İlk film olan G.O.R.A.'nın vizyon tarihinin üstünden tam da 20 yıl geçtikten sonra Cem Yılmaz'dan harika bir haber geldi! |
GORA 4 GORA
-
-
Hadi bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yönetmen koltuğuna sadece kendisi oturursa hiçbir şey beklemeyin.
-
Neden hocam? Bir de yönetmen koltuğunda -muhtemelen bir komedi filmi yönetmeni olarak- kim oturmalı? Bence senarist koltuğu değişmeli ama o da nasıl olur bilmem.
Bu arada haber her ne kadar heyecanlandırsa da kesinlikle GORA'nın gölgesinde hatta çok daha altında kalacaktır. Filmografiye ve Cem Yılmaz'ın düştüğü tekrarlara bakılırsa durum bunu gösteriyor.
Adam karikatüristlikten geldiği için ne zaman o koltuğa tek otursa kadrajı da karikatürize ediyor, filmin kurgusunda da çok dağınıklık oluyor. Elbette zevk meselesidir fakat tek yönetmen olarak yaptığı işler; Pek Yakında, Karakomik Filmler, Ali Baba ve 7 Cüceler, Do Not Disturb. Pek Yakında'ya eh işte diyelim ama diğerleri gerçekten kötü işler. Yanında biri olduğu an yaptığı filmler ise Hokkabaz, AROG.
Aradaki farkı böyle daha net görüyoruz bence. Bu işin altyapısı olmadığında, teknik bilgi yetersiz olduğunda oraya tek oturmak her zaman sıkıntıdır. Bir eksiklik varsa mutlaka iki kişi paylaşmalı özellikle bizim sektörde. Filmlerimizin genel olarak kötü çıkmasının en büyük nedeni de bu. Geniş çaplı dizi olarak çıkarıyorlar, hele ki komediler tam rezalet.
Stand-up işlerine saygım sonsuzdur ama yönetmenlik yapamadığı bariz belli. Elbette ki izleyeceğiz orası ayrı mesele.
-
Sen ciddi misin? Süper. Ulan Twitter'a bakmayı bıraktım ne paylaşmış. Acaba nasıl olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir şey söyleyeyim mi haberi görünce hypelandım ama doğru bir noktaya değindin.
G.O.R.A teknik anlamda da güzel bir iş ve bunun teknik anlamda yükünü Ömer Faruk Sorak üstlenmiştir şüphesiz11. Ben onun iyi bir kadraj anlayışı olduğunu düşünüyorum. Vizontele'de de öyledir ama Sınav'da o hareketlerin, kadrajların vesaire altından iyi kalktığını düşünüyorum.
Hayırlısı diyelim umuyoruz ki iyi olsun
Pek Yakında filmi başarılıydı. Karakomik Filmler'den de Deli, 2 Arada ve Kaçamak'ı başarılı bulmuştum şahsen.
Bir de feci andropoz etkisinde. Bakalım ne olacak göreceğiz hep beraber.
-
Rasim Öztekin ve Özkan Uğur olmadan tadı olurmu bilinmez... RIP
-
Hakikaten şaka maka kadrodan 2 önemli isim kayboldu gitti. Rasim Öztekin'i daha erken kaybettik. Özkan Uğur resmen Cem Yılmaz'ın film kadrolarının abonesi gibiydi. Yokluğu kesinlikle hissedilecektir. Toprakları bol olsun, huzur içinde uyusunlar.
-
Düzenli netflix izleyicisi önüne konulan şeyi yediği için kaliteli olması çok önemli değil. Yeterki tüketecek bir şeyler olsun!
-
Çekimler başlamış mı ? yoksa öyle bir planımız var harekete geçiyoruz mesajımıydı
-
Erşan kuneri 2.sezon da gelmedi daha.
Bazi degerli oyuncular vefat etti. Arif ve Robot filmini gorduk Gora"daki gibi islenmedi. Cem Yilmaz ayni ekiple ikinci ve ucuncu filmleri cekip seriyi tamamlaliydi.
Cem Yılmaz'ın "Gora 4 Gora" filmi için yaptığı paylaşımlar;
-
Sanki biraz Dune ve Mandalorian esinlenmesi var gibi.
-
ins ariv v 216 gibi olmaz. adam ucuz gönderme yaptığından komik ve zekice bir iş yaptığını sanıyor. arif vizontele diyince ordan birinin tuba demesi ve tuba ünsalın ortaya çıkıp efendim demesini falan gönderme sanıor. figüranlar da aşırı başarısızdı o filmde. bi de efektli aksiyon sahneleri falan eklendiğinde iyi bir iş yaptığını düşünüyor ama türk sineması mizahında bunlara yer yok. bunlar ucuz abd sinemasında olur komedi filmlerinde olur onların yeri ayrı zaten. aşşşşırı karikatürize hale getiriyor çoğu sahneyi. tüm ciddiyetini de yitiriyor normal olarak. ins karakomik filmler gibi yapar. 7 cüceler veya ariv v 216 gibi yaparsa kötü olur
-
netflix tr başındaki kadın kovulmuş umarım cmylmz serenay çağatay gibi kadrolu isimlerin son işlerini görüyoruz artık
-
Olacağını söyleyeyim.Eski Gorayla kıyaslayıp çöp diyeceksiniz.Cem Yılmaz bitmiş abi yaaa diye devam edeceksiniz.
Cem Yılmazın yerinde olsam artık komedi filmi çekmezdim.Kafamda olan hikayeleri çekerdim.Şener Şen in kariyerindeki gibi bir yol alırdım...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Rasim Öztekin ve Özkan Uğur olmadan tadı olurmu bilinmez... RIP |
Adam karikatüristlikten geldiği için ne zaman o koltuğa tek otursa kadrajı da karikatürize ediyor, filmin kurgusunda da çok dağınıklık oluyor. Elbette zevk meselesidir fakat tek yönetmen olarak yaptığı işler; Pek Yakında, Karakomik Filmler, Ali Baba ve 7 Cüceler, Do Not Disturb. Pek Yakında'ya eh işte diyelim ama diğerleri gerçekten kötü işler. Yanında biri olduğu an yaptığı filmler ise Hokkabaz, AROG. Aradaki farkı böyle daha net görüyoruz bence. Bu işin altyapısı olmadığında, teknik bilgi yetersiz olduğunda oraya tek oturmak her zaman sıkıntıdır. Bir eksiklik varsa mutlaka iki kişi paylaşmalı özellikle bizim sektörde. Filmlerimizin genel olarak kötü çıkmasının en büyük nedeni de bu. Geniş çaplı dizi olarak çıkarıyorlar, hele ki komediler tam rezalet. Stand-up işlerine saygım sonsuzdur ama yönetmenlik yapamadığı bariz belli. Elbette ki izleyeceğiz orası ayrı mesele. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X