak güç. Çekemediğiniz sürekli ambargo yasak koyduğunuz Çin gümbür gümbür geliyor. İşiniz zor. Böyle giderse sonunuz nokia gibi olacak |
Zaten hızlı şarj olayından önce bile 2 senede batarya performansı mefta oluyordu. Kullandığınız argümanlar firmaların düşük özellik satmak için kullandığı argümanlar. Böyle böyle kaç nesildir adamlar 120hz olayını pro özellik diye itelemeye çalışıyor. Not : 60hz yavaş şarjlı iphone 16. |
Apple’ın saçma sapan reklam üretmekte üstüne yok.
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 9 Mart 2025; 21:54:52 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
45 watt şarj esasında fena değil ama özellikle 4500 mAh altı batarya kapasitesi gerçekten başa bela. Çekilecek dert değil. Günümüzde bir telefon kesinlikle minimum 5000 mAh batarya kapasitesine sahip olmalı. Aksi takdirde - paylaştığınız kendi deneyimizdeki gibi - priz peşinde koşturur durursunuz. Ben de bir ara koşturup duruyordum. Gerçekten gerek yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 10 Mart 2025; 6:12:8 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko.tr -- 10 Mart 2025; 6:32:2 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 10 Mart 2025; 8:40:38 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Darphane gibi para basıyor apple, ama reklamlarda vasat gibi. Lg reklamını taklit etmesi de ayrı ironiydi. |
20-25 bin bandına s24 fe gibi bir telefon alınıyorken gidipte honor veya xiaomi önermekte ne bileyim. |
Hangi cihazdan terfi ettiniz? Yeni cihazda ilk dikkatinizi çeken avantaj neydi? |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 10 Mart 2025; 12:24:56 > |
Arada az da olsa pil kapasite farkı var ve 16 Pro Max 0'dan-100'e 1 saat 50 dk'dan aşağı şarj olmuyor. Yapmayın lütfen, bütün üreticiler akılsız, hiç mühendisleri yok ama bir tek 2010 yılından kalma hızla şarj ettiren Apple haklı öyle mi :) Şu videoya bir göz atın isterseniz; ![]() I hope you enjoyed my iPhone 16 Pro Max vs iPhone 15 Pro Max Charging Test #shorts
#iphone16promax #iphone15promax
Relevant stuff ⬇️
iPhone 16 Pro Max vs S24 Ultra Charging Test
https://youtube.com/shorts/lSGpxd90z1k
iPhone 16 Pro Max vs Samsung Galaxy S24 Ultra Battery Test!🔋
https://youtube.com/shorts/EOvUkpau4kc https://www.youtube.com/shorts/CyIJSzpfGFM< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 10 Mart 2025; 12:31:17 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 10 Mart 2025; 12:35:41 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Siz yüksek watt I hiç kullanmadığın iz için ne kadar iyi olduğunu anlayamazsiniz. 2 yıl hatta 3 yıldır 67 kullanıyorum. millet 200 wattlara geçmiş. ağabeyimde s20 fe var, şarja katarken benim 67 wat adaptörümu kullanıyor. firmalar pilelrine ar-ge yapmıyor, bunu da tuketicilerine, sağlıklı pil uzun omurlu pil diye yutturor. Apple kaç yıl boyunca, insan gozu 60hz üstünü görmez diye yüksek hz değerleri vermedi. savunanlari da zaten ayrı kafa < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |