Şimdi Ara

!!!!Gördüğüm En Düşük Sıcaklık Derecesi ve Hastalıklar İle İlgisi!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okulda gördüğüm ve bana hocalarımın anlattıkları tüm hastalık etkenleri arasında, bilinenin aksine soğuk havanın olmadığını biliyor muydunuz? Donmaya bağlı ölümleri katmazsanız.

Bugüne kadar şahit olduğum en düşük hava derecesi -7 santigrad derece.

ya sizin?

• Hocaların herşeye dümdüz bakıyor, muhakeme yapamıyor sanırım.
    Soğuk havanın olduğu zamanlarda genellikle iç mekanlar sıcak,dış mekanlar soğuktur.Bu durumun kaçınılmaz sonucu olarak yaşanan ani ısı değişimleri de temel hastalık nedenlerinden birisidir.
    Ayrıca soğuğun tetiklediği mevcut rahatsızlıklar da (mesela sinüzit) ümmin sistemi zayıflatarak direnci düşürebilir. Dolayısıyla yine hasta olursun.
    Bu arada benim hayatım boyunca gördüğüm en düşük sıcaklık net -40 derecedir ki, kendisini anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 2 Şubat 2011; 22:47:58 >
  • Soğuk hava bana göre sıcak havadan daha sağlıklıdır.Öyleki virüslerin çoğu sıcağı sever.Asıl zararlı olan vücudu hep aynı sıcakllığa alıştırmaktır.Aman üşümiyelim,aman sıcaktan bunalmayalım derken bağışıklık sistemini zayıflatmış oluruz.Doktorların söylediğine göre de ara sıra vücudu soğukta ve sıcakta tutmak şart.
  • hocaların dümdüz bakıp muhakeme yapıp yapmadığını, kapısında saatlerce beklediğin doktorların büyük kısmının onlar olduğunu söylemem gerekir. asıl konumuz bu olmadığını biliyorum. ama dediğim gibii direkt etkeni olduğu bir hastalık yoktur. soğuk immun sistemi zayıflatmazç yavaşlatır ve asıl etkenler daha çok etkili olp hastalık yaparlar. hem sinuzit dediğin hastalıpın etkenleri kısmına kitaptan açar bakarsan bir sürü bakteri ve bazı virusleri görürsün.
    Dediğim gibi, asıl konu muhakemesiz hocalar değil, toplumda alışılmış ve tam doğru olduğuna inanılan bir kavramın aslında ne kadar da yanlış olabieceği.
    Not: -40 dereceyi hiç göredim. çeşitli duyumlarım oldu ama yaşamadım. neler oluyor o havada??
  • -12'yi gördüm ben ciddi soğuktu yani
    Ama vücudun arada bu tür sıcaklıkları görmesinde fayda var.
  • 2003 te erzurumdaydım bır yıl kadar aralıktan - marta kadar max -38 kadar gordum gecelerde tabı
  • kesinlikle bu havalara dışarda yakalanmamak lazım. geçenlerde haberlerde gördüm, -24 derecede kaynatılmış suyu havaya attılar ve anında buz partikülleri(KAR) halinde yere düştü.

erzurum ile ilgili olarak, belediye bir tane saat yaptırmış, meydana.
    saat ve dereceyı gösteriyormuş bu elektronik alet.
    birkaçgün sonra sabah kalkınca saatin patladığını görmüşler ve -56 dereceyi göstermekte olduğu farkedilmiş.
    SUÇLU GİDERKEN ARKADA KİMLİĞİNİ UNUTMUŞ.
    aLLAH BİLİR SICAKLIK KAÇ DERECEYE KADAR İNDİ !!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.