Şimdi Ara

Apple ve Endonezya anlaştı: iPhone 16 satış yasağı kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: gun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
73. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple ve Endonezya anlaştı: iPhone 16 satış yasağı kalkıyor
    Apple, Endonezya'da iPhone 16 satış yasağının kaldırılması konusunda ülke hükümetiyle anlaşmaya vardı. 

Yerlilik şartlarını karşılamadığı için yasaklanmıştı

Endonezya, Apple'ın yerel olarak satılan akıllı telefonların en az %35'inin yerel olarak üretilmiş parçalardan oluşması şartını yerine getirmemesinin ardından geçtiğimiz sene Ekim ayında iPhone 16'nın satışını yasaklamıştı.

Daha sonra Endonezya yatırım bakanı, Apple'ın akıllı telefonlar ve diğer ürünler için bileşenler üreten bir üretim tesisine 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını söyledi. Ancak bu haberin ardından görüşmeler tıkandı.

Ayrıca Bkz.iPhone 17 Pro Max koruyucu kılıfları ortaya çıktı: İşte tasarımı

Bloomberg'in haberine göre Apple, Endonezya hükümetiyle anlaşmaya vardı ancak anlaşmanın detayları henüz açıklanmadı. Apple'ın bu yatırımın yanı sıra, yerel çalışanları ürünleri üzerinde araştırma ve geliştirme konusunda eğitmeyi taahhüt edeceği ve bunun mevcut Apple akademileri dışındaki programlar aracılığıyla yapılacağı belirtiliyor. Ancak, Apple'ın ülkede yakın zamanda iPhone üretme planları olmadığı ifade ediliyor.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/indonesia-apple-agree-terms-lift-iphone-16-ban-bloomberg-news-reports-2025-02-25/

• Biz de benzer şeyler isteyebilmeliyiz bir çok sektörde ki firmalardan ama bizimkiler vergi gelecek yerden vatandaş esirgenmez diye yapamazlar. Hiç değilse oyun firmalarına bir şart getirilse, ülkemizin dilini desteklemeyen oyun bizim ülkemizde satılamaz diye.

• Bu Komünistler ve islamcilar hep mi çakal ve emek hırsızı olur.
    Adamlar onca emek zaman para harcayıp ortaya ürün değer çıkaracaklar.Sen fikri hırsızlık için yerli üretim veya arge istediğinde herifler koşa koşa ayağına gelecekler.sana bir de eğitim verecekler.
    Endonezya dediğiniz ülke komunist islamın adeta merkezi..
    Başindaki hirsizlarin torunlari batida sex partilerinde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Alt yazı şartı olsa daha iyi olur

• sething kullanıcısına yanıt

Sen aynaya bakıp kendini ifade etmişsin herhalde

• Karahan 25 K kullanıcısına yanıt

Oysa ben sadece hirsiz var demiştim.

Hirsizlar nasilda kendilerini biliyor... 

• Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Dil desteği denilince zaten iki seçenek var, dublaj yada altyazı. İkisinden birisi olduğu sürece sıkıntı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 250 milyonluk nüfus. İştah kabarıyor tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.